Cotlet de porc picant cu glazura de gem de caise

de katty in Porc, 18 Noi 2017 | 3225 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata cotlet de porc (1,5kg) cu grasime si sorici
  • sare
  • piper negru macinat
  • cimbru uscat
  • 200 ml vin alb
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingura gem de caise
  • 1 lingura pasta de tomate
  • paprika iute si afumata
  • chili
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc picant cu glazura de gem de caise:

Spalam bucata de carne si crestam soriciul oblic, pe toata lungimea lui. Asezam bucata de carne in tava impreuna cu vinul, sare, piper, cimbru si foi de dafin. Acoperim tava si o lasam  peste noapte, intorcand-o periodic.

Dam tava  la cuptor pana carnea se inmoaie. Daca este nevoie, mai adaugam putina apa calduta. Cand zeama a scazut de trei sferturi,  luam capacul. Amestecam intr-un castron pasta de rosii cu gemul de caise, chilli si paprika. Cu o pensula, intindem amestecul format. Din cand in cand, mai stropim cu sosul din tava si mai punem din amestecul de gem si pasta de tomate pana sosul  scade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc picant cu glazura de gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cotlete la tigaie a la Adela