Batoane cu sparanghel si branza Gouda
Postat de: Satisfyyourcravings in Reteta de vedetaSe frig tulpinile de sparanghel presarate cu sare, piper si ulei de masline pe un gratar fierbinte, 5-7 minute, intorcandu-le pe fiecare parte. Se scot pe un tocator si se toaca grosier....Citeste continuarea
Buzunarase cu fructe de padure
Postat de: Satisfyyourcravings in DulciuriSe taie 2 felii de paine cu o grosime de 2,5 cm. Cu un cutit de paine se face o incizie pe latul fiecarei felii de faine, ca un buzunar, care se umple cu cat mai multe fructe de padure, avand...Citeste continuarea
Borş cu carne de pui
Postat de: ela2015 in Supe/CiorbeSe tranşează puiul iar bucăţile de carne se pun la fiert cu 3 l de apă rece. Între timp ne ocupăm de legume: le spălăm, le curăţăm şi le tocăm (radem) după preferinţă....Citeste continuarea
Briose turta dulce
Postat de: RuxyRux in DulciuriFulgii de unt de cacao si untul de cocos, se pun intr-unvas si se topesc pe baie de aburi, se lasa putin la racit. In bolul de mixer se mixeaza ouale cu mierea 1 minut. Se adauga pe rand...Citeste continuarea
Briose cu suc de portocale
Postat de: RoXx in DulciuriIntr-un castron se freaca untul cu zaharul si se pune treptat sucul de portocale. Se adauga ouale cate unul, faina amestecata in prealabil cu praful de copt si vanilia (poate fi pastaie sau...Citeste continuarea
Briose cu dulceata decorate in...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se ung formele de silicon cu unt. Se mixeaza untul cu zaharul pana cand compozitia devine cremoasa. Se incorporeaza esenta de vanilie si...Citeste continuarea
Biscuiți digestivi
Postat de: CulinaryRainbow in DulciuriAm omogenizat ingredientele, apoi am pus compoziția la rece pentru 20 de minute. Am pudrat făină pe blatul de lucru, am întins aluatul și am tăiat biscuiții. Eu i-am tăiat...Citeste continuarea
Budincă de orez cu brânză şi...
Postat de: Zamfira in DulciuriFierbem orezul în apă cu sare. Scurgem orezul foarte bine de apă. Amestecăm brânza de vaci cu celelalte ingrediente, oul, zahărul, făina, esenţele, la sfârşit ananasul...Citeste continuarea
Branzoiace bune de tot
Postat de: Andra_h in DulciuriPunem faina intr-un bol peste care adaugam sarea,lamaia razalita, oul si cele 3 galbenusuri si unsoarea de porc. Intr-o cratita punem la incalzit laptele si apa pe foc in care...Citeste continuarea
Bagel cu crema de branza cu...
Postat de: AlexTeacher in SandvisuriTaie bagelul pe jumatate, pe lungime; Unge-l apoi cu crema de branza cu smantana, Delaco; Pune feliile de bacon deasupra si peste...Citeste continuarea
Biscuiti vanilati cu branza dulce...
Postat de: RuxyRux in DulciuriDin aceasta cantitate mie mi-au iesit 2 tavi pline. Intr-un vas larg de framantat, se cerne faina, untul rece dar moale, se taie in bucati, se amesteca cu branza cremoasa, cu zaharul pudra, cu...Citeste continuarea
Budinca aperitiv, cu piept de pui,...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriPunem uleiul de masline impreuna cu o lingura de unt la incins, apoi adaugam ceapa tocata solzisori, o amestecam bine, iar cand se patrunde usor, adaugam o lingurita de zahar, pentru a-i conferi...Citeste continuarea
Briose aperitiv cu quinoa si somon...
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriQuinoa se face faina in rasnita. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu praful de sare pana se intaresc. Galbenusurile se amesteca cu ulei turnat in fir subtire ca...Citeste continuarea
Biscuiti cu unt si dulceata
Postat de: maisondenisse in DulciuriUntul taiat bucatele se mixeaza cu zaharul pudra pana acesta se topeste. Se adauga sarea, esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt si se mixeaza pana cand se obtine un...Citeste continuarea
BRIOSE DE FIDEA CU BRANZA
Postat de: amalia01 in PastePregatesti pastele conform indicatiilor de pe ambalaj. Le strecori si le pui intr-un bol. Adaugi pipeptul de pui, apoi smantana si crema de branza si dregi de sare si piper. Asezi hartiile...Citeste continuarea
Biscuiti cu fulgi de ovaz si merisoare
Postat de: deyutzky in DulciuriTopim untul peste care adaugam zaharul brun. Amestecam pana cand zaharul se topeste. Adaugam ouale si esenta de vanilie si amestecam compozitia. Punem fulgii de ovaz si merisoarele si...Citeste continuarea
Briose cu afine
Postat de: RoXx in DulciuriSe amesteca bine untul,uleiul si zaharul . Se adauga ouale,laptele,praful de copt,sarea si faina incorporata treptat.In aluatul format se adauga extractul de vanilie, fructele si se toarna in...Citeste continuarea
Bulete de branza cu cascaval si...
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriBranza de vaci bine scursa de zer se zdrobeste cu furculita. Cascavalul, eu am folosit emmentaler, cascaval cu gauri, putin dulce fata de cascavalul obisnuit, se da pe razatoarea cu gauri mari si...Citeste continuarea
Briose cu branzeturi si seminte
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriSe rasnesc semintele de susan, cu cele de chimen, cu graul zdrobit si cu quinoa( eu fac asta intr-o masina de cafea). Ouale se bat cu un praf de sare si se mixeaza timp de 3 minute sau pana se...Citeste continuarea
Basbousa
Postat de: RuxyRux in DulciuriIngredientele se adauga intr-un vas larg in ordinea urmatoare: Grisul, fulgii de cocos, zaharul, faina, iaurtul, untul topit, vanilia. Se amesteca cu o lingura apoi cu mana, rezulta o pasta...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata
Postat de: caroline in DulciuriIncepem prin a potrivi cuptorul sa se incalzeasca la 180 grade , deoarece prepararea compozitiei dureaza tare putin . Punem intr-un castron faina , zaharul, nesquik,praful de copt...Citeste continuarea
Budinca bicolora
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriPentru budinca de vanilie se pune intr-un vas amidonul si se dilueaza cu putin lapte. Se adauga restul ingredientelor si se amesteca. La fel se pregateste si budinca de cacao (cu ingredientele...Citeste continuarea
Briose cu portocale si merisoare
Postat de: Deny22 in DulciuriSe amesteca cu mixerul ouale si zaharul pana cand isi dubleaza volumul. Se adauga treptat celelalte ingrediente, rand pe rand, amestecandu-se in continuare cu mixerul. Se pune toarna in tava...Citeste continuarea
Bulz antigrăsime
Postat de: portiadelumina in Aperitive / GarnituriSe prepară foarte simplu, practic orice nebucătar ori musafir ocazional (în ale gătitului) prin bucătărie poate face acest preparat ce normal se face pe jar. Am pus de...Citeste continuarea
Briose cu mascarpone, scortisoara...
Postat de: merisor67 in DulciuriPentru aluat, aducem toate ingredientele la temperatura camerei, cu cel putin 30 de minute inainte sa ne apucam de lucru. Cernem o parte din faina impreuna cu garantul pentru aluaturi dospite....Citeste continuarea
Briose cu ananas
Postat de: elena_rm88 in DulciuriMixam zaharul cu oul si adaugam laptele si uleiul. Omogenizam apoi adaugam faina si praful de copt. Omogenizam si adaugam ananasul taiat cubulete mici .Umplem formele de briose cam trei sferturi...Citeste continuarea
Briose cu lamaie, mac si cocos
Postat de: RuxyRux in DulciuriUleiul solidificat se topeste pe baie de aburi sau daca puneti vasul pe foc mic se intampla asta in secunde, nu este nevoie sa il infierbantati. Se separa ouale, se mixeaza albusurile cu un...Citeste continuarea
Briose spaghete
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriPastele se fierb 3 minute in apa cu un praf de sare (respectati indicatia de pe cutie). Intre timp se amesteca oul cu smantana si cu branza si chimen, apoi spaghetele, dupa ce se scurg si...Citeste continuarea
Briose cu crema de ciocolata
Postat de: mirela0911 in PrajituriIntr-o craticioara se pune frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta bucati si se incalzeste si se amesteca pana se topeste toata ciocolata si se obtine o compozitie omogena. Se da la rece pentru...Citeste continuarea
Budinca de legume
Postat de: hany30 in Mancaruri de legumeCartofii curatati de coaja si taiati cubulete , pusi la fiert, apoi au urmat morcovul , ardeiul si mazarea. Intre timp carnea de pui , am prajit-o in tigaie , pana s-a rumenit , am taiat-o fasii...Citeste continuarea
Baba Ganoush ( salata de vinete )
Postat de: hany30 in Aperitive / GarnituriÎn tava mare de aragaz tapetată cu folie de aluminiu se aşază jumătăţile de vinete unse cu ulei pe partea din interior. Se lasă la copt 40 de minute şi apoi se lasă 15 minute...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata si zmeura
Postat de: panacris in DulciuriUntul se topește împreună cu bucățile de ciocolată, într-un vas cu fundul gros. Se transferă amestecul ciocolatos răcit, în vas-ul mixer-ului, se adaugă ouăle și se...Citeste continuarea
Budinca de dovlecei cu branza si...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriSpalam dovleceii, ii dam pe razatoarea mare si ii punem intr-o sita la scurs. Ceapa o curatam, o tocam marunt. Patrunjelul il spalam, indepartam cozile si il tocam. Casul il dam pe razatoarea...Citeste continuarea
Budinca de paste cu branza, lamaie...
Postat de: simona72 in PasteSe fierb pastele in apa cu sare pentru 3 minute. Se strecoara pastele si se lasa deoparte sa se raceasca putin. Branza se zdrobeste cu furculita, se adauga zaharul brut, galbenusul de ou, zeama...Citeste continuarea
Buttermilk pancakes
Postat de: Catalinaflorea in DulciuriSe amesteca faina cu praful de copt si bicarbonatul. Intr-un bol se amesteca mierea cu untul cald,ouale,sarea laptele,iaurtul si esenta de vanilie.Se pune faina peste lapte si se amesteca...Citeste continuarea
Budinca cu fidea si branza de vaci
Postat de: medioto59 in PasteIntr-un vas punem la fiert apa cu sare si cand incepe sa fiarba adaugam fideaua.Din momentul fierberii tinem 3 min. apoi scurgem fideaua de apa folosind o strecuratoare. Punem fideaua intr-un...Citeste continuarea
Briose cehe - Koláčky - Kolaches
Postat de: ctlina in DulciuriPregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul . In bolul Kitchenaid punem faina,...Citeste continuarea
Briose aperitiv cu cascaval si chimen
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriUntul moale se mixeaza 30 de secunde, atat cat sa devina cremos, se adauga ouale si galbenusurile, apoi cascavalul razuit, parmezanul, smantana si la sfarsit faina praful de sare, cel de...Citeste continuarea
Bigoli con salsiccea e panna
Postat de: gurita_ta2005 in PasteIntr-o oala punem apa cu sare la incalzit,cand apa incepe sa fiarba adaugam pastele proaspete.Se lasa la foc potrivit sa fiarba,se testeaza daca sunt fierte. Carnatii se curata de coaja de...Citeste continuarea
Budinca cu paste si carne tocata de...
Postat de: Pungasa_Rogue in PasteSe pun 2 l apa si putina sare la foc intr-o oala si cand clocotesc, se adauga pastele, amestecand din cand in cand. Se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj (8-9 minute), apoi se iau de pe...Citeste continuarea
Briose-budinca de paste cu bezea
Postat de: deyutzky in PastePunem laptele intr-o oala pe foc mic, iar cand incepe sa fiarba adaugam pastele si le lasam la fiert conform timpului specificat pe pachet. Separam albusul de galbenus. Mixam albusul spuma cu...Citeste continuarea
Briose aperitiv
Postat de: mihasara in Aperitive / GarnituriTaiem cubulete mezelurile, cascavalul si maslinele. Adaugam ouale peste ele si amestecam bine. Praful de copt il amestecam cu faina, pe care o punem peste amestecul de...Citeste continuarea
Budinca de dovlecei
Postat de: mihasara in Aperitive / GarnituriIndepartam semintele dovleceilor si ii dam pe razatoarea mare. Presaram sare peste ei si amestecam. II punem intr-o strecuratoare pentru 30 de minute. Dupa expirarea...Citeste continuarea
Batoane de susan raw
Postat de: Steffy in Vegan / Raw veganPunem intr-un bol ingredientele uscate (susan, fulgi de cocos, migdale) si in alt bol, cele umede (tahini, miere, ulei de cocos). Amestecam bine ingredientele umede cu un tel, urmand sa le...Citeste continuarea
Briose cu dovleac, alune de padure...
Postat de: panacris in DulciuriDovleacul se taie în două și se pune la copt în cuptor cca. 60 de minute la 200 grade. După ce s-a copt, se curăță de coajă și se trece prin blender sau aparat de mărunțit,...Citeste continuarea
Bigoli cu speack si ceapa verde
Postat de: gurita_ta2005 in PastePastele se pun la fiert in apa cu sare cand acesta incepe sa fiarba. Intr-o tigaie topim putin unt,punem ceapa taiata feliute,adaugam carnea fasii(speack stick),le calim cateva minute,punem...Citeste continuarea
Budincă de spaghete cu brânză...
Postat de: ela2015 in PasteSe fierb pastele în apă clocotită, cu un praf de sare. Când sunt fierte le scurgem, le trecem prin jet de apă rece şi le lăsăm la scurs. Preîncălzim cuptorul....Citeste continuarea
Bulete din telemea si cascaval
Postat de: iri_love in Aperitive / GarnituriPentru început dam pe răzătoare cașul și cașcavalul. Apoi adaugăm ouăle, praful de copt și mărarul pe care l-am spălat și apoi l-am tocat mărunt. La final am adaugat...Citeste continuarea
Budinca de paste cu branza la cuptor
Postat de: RuxyRux in DulciuriSpaghetele se fierb timp de 3 minute( sau cat este indicatia de pe cutie) si se scurg de apa, se pune untul si branza si se amesteca bine cu o spatula. Se bat ouale cu smantana si cu laptele...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata si sarlota de...
Postat de: RuxyRux in DulciuriSarlota: Se amesteca in ibric, zaharul cu vanilia, cu amidonul, se adauga laptele amestecand bine si se pune pe foc pana se ingroasa., se adauga untul se trage vasul deoparte...se raceste....Citeste continuarea