A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciorba de pui

Postat de: ancutsa in Ciorbe

  Se pun la fiert, intr-o oala incapatoare, apa cu spinarile si aripioarele de pui, alaturi de un varf de lingurita cu sare.  Cand incepe sa fiarba, se ia spuma. Se mai amesteca...Citeste continuarea

Cartofi manastiresti (de post)

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Se curăță ceapa, se spală, se taie și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic, fără a se rumeni. Usturoiul se curăță, se spală, se mărunțește și se face...Citeste continuarea

Ciorba de post cu cartofi noi

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Curatam si spalam legumele sub jet de apa rece. Ceapa se toaca marunt si se pune la sotat in ulei, alaturi de morcovii taiati rondele, telina taiata cubulete si de ardeii taiati fasii....Citeste continuarea

Cartofi in sos de smantana

Postat de: caroline in Mancaruri cu carne

Pentru aceasta reteta, am ales cartofii noi. Cartofii ii spalam bine ( fara sa ii curatam de coaja) si ii taiem pe lung in patru ( depinde de marimea cartofilor). Ciupercile le curatam, le...Citeste continuarea

Crochete din piept de pui

Postat de: eumimi in Pui

Mai intai, fierbem pieptul de pui. Eu am folosit si 2 copanele, asa am avut oprit dintr-un pui de tara. Intr-un bol punem faina, intr-un alt bol, ouale batute, iar in altul, fulgii de porumb...Citeste continuarea

Ciorba de vara cu dovlecel

Postat de: mirela0911 in Ciorbe

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o oala de 3 litri, se pune uleiul si se caleste morcovul. Se...Citeste continuarea

Cartofi gratinati cu carnaciori (la...

Postat de: oanapl in Mancare copii

Cureti cartofii, ii tai felii si ii pui la fiert in apa cu sare. Cand cartofii sunt fierti pe jumatate, opresti focul si scurgi apa. Tai carnaciorii felii. Mixezi ouale cu smantana si laptele....Citeste continuarea

Ciuperci umplute, la cuptor

Postat de: mirela0911 in Mancaruri de legume

Ciupercile se curata, se spala rapid sub un jet de apa rece, apoi se pun la scurs. Ceapa se curata si se taie marunt. Slanina (cata doriti) se taie bucatele mici sau mai mari (dupa preferinte)...Citeste continuarea

Chifle din faina integrala

Postat de: mirela0911 in Piine

Intr-un bol se pun cele doua tipuri de faina, sarea si drojdia uscata. Se amesteca bine, apoi se toarna uleiul si apa calduta, amestecand pana se poate framanta. Se rastoarna pe masa de lucru...Citeste continuarea

Ciorba de fasole boabe noi - in parga

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Costita afumata se portioneaza si se fierbe 15 minute. Aruncati apoi aceasta apa. Spalati fasolea boabe si scurgeti de lichid. Spalati, curatati si iar spalati legumele...Citeste continuarea

Costita de porc cu cidru si salvie...

Postat de: mihaelar63 in Slow Cooker

Spalati crenguta de salvie. Ceapa se spala si se taie inele. Caciulia de usturoi se taie in doua si se spala.  Curatati costita de porc de grasimea in exces....Citeste continuarea

Ciulama de dovlecei

Postat de: sufletista in Mancaruri de legume

Intr-o cratita, adaugam uleiul si cand s-a incalzit, adaugam ceapa tocata, lasam sa se caleasca putin, dupa care adaugam dovleceii curatati si taiati cubulete, apa cat sa acopere, sare si piper...Citeste continuarea

Chiftele de dovlecei in sos de rosii

Postat de: sufletista in Mancaruri de legume

Dovleceii ii curatam de coaja, ii dam prin razatoarea mare si presaram sare peste ei, ii asezam intr-o strecuratoare si lasam 10 min deoparte. Tocam ceapa marunt, sunca o taiem cubulete,...Citeste continuarea

Crema de conopida

Postat de: nico15 in Supe

  Taiem conopida in florete si o punem in apa cu sare si putin otet sa se curete de impuritati, o lasam aproximativ 10-15 minute. Tocam două cepe medii și le punem la sotat in ulei,...Citeste continuarea

Ciorba de gulie cu cartofi

Postat de: andaoana in Supe

Legumele le curatam de coaja. Ceapa o taiem cat mai mic posibil, cartofii si gulia cubulete, iar morcovi rotunzi, dar subtiri. Rosia decojita o taiem cubulete mici.   Intr-o oala,...Citeste continuarea

Chiftele cu cartofi la cuptor

Postat de: oanapl in Curcan

Chiftele: peste carnea tocata, adaugi ceapa spalata si curatata data pe razatoarea cu orificii mici. Adaugi si restul ingredientelor, omogenizezi si lasi deoparte pana pregatesti cartofii....Citeste continuarea

Cartofi taranesti

Postat de: licurici_lra in Mancaruri de legume

Cartofii se spala bine, se taie cubulete mai mici si se amesteca cu sare si piper. Ardeiul se taie fasii, la fel si jambonul. Intr-un vas termorezistent, se pun cartofii,...Citeste continuarea

Cum se umple borsul

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se pun 2-3 litri de apă la încălzit, dar apa să nu fie clocotită, ci caldă, spre fierbinte. Într-un vas mare (de exemplu, ca în fotografii, un borcan de sticlă de 8...Citeste continuarea

Chiftelute in sos de branza

Postat de: caroline in Mancaruri cu carne

Am ales sa fac chiftelute din carne de carnati deoarece sunt mult mai gustoase .Eu am cumparat carnea deja preparata si am facut mici chiftelute , pe care le-am prajit in ulei bine incins . Cand...Citeste continuarea

Cum se face shaorma

Postat de: AlexTeacher in Scoala de gatit Bucataras

  Pulpele de pui le curat bine si le pun intr-un bol;  Amestec toate condimentele;  Le stropesc cu ulei si le condimentez bine;  Le pun pe o hartie de copt si le...Citeste continuarea

Champignons cu maioneza si usturoi

Postat de: RODIMUR in Salate

Se rup piciorușele de la ciupercuțe și se curăță bine. Se înjumătățesc pălărioarele ciupercuțelor, se curăță de pielițe și de lamelele de pe partea interioară, după care...Citeste continuarea

Ciorba de linte si naut cu afumatura

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Curatam si spalam prazul, ardeii si morcovii. Clatim afumatura si o punem in oala. Adaugam rondele de praz si de morcovi si ardeii taiati bucatele, turnam deasupra apa si adaugam uleiul,...Citeste continuarea

Costita de purcel la tigaie

Postat de: mihaelar63 in Porc

Carnea de purcel se spala bine si se portioneaza. O bucata de costita trebuie sa fie cam de marimea unei jumatati de palma mai mari. Se curata ceapa si se spala. Tocati ceapa...Citeste continuarea

Couscous cu naut si rosii

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Intr-o craticioara, incalzim apa cu putina sare si piper. Stingem focul, punem couscous-ul si acoperim cu un capac pana se absoarbe toata apa. Cu o furculita, dezlipim boabele de couscous si le...Citeste continuarea

Chifle integrale imbracate in...

Postat de: Valclaudia in Piine

Preincalzim cuptorul la 50 grade C. Intr-un vas incapator, punem drojdia+sarea+zaharul brun, amestecam. Adaugam apa calduta, faina integrala si cea de in + taratele de grau. Cu ajutorul...Citeste continuarea

Ciorba de varza cu os de vitel

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Osul de vitel se pune la fiert, in apa cu sare. Dupa primele doua clocote se arunca apa, se spala bine osul si oala cu apa calda. Curatati si spalati morcovul si ceapa. Tocati...Citeste continuarea

Ciuperci cu branzeturi

Postat de: sufletista in Mancaruri de legume

Ciupercile le spalam (curatam), le taiem felii si le punem intr-o strecuratoare. Intr-o tigaie, adaugam untul, cand s-a topit, adaugam 1/2 legatura ceapa verde tocata, ciupercile si le calim...Citeste continuarea

Cum se face mamaliga

Postat de: AlexTeacher in Scoala de gatit Bucataras

Mamaliga de post: Intr-o cratita cu fund dublu, adauga malaiul si apa rece. Amesteca totul si pune-o pe plita, la foc mediu. Continua sa amesteci, cu ajutorul unei linguri de...Citeste continuarea

Coaste de porc fierte in bere

Postat de: AlexTeacher in Porc

Lasa coastele la marinat in bere, circa 24-48 de ore sau, daca nu ai timp, pune-le la fiert in bere, impreuna cu foile de dafin si piperul boabe. Lasa carnea sa fiarba la foc potrivit 2,5 - 3 ore....Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de: AlexTeacher in Ciorbe

Pune puiul la fiert in apa rece, la foc mic. In momentul in care se formeaza spuma, ia-o cu ajutorul unei spumiere; Taie telina rondele mari, ceapa in 2, iar bucatile de pastarnac, 3 morcovi si...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu taietei de casa

Postat de: Oana in Ciorbe

Mai intai, portioneaza puiul si pune-l la fiert in apa rece. Curata legumele pentru ciorba si toaca-le marunt. Aduna spuma formata la suprafata si apoi adauga legumele in ciorba. Lasa sa...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu afumaturi

Postat de: RODIMUR in Supe/Ciorbe

Se alege fasolea, se spală bine și se pune la înmuiat cu apă multă, rece, cu o seară înainte de a fi preparată ciorbița. A doua zi se strecoară fasolea, se clătește...Citeste continuarea

Caffe Frappe cu inghetata de vanilie

Postat de: Bucataras in Cafea

Vom folosi un espressor Breville  si un blender. Pentru inceput, vom prepara un espresso . Pune in pahar espresso si zaharul, apoi amesteca-le cu o lingurita. Acum pune in blender...Citeste continuarea

Compot de visine

Postat de: reisnaor_2006 in Sirop / Compot

      Pentru inceput, am sterilizat borcanele. Spalati foarte bine borcanele si capacele acestora, clatindu-le in mai multe ape. Lasati-le la scurs pe un prosop sau in stativul de...Citeste continuarea

Cirese pentru iarna

Postat de: sufletista in Conserve

Intr-un vas, punem apa cu zaharul la fiert pana ce zaharul se dizolva si se ingroasa ca un sirop, adaugam scortisoara, zeama de lamaie si amestecam bine. In borcane spalate si sterilizate,...Citeste continuarea

Compot de caise

Postat de: Bunica in Sirop / Compot

Într-o cartiță de 1 l pune apa la fiert. Adaugă zahărul cănd apa clocotește. Lasă la fiert până la topirea zahărului. Spală caisele, rupe-le în jumătăți,...Citeste continuarea

Clatite cu branza si fructe

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol batem ouale cu sare, zaharul, adaugam iaurtul, branza de vaci. Amestecam bine, adaugam esenta, coaja de lamaie si zeama, uleiul, adaugam faina pana rezulta o compozitie mai groasa...Citeste continuarea

Compot de capsuni

Postat de: sufletista in Sirop / Compot

Intr-o cratita adaugam apa, zaharul si punem pe foc sa fiarba pana cand lichidul clocoteste timp de 5 minute. Spalam capsunele si le rupem coditele. Lasam sa se scurga de apa. Le asezam in...Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: caroline in Mancaruri de legume

Incepem prin a curata ciupercile de pielita .Le trecem apoi sub un jet de apa rece si separam palarioarele de picioruse.  Piciorusele ciupercilor le tocam marunt. Morcovul il curatam,il...Citeste continuarea

Ciorba de burta

Postat de: amalia01 in Ciorbe

In apa, pui la fiert oasele de vita cu un praf de sare, pentru 30 de minute. Scoti oasele si adaugi in apa ceapa si zarzavatul ( patrunjelul si 3 morcovi) curatat, lasandu-le sa fiarba la foc mic....Citeste continuarea

Ciorba de fasole teci

Postat de: licurici_lra in Ciorbe

Se pune apa cu sare la fiert. (3-4l, depinde cat de groasa doriti sa fie). Intre timp, se pregatesc legumele. Fasolea se spala, se curata de capete si se rupe in bucati mai mici. Rosiile...Citeste continuarea

Chifle cu mac

Postat de: mirela0911 in Piine

Se prepara maiaua. Se incalzeste putin lapte, se adauga 1 lgt zahar si 1 lg faina, apoi drojdia. Se amesteca pana se lichefiaza, apoi se lasa la dospit. Intr-un vas ,se pune faina, sarea,...Citeste continuarea

Compot de visine

Postat de: cristinutanicolita in Sirop / Compot

Visinele le băgăm in apa si le lasam 10 min sa iasa viermisorii.  Le spalam din nou si le punem in borcane.   In fiecare borcan, punem 4 lg zahar si apa. Capsam borcanele și...Citeste continuarea

Cartofi cu smantana si marar o...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Cum se prepara Cartofi cu smantana si marar o mancare economica, gustoasa si usoara Se curăță, se spală bine și se taie cartofii în forma dorită. Ceapa se curăță, se spală,...Citeste continuarea

Cartofi noi cu usturoi

Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de legume

Cartofii se curata, se spala si se fierb in apa cu sare, 15 minute. Se scot, se scurg si se pun intr-o tava termorezistenta unsa cu ulei. Se presara cu sare, piper si boia. Se curata...Citeste continuarea

Costite cu miere la cuptor

Postat de: CameliaComan in Porc

Spalam costitele. Le punem intr-un bol mai mare. Adaugam condimentele pentru carnea de porc, 100-150 g de pasta de tomate si ulei. Amestecam usor cat sa ungem toate costitele cu acest amestec....Citeste continuarea

Cartofi noi cu marar si usturoi

Postat de: CameliaComan in Mancaruri de legume

Umplem un castron cu apa. Adaugam cartofii. Ii curatam cu un cutit, ii spalam, apoi ii punem la fiert intr-o oala cu apa si sare. Ii fierbem pentru aproximativ 10 minute. Eu i-am verificat cu o...Citeste continuarea

Ciuperci champignon umplute la cuptor

Postat de: Adrian2016 in Mancaruri de legume

       Am trecut ciupercile sub un jet de apa rece si le-am curatat de coaja. Le-am rupt codita si le-am asezat intr-o tava, alaturi de ciuperci. Separat, am taiat sunca si...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu scarita afumata

Postat de: MotanLaOale in Ciorbe

Legumele se curata si se taie marunt. Ceapa se curata, se spala si se taie rondele. Cartofii se curata si se taie cuburi. Scarita se taie bucati. Intr-o oala, se pune uleiul, legumele...Citeste continuarea

Cotlete de porc la gratar cu...

Postat de: MotanLaOale in Porc

Toate condimentele se pun intr-un castron si se amesteca cu uleiul. Se trec toate bucatile de cotlet prin amestecul de condimente si se pun intr-un castron una peste alta. Se invelesc in...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]