Este o ciorbă din carne de curcă crescută la curte, ușor dulceagă, dar și puțin acrișoară, cu multe legume și franjuri de ou.
Punem la foc o oală cu puțină apă și un praf de sare, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm carnea porționată.
O lăsăm să fiarbă 2-3 clocote, apoi scurgem apa și clătim carnea și vasul cu apă caldă.
Punem din nou carnea la fiert în apă fierbinte, cu un praf de sare și acoperim vasul.
Înlăturăm pe parcurs, spuma care se formează și lăsăm carnea să fiarbă până când începe să se pătrundă ușor.
Dacă avem parte de o carne mai grasă, ca în cazul meu, luăm cu o lingură din grăsimea care se ridică la suprafața supei și o transferăm într-o tigaie, apoi vom înăbuși rădăcinoasele tocate, în ea.
Nu se călesc, ca în ulei ci se vor inăbuși sub capac, obținând astfel un gust ușor dulceag.
Ceapa o curățăm, o tocăm solzișori și o adăugăm în ciorbă, când carnea începe să se pătrundă ușor.
Adăugăm mai târziu și legumele înăbușite, fasolea verde și mazărea, iar când acestea sunt pătrunse bine, adăugăm roșiile.
Ardeiul îl adăugăm mai spre final, cam cu 15 minute înainte de a stinge focul, pentru a se păstra ușor crocant.
Nu ne place ardeiul prea pătruns în ciorbă nici ca gust, nici ca aspect.
Potrivim gustul ciorbei cu sare, amestecăm oul cu două linguri de oțet și îl adăugăm în ciorbă, imediat după ce stingem focul.
Amestecăm intens în momentul când îl turnăm în ciorbă, pentru a obține acei franjuri de ou cu aspect și gust plăcut.
Dacă dorim ca franjurii să fie mai mici, adăugam in oul bătut și puțină supă fierbinte.
Tocăm apoi verdeața și o adăugăm în ciorbă, pentru un plus de aromă și prospețime.
Nouă ne place acest gen de ciorbă de pasăre cu multe legume, iese mai bogată și nu mai este nevoie să adăugăm paste făinoase.
Sper să vă placă rețeta mea și să vă fie de folos!