Biscuiti digestivi

de deyutzky in Dulciuri, 19 Dec 2015 | 7864 vizualizari

 

Foarte foooarte buni acesti biscuitei! I-am facut de ceva timp, deci sunt expirati:))))) Eu i-am vazut pe blogul codrudepaine.ro, dar si la Rita.
Mi-au iesit cca. 20-22 de biscuiti cu diametrul de 6 cm. 

 

INGREDIENTE

  • Pt cca.20 de biscuiti:
  • 100 g faina integrala de grau
  • 100 g tarate de ovaz
  • 1 lingurita praf de copt
  • 80 g zahar brun
  • un praf de sare
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 2-3 linguri de lapte sau apa
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti digestivi:

Intr-un bol amestecam faina cu taratele, praful de copt, zaharul si sarea. 

Adaugam untul taiat cubulete si amestecam compozitia. Adaugam laptele (punem doar 2 linguri, iar daca la final mai este nevoie, mai adaugam o lingura) si framantam pana cand obtinem un aluat nelipicios. 

Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la congelator pentru 25 de minute. 

Preincalzim cuptorul.

Pe masa de lucru infainata intindem aluatul cu ajutorul sucitorului, apoi il decupam cu formele dorite. Eu am folosit un pahar. 

Tapetam o tava cu hartie de copt si punem biscuitii cu grija. 

Ii coacem la foc mediu timp de 10-15 minute, pana cand se auresc pe margini. Dupa ce ii scoatem din cuptor, ii lasam la racit apoi ii depozitam intr-o cutie cu capac.

Se pastreaza la fel de buni si 4-5 zile. 

Pofta buna! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti digestivi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere, crema de vanilie si scortisoara