Briose de post pentru Mos Craciun

de Valclaudia in Mancaruri de post, 20 Dec 2015 | 4609 vizualizari

 

pentru Mos Craciun

 

INGREDIENTE

  • 1 cana si jumatate de zahar
  • 1 cana seminte de in
  • 3 cani faina alba
  • 1/2 cana pulbere din coaja de struguri
  • 1 plic praf de copt+ 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • un praf sare de Himalaya
  • 1/2 cana ulei de floarea soarelui
  • 2 cani apa minerala
  • 50 gr. nuca + 2 linguri zahar tos pentru caramelizat nuca
  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • bombonele pentru decor din zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose de post pentru Mos Craciun:

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Topim 2 linguri de zahar la foc mic intr-o craticioara.

Adaugam nuca taiata grosier, , dam deoparte de pe foc si turnam zaharul caramelizat pe o folie din silicon.

Lasam la racit, apoi rupem zaharul bucati si il trecem prin robot.

Punem intr-un castron apa minerala, uleiul, zaharul, bicarbonatul+praful de copt stinse in zeama de lamaie, pulberea din coaja de struguri si sarea, mixam pana se topeste zaharul.

Adaugam faina si mixam pana obtinem un amestec omogen pe care il impartim apoi in forme de briose in care am asezat in prealabil hartiute de copt.

Peste compozitie presaram krant (nuca caramelizata) si dam apoi formele la cuptor pana se coc briosele si trec testul cu scobitoarea.

Scoatem briosele din cuptor, le scoatem si din formele de silicon, le asezam pe un gratar si le lasam la racorit.

Topim ciocolata pe baie de aburi, eu am mai adaugat doua linguri de apa, apoi decoram briosele cu ciocolata si la final presaram bombonele de zahar pentru decor.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de post pentru Mos Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert briose cu merisoare (de post)