Branza halloumi prajita
Postat de: Mihaela11_jo in Aperitive / GarnituriBranza halloumi se taie felii dreptunghiulare si se usuca folosind hartie absorbanta de bucatarie. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie anti-aderenta si se pun feliile de branza. Se...Citeste continuarea
Briose cu branza si spanac
Postat de: Sim0naWorld in Aperitive / GarnituriSpanacul l-am decongelat si l-am lasat la scurs. Intr-o tigaie am calit usor ceapa verde tocata marunt, apoi am adaugat ardeiul congelat si l-am calit si pe el, iar la final am pus...Citeste continuarea
Bruschete cu vinete si avocado
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriVanata o spalam si o taiem cubulete cam de 0.5x0.5 cm si presaram pee a putina sare ca sa lase apa (daca doriti o puteti curata de coaja , asa cum am facut eu sau puteti lasa si coaja ) . Ceapa...Citeste continuarea
Bruschete cu branza de burduf si...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriPreincalzim cuptorul la 200 grade. Tapetam tava cu hartie de copt, asezam feliile de paine toast. Peste paine asezam un strat de branza de burduf. Apoi punem pe fiecare felie cate o felie...Citeste continuarea
Biscuiti cu tarate de ovaz si...
Postat de: Bucataras in Retete diabeticiSe amestecă tărâţele de ovăz măcinate în prealabil, cu făina, scorţişoara, praful de copt şi îndulcitorul, se adaugă untul la temperatura camerei tăiat...Citeste continuarea
Budinca de tapioca cu lapte de...
Postat de: simona72 in DulciuriPunem perlele de tapioca intr-o craticioara, iar peste ele adaugam apa rece. Punem craticioara pe foc mic, lasam pe foc si amestecam mereu pana incepe sa se ingroase. Perlele sunt fierte cam pe...Citeste continuarea
Bruschette cu dovlecel
Postat de: Adele in Aperitive / GarnituriSe spala bine dovlecelul si se felieaza, cam de 1 cm fiecare felie, dupa care se pune o tigaie antiaderenta (gratar) pe aragaz si se unge cu putin ulei se pun bucati de usturoi si feliile de...Citeste continuarea
Biscuiti cu ovaz si merisoare
Postat de: iuliana_florentina in Retete diabeticiIntai am pregatit toate ingredientele,astfel incat untul sa aiba timp sa se inmoaie. In vasul robotului am pus untul impreuna cu zaharul si am inceput sa mixez, am adaugat oul mixand in...Citeste continuarea
Briose cu visine si dulceata de...
Postat de: merisor67 in PrajituriPentru briose, spargem ouale intr-un bol, presaram putina sare si adaugam zaharul peste ele. Eu am rasnit zaharul, ca sa lucrez mai repede. Mixam energic ouale cu zaharul pana devin spumoase,...Citeste continuarea
Briose aperitiv, cu carne tocata si...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriPreparam cus-cusul in felul urmator: punem apa la fiert si adaugam 1 lingurita sare. Cand incepe sa clocoteasca, adaugam cus-cusul si il lasam sa fiarba pana cand isi mareste volumul si...Citeste continuarea
Biscuiti Espresso cu cafea si...
Postat de: Bianca20 in DulciuriFaina se amesteca cu praful de copt si cacaoa. Untul, la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul in jur de 5 minute. Se adauga oul, cafeaua si coaja de portocala. Mixul de unt se adauga...Citeste continuarea
Bulete colorate
Postat de: dantes in Aperitive / GarnituriCascavalul se da pe razatoare si se amesteca cu branza de vaci si se condimenteaza cu piper dupa gust.Se fac din aceasta compzitie bile si se tavalesc jumate prin patrunjelul taiat marunt si...Citeste continuarea
Briose cu migdale, fara zahar
Postat de: Steffy in Mancare copiiUntul trebuie sa fie la temperatura camerei, sa poata fi mixat. Dam drumul la cuptor si pregatim formele de briose, pe care le ungem cu unt. Eu am niste forme mari, nu sunt ca briosele clasice,...Citeste continuarea
Briose dospite cu ciocolata
Postat de: daniastefania in PrajituriDizolvam drojdia in laptele caldut, impreuna cu 1 lingura de zahar si 3 linguri de faina. Lasam amestecul 15-20 de minute, pana se umfla. Apoi adaugam restul ingredientelor, cu exceptia...Citeste continuarea
Branza dulce (proaspata) din lapte...
Postat de: ela2015 in Mancare copiiSe pune laptele intr-o oala larga si inalta, la foc mic. Intr-un bol se amesteca iaurtul cu smantana pana devine o compozitie omogena. Cand laptele se apropie de fiert se adauga compozitia...Citeste continuarea
Biscuiti cu cascaval si chimen
Postat de: Irina in Aperitive / GarnituriIntr-un bol am pus faina, peste care am adaugat celelalte ingrediente: bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, unt, 100 g casacaval ras, 1 ou intreg si galbenusul celuilalt (albusul l-am pastrat pt...Citeste continuarea
Budincute de cartofi si cascaval
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriFierbem cartofii taiati in bucati ca pentru piure. Cand sunt gata ii scurgem de apa intr-o sita mare si-i punem inapoi in vasul in care au fiert. Zdrobim cartofii, punem untul bucatele si...Citeste continuarea
Bilute de cascaval, cu nuca -...
Postat de: scortisoara in Aperitive / GarnituriLinkul catre reteta video: https://youtu.be/9QTJZUG0Zz4 Radem cascavalul prin razatoarea mica si pastram separat vreo 2 3 linguri din cascavalul ras pentru a inveli bilutele la sfarsit....Citeste continuarea
BUDINCĂ DIN COZONAC
Postat de: panacris in DulciuriFeliile de cozonac se taie bucățele, după ce am terminat, mi-am adus aminte că puteam folosi mai rapid SaladChef-ul :d, data viitoare;) Se pregătește o tavă de cca. 30/20, eu am pus...Citeste continuarea
Biscuiti aperitiv, cu cascaval
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriSpargem oul intr-un bol si adaugam pe rand toate ingredientele, mai putin faina pe care o vom pune treptat, in timp ce amestecam restul ingredientelor. Untul trebuie sa fie usor moale, pentru...Citeste continuarea
Barcute cu branza si marar
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriAluatul : Intr-un bol adaugam faina, sarea, zaharul, drojdia si amestecam facem o gaura in mijloc adaugam ouale batute cu furculita, lapte si uleiul si incepem sa framantam un aluat omogen si...Citeste continuarea
Bomboane Rafaello
Postat de: mirela0911 in DulciuriUntul se scoate din frigider si se lasa la temperatura camerei. Se omogenizeaza bine toate ingredientele dupa care se da compozitia la frigider pentru o jumatate de ora. Cu ajutorul unei...Citeste continuarea
BUDINCA DIN COZONAC CU SOS DE...
Postat de: Retete_Haplea in Dulciuri- batem ouale - le amestecam cu smantana, cu laptele si cu zaharul - taiem cozonacul cubulete si il punem intr-o tava (20×30 cm) unsa cu unt - presaram ciocolata Mars taiata si ea...Citeste continuarea
Briose cu crema de ness
Postat de: robert_badica in PrajituriIntr-un castron punem toate ingredientele uscate pentru briose: faina, zaharul, cacaoa, bicarbonatul de sodiu si praful de copt. Amestecam pana ce combinam toate ingredientele uscate. Facem o...Citeste continuarea
Bors de curcan
Postat de: ela2015 in Supe/CiorbePortionam carnea, o spalam si o punem la fiert in apa rece. Cand a facut spuma se curata bine cu lingura (spumiera) si se sterg si peretii vasului (oalei in care fierbe). Lasam sa fiarba...Citeste continuarea
Briose cu snickers ( Snickers...
Postat de: VanessaAli in DulciuriCu o seara inainte de coacerea brioselor se prepara crema ganache: ciocolata se pune la topit la bain-marie impreuna cu 100 ml frisca.Dupa ce s-a topit se amesteca cu restul de frisca,se lasa la...Citeste continuarea
Bors manastiresc (de post)
Postat de: ela2015 in Supe/CiorbeCu o zi inainte de a prepara borsul, scoatem hribii din congelator si ii lasam in frigider sa se dezghete lent. Spalam si curatam legumele. Tocam ceapa marunt si o punem la calit in cateva...Citeste continuarea
Branza de vaca marinata in ulei de...
Postat de: Sim0naWorld in ConserveBranzeturile le-am taiat cubulete de cca 1,5 -2 cm si le-am asezat intr-un borcat curat. Ustroiul si ardeiul le-am taiat rondele, condimentele le-am amestecat si le-am pus printre...Citeste continuarea
Bomboane de casa de ciocolată alba
Postat de: ctlina in DulciuriTopiți ciocolata în bain marin sau in cuptorul cu microunde (1min20sec la 900w). Puneti primul strat de ciocolată alba Dati la frigider timp de 10 minute. Verificati apoi c-ati...Citeste continuarea
Borș cu perișoare din pulpă de...
Postat de: iri_love in CiorbePentru inceput am pus apa la fiert cu un pic de ulei. Intre timp am curățat ceapa, am spalat-o si apoi am taiat-o mărunt. Apoi morcovul si postarnacul , i-am curățat ,...Citeste continuarea
Burger de vita
Postat de: VanessaAli in VitaAmestecam carnea cu oul si pesmetul si framantam pana la incorporare.Punem pasta de ardei, ceapa tocata marunt si usturoiul pisat, apoi condimentele dupa gust si amestecam bine cu mainile cam 5...Citeste continuarea
Bomboane de casa de ciocolată cu...
Postat de: ctlina in DulciuriTopiți ciocolata în bain marin sau in cuptorul cu microunde. Puneti primul strat de ciocolată. Se pune la frigider timp de 10 minute. Verificati apoi c-ati acoperit toata suprafata,...Citeste continuarea
Biscuiti cu lamaie
Postat de: Anca_Bucataras in DulciuriCoaja de lamaie rasa se amesteca bine cu o lingura de zahar pudra (pentru omogenizare perfecta se poate pune in masina de cafea sau intr-un blender mic pana devine o pasta). Se amesteca bine...Citeste continuarea
Bulete aromate de cartofi - Reteta...
Postat de: scortisoara in Aperitive / GarnituriLinkul catre reteta video: https://youtu.be/c7fueBy_yAU Fierbem cartofii si apoi ii pisam ca pentru piure. Adaugam condimentele si amestecam. Urmeaza sa punem patrunjelul tocat si...Citeste continuarea
Branza de vaca din lapte dulce
Postat de: madab in Mancare copiiLaptele se pune la fiert intr-o oala. Cand incepe sa fiarba se pune zeama de la lamaie. Se lasa pe foc pana se strange . Se scoate pe tifon si se lasa la scurs. Pofta buna ! ! ! Citeste continuarea
Blat tort
Postat de: Mikyy89 in DulciuriSe separa oualele. Galbenusurile se amesteca cu 200 gr zahar si apa. Albusurile se bat bine cu mixerul, sarea de lamaie si diferenta de zahar (120 gr). Se adauga galbenusurile (cate...Citeste continuarea
Bounty
Postat de: deea2686 in DulciuriIntr-o cratita punem pe foc frisca si untul. Cand untul este topit adaugam faina de cocos si zaharul. Amestecati energic sa nu se formeze cocoloase, pana se absoarbe tot lichidul. Cu ajutorul...Citeste continuarea
Biscuiti simpli cu seminte
Postat de: simona72 in DulciuriFacem biscuitii exact ca si la reteta de "Biscuiti simpli cu gem". Ce incepem sa modificam la aceasta reteta este din momentul in care intindem aluatul. Il intindem putin mai...Citeste continuarea
Biscuiti simpli cu gem
Postat de: simona72 in DulciuriPentru aceasta reteta eu am folosit robotul planetar din dotare. Dar merge la fel de bine si de usor si cu mana sau cu mixerul...cu robotul, intradevar, reducem timpul de preparare al aluatului....Citeste continuarea
Biscuiti cu susan
Postat de: andaoana in PrajituriUntul il topim pe foc mic Intr-un bol punem oul , zaharul pudra,sarea si untul topit si le mixam pana se omogenizeaza. Adaugam faina in care am incorporate praful de copt si amestecam pana cand...Citeste continuarea
Briose cu cartofi, porumb si tofu
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postCuratam cartofii, ii spalam, doi ii dam pe razatoarea mica, doi pe razatoarea mare. Morcovul il decojim si il dam pe razatoarea mica. Ceapa o curatam, o spalam si o taiem rondele, mararul verde,...Citeste continuarea
Bors de conopida cu galuste de faina
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeCeapa se toaca marunt,iar morcovul se da pe razatoarea mare si se pun la calit in ulei de masline. Pieptul de pui se curata de pielite si se pune la fiert intreg,cand e gata se scoate si se...Citeste continuarea
Blat de tort cu cacao
Postat de: mitinita in TorturiPreaincalzim cuptorul. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare. Alternativ, adaugam galbenusurile, uleiul si apa. Se pune un...Citeste continuarea
Briose din aluat dospit cu...
Postat de: simona72 in PuiAluatul, l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Lasam aluatul la dospit la loc caldut aproximativ 30 minute....Citeste continuarea
Budinca de panettone cu banane si...
Postat de: Catalinaflorea in DulciuriPanettonele se taie felii si se inmoaie in laptele batut cu galbenusuri si coaja de portocala Bananele se taie felii se pudreaza cu scortisoara si cu lingura de miere. Albusurile se bat spuma...Citeste continuarea
Blat de pandispan pentru tort
Postat de: ctlina in DulciuriSe freaca galbenusurile cu zaharul pana se face spuma, apoi se adauga treptat cate o lingura de apa clocotita amestecand mereu pana se termina apa. Pe urma se pune faina apoi se adauga...Citeste continuarea
Broccoli cu carnati proaspeti de porc
Postat de: Adele in Mancaruri de legumePentru inceput punem o oala cu apa si o lingurita de sare pe foc,cand da in clocot adaugam broccoli taiati si spalati,se fierb pentru maxim 10 minute. In timp ce se oparesc intr-o tigaie punem la...Citeste continuarea
Burgeri de post
Postat de: Camy_gby in Mancaruri de postSe fierb fulgii de ovaz intr-o cana de apa pana fulgii absorb tot lichidul si se aduna ca un aluat. Se lasa deoparte la racit. Se incinge o cratita in care se pun cele 2 linguri cu ulei, se...Citeste continuarea
Bors cu perisoare de somon
Postat de: privatelaura in SomonEu am pus la treaba cookerul de la Philips, m-am obisnuit sa gatesc la el. Curatam si spalam legumele. Pestele il spalam si il curatam de piele si eventuale oase, apoi il tocam rapid la...Citeste continuarea
Blinii cu avocado si somon
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriIncepem prin a pregati aluatul . Intr-un vas amestecam faina de hrisca cu cea de soia si praful de copt. Separat batem ouale impreuna cu zaharul si incepem sa adaugam treptat faina....Citeste continuarea