Chiftelute cu sos si cartofi...
Postat de: xana inPentru chiftelute amestecam carnea cu un praf de sare si condimentele Delikat, apoi o dam la frigider pentru 30 de minute. Adaugam apoi oul si faina si amestecam bine. Formam 10 bilute potrivite...Citeste continuarea
Ciorba de dovlecel
Postat de: ancutsa inSe calesc ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul dat pe razatoarea mica si ardeiul gras taiat cubulete. Se adauga un castronel cu rosii (eu am avut rosii de la conserva), dovlecelul...Citeste continuarea
Carnati la gratar cu orez, legume...
Postat de: Satisfyyourcravings inSe preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Legumele se taie cuburi mari. Intr-un borcan prevazut cu capac, se adauga uleiul, condimentele pentru gratar, oregano si chili. Se...Citeste continuarea
Chiftele marinate cu tagliatele
Postat de: Oana inSe amesteca carnea tocata de vita cu pesto, pesmet, parmezan, condimentele de chiftele Delikat, sare si piper dupa gust si ou. Se framanta bine carnea si se formeaza chiftelutele. Se topeste...Citeste continuarea
Ciorba de legume a la Cleme, acrita...
Postat de: mirela0911 in CiorbeSe curata morcovul, patrunjelul si pastarnacul. Se dau pe razatoarea cu gauri mari. Intr-o oala de 5 litri se pune uleiul la incins. Se pun legumele si se lasa la calit. Intre timp se curata...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti
Postat de: trifadalia in Mancaruri de legumeSe pun cartofii in coaja la fiert. Ouale se pun si ele la fiert 10 mnute. Se curata ouale si cartofii. Se taie cuburi sau felii. Carnatul se taie cubulete, apoi se pune la prajit. Intr-o...Citeste continuarea
Ciolan cu fasole boabe rosie
Postat de: mihaelar63 inSe pun la prajit in ulei bucatile de ciolan afumat. Carnea va fi condimentata cu condimentele pentru porc de la Delikat. Lasati sa se rumeneasca carnea si adaugati ceapa si...Citeste continuarea
Creveti, surimi, mazare si taitei...
Postat de: mihaelar63 inRosiile se spala si se taie jumatati. Frunzele de busuioc se curata de pe tije. Tijele se maruntesc. Caciulia de usturoi se curata de primul strat de foi, se spala si...Citeste continuarea
Compot de visine
Postat de: RODIMUR in ConserveVișinele se curăță de frunze și de codițe, se spală de câteva ori, în apă rece și se lasă apoi să se scurgă. Se pune zahărul într-o oală încăpătoare și...Citeste continuarea
Ciorba de pui a la grec
Postat de: Corina33 in Supe/CiorbeAm făcut ciorba cu aripi de pui, pentru că mie îmi place să pun carne cu oase in ciorbă. Aripile de pui le-am tăiat în 2 pe la îmbinare și le-am pus la fiert in circa 3...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu loboda de gradina...
Postat de: mihaelar63 inTacamul de pui se curata bine, se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Spalati bine planseta, cutitul, chiuveta si mainile dupa ce ati manipulat puiul. Curatati, spalati...Citeste continuarea
Ciorba de peste cu ierburi de gradina
Postat de: BakeUpArtist inAm pus la fiert ceapa și usturoiul întregi, cu puțină sare. După ce au fiert, le-am scos din oală și am adăugat morcovii și dovleceii tăiați. Până s-au înmuiat puțin...Citeste continuarea
Ciorba de loboda cu ochi romanesc
Postat de: Ksenya in CiorbeLegumele le tocam grosier. Sotam in ulei mai intai ceapa, apoi adaugam si sotam morcovul, radacina de patrunjel, telina si cartofii. Lasam 5 minute la foc mic. Rosiile...Citeste continuarea
Ciorba de rosii cu bacon afumat si...
Postat de: merisor67 in CiorbeCurățăm ceapa și o tocăm solzișori, iar morcovul îl curățăm și îl dăm pe răzătoare. Baconul îl tăiem fie în cuburi mici, fie fideluță. Punem...Citeste continuarea
Cartofi cu boia si cotlet de porc
Postat de: cristina1985 inPentru cartofi: Se spala bine si se pun la fiert cu coaja, timp de 1 ora (cel mult 1 ora si 30 minute). Ii verificati cu furculita, iar cand sunt gata, se lasa la racit. Cotletele de porc sau...Citeste continuarea
Cotlete de miel cu sos de cirese...
Postat de: Ksenya inCotletele le saram, le piperam, le stropim cu un pic de ulei, le acoperim si lasam la temperatura camerei 15 minute. Intr-o tigaie turnam uleiul, asteptam sa incazeasca uleiul si adaugam...Citeste continuarea
Creveti cu paste colorate
Postat de: Bunica in Fructe de mareIntr-o tigaie se pune uleiul de masline, lasandu-se pe foc 2-3 minute. Pune crevetii decorticati si amesteca usor timp de 5 minute. Adauga sucul de portocale si lasa pe foc 2-3 minute. Se...Citeste continuarea
Cartofi dulci spiralati cu sunca,...
Postat de: Satisfyyourcravings in Cook and smileSe preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius, impreuna cu tigaia (potrivita pentru cuptor) in care urmeaza sa fie gatiti cartofii. Intre timp, cartofii dulci si morcovul se curata de coaja...Citeste continuarea
Crutoane de paine
Postat de: Meea inTăiem feliile de pâine sub forma unor cubulețe micuțe. Separat, amestecăm uleiul de măsline împreună cu usturoiul pisat. Punem apoi amestecul peste...Citeste continuarea
Capsuni cu smantana si mamaliguta
Postat de: CofetariiBucatari in Mancare copiiPregatim mai intai mamaliga. Dupa ce am pregatit-o, vom face capsunele pasta cu un blender. Peste ele vom adauga zaharul si smantana. Amestecam bine iar desertul este gata. Citeste continuarea
Chiftelute cu sos de ardei si rosii...
Postat de: simona72 inPentru chiftele: se amesteca carnea tocata cu celelalte ingrediente. Se lasa sa se odihneasca 15-20 minute. Se formeaza chiftele de marime potrivita si se prajesc la foc moderat in uleiul incins,...Citeste continuarea
Cartofi delicati la cuptor
Postat de: MotanLaOale inCartofii se curata, se spala si se taie bucati mai mari. Intr-un castron se pun cartofii, toate ingredientele si se amesteca bine. Se pun intr-o tava unsa cu ulei si se niveleaza. Se...Citeste continuarea
Ciorba ca la mosie
Postat de: Constelatialeu in CiorbeMai intai am pregatit legumele, am curatat cartofii si i-am taiat cubulete ( Mireluta a avut sectorul asta ), am adunat fasolea din gradina, am curatat-o si am rupt-o in bucatele mai mici (mama a...Citeste continuarea
Caracatita cu orez in stil portughez
Postat de: Ksenya inIntr-o tigaie turnam 2 linguri ulei, asteptam sa se incalzeasca si adaugam caracatita, acoperim si o fierbem la foc mic 15-20 minute. Oprim flacara si o lasam sa raceasca putin....Citeste continuarea
Cartofi gratinati
Postat de: simona72 inCartofii se spala cu un burete abraziv. Avand in vedere ca sunt cartofi noi, eu nu i-am curatat cu cutitul. A fost suficient sa-i spal sub jet de apa si sa-i frec bine cu buretele. I-am taiat in...Citeste continuarea
Cartofi noi la cuptor in vas de lut
Postat de: Pungasa_Rogue inSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Cartofii se racaie cu un cutit pentru a indeparta coaja subtire, se spala si se pun intr-un castron. Se presara peste ei condimentele pentru cartofi...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor
Postat de: simona72 inPentru cartofi: se spala cartofii sub jet de apa cu un burete abraziv. Avand in vedere ca sunt cartofi noi, de vara, nu este necesar sa fie curatati de coaja cu cutitul. Se tamponeaza cu servetele...Citeste continuarea
Chiftele la cuptor cu cartofi
Postat de: cristina1985 inChiftele: Se toaca ceapa marunt, se caleste pana se inmoaie. Se amesteca carnea cu sare, piper, pesmet, ou, patrunjel tocat si ceapa calita. La sfarsit se pune si condimentul de chiftele Delikat,...Citeste continuarea
Ciuperci marinate
Postat de: xana inStergem ciupercile de eventualele impuritati si le asezam intr-o tava cu hartie de copt. Le stropim cu doua linguri din cantitatea de ulei de masline si putina sare, apoi le dam la cuptorul pre...Citeste continuarea
Conopida cu maioneza si usturoi
Postat de: trifadalia in SalateSe rup frunzele de la conopida, taiem buchetelele de conopida si le spalam bine. Intre timp pregatim o oala in care punem apa, sare si 2 linguri de lapte, apa in care punem conopida sa fiarba...Citeste continuarea
Conopida pane
Postat de: trifadalia in Mancaruri de legumeSe taie conopida in buchetele, se curata codita fiecarui buchetel de partea fibroasa, tragand coaja de la taietura spre floare. Se va elimina doar partea lemnoasa, nu si coaja care este frageda....Citeste continuarea
Chiftele din carne de porc
Postat de: merisor67 inTrecem prin mașina de tocat carnea, ceapa și usturoiul. Morcovul și cartofii îi dăm pe răzătoare și îi scurgem de sucul pe care îl lasă. Pătrunjelul verde îl...Citeste continuarea
Crochete din cartofi cu soia
Postat de: Valclaudia inAm fiert cartofii, i-am curatat de coaja si i-am lasat la racit. Granulele de soia le-am pus la fiert pentru 5 minute in apa cu 1/4 plic condiment pentru preparate din cartofi. Dupa ce au...Citeste continuarea
Ciulama picanta de ciuperci
Postat de: Valclaudia inSpalam ciupercile si le taiem feliute. Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se pun la sotat pentru cinci minute in 3 linguri de ulei impreuna cu boabele de mustar. Punem ciupercile...Citeste continuarea
Ciorba de fasole pestrita cu cimbrisor
Postat de: Valclaudia inFasolea se pune de seara la hidratat in apa calda. Dimineata scurgem apa si o clatim boabele de fasole. Punem fasolea la fiert in apa cu sare, o lasam sa clocoteasca 15 minute. Scurgem...Citeste continuarea
Costite aromate cu visine si...
Postat de: amalia01 inPentru inceput speli bine costitele si le tai bucata cu bucata, apoi le freci bine cu sare. Pui uleiul in wok si, cand este bine incins, arunci acolo costitele si le coci bine, cate 3-4 minute...Citeste continuarea
Cartofi noi cu cimbrisor la cuptor
Postat de: Valclaudia inCartofii noi se curata de coaja si se spala in mai multe ape. Se taie bucati groase, apoi se toarna deasupra uleiul, se presara continutul plicului de condimente pentru cartofi de la Delikat,...Citeste continuarea
Chiftele delicate
Postat de: MotanLaOale inPainea se imoaie in apa si se stoarce bine, bine. Ceapa se curata, se da pe razatoarea mica si se lasa la scurs pe o farfurie. Intr-un castron se amesteca carnea, painea cu cele 2 oua....Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: AdrianUdrea in CiorbeMai intai punem osul de vita la fiert in apa cu putina sare si inlaturam spuma care se formeaza. Adaugam si foile de dafin si boabe de piper. Cat fierbe osul, tocam ceapa si o calim in ulei,...Citeste continuarea
Castraveti in otet
Postat de: ancutsa inSe spală bine borcanele. Se spală castraveţii şi se aşază în borcane. Se presară printre castraveţi rondele de ceapă, boabe de piper negru, boabe de muştar, boabe de...Citeste continuarea
Chiftele cu sos de rosii
Postat de: dantes inMai intai pregatim chiftelele, tocam carnea si o amestecam cu pesmet, ou si condimente pentru chiftele de la Delikat dupa gust. Formam chiftelele in marimea pe care o dorim si le prajim in ulei...Citeste continuarea
Cartofi noi cu spata de porc
Postat de: dantes inCarnea se condimenteaza cu Delikat condimente pentru porc si se lasa circa 15 minute sa se patrunda bine. Curatam cartofii si, daca sunt prea mari, ii taiem in patru, apoi ii punem intr-un vas...Citeste continuarea
Ciuperci cu bacon si oua, la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legumeSpalati ciupercile, le stergeti cu un servetel si le taiati bucatele. Ceapa verde o taiati rondele. Incingeti o tigaie, puneti baconul, il rumeniti usor. Adaugati ciupercile, ceapa verde,...Citeste continuarea
Chipsuri de cartofi
Postat de: cristinutanicolita inCartofii se curăță de coaja si se spală. Se taie rondele cât mai subtiri si se lasa in apa cca 30 min., pentru a ieși amidonul. După cele 30 de min, cartofii se scurg de...Citeste continuarea
Ciorba dulce de pui cu legume de vara
Postat de: panacris inCeapa și ardeiul se curăță, se toacă mărunt, apoi se pune la călit într-o oală cu ulei vegetal și puțină apă, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Apoi se adaugă...Citeste continuarea
Creveti cu broccoli si legume sote
Postat de: gurita_ta2005 inCeapa se toaca marunt, iar morcovul se taie rondele, se pun intr-un wok cu ulei de masline si se lasa pana se inmoaie ceapa, dupa care se acopera cu apa si se lasa la foc mic sa fiarba legumele....Citeste continuarea
Ciorba de pastai verzi cu carnati...
Postat de: eumimi in CiorbeTocam ardeiul si morcovul cubulete. Ceapa o taiem julienne si le punem in 50 de ml ulei sa se caleasca. Le lasam 10-12 minute la calit, dupa care adaugam 2 cani de apa, cartofii taiati...Citeste continuarea
Ciorba de castraveti murati
Postat de: portiadelumina in CiorbeModul de preparare este aproape clasic, adică așa cum procedăm la o ciorbă de legume. Am curățat legumele, am dat morcovul și țelina prin răzătoare pentru a da o consistență...Citeste continuarea
Ciorba de naut, porumb dulce si...
Postat de: Valclaudia inCeapa o curatam si o spalam, apoi o taiem bucatele si o punem impreuna cu uleiul si boabele de mustar in oala la sotat. Scurgem porumbul, fasolea rosie si nautul de apa in care au fost...Citeste continuarea
Chiftelute cu cascaval si piure
Postat de: cristinutanicolita inCarnea se pune intr-un castron si se adauga ouale. Ceapa si usturoiul se curăță, se toaca marunt si se adauga in castron. Cartoful si morcovul se curăță, se dau pe razatoare si...Citeste continuarea