Jeleu (peltea) de mere
Postat de: sufletista in ConserveMerele le spalam si le curatam de coaja si le dam prin razatoare, le calim cu zahar si scortisora sa avem pentru iarna. Cotoarele si cojile nu le aruncam pentru ca le folosim la jeleu, eu am...Citeste continuarea
Jumari de porc
Postat de: Bunica in PorcBucatile de slanina se spala si se sterg cu servetele de hartie. Se taie in bucati cam de 2/2cm. Intr-un tuci sau o cratita se pune 200 ml. apa . Pune vasul pe foc. Cand incepe apa sa...Citeste continuarea
Jumari cu varza acra, in sos de...
Postat de: vasimur in Mancaruri cu carneCurățăm ceapa și roșiile, le spălăm și le tocăm peștișori (julienne) sau cubulețe, cum ne place. Punem uleiul într-o tigaie, îl încingem, adăugăm jumările și...Citeste continuarea
Jumeri prajite cu mar, la multicooker
Postat de: mihaelar63 in PorcGrasimea de porc de pe burta se taie bucati de marimea preferata . Eu le tai cam cat o cutiuta de chibrituri pentru ca vor scadea mult la prajire . Eu am preparat jumerile la...Citeste continuarea
Jumari de porc
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriLuati bucata de slanina si indepartati usor soricul. Daca va place cu tot cu soric, atunci o lasati asa. Taiati cuburi potrivite si cat de cat egale, ca sa se pregateasca in acelasi timp. Intr-un...Citeste continuarea
Jambon de porc cu cartofi si gutui
Postat de: VI in PorcMarinam carnea si o lasam de seara pana dimineata. Incingem o tigaie cu putin ulei, prajim carnea pe ambele parti,cate 2-3minute. O punem apoi intr-o tava incapatoare la cuptor cu o cana de...Citeste continuarea
Jumarute de mangalita la slow...
Postat de: mihaelar63 in Slow CookerIntai se da drumul la aparat slow cooker Crock Pot setat pe High. Se taie grasimea in dreptunghiuri de marimea a doua cutii de chibrituri . Se introduce cuburile de slanina...Citeste continuarea
Jambon fiert cu usturoi si boia
Postat de: mihaelar63 in Mezel de casaFeliile de jambon le-am pus la fiert in apa cu piper, sare, foaie de dafin si boabe de ienibahar. l-am fiert doar o jumatate de ora, atat cat s-a inmuiat putin soricul si grasimea....Citeste continuarea
Japoneze cu lapte si unt
Postat de: lucy2002 in PiineDrojdia se amesteca cu zaharul pana se lichifiaza. Adaugam laptele caldut peste drojdie si 3 linguri de faina si omogenizam, o lasam sa se activeze sa creasca sa faca basici, vom...Citeste continuarea
Jambon cu boia si usturoi fiert in...
Postat de: mihaelar63 in Mezel de casaBucata de jambon se pune la fiert in zeama de varza acra indoita cu apa . Se aduga ardeiul iute , foia de dafin ,piperul si caciulia de usturoi taiata inpatru . Eu am fiert o...Citeste continuarea
Jumari extra
Postat de: mihaelar63 in PorcBucata de piept se taie in bucati de marimea unei cutiute de chibrituri . Se pune carnea impreuna cu un jumatate pahar cu apa in vasul aparatului de gatit . Eu prepar...Citeste continuarea
Jambon impanat, gatit la slow...
Postat de: Constelatialeu in Slow CookerCum sta treaba, am fost sa cumpar ceva si mi-am picat ochii pe bucatica asta de jambon pe care am pregatit-o. Am ochit-o la fix pentru ca imi trebuia o bucatica de ceva ''ca`carnea'' care sa intre...Citeste continuarea
Jeleu de coacaze rosii
Postat de: Criss in Dulceata / GemCoacazele se spala, apoi se se desprinde fiecare bobita de pe ciorchine. Peste fructe se pune tot zaharul. Se amesteca cu o lingura de lemn, astfel incat bobitele sa se zdrobeasca. Se lasa in...Citeste continuarea
Jumari cu boia si ceapa -la...
Postat de: mihaelar63 in PorcGrasimea de porc se taie cuburi . Depinde cat de mari va plac jumarile . Eu le tai demarimea a doua cutiute de ghibrituri :D Am pus jumarile crude in multicookerul...Citeste continuarea
Jumari banatene cu mere si lapte
Postat de: mihaelar63 in Mezel de casaSlanina proaspata de porc se spala si se taie in bucati de marimea unei cutii de chibrituri. Puteti sa feliati slanina in bucati mai mari cum sunteti obisnuiti. Mie imi plac jumarile...Citeste continuarea
Jumarele aurii
Postat de: claudiaO in PorcCarnea spalata si uscata in prealabil, o taiam bucati potrivite de cca 2 cm si o punem in tuciul incins. Amestecam cu lingura din cand in cand ca sa se desprinda, apoi le tinem pe foc pana se...Citeste continuarea
Jambon marinat la cuptor
Postat de: MotanLaOale inJambonul se curata, se spala bine, se usuca cu hartie absorbanta. Intr-un castron se amesteca 50 ml ulei cu condimentele Delikat si sare. Jambonul se unge cu amestec bine, bine, se pune...Citeste continuarea
Jambon imbatat cu Stella Artois
Postat de: Constelatialeu in PorcAm scos jambonul de la congelator si l-am lasat 1/2 de ora, apoi am pregatit un amestec din condimentele Kotanyi, boia dulce, ulei de masline si apa minerala. Am frecat jambonul inca inghetat, cu...Citeste continuarea
Jambon la cuptor
Postat de: Constelatialeu in PorcMai intai crestam partea de jambon cu sorici si presaram sarea grunjoasa, lasam cca 20 min. Separat amestecam sosul de soia cu uleiul de masline, boia dulce si boia iute, amestecam bine si...Citeste continuarea
Japoneze
Postat de: RODIMUR in PiineSe pune făina cernută în vasul pentru aluat, iar în mijloc se va pune oul, drojdia mărunțită, sarea și zahărul. Se amestecă bine drojdia cu oul, sarea și zahărul și se...Citeste continuarea
Jumari de porc
Postat de: mihaelar63 in PorcFolositi un vas cu pereti grosi, din fonta emailata. Curatati si spalati ceapa si usturoiul. Se pun bucatile de slanina cruda in vas si se toarna apa. Aceasta ajuta in prima...Citeste continuarea
Jumari
Postat de: Valclaudia in PorcSlanina proaspata se taie cuburi (cca 1,5 x 1,5 cm le-am taiat eu). Punem cuburile de slanina la foc mic, intr-o cratita cu fund dublu, amestecam din cand in cand, sa nu se prinda de cratita....Citeste continuarea
Jumari de porc
Postat de: Adrian2016 in PorcCarnea se curata de eventualele impuritati si se taie cubulete potrivite. Punem pe foc o oala cu fundul gros si pentru inceput, pana incepe sa topeasca putina...Citeste continuarea
Jumari traditionale
Postat de: MotanLaOale in PorcSe taie slanina si fleica in bucati mai mari (4x4 cm). Se pun pe foc intr-un vas cu fundul gros (cel mai bun este un tuci), se pune apa si se acopera vasul cu un capac. Se lasa la foc mic...Citeste continuarea
Jagerschnitzel (Snitel de porc cu...
Postat de: Satisfyyourcravings in PorcCartofii se amesteca cu condimentele si se gatesc in cuptorul preincalzit la 200 de grade, 40 de minute, pana sunt crocanti. Se amesteca toate ingredientele pentru dressing. Se...Citeste continuarea
Jeleu de portocala
Postat de: Renataedina in DulciuriSe pune sucul de portocala intr-o oala sa se incalzeasca. Se adauga gelatina, se amesteca si se lasa pana cand se dizolva ( aproximativ 10 minute). Daca se face spuma se ia cu o lingurita. Se...Citeste continuarea
Jeleu cu menta si lime
Postat de: gospodariu in Mancare copiiVom amesteca intr-un vas 200 ml apa impreuna cu zaharul. Se lasă la foc mic, pana cand se topeste bine zaharul. Vom adauga frunzele de menta si le lasam aproximativ 10 minute. Apoi vom...Citeste continuarea
Jambon ''Godina Justitiarul''
Postat de: Constelatialeu in PorcScoatem jambonul de la congelator, ca acolo l-am avut, il asezam intr-un castron si il imbracam in condimente pentru carne se porc, stropim cu ulei de masline si sos de soia , acoperim castronul...Citeste continuarea
Jambon la tigaie cu varza
Postat de: mihaelar63 in PorcJambonul se spala, se usuca prin tamponare cu un prospop curat. Sarati jambonul si increstati soricul din loc in loc [sa nu se faca jambonul concav la prajit] Intr--un...Citeste continuarea
Jumări tradiţionale
Postat de: Zamfira in PorcTăiem cubuleţe slănina. Într-o cratiţă punem bucăţile de slănina proaspătă şi apa. Amestecăm din când în când ca să nu se lipească. Untura se va topi...Citeste continuarea
Jacket Potatoes cu Trio Delaco
Postat de: AlexTeacher in Reteta de vedetaInveleste cartofii in staniol si gaureste-i din loc in loc cu un bat de frigaruie; Introdu-i in cuptorul incins in prealabil la 190 de grade;...Citeste continuarea
Jambon copt-la cuptor
Postat de: mihaelar63 in PorcCeapa se curata si se taie mai mbucati mai mari . Caciulia de usturoi se curata de maustati si se taie usor in partea superioara [ atat cat sa elibereze aroma ] Carnea...Citeste continuarea
Jeleu de capsuni cu mascarpone, cu...
Postat de: mirela0911 in Retete diabeticiSe spala capsunii si se curata de codite. Se taie bucatele mai mici, se pun intr-o craticioara impreuna cu Green Sugar si zeama de lamaie si se lasa pe foc sa fiarba aproximativ 5 minute. Amidonul...Citeste continuarea
Jambon de porc la cuptor
Postat de: MotanLaOale in PorcBucata de jambon se spala si se cresteaza soriciul in 5-6 locuri Se pune la fiert in apa cu sare, foi de dafin si piper boabe 20-25 minute. Se ia spuma formata. Se pune uleiul intr-o tava...Citeste continuarea
JELEU DE PORTOCALE
Postat de: Retete_Haplea in DulciuriSe razuie coaja de la portocale si le lasa sa se infuzeze in apa, peste noapte. Strecuram lichidul si amestecam cu zaharul apoi dizolvam gelatina in el. Lasam 10 minute apoi punem pe foc si...Citeste continuarea
Jumari cu ceapa
Postat de: Ina in PorcFleica de porc se taie cubulete mici, care se pun la prajit in vasul de la multicooker in care turnam, in prealabil, 50 ml ulei. Peste bucatile de fleica presaram sare grunjoasa si adaugam...Citeste continuarea
Jumari
Postat de: Pungasa_Rogue in PorcSe taie slanina in bucati maricele si se pune intr-o cratita la foc pentru a se topi. Se amesteca din cand in cand. Dupa aceea, jumarelele obtinute se pun intr-o cratita mai mica si peste ele se...Citeste continuarea
Jumări la Multicooker
Postat de: panacris in Mezel de casaCel mai simplu preparat din seria bunătăților de Crăciun. Slănina proaspătă de pe burta lui Ghiță, se taie bucățele (aici am avut ajutor pe TataZmeu, îi place să...Citeste continuarea
Jumari
Postat de: AdrianUdrea in PorcSlanina de porc se taie in fasii de aproximativ 3 cm latime, apoi fasiile se taie in cuburi. Se aseaza cuburile de grasime intr-un vas incapator, si se presara sare peste ele. Se da vasul la...Citeste continuarea
Jumăruțe de rață in sos de ceapă
Postat de: mirela0911 in RataSe ia grasimea de la rață (de curte sa fie rața), se taie bucățele de vreo 2 cm si se pun intr-o craticioara la foc potrivit. Se amestecă continuu până se topește grăsimea iar...Citeste continuarea
Jerk de porc cu salata in tortilla
Postat de: Satisfyyourcravings in PorcTortilla se aseaza intr-un vas cu peretii mai inalti si ceva mai mic. Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius. Se incalzeste pana devine crocanta. Muschiul de porc se taie...Citeste continuarea
Jumeri
Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri cu carneSlanina o curatam de sorlic si o taiem bucati potrivite.Intr-o cratita cu fundul gros(scuze exprimarea) punem slanina taiata bucati si cu o lingura amestecam tot timpul ca sa nu se prinda de...Citeste continuarea
Jemne - Pâinea mirilor
Postat de: Bucataras in PiineAtunci când se asează la masa mare, mirelui și miresei li se aduc 2 colaci frumosi împodobiți cu flori (jemne), pregătiți din aluat de cozonac. Mirele și mireasa trebuie să-l...Citeste continuarea
Jumari (gaigana) cu piept de pui si...
Postat de: babi5 in Aperitive / GarnituriPieptul de pui il taiem bucati mici apoi il punem in uleiul incins la prajit. Adaugam ardeiul feliat si mai lasam putin la prajit. Intre timp ouale le batem cu laptele, sarea si piperul si le...Citeste continuarea
Jeleu de capsuni cu crema de vanilie
Postat de: AndraAli in Dulciuri1.Punem in 10 caserole mici cate un biscuite.Facem crema de vanilie cum ne indica ambalajul,la fel si gelul instant de capsuni. 2.Taiem piersicile cubulete mici. 3.Peste biscuiti adaugam...Citeste continuarea
Jardineira cu carne de vita
Postat de: sufletista in VitaCeapa o tocam marunt si o calim intr-o cratita in care am adaugat putin ulei, cand devine transparenta adaugam usturoiul posat. Lasam sa se caleasca putin impreuna dupa care adaugam carnea...Citeste continuarea
Jardineira cu carne de vita
Postat de: cristeena20 in Vita- Carnea se taie cuburi potrivit de mari. - In cratita punem ceapa tocata marunt la calit in ulei de masline si apoi dupa 3 minute adaugam usturoiul pisat. Mai lasam sa se caleasca bine si...Citeste continuarea
Jeleu de iaurt cu frisca
Postat de: Dea_Dea in DulciuriIaurtul se amesteca cu zaharul, Se bate frisca si se incorporeaza in iaurt Hidratam gelatina cu 3 linguri de apa , apoi o dizolvam la microunde si o punem peste compozitie. Omogenizam, punem in...Citeste continuarea
Jumari de porc crocante
Postat de: Mokuska in PorcTaiem slanina in cubulete mici (4-5 cm), se sareaza si se pune la topit cu o cana de apa la foc mic. Bucatile se fierb pana se ridica la suprafata si untura devine transparenta (1 ora)....Citeste continuarea
Jambon à la Chablisienne
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri cu carneÎntr-o tigaie se încălzește puțin ulei sau unt și se călește eșalota până devine translucidă. Se adaugă vinul și se lasă câteva minute la foc mediu,...Citeste continuarea