Ciorba de conopida cu porumb

de katty in Ciorbe, 2 Noi 2017 | 3726 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida mica
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 conserva porumb
  • 1 lingura mei decorticat
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 lingura ulei
  • marar uscat
  • 200 ml iaurt grecesc 10%
  • 2 galbenusuri
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de conopida cu porumb:

Curatam legumele si le spalam. Morcovul si ardeiul gras le taiem cubulete. Ceapa o tocam fin. Conopida o rupem buchetele.

In uleiul incins, punem morcovul, il tinem cateva minute, pana incepe sa se inmoaie, apoi adaugam ceapa si ardeiul gras. Amestecam usor pana legumele se inmoaie usor, apoi stingem cu apa  fierbinte cat sa acopere si sa depaseasca legumele. Lasam sa fiarba 5 minute, apoi adaugam putina sare si conopida. Dupa ce conopida a fiert de jumatate, adaugam meiul si mai fierbem 5 minute. Adaugam apa cat este nevoie, potrivim de sare si piper si cand incepe sa clocoteasca din nou, punem porumbul scurs.

Intre timp, amestecam iaurtul cu galbenusurile si adaugam cate putin din zeama fierbine. Cand zeama da primul clocot, turnam amestecul de iaurt si oua si mararul. Lasam ciorba sa se infierbante, fara a o mai fierbe. Stingem focul si punem capacul. Servim ciorba fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de conopida cu porumb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]