Banane infasurate in clatite cu...
Postat de: Valclaudia in DulciuriCaramelizam zaharul, cand acesta devine lichid si capata culoare aurie adaugam cu foarte mare atentie apa si lasam pana se topeste zaharul. Lasam la racit. Intr-un bol incapator punem apa...Citeste continuarea
Biscuiti spritati, fara zahar
Postat de: Criss in PrajituriIntr-un bol se spumeaza untul/margarina/untura impreuna cu indulcitorul. (De aceasta data am folosit untura, de care m-am ferit foarte tare pana acum, insa dupa tot ce am citit, e mult mai...Citeste continuarea
Baiț pentru carne de friptură(la...
Postat de: Zamfira in Mancaruri cu carneModul de pregătire a fripturii Spălăm și curățăm carnea(îndepărtăm pielițele, resturi de grăsime, zgârciuri, etc.) Pregătirea cărnii în baiț Curățăm și...Citeste continuarea
Briose aperitiv cu branza
Postat de: licurici_lra in Aperitive / GarnituriBranza de capra si telemeaua le-am dat pe razatoare, iar branza camembert am rupt-o in bucati mici. Am amestecat ouale cu smantana si condimentele (sare, piper, mix curry, oregano),...Citeste continuarea
Bors taranesc de perisoare
Postat de: RuxyRux in CiorbePerisoarele: toc carnea impreuna cu ceapa, adaug orezul spalat, sarea, oul, uleiul si omogenizez compozitia. Intr-o lingura, sau doua de ulei pun ceapa tocata, adaug si legumele congelate, pun...Citeste continuarea
Banana bread- Chec cu banane
Postat de: Anett in DulciuriIn primul rand incingem cuptorul si tapetam cu hartie de copt o tava pentru chec. Apoi luam bananele, le asezam pe o alta tava si cu ajutorul unei furculite facem gauri mici in ele. Luam...Citeste continuarea
Biscuiti cu chimen si parmezan
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriUntul (de la temperatura camerei) il mixam cu oul. Adaugam sarea, boiaua dulce si chimenul. Parmezanul il dam pe raztoarea mica, il incorporam si pe el. Aveti grija ca parmezanul este saratel,...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata
Postat de: mihasara in DulciuriAmestecam faina cu zaharul si cu praful de copt. Intr-un bol amestecam laptele cu uleiul si cu oul si le rasturnam peste ingredientele uscate. Amestecam bine si adaugam...Citeste continuarea
Bomboane de ciocolata
Postat de: mihasara in DulciuriTopim ciocolata amaruie impreuna cu untul pe baie de abur. Zdrobim bibiscuitii si ii adaugam peste ciocolata topita, impreuna cu zaharul pudra, nuca macinata, esenta si zaharul...Citeste continuarea
Bascute cu branza dulce si stafide
Postat de: mihasara in PrajituriPunem faina cernuta intr-un castron. Amestecam drojdia cu 2 linguri de zaharsi 3 linguri de lapte usor caldut, acoperim vasul cu un prosop curat si lasam sa stea 10 minute. In...Citeste continuarea
Budinca de tapioca
Postat de: Criss in DulciuriMai intai pregatim jeleul de capsuni pentru ca acesta trebuie sa se intareasca. In 2 linguri de apa rece hidratam gelatina. Capsunile le lasam sa se decongeleze, le zdrobim cu o furculita si...Citeste continuarea
Briose aperitiv
Postat de: ema9 in Aperitive / GarnituriSe bat ouale, se adauga faina cu praful de copt, apoi se pun: cascavalul ras, sunca si ardeiul tocate cubulete si condementele. Se sterg, cu un servetel imbibat usor in ulei, formele de briose...Citeste continuarea
Biscuiti cu fulgi de ovaz si secara
Postat de: mihasara in DulciuriPornim cuptorul. Intr-un vas, amestecam toate ingredientele pana rezulta o pasta groasa. Punem foaie de copt intr-o tava. Cu o lingura, luam aluat din vas...Citeste continuarea
Briose cu afine si iaurt
Postat de: mihasara in DulciuriMixam ouale cu zaharul si sarea, pana nu se mai simte zaharul in compozitie. Adaugam putin cate putin untul topit si la temperatura camerei. Dupa care punem si iaurtul si...Citeste continuarea
Briose cu ovaz si branzeturi
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriDin aceasta cantitate ies sase briose delicioase. Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, se adauga uleiul, apoi pe rand branzeturile, iaurtul, smantana, iar la sfarsit...Citeste continuarea
Biscuiti cu cacao si nuci
Postat de: RuxyRux in DulciuriUntul rece dar moale se amesteca cu zaharul, cacaoa, romul, vanilia, ouale, sarea, nuca coapta macinata si se adauga faina, praful de copt, se amesteca pana se omogenizeaza,apoi...Citeste continuarea
Budinca cu paste si carne tocata
Postat de: medioto59 in FusilliFierbem pastele conform instructunilor de pe pachet,apoi le scurgem de apa si le trecem printr-un jet de apa rece. Le lasam sa se scurga de apa intr-o strecuratoare. Separate,tocam carnea....Citeste continuarea
Biscuiti de ovaz cu cascaval
Postat de: Anett in Aperitive / GarnituriAmestecam ingredientele uscate intr-un bol, adaugam cascavalul ras, ouale si smantana. Se mixeaza pana cand se omogenizeaza si lasam minim 2 ore in frigider sa odihneasca. ( se poate lasa si peste...Citeste continuarea
Briose
Postat de: doinatarcea in PrajituriAmestecam cu mixerul ouale cu zaharul, adaugam uleiul si jumatate din lapte si mixam. Punem apoi faina cu praful de copt si adaugam treptat restul de lapte. Compozitia optinuta o impartim in...Citeste continuarea
Bulete de cartofi si branza
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriSe spala, taie si curata cartofii ca pentru piure si se fierb in apa. Cand sunt gata se scurg de apa, se zdrobesc usor si se pun pe rand restul ingredientelor, oul, mustarul, pesmetul,...Citeste continuarea
Bruscheta
Postat de: anamaria33 in Aperitive / GarnituriSe taie franzela felii, se pune pe fiecare felie cateva picaturi de ulei si se introduce pt cateva minute in cuptor pana ce se rumenesc putin. Se spala rosiile si busuiocul dupa care se taie...Citeste continuarea
Briose cu banane si nuci
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si cu un praf de sare pana cand se obtine o compozitie cremoasa. Se...Citeste continuarea
Biscuiți crocanți din cereale...
Postat de: CulinaryRainbow in DulciuriRețeta este foarte ușoară, astfel că toate ingredientele se amestecă împreună într-n vas încăpător. Compoziția este ușor...Citeste continuarea
Briose mic dejun
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriCeapa si ciupercile se toaca la blender, la fel si dovleacul. Se incinge uleiul (usor) si se pun ciupercile presarate cu putina sare si se lasa doua minute la foc mic, se adauga ciupercile si...Citeste continuarea
Bulete cu ricotta si vanilie
Postat de: daniastefania in PrajituriPunem intr-un vas ricotta cu ouale si esenta de vanilie. Amestecam bine, sa se omogenizeze totul. In cutia de la ricotta punem faina, aproape plina sa fie cutia, zaharul, zaharul vanilat si un...Citeste continuarea
Budinca de paine
Postat de: Meea in DulciuriFeliile de paine le taiem cubulete micute.Amestecam ouale cu zaharul pana acesta s-a topit (sau in cazul meu ,pana va plictisiti ca doara sa...Citeste continuarea
Briose cu banane si ciocolata
Postat de: RuxyRux in DulciuriSe fac pudra la blender migdalele si fulgii de ovaz, apoi se adauga cacaoa, banana, vanilia, siropul de artar, iaurtul si se mixeaza pana la omogenizare. Umplem formele de briose cu aluat si...Citeste continuarea
Budinca cu cartofi si pastrama de porc
Postat de: Constelatialeu in PorcCuratam de coaja cartofii,ii spalamn si ii taiem cubulete.Ii punem la fiert in apa cu sare,cca 20 min.Separat taiem carnatul si pastrama . Ceapa o curatam si o taiem solzisori si o punem la...Citeste continuarea
Budinca de cartofi cu piept de pui...
Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carneCuratam cartofii, ii spalam si ii taiem in cuburi mai mari. Ungem o forma termorezistenta cu unt, adaugam cartofii in ea, presaram peste ei condimentele si sare, apoi ii amestecam bine sa se...Citeste continuarea
Bruschete
Postat de: licurici_lra in Aperitive / GarnituriAm taiat painea felii, am scos samburii de la masline, am taiat rosiile si mozzarella flii subtiri, ciupercile si usturoiul le-am taiat pe jumatate. Am pus feliile de paine intr-o...Citeste continuarea
Burger a la Jamie Oliver
Postat de: CameliaComan in SandvisuriAmestecam carnea tocata cu o lingurita de ketchup,una de mustar, o jumatate de lingurita de sare si un praf de piper.Din compozitie formam 3 burgeri si apoi ii lasam la frigider aproximativ 15...Citeste continuarea
Bruschete cu rosii
Postat de: ralu_ca in Aperitive / GarnituriBagheta am taiat-o felii si le-am asezat in tava tapatata cu hartie de copt. Fiecare felie am uns-o pe ambele parti cu ulei de masline, apoi le-am introdus la cuptor pana ce s-au rumenit....Citeste continuarea
Brownies Cappucino
Postat de: Moni_alex in DulciuriBlatul: Se topeste la foc mic ciocolata, untul si nessul dizolvat, pana cand compozitia devine omogena. Se lasa la racit, apoi se incorporeaza zaharul si vanilia. Se adauga ouale,pe...Citeste continuarea
Blat de tort
Postat de: licurici_lra in TorturiAm separat albusurile de galbenusuri. Am batut albusurile cu putina sare, folosind mixerul. Am adaugat zaharul putin cate putin, amestecand continuu, apoi galbenusurile, esentele si coaja de...Citeste continuarea
Budinca gratinata de cartofi
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriCartofii se curata, se taie si se fierb ca pentru piure. Cand sunt fierti se scot si se scurg, apoi se amesteca chiar in vasul in care au fiert cu branza cremoasa. Ouale se amesteca cu...Citeste continuarea
Branzoaice dulci
Postat de: cristinamogosoaia in DulciuriSe incalzeste laptele cat sa suporti la mana.Se alifiaza drojdia cu o lingura de zahar si doua,trei de lapte cald.Se presara putina faina si se lasa cam 5 min la dospit.Se amesteca restul de lapte...Citeste continuarea
Blinii cu branza sarata
Postat de: deyutzky in Aperitive / GarnituriIntr-un bol amestecam laptele cu drojdia, zaharul si faina. Lasam sa creasca pentru jumatate de ora. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu praful de sare. Adaugam pe rand...Citeste continuarea
Bruschetta cu Philadelphia
Postat de: nadea68 in Aperitive / GarnituriLuam 4 felii de paine, le rumenim un pic pe grill sau intr- o tigaie antiaderenta. Deasupra punem Philadelphia, rosii tsiate felii si busuioc. Foarte bun! :-) Citeste continuarea
Budinca cu struguri
Postat de: Corina33 in DulciuriSe mixeaza ouale cu zaharul si uleiul pana isi dubleaza volumul, cam 2-3 minute. Se adauga zaharul vanilat si smantana, se mai mixeaza putin, apoi se adauga apa si faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea
Budinca
Postat de: ralu_ca in PrajituriMai intai am fiert pastele si macaroanele conform instructiuni, apoi le-am scurs. Intr-un vas am turnat laptele si l-am amestecat cu grisul, zaharul, zaharul vanilat si esenta de lamaie, sare....Citeste continuarea
Briose pufoase ( sau madlene)
Postat de: petrina_mihalache in PrajituriUntul si zaharul se amesteca cu ajutorul unui mixer, se adauga si sarea. Dupa ce se omogenizeaza, se adauga pe rand cate un ou, incorporandu-l in crema de unt. Dupa ce am pus toate ouale...Citeste continuarea
Budinca din zmeura cu afine si...
Postat de: monicamarton in Vegan / Raw veganSpalati zmeura, afinele si chia si le procesati in blender. Le scoateti, le amestecati cu mierea si cardamonul si le asezati in canite, apoi le puneti in frigider timp de o ora pentru a capata o...Citeste continuarea
Bulz
Postat de: deyutzky in Aperitive / GarnituriPregatim o mamaliguta din 250 g malai, sare si apa. Punem apa la fiert impreuna cu sarea. Inainte ca apa sa inceapa sa fiarba se adauga in ploaie malaiul, amestecand continuu cu un tel pana la...Citeste continuarea
Budinca Yorkshire cu carnati
Postat de: caroline in Mancaruri cu carneCarnatii ii taiem rondele cu ajutorul unui cutit bine ascutit . Punem ulei intr-o tigaie si cand acesta s-a incins punem carnatii si ii prajim la foc potrivit pe toate partile . Cand...Citeste continuarea
Briose negre cu ciocolata alba
Postat de: Valclaudia in DulciuriPentru inceput taiem cocolata alba bucatele. Mixam untul cu sarea si zaharul pudra pana obtinem un amestec spumos. Adaugam 2 linguri de Amaretto,ouale pe rand, apoi pudra de cacao. Mixam...Citeste continuarea
Briosa "buclata"
Postat de: ctlina in DulciuriPregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul . In bolul Kitchenaid punem faina, maiaua,...Citeste continuarea
Budinca de cartofi cu branzeturi si...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriJumatate din cartofi ii spalam cu un burete curat sub jet de apa rece si ii punem la fiert in coaja. Cealata jumatate din cantitatea de cartofi se curata de coaja, se taie betigase (pai) si se...Citeste continuarea
Banana Bread la slow cooker Crock-Pot
Postat de: AlexTeacher in Slow Cooker• amestecați untul cu zahărul până devine o pastă omogenă; • prăjiți ușor alunele caju și zdrobiți-le; • adăugați făina într-un castron și...Citeste continuarea
Bulion aromat cu ardei
Postat de: Pungasa_Rogue in BulionRosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de seminte, se spala si se pun in tuci, alaturi de rosii. ...Citeste continuarea
Briose pufoase cu zmeura
Postat de: CameliaComan in DulciuriPentru crema o sa folosim ultimile 3 ingrediente. Topim la bain-marie ciocolata alba peste care turnam frisca, iar cand acestea s-au topit si omogenizat luam de la bain-marin si adaugam...Citeste continuarea