Omletă haioasă cu ochișori –...
Postat de: RODIMUR in Mancare copiiCum se prepara Omleta haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor: Se toarnă uleiul în tigaie și se încinge, la foc mic. Se toarnă ouăle de găină,...Citeste continuarea
Orez cu lapte - Rețeta delicioasă...
Postat de: Bucataras in DulciuriCum se prepara Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei: Într-o cratiță, pune orezul și 250 ml apă. Fierbe orezul la foc mic până absoarbe aproape...Citeste continuarea
Ouă umplute - Aperitivul delicios...
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriCum se prepara aceste Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat: Pune ouăle într-o cratiță cu apă rece, adaugă un praf de sare și fierbe-le timp de 10...Citeste continuarea
Omuleti din turta dulce - reteta...
Postat de: bucatarasa in DulciuriMod de preparare Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori 1. Prepararea aluatului pentru turta dulce: Intr-un bol mare, amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul,...Citeste continuarea
Ouă ochiuri în pâine la cuptor -...
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriCum se prepara Ouă ochiuri în pâine la cuptor - Micul dejun complet și gustos: Rade mozzarella și taie fâșii feliile de prosciutto. Așază cele două felii...Citeste continuarea
Ostropel de pui cu ardei gras -...
Postat de: Bucataras in PuiCum se prepară Ostropel de pui cu ardei gras - Mâncare sățioasă și aromată Rumenește pe ambele părți aripioarele într-o tigaie, în ulei de floarea soarelui....Citeste continuarea
Ostropel de pui - Rețeta...
Postat de: Bucataras in PuiCum se prepară Ostropel de pui - Rețeta delicioasă și ușor de preparat: Într-o cratiță mare, pune ulei de floarea soarelui și rumenește bine aripioarele de pui. ...Citeste continuarea
Omletă țărănească - Micul...
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriCum se prepara Omleta țărănească - Micul dejun perfect: Taie baconul în fâșii, apoi rumenește-l în puțin ulei, într-o tigaie încinsă. Curăță și...Citeste continuarea
Ouă pane umplute, un aperitiv...
Postat de: Bucataras in DulciuriCum se prepara Ouă pane umplute, un aperitiv gustos și crocant: Puneți baconul într-o tavă de copt și băgați-l la cuptor, la 200 grade C, până devine crocant. După coacere,...Citeste continuarea
Ouă vopsite natural - Rețeta...
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriCum sa pregatesti Ouă vopsite natural - Rețeta simplă și ușoară pentru sărbătorile de Paște Pentru a prepara ouăle vopsite, începe prin a fierbe ouăle timp de 15-20 de...Citeste continuarea
Ostropel
Postat de: MotanLaOale in PuiPulpele se curata si se spala bine si se usuca. Se pun la prajit intr-o tigaie cu uleiul. Se sareaza si se pipereaza. Se intoarce pe ambele parti pana isi schimba coloarea. Se scot...Citeste continuarea
Orez cremos cu piept de pui in sos
Postat de: mirela0911 in PuiSe spala pieptul de pui, se tamponeaza cu prosoape de hartie pt a absoarbe surplusul de apa apoi se taie fiecare bucata de piept in 3 felii (depinde si de marimea acestuia). Se condimenteaza cu...Citeste continuarea
Orez cu carne de curcan, la cuptor
Postat de: oanapl in CurcanSe pune la fiert carne de curcan tăiată cubulețe și se lasă să fiarbă la foc potrivit, până când este aproape fiartă. Se adaugă sare și boabe de piper în oală....Citeste continuarea
Osanza pentru aluat foitaj
Postat de: Constelatialeu in PorcIn primul rand osanza trebuie lasata la rece ( eu am lasat-o toata noaptea afara la rece). Dupa ce a stat la rece trebuie aleasa de pieliti, aici e o munca mai migaloasa, nu este chiar asa usor,...Citeste continuarea
Orez cu ardei gras, praz si pulpe...
Postat de: katty in PuiCuratam bine pulpele de pui, eventual le mai parlim daca mai au urme de pene, le spalam si le tamponam bine. Intr-o cratita care poate merge la cuptor rumenim usor pulpele saarate si...Citeste continuarea
Omleta cu fulgi de porumb si lapte
Postat de: cristinutanicolita in Aperitive / GarnituriBatem ouăle cu un praf de sare și laptele. Ungem tigaia cu ulei și o punem la încins. Adăugăm fulgii de porumb în compozitia de oua, amestecăm și punem...Citeste continuarea
Omleta 3 in 1
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriBagheta se taie pe jumatate si apoi se feliaza . Carnatul se taie rondele Ceapa si ardeii se maruntesc . Oule se bat cu putina sare . Puneti la...Citeste continuarea
Orez prajit
Postat de: robert_badica in PorcMai întâi, încingem uleiul de măsline într-o tigaie antiaderentă. Tocăm cepele mărunt şi le punem la călit pentru câteva minute. Apoi, tăiem şunca presată...Citeste continuarea
Orecchiette colorate, cu unt, sunca...
Postat de: RODIMUR in PastePastele se fierb timp de 15-18 minute (in fapt, conform recomandarilor de pe ambalaj) in multa apa sarata. Intre timp se razuieste cascavalul pe razatoarea mare si se taie sunca presata....Citeste continuarea
Oua posate cu legume si somon afumat
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legumeRosia o decojiti de pielita, o taiati cuburi. Ardeiul kapia curatat de cotor si seminte, il taiati patratele. Intr-o tigaie puneti uleiul de masline, adaugati legumele taiate. Le...Citeste continuarea
Ostropel de porc la Multicooker...
Postat de: katty in MulticookingTaiem carnea spalata in cubulete de marime potrivita. Curatam ceapa, o spalam si o tocam fin. Pornim aparatul Multicooker Crock-Pot pe functia sotare la temperatura inalta. Cand aparatul este...Citeste continuarea
Oua jumari cu ceapa, ardei si rosii
Postat de: katty in Mancaruri de legumeCuratam ceapa si o tocam fin. Ardeii grasi ii taiem in jumatate, scoatem cotoarele si ii taiem cubulete mici. Rosiile le taiem cubulete dupa ce am indepartat capatul. Intr-o tigaie punem uleiul,...Citeste continuarea
Omleta cu dovlecel
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriDovlecelul spalat si curata de coaja il dam prin razatoarea mare, il punem intr-o strecuratoare si adaugam sare. Ii lasam sa se scurga de apa cel putin 30 min. Intre timp curatam ardei de...Citeste continuarea
Omleta cu vinete
Postat de: MotanLaOale in Mancare copiiVanata se spala, se curata intermitent de coaje si se taie cuburi potrivite. Se pune la calit cu 2 linguri de ulei. Ouale se bat cu cascavalul ras, sare si piper. Cand bucatile de vanata...Citeste continuarea
Omleta cu dovlecel si telemea de oaie
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriSpalam dovleceii si ii curatam de coaja. Taiem capetele si ii dam pe razatoarea mare. Presaram putina sare peste ei si ii lasam la scurs intr-o sita pentru cel putin 30 de minute. Incintam uleiul...Citeste continuarea
Omleta de duminica
Postat de: panacris in Cook and smileCeapa și ardeiul se curăță și taie julien. Într-o tigaie se pune uleiul de rapiță ce se pune la încins, cca. 10 minute la foc mediu, apoi se adaugă bacon-ul și mușhiulețul,...Citeste continuarea
Oua vopsite
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriInainte de a ne apuca de vopsit scoatem ouale din frigider pentru ca acestea sa ajunga la temperatura camerei, le spalam cu un burete cu detergent de vase pentru a le degresa, apoi le limpezim...Citeste continuarea
Orez cu scoici si chorizo, gatite...
Postat de: panacris in Fructe de mareArdeiul kapia, ceapa verde, galbenă și usturoiul verde se curăță, toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei de măslin, la foc iute cca. 5 minute. Apoi se adaugă...Citeste continuarea
Oua decorate cu servetele colorate
Postat de: Reli_B in Aperitive / GarnituriSpalam ouale si le punem la fiert in apa cu putina sare. Din momentul in care incepe sa fiarba apa, le lasam 5-6 minute. Le scoatem din apa si le lasam sa se raceasca, ca sa le putem tine in mana....Citeste continuarea
Ovocado
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriTai avocado de jur împrejur cu un cuțit, o răsucești ca să se desfacă, îndepărtezi sâmburele și scoți miezul (pe care îl poți folosi la altă rețetă). Le așezi...Citeste continuarea
Oua cu zucchini, la tigaie
Postat de: mihaelar63 in Mancare copiiDovlecelul se taie cubulete . Ceapa si usturoiul se feliaza marunt impreuna cu painea de secara taiata cuburi Caliti usor ceapa s usturoiul in ulei . Adugati zucchini...Citeste continuarea
Omleta bogata
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriCartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe (mici) și apoi se prăjesc în ulei, la foc mic și înăbușit. Spre sfârșitul preparării, se îndepărtează capacul,...Citeste continuarea
Orez cu urzici la cuptor
Postat de: katty in Mancaruri de postAlegem bine urzicile si le spalam in mai multe ape. Punem la fiert o oala cu 1/2 de l de apa, si cand aceasta clocoteste adaugam urzicile si le fierbem 5 minute. Scurgem urzicile intr-o sita,...Citeste continuarea
Orecchiette cu piept de pui
Postat de: RODIMUR in PastePieptul de pui se fasonează, se spală, se taie sub formă de cubulețe și se pune în tigaia cu ulei încins, la foc mic, până ce se pătrunde și devine alb, sau chiar se...Citeste continuarea
Ostropel cu carne de gaina
Postat de: Bunica in PuiCele doua pulpe de gaina le-am portionat in superioare si inferioare. Au fost mai mari si necesitau portionare. Le-am pus la fiert in oala kucta de seara. Le-am fiert timp de 30 minute....Citeste continuarea
Orez cu carne de vacuta si spanac
Postat de: mihaelar63 in VitaCeapa se taie marunt si se soteaza in ulei . Cand ceapa incepe sa devina sticloasa se pune orezul la prajit . prajirea se face timp de doua trei minute si se amesteca sa nu se...Citeste continuarea
Oua cu chorizo si kapia copti la...
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legumeArdeiul galben, verde si rosu, curatati de seminte, ii taiati cubulete. Taiati chorizo felii subtiri. Puneti o tigaie pe foc, rumeniti chorizo pe ambele parti. Adaugati cubuletele de ardei,...Citeste continuarea
Omleta cu ciupercute
Postat de: RODIMUR in Mancare copiiCiupercuțele se scot din conservă, se spală de câteva ori în apă rece, după care se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă bine. Când ciupercuțele s-au scurs...Citeste continuarea
Osso Buco alla Milanese
Postat de: cristeena20 in VitaCarnea se condimenteaza cu sare, piper proaspat macinat. Se trece prin faina si se prajeste in putin ulei, pe ambele parti cca 2-3 minute pana capata o culoare si se sigileaza. Se scot si se lasa...Citeste continuarea
Omleta cu rosii cherry, mozzarella...
Postat de: RODIMUR in Mancare copiiSe spală roșiile cherry și se înjumătățesc. Se dă mozzarella pe răzătoarea mare. Se curăță firele de ceapă, se spală și se taie rondele. Ouăle se sparg într-un...Citeste continuarea
Ochiuri la cuptor, in cuiburi de...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriCartofii se spală și se fierb pe jumătate ”în coajă”, ca să rămână puțin mai fermi, pentru răzuire. Între timp se dă telemeaua pe răzătoarea mare, se...Citeste continuarea
Orez cu lapte la slow cooker Crock Pot
Postat de: katty in Slow CookerIn vasul aparatului slow cookerului Crock Pot punem orezul spalat, laptele, sarea, zaharul vanilat si zaharul. Acoperim si pornim pe High pentru 2 ore. Servim cu scortisoara pudra presarat deasupra. Citeste continuarea
Omleta cu galbiori
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeIncepeti sa gatiti ciupercile - reteta aici Bateti ouale intregi intr-un castron. Am adaugat 2 linguri din zeama lasata de ciuperci. Puneti sare si amestecati. Intr- tigaie mica...Citeste continuarea
Orez cu lapte la slow cooker Crock Pot
Postat de: gurita_ta2005 in Slow CookerOrezul se clateste sub jet de apa si se lasa la scurs, dupa care se adauga in vasul aparatului slow cooker Crock Pot . Se pune laptele, se seteaza functia Hight pentru 3 ore- 3:30 . inainte...Citeste continuarea
Oua in sos basquaise
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeSe prepară sosul basquaise, după rețeta: https://www.bucataras.ro/retete/sos-basquaise-94055.html Când sosul este gata, se toarnă într-un vas termorezistent (sau de...Citeste continuarea
Orez cu lapte de migdale la slow...
Postat de: panacris in Slow CookerOrezul spălat și curățat se pune în vasul aparatului slowcooker Crock Pot, se adaugă laptele de migdale, apa, sare și eritritol-ul. Aparatul pentru gătit slow, de la Crock Pot,...Citeste continuarea
Orez cu lapte, piure de mar,...
Postat de: Bucataras in DulciuriPune merele la copt, cu sau fara zahar peste ele. Eu as zice ca o lingura de zahar e suficient pentru mere usor acrisoare, iar daca folosesti mere mai dulci, cum sunt merele golden, nu e nevoie...Citeste continuarea
Omleta cu broccoli si telemea, la...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriBuchețelele de broccoli se spală sub jet și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă bine de apă. Se răzuiește fin cașcavalul, iar telemeaua se răzuiește pe răzătoarea...Citeste continuarea
Orez cu sparanghel si chiftelute
Postat de: cristeena20 in Mancaruri de legumeCarnatii proaspeti se curata de pielite si se formeaza chiftelute mai mici cu mana. Intr-o cratita punem ulei de masline si adaugam perisoarele sa se rumeneasca pe toate partile-le scoatem si...Citeste continuarea
Omleta cu dovlecel
Postat de: Xandrinne in Aperitive / GarnituriOuăle se bat cu sare, piper și busuioc uscat (după gust). Dovlecelul se rade, se stoarce bine, bine și se pune puțin la călit într-o tigaie unsă cu ulei de măsline, pentru 2-3...Citeste continuarea