BRĂDUȚ DULCE

de Panacris in Dulciuri, 30 Dec 2015 | 4912 vizualizari

 

Nu știu în alte gospodării cum este, dar la noi, mereu se întâmplă să mai rămână cîteva fursecuri, colțuri de prăjituri, de la Crăciun la Anul Nou. Asa că am început seria reciclărilor ;) Pentru provocarea Dr Oetker, am adus un brăduț, bun de pus sub brăduț și savurat cu cei dragi.

 

INGREDIENTE

  • Fursecuri uscate, margini de prăjituri cca. 500 g,
  • Unt cca. 200 g,
  • Zahăr pudră cca. 50 g,
  • Nuci măcinate 100 g,
  • Esență de rom 1 linguriță,
  • Esență de portocale ½ linguriță.
  • Pentru decor:
  • Glazură de lămâie Dr Oetker,
  • Bombonele Dr Oetker,
  • Creioane cu pastă de zahăr Dr Oetker.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA BRĂDUȚ DULCE:

Toate prăjiturile se mixează în robot, se adaugă untul moale, zahărul pudră, nucile măcinate și aromele, se frământă bine, până se omogenizează toate ingredientele, apoi se presează într-o formă de sezon, care în prealabil s-a tepatat cu folie alimentară, apoi se dă la rece, cel putin 3 ore sau mai bine până a doua zi. 

Pentru ornare, glazura de lămâie de la Dr. Oetker, se prepară conform indicațiilor de pe ambalaj, apoi prăjitura scoasă din formă, pusă pe un grilaj, se unge cu glazură. După ce s-a întărit puțin se ornează cu ornamente din zahăr de la Dr Oetker, după gustul și imaginația fiecăruia.

Spor și poftă bună. 

TIPS-URI

1

se poate jongla, cu multe alte ingrediente: stafide, cacao, vișine din vișinată ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "BRĂDUȚ DULCE" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Anul Nou