Ciorba de vacuta - cum sa faci cea...
Postat de: MotanLaOale in CiorbeMod de preparare Ciorba de vacuta - cum sa faci cea mai buna ciorba de vita Carnea se taie in cuburi potrivite si se pune la fiert in apa rece pentru 10 minute, sa faca spuma aceea rosie...Citeste continuarea
Croissant cu piept de pui si avocado
Postat de: cristina1985 in SandvisuriSe taie pieptul de pui si se bate putin. Se pune sare, piper si se prajeste in putin ulei, pana devine alb. Apoi ,se toarna putina apa si se continua asa (adaugand apa) 1 ora si 10 minute, la...Citeste continuarea
Creier pane, cu pesmet
Postat de: vasimur in PorcSe spală bine creierul în apă rece după care se pune la scurs într-o strecurătoare. Se bat ouăle și se încorporează făina. Se amestecă bine și se lasă...Citeste continuarea
Coaste si cartofi la cuptor
Postat de: xana in Mancaruri cu carneCu un servetel absorbant stergem carnea pentru a indeparta orice exces de umiditate, apoi o pudram cu sare, piper, paprika si usturoiul tocat in asa fel incat toata suprafata sa fie condimentata....Citeste continuarea
Cartofi cu brocoli la cuptor
Postat de: xana in Mancaruri de legumeCartofii se spala si se taie in cuburi potrivit de mari, iar ceapa in jumatati. Intr-un castron se amesteca toate condimentele impreuna cu usturoiul taiat fasii si 7-8 linguri de ulei de...Citeste continuarea
Cartofi taranesti
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneMai intai punem cartofii la fiert, ii fierbem in coaja, adaugam putina sare in apa in care fierbem cartofii. Dupa ce au fiert, ii curatam de coaja si ii taiem cuburi mai mari. Separat taiem...Citeste continuarea
Cotlet de porc picant cu glazura de...
Postat de: katty in PorcSpalam bucata de carne si crestam soriciul oblic, pe toata lungimea lui. Asezam bucata de carne in tava impreuna cu vinul, sare, piper, cimbru si foi de dafin. Acoperim tava si o lasam peste...Citeste continuarea
Ciorba cu perisoare (de post)
Postat de: xana in CiorbeCeapa taiata marunt se caleste in cele doua linguri de ulei pana se rumeneste usor. Se adauga apoi ardeiul si telina taiate marunt, morcovul dat prin razatoarea cu ochiuri mari si mararul. Lasam...Citeste continuarea
Chiftelute din soia cu dovlecel (de...
Postat de: oanapl in Mancaruri de postGranulele de soia le pui la fiert în apă rece, cu puțină sare și le lași să fiarbă pentru aproximativ 15 minute. Le scurgi de apă și le lași să se răcească. Dovlecelul...Citeste continuarea
Coaste afumate cu varza fiarta
Postat de: Constelatialeu in PorcMai intai tocam varza si apoi o frecam cu sare grunjoasa sa se inmoaie nitel. Taiem coastele in bucatele si le clatim cu putina apa calduta. Apoi taiem ceapa verde marunt. Punem oloiul pe aragaz,...Citeste continuarea
Ciorba de naut cu afumatura
Postat de: eumimi in CiorbeMai intai lasam nautul peste noapte in apa, pentru ca fierbe foarte greu. Puteti folosi conservat si este semifiert. Dam nautul intr-un clocot, apoi schimbam apa. Adaugam ceapa taiata...Citeste continuarea
Cotlet de porc (vrabioara) la...
Postat de: vasimur in PorcSe curăță morcovii, cartofii și țelina și se spală bine (dacă aveți, puteți pune și pătrunjel, păstârnac sau gulie). Morcovul se taie rondele de grosime potrivită,...Citeste continuarea
Ciorba saracului
Postat de: RODIMUR in CiorbeCeapa se curăță, se spală, se șterge cu un prosop de hârtie și se taie mărunt, după care se călește puțin în ulei, la foc mic, ca să nu se ardă. Se spală și se...Citeste continuarea
Ciulama de champignons cu mamaliguta
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeSe curăță cepele, se spală și se șterg cu un prosop de hârtie, după care se taie fin și se călesc în ulei, la foc mic, ca să nu se se ardă, ci doar să se înmoaie...Citeste continuarea
Ciorbita cu mazare si radacinoase
Postat de: RODIMUR in CiorbeRădăcinoasele se curăță, se spală și se taie în forma dorită (dar nu se mărunțesc) și se pun la fiert în oala în care se va prepara ciorbița. Mazărea se pune la...Citeste continuarea
Ciorba de conopida cu porumb
Postat de: katty in CiorbeCuratam legumele si le spalam. Morcovul si ardeiul gras le taiem cubulete. Ceapa o tocam fin. Conopida o rupem buchetele. In uleiul incins, punem morcovul, il tinem cateva minute, pana incepe...Citeste continuarea
Castraveti murati in saramura
Postat de: CofetariiBucatari in MuraturiVom pregati saramura. Vom amesteca apa cu sarea, apoi intr-un borcan vom pune la baza 3 fire de marar, un ardei iute, si putin din condimente, apoi vom pune castraveti si vom pune din nou...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu afumatura
Postat de: eumimi in CiorbeSe taie ceapa marunt. Se pune la calit in uleiul incins, in cratita in care vom face ciorba, impreuna cu kaiserul taiat felii. Se lasa la calit pentru 10-12 minute, apoi adaugam 2 cani de apa si...Citeste continuarea
Cartofi taranesti cu carnati
Postat de: katty in Mancaruri cu carneSpalam bine cartofii si ii fierbem in coaja in apa cu sare pana sunt moi, dar nu se sfarama. Taiem carnatul feliute si il punem la prajit in ulei. Cand s-a rumenit il scoatem pe o farfurie, iar in...Citeste continuarea
Ciorba de fasole pastai cu ciuperci...
Postat de: katty in CiorbeCuratam ceapa si morcovul. Ceapa o taiem fin, iar morcovul il dam pe razatoarea mare. Taiem varfurile aripilor, le spalam bine si le scurgem. In uleiul incins punem mai intai morcovul, il lasam...Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci
Postat de: licurici_lra in Mancaruri de legumeCeapa tocata marunt se pune la calit intr-o lingura de ulei, apoi se adauga ciupercile taiate felii subtiri, sare si piper. Se lasa pe foc pana se inmoaie, cam 20 min. Smantana pentru gatit...Citeste continuarea
Chiftelute marinate
Postat de: RODIMUR in PorcCarnea se spală, se strecoară de apă, se curăță de vițe și de pielițe nedorite, după care se toacă fin, chiar de două ori, dacă este cazul. Se curăță legumele, se spală și se...Citeste continuarea
Cus-cus cu pulpa de porc
Postat de: RODIMUR in PorcCarnea se spală și se curăță bine de pielițe, vițe și osânză nedorită, după care se taie în cubulețe și se pune la călit într-o cratiță cu ulei, la foc mic,...Citeste continuarea
Ciorba cu chiftelute (Çorba- Turcia)
Postat de: ctlina in Supe/CiorbeO seara inainte puneti la inmuiat nautul in apa rece. Puneti apa suficienta caci se va umfla. A 2 a zi scurgeti nautul si clatiti-l sub apa rece. Puneti-l la fiert in apa noua, fara sare....Citeste continuarea
Culibiaca (Placinta cu carne tocata)
Postat de: oanapl in VitaCarnea de vită o cureţi de pieliţe, o tai bucăţi mici şi o treci prin maşina de tocat. Caşcavalul îl razi fin. Toci mărunt ceapa şi pătrunjelul verde. Ceapa o...Citeste continuarea
Chiftele de curcan cu tzatziki
Postat de: Oana in CurcanAmesteca intr-un bol carnea tocata de curcan cu morcovul si cartoful ras, ceapa si usturoiul verde tocate marunt, verdeata, oul, pesmetul, sare si piper dupa gust. Omogenizeaza bine compozitia...Citeste continuarea
Ciorba de purcel
Postat de: oanapl in CiorbeSpeli carnea, o tai cubulețe și o pui la fiert în apă. Când începe să fiarbă, îndepărtezi bine spuma. Cureți toate legumele și le speli bine. Ceapa,...Citeste continuarea
Ciorba alba de valeriana
Postat de: Valclaudia in CiorbeSlanina se taie fasii subtiri, apoi se cresteaza pana la sorici si se pune la prajit in oala. Adaugam usturoiul tocat sau pisat, cand acesta devine auriu, adaugam smantana lichida, apa plata,...Citeste continuarea
Cus-cus cu legume
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeSe curăță, se spală și se șterg cu un prosop de hârtie atât cepele, cât și usturoiul. Ceapa se taie mare și se pune la călit cu ulei suficient, la foc mic, ca să se...Citeste continuarea
Cartofi in straturi cu ciuperci si...
Postat de: katty in PorcCuratam cartofii de coaja, ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand cartofii sunt moi, scurgem apa, adaugam untul, putin piper macinat si 1 lingura cascaval ras si ii sfaramam. In...Citeste continuarea
Conopida gratinata
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeConopida se spală, se scurge de apă și se desface în buchețele. Se unge cu unt tava în care se va face conopida gratinată și se presară uniform o lingură de pesmet. Se...Citeste continuarea
Ciorba de conopida
Postat de: RODIMUR in CiorbeConopida se spală bine, se strecoară de apă și se desface în buchețele. Se spală bine toate legumele și se scurg de apă. Morcovul și țelina se rad pe răzătoarea mare. Ardeiul...Citeste continuarea
Ciorba de pui a la grec
Postat de: mirela0911 in CiorbeSe spala bine bucatile de spate si se pun intr-o oala cu apa rece la fiert. Cand incepe sa faca spuma, se spumeaza de cate ori este nevoie. Se adauga ceapa crestata in patru, morcovii taiati pe...Citeste continuarea
Ciorba de pasare cu multe legume
Postat de: merisor67 in CiorbePunem la foc o oală cu puțină apă și un praf de sare, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm carnea porționată. O lăsăm să fiarbă 2-3 clocote, apoi scurgem apa și...Citeste continuarea
Chiftelute de conopida
Postat de: andaoana in Mancaruri de legumeConopida mea a fost una mai micuta, de acasa, asa ca a avut in jur de 700 gr. Conopida am desfacut-o in buchetele si am lasat-o sa stea in apa rece cu otet cam 30 minute. In vasul...Citeste continuarea
Ciorba de miel reteta ardeleneasca
Postat de: andaoana in CiorbeIntr-o oala de 3 litri am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul si am strecurat supa. Cand am putut sa lucrez cu...Citeste continuarea
Cum se curata legumele coapte
Postat de: AlexTeacher in Scoala de gatit BucatarasMai intai trebuie coapte legumele. Exista 3 variante: le coaceti pe plita, pe aragaz sau in cuptor. Pentru varianta in cuptor, asezati intr-o tava o hartie de copt, puneti ardeii si vinetele,...Citeste continuarea
Conopida cu ardei si cascaval
Postat de: oanapl in Mancaruri de legumeDesfaci conopida și o fierbi în apă cu sare, timp de 5 minute, apoi o scurgi bine de apă. Ungi cu ulei un vas și îl tapetezi cu pesmet. Bați ouăle cu smântâna și...Citeste continuarea
Ciorba ardeleneasca cu prune uscate
Postat de: mihaelar63 in CiorbeScaricica afumata de porc se spala bine si se portioneaza. Opariti scarficica cu apa clocotita . Apa se arunca. Legumele se curata si se spala. Tocati marunt morcovul, ceapa si...Citeste continuarea
Cornulete fragede - Reteta...
Postat de: Oana in DulciuriCum se prepara Cornulete fragede - Reteta delicioasa a mamei Untul rece taiat cubulete se amesteca cu galbenusurile de ou, un praf de sare si coaja rasa de lamaie. Se adauga smantana,...Citeste continuarea
Copanele pane, cu pesmet
Postat de: vasimur in PuiSe spală copănelele, se scurg bine de apă și se șterg cu un prosop de bucătărie sau cu prosoape de hârtie. Se bat ouăle și se încorporează făina. Se amestecă bine și se...Citeste continuarea
Ciorba de linte verde cu carnati
Postat de: katty in CiorbeSpalam lintea si o punem intr-o oala cu apa rece la inmuiat, pentru 2-3 ore. Curatam ceapa, morcovul, ardeiul si cartofii si le spalam. Ceapa o tocam fin, morcovul si ardeiul cubulete,...Citeste continuarea
Ciolan afumat gatit in cidru
Postat de: Satisfyyourcravings in PorcDaca bucata de ciolan este foarte sarata, se adauga intr-o oala cu apa race si se aduce la punctul de fierbere, apoi se scurge. Ceapa se curata de coaja si se taie in jumatate. Se infige...Citeste continuarea
Ciorba de rosii cu pui de tara
Postat de: eumimi in CiorbePunem carnea de pui la fiert si o lasam sa dea intr-un clocot. Schimbam apa si punem din nou la fiert impreuna cu ceapa si morcovii tocate dupa preferinte. Lasam 25 de min. la fiert, apoi...Citeste continuarea
Cotlet de porc la gratar cu sos...
Postat de: rocsi_1612 in PorcCarnea: Spalati bucatile de cotlet, le stergeti cu un servetel. Intr-un bol amestecati uleiul, boia dulce, sosul de soia, sare si piper dupa gust, putin oregano uscat, iar la final usturoiul...Citeste continuarea
Cnedle
Postat de: RODIMUR in DulciuriCartofii se curăță, se spală și se taie cubulețe, ca pentru un pireu de cartofi, după care se pun cu apă și 1 praf de sare la fiert, la foc iute. Când sunt fierți, se scurg de...Citeste continuarea
Chiftelute de peste
Postat de: Oana in SalauCurata cartofii fierti si raciti, apoi da-i pe razatoarea cu ochiuri mici. Marunteste intr-un tocator ceapa si usturoiul si pune-le peste cartofi. Poti pune o ceapa uscata si cativa catei de...Citeste continuarea
Cafea vietnameza
Postat de: Satisfyyourcravings in CafeaSe amesteca cafeaua fierbinte cu laptele condensat si se toarna intr-un pahar plin de gheata zdrobita. Citeste continuarea
Coaste de porc cu cartofi noi
Postat de: Oana in PorcPune intr-o tava pe hartie de copt cele doua bucati de scaricica de porc si intr-un castron cartofii. Unge carnea cu ulei pe ambele parti si restul de ulei pune-l peste cartofi si amesteca bine....Citeste continuarea
Ciorba de pui cu taitei reteta...
Postat de: mirela0911 in CiorbeCum se prepara Ciorba de pui cu taitei reteta traditionala romaneasca Intr-o oala de 4 litri se pune apa rece. Bucatile de carne se spala bine si se pun in oala. Se lasa sa fiarba la foc...Citeste continuarea