Ciorba de pui
Postat de: ancutsa in CiorbeSe pun la fiert, intr-o oala incapatoare, apa cu spinarile si aripioarele de pui, alaturi de un varf de lingurita cu sare. Cand incepe sa fiarba, se ia spuma. Se mai amesteca...Citeste continuarea
Cartofi manastiresti (de post)
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postSe curăță ceapa, se spală, se taie și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic, fără a se rumeni. Usturoiul se curăță, se spală, se mărunțește și se face...Citeste continuarea
Ciorba de post cu cartofi noi
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam si spalam legumele sub jet de apa rece. Ceapa se toaca marunt si se pune la sotat in ulei, alaturi de morcovii taiati rondele, telina taiata cubulete si de ardeii taiati fasii....Citeste continuarea
Cartofi in sos de smantana
Postat de: caroline in Mancaruri cu carnePentru aceasta reteta, am ales cartofii noi. Cartofii ii spalam bine ( fara sa ii curatam de coaja) si ii taiem pe lung in patru ( depinde de marimea cartofilor). Ciupercile le curatam, le...Citeste continuarea
Crochete din piept de pui
Postat de: eumimi in PuiMai intai, fierbem pieptul de pui. Eu am folosit si 2 copanele, asa am avut oprit dintr-un pui de tara. Intr-un bol punem faina, intr-un alt bol, ouale batute, iar in altul, fulgii de porumb...Citeste continuarea
Ciorba de vara cu dovlecel
Postat de: mirela0911 in CiorbeSe curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o oala de 3 litri, se pune uleiul si se caleste morcovul. Se...Citeste continuarea
Cartofi gratinati cu carnaciori (la...
Postat de: oanapl in Mancare copiiCureti cartofii, ii tai felii si ii pui la fiert in apa cu sare. Cand cartofii sunt fierti pe jumatate, opresti focul si scurgi apa. Tai carnaciorii felii. Mixezi ouale cu smantana si laptele....Citeste continuarea
Ciuperci umplute, la cuptor
Postat de: mirela0911 in Mancaruri de legumeCiupercile se curata, se spala rapid sub un jet de apa rece, apoi se pun la scurs. Ceapa se curata si se taie marunt. Slanina (cata doriti) se taie bucatele mici sau mai mari (dupa preferinte)...Citeste continuarea
Chifle din faina integrala
Postat de: mirela0911 in PiineIntr-un bol se pun cele doua tipuri de faina, sarea si drojdia uscata. Se amesteca bine, apoi se toarna uleiul si apa calduta, amestecand pana se poate framanta. Se rastoarna pe masa de lucru...Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe noi - in parga
Postat de: mihaelar63 in CiorbeCostita afumata se portioneaza si se fierbe 15 minute. Aruncati apoi aceasta apa. Spalati fasolea boabe si scurgeti de lichid. Spalati, curatati si iar spalati legumele...Citeste continuarea
Costita de porc cu cidru si salvie...
Postat de: mihaelar63 in Slow CookerSpalati crenguta de salvie. Ceapa se spala si se taie inele. Caciulia de usturoi se taie in doua si se spala. Curatati costita de porc de grasimea in exces....Citeste continuarea
Ciulama de dovlecei
Postat de: sufletista in Mancaruri de legumeIntr-o cratita, adaugam uleiul si cand s-a incalzit, adaugam ceapa tocata, lasam sa se caleasca putin, dupa care adaugam dovleceii curatati si taiati cubulete, apa cat sa acopere, sare si piper...Citeste continuarea
Chiftele de dovlecei in sos de rosii
Postat de: sufletista in Mancaruri de legumeDovleceii ii curatam de coaja, ii dam prin razatoarea mare si presaram sare peste ei, ii asezam intr-o strecuratoare si lasam 10 min deoparte. Tocam ceapa marunt, sunca o taiem cubulete,...Citeste continuarea
Crema de conopida
Postat de: nico15 in SupeTaiem conopida in florete si o punem in apa cu sare si putin otet sa se curete de impuritati, o lasam aproximativ 10-15 minute. Tocam două cepe medii și le punem la sotat in ulei,...Citeste continuarea
Ciorba de gulie cu cartofi
Postat de: andaoana in SupeLegumele le curatam de coaja. Ceapa o taiem cat mai mic posibil, cartofii si gulia cubulete, iar morcovi rotunzi, dar subtiri. Rosia decojita o taiem cubulete mici. Intr-o oala,...Citeste continuarea
Chiftele cu cartofi la cuptor
Postat de: oanapl in CurcanChiftele: peste carnea tocata, adaugi ceapa spalata si curatata data pe razatoarea cu orificii mici. Adaugi si restul ingredientelor, omogenizezi si lasi deoparte pana pregatesti cartofii....Citeste continuarea
Cartofi taranesti
Postat de: licurici_lra in Mancaruri de legumeCartofii se spala bine, se taie cubulete mai mici si se amesteca cu sare si piper. Ardeiul se taie fasii, la fel si jambonul. Intr-un vas termorezistent, se pun cartofii,...Citeste continuarea
Cum se umple borsul
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe pun 2-3 litri de apă la încălzit, dar apa să nu fie clocotită, ci caldă, spre fierbinte. Într-un vas mare (de exemplu, ca în fotografii, un borcan de sticlă de 8...Citeste continuarea
Chiftelute in sos de branza
Postat de: caroline in Mancaruri cu carneAm ales sa fac chiftelute din carne de carnati deoarece sunt mult mai gustoase .Eu am cumparat carnea deja preparata si am facut mici chiftelute , pe care le-am prajit in ulei bine incins . Cand...Citeste continuarea
Cum se face shaorma
Postat de: AlexTeacher in Scoala de gatit BucatarasPulpele de pui le curat bine si le pun intr-un bol; Amestec toate condimentele; Le stropesc cu ulei si le condimentez bine; Le pun pe o hartie de copt si le...Citeste continuarea
Champignons cu maioneza si usturoi
Postat de: RODIMUR in SalateSe rup piciorușele de la ciupercuțe și se curăță bine. Se înjumătățesc pălărioarele ciupercuțelor, se curăță de pielițe și de lamelele de pe partea interioară, după care...Citeste continuarea
Ciorba de linte si naut cu afumatura
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam si spalam prazul, ardeii si morcovii. Clatim afumatura si o punem in oala. Adaugam rondele de praz si de morcovi si ardeii taiati bucatele, turnam deasupra apa si adaugam uleiul,...Citeste continuarea
Costita de purcel la tigaie
Postat de: mihaelar63 in PorcCarnea de purcel se spala bine si se portioneaza. O bucata de costita trebuie sa fie cam de marimea unei jumatati de palma mai mari. Se curata ceapa si se spala. Tocati ceapa...Citeste continuarea
Couscous cu naut si rosii
Postat de: katty in Mancaruri de legumeIntr-o craticioara, incalzim apa cu putina sare si piper. Stingem focul, punem couscous-ul si acoperim cu un capac pana se absoarbe toata apa. Cu o furculita, dezlipim boabele de couscous si le...Citeste continuarea
Chifle integrale imbracate in...
Postat de: Valclaudia in PiinePreincalzim cuptorul la 50 grade C. Intr-un vas incapator, punem drojdia+sarea+zaharul brun, amestecam. Adaugam apa calduta, faina integrala si cea de in + taratele de grau. Cu ajutorul...Citeste continuarea
Ciorba de varza cu os de vitel
Postat de: mihaelar63 in CiorbeOsul de vitel se pune la fiert, in apa cu sare. Dupa primele doua clocote se arunca apa, se spala bine osul si oala cu apa calda. Curatati si spalati morcovul si ceapa. Tocati...Citeste continuarea
Ciuperci cu branzeturi
Postat de: sufletista in Mancaruri de legumeCiupercile le spalam (curatam), le taiem felii si le punem intr-o strecuratoare. Intr-o tigaie, adaugam untul, cand s-a topit, adaugam 1/2 legatura ceapa verde tocata, ciupercile si le calim...Citeste continuarea
Cum se face mamaliga
Postat de: AlexTeacher in Scoala de gatit BucatarasMamaliga de post: Intr-o cratita cu fund dublu, adauga malaiul si apa rece. Amesteca totul si pune-o pe plita, la foc mediu. Continua sa amesteci, cu ajutorul unei linguri de...Citeste continuarea
Coaste de porc fierte in bere
Postat de: AlexTeacher in PorcLasa coastele la marinat in bere, circa 24-48 de ore sau, daca nu ai timp, pune-le la fiert in bere, impreuna cu foile de dafin si piperul boabe. Lasa carnea sa fiarba la foc potrivit 2,5 - 3 ore....Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: AlexTeacher in CiorbePune puiul la fiert in apa rece, la foc mic. In momentul in care se formeaza spuma, ia-o cu ajutorul unei spumiere; Taie telina rondele mari, ceapa in 2, iar bucatile de pastarnac, 3 morcovi si...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu taietei de casa
Postat de: Oana in CiorbeMai intai, portioneaza puiul si pune-l la fiert in apa rece. Curata legumele pentru ciorba si toaca-le marunt. Aduna spuma formata la suprafata si apoi adauga legumele in ciorba. Lasa sa...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu afumaturi
Postat de: RODIMUR in Supe/CiorbeSe alege fasolea, se spală bine și se pune la înmuiat cu apă multă, rece, cu o seară înainte de a fi preparată ciorbița. A doua zi se strecoară fasolea, se clătește...Citeste continuarea
Caffe Frappe cu inghetata de vanilie
Postat de: Bucataras in CafeaVom folosi un espressor Breville si un blender. Pentru inceput, vom prepara un espresso . Pune in pahar espresso si zaharul, apoi amesteca-le cu o lingurita. Acum pune in blender...Citeste continuarea
Compot de visine
Postat de: reisnaor_2006 in Sirop / CompotPentru inceput, am sterilizat borcanele. Spalati foarte bine borcanele si capacele acestora, clatindu-le in mai multe ape. Lasati-le la scurs pe un prosop sau in stativul de...Citeste continuarea
Cirese pentru iarna
Postat de: sufletista in ConserveIntr-un vas, punem apa cu zaharul la fiert pana ce zaharul se dizolva si se ingroasa ca un sirop, adaugam scortisoara, zeama de lamaie si amestecam bine. In borcane spalate si sterilizate,...Citeste continuarea
Compot de caise
Postat de: Bunica in Sirop / CompotÎntr-o cartiță de 1 l pune apa la fiert. Adaugă zahărul cănd apa clocotește. Lasă la fiert până la topirea zahărului. Spală caisele, rupe-le în jumătăți,...Citeste continuarea
Clatite cu branza si fructe
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol batem ouale cu sare, zaharul, adaugam iaurtul, branza de vaci. Amestecam bine, adaugam esenta, coaja de lamaie si zeama, uleiul, adaugam faina pana rezulta o compozitie mai groasa...Citeste continuarea
Compot de capsuni
Postat de: sufletista in Sirop / CompotIntr-o cratita adaugam apa, zaharul si punem pe foc sa fiarba pana cand lichidul clocoteste timp de 5 minute. Spalam capsunele si le rupem coditele. Lasam sa se scurga de apa. Le asezam in...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: caroline in Mancaruri de legumeIncepem prin a curata ciupercile de pielita .Le trecem apoi sub un jet de apa rece si separam palarioarele de picioruse. Piciorusele ciupercilor le tocam marunt. Morcovul il curatam,il...Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: amalia01 in CiorbeIn apa, pui la fiert oasele de vita cu un praf de sare, pentru 30 de minute. Scoti oasele si adaugi in apa ceapa si zarzavatul ( patrunjelul si 3 morcovi) curatat, lasandu-le sa fiarba la foc mic....Citeste continuarea
Ciorba de fasole teci
Postat de: licurici_lra in CiorbeSe pune apa cu sare la fiert. (3-4l, depinde cat de groasa doriti sa fie). Intre timp, se pregatesc legumele. Fasolea se spala, se curata de capete si se rupe in bucati mai mici. Rosiile...Citeste continuarea
Chifle cu mac
Postat de: mirela0911 in PiineSe prepara maiaua. Se incalzeste putin lapte, se adauga 1 lgt zahar si 1 lg faina, apoi drojdia. Se amesteca pana se lichefiaza, apoi se lasa la dospit. Intr-un vas ,se pune faina, sarea,...Citeste continuarea
Compot de visine
Postat de: cristinutanicolita in Sirop / CompotVisinele le băgăm in apa si le lasam 10 min sa iasa viermisorii. Le spalam din nou si le punem in borcane. In fiecare borcan, punem 4 lg zahar si apa. Capsam borcanele și...Citeste continuarea
Cartofi cu smantana si marar o...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeCum se prepara Cartofi cu smantana si marar o mancare economica, gustoasa si usoara Se curăță, se spală bine și se taie cartofii în forma dorită. Ceapa se curăță, se spală,...Citeste continuarea
Cartofi noi cu usturoi
Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de legumeCartofii se curata, se spala si se fierb in apa cu sare, 15 minute. Se scot, se scurg si se pun intr-o tava termorezistenta unsa cu ulei. Se presara cu sare, piper si boia. Se curata...Citeste continuarea
Costite cu miere la cuptor
Postat de: CameliaComan in PorcSpalam costitele. Le punem intr-un bol mai mare. Adaugam condimentele pentru carnea de porc, 100-150 g de pasta de tomate si ulei. Amestecam usor cat sa ungem toate costitele cu acest amestec....Citeste continuarea
Cartofi noi cu marar si usturoi
Postat de: CameliaComan in Mancaruri de legumeUmplem un castron cu apa. Adaugam cartofii. Ii curatam cu un cutit, ii spalam, apoi ii punem la fiert intr-o oala cu apa si sare. Ii fierbem pentru aproximativ 10 minute. Eu i-am verificat cu o...Citeste continuarea
Ciuperci champignon umplute la cuptor
Postat de: Adrian2016 in Mancaruri de legumeAm trecut ciupercile sub un jet de apa rece si le-am curatat de coaja. Le-am rupt codita si le-am asezat intr-o tava, alaturi de ciuperci. Separat, am taiat sunca si...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu scarita afumata
Postat de: MotanLaOale in CiorbeLegumele se curata si se taie marunt. Ceapa se curata, se spala si se taie rondele. Cartofii se curata si se taie cuburi. Scarita se taie bucati. Intr-o oala, se pune uleiul, legumele...Citeste continuarea
Cotlete de porc la gratar cu...
Postat de: MotanLaOale in PorcToate condimentele se pun intr-un castron si se amesteca cu uleiul. Se trec toate bucatile de cotlet prin amestecul de condimente si se pun intr-un castron una peste alta. Se invelesc in...Citeste continuarea