Cartofi taranesti

de Constelatialeu in Mancaruri cu carne, 19 Noi 2017 | 9024 vizualizari

 

Cam bun, cam ca la tara.......:D

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi albi
  • 7 cepe galbene
  • 325 g kaizer
  • boia dulce
  • sare
  • piper
  • 60 ml ulei floarea soarelui
  • 30 ml ulei masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi taranesti:

Mai intai punem cartofii la fiert, ii fierbem in coaja, adaugam putina sare in apa in care fierbem cartofii. Dupa ce au fiert, ii curatam de coaja si ii taiem cuburi mai mari.

Separat taiem kaizerul fasiute. Ceapa o curatam si o taiem solzisori. Punem pe foc tigaia wok, lasam sa se incinga, punem uleiul de floarea soarelui, apoi kaizerul si ceapa si le calim cca. 15 min la foc mic.

Separat cartofii taiati cuburi ii stropim cu uleiul de masline si apoi adaugam boia dulce, amestecam sa se prinda boia de cartofi. Apoi punem cartofii peste kaizer si ceapa, omogenizam si punem un capac deasupra pentru 10 min. Apoi servim langa o friptura sau asa simpli, neaparat cu muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Brassoi Apropecsenye (friptura brasoveana )