Aperitiv saratele cu telemea si mac
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriCernem faina intr-un castron. La mijloc punem osanza, margarina si sarea si framantam pana obtinem un aluat nisipos. Intr-o cana punem drojdia, zaharul si laptele si amestecam bine. Turnam...Citeste continuarea
Aperitiv bulete de branza si cartofi
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii, se spala, se taie felii si se pun la fiert intr-un vas cu apa cat sa ii acopere, putina sare si o lingura de ulei. Daca branza este foarte sarata, atunci nu se mai pune sare...Citeste continuarea
Aperitiv deliciu de dimineata
Postat de: Adrian2016 in Aperitive / GarnituriCartofii taiati subtiri i-am prajit intr-o tigaie. Intr-un vas de yena am pus cartofii scursi de ulei, deasupra am pus branza rasa, felii de ceapa si am spart cele...Citeste continuarea
Aperitiv omleta cu sunculita...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriTăiem feliile de pâine groase de 2 cm, iar cu vârful unui cuțit, le scobim miezul, lăsându-le marginile de aproximativ 2 cm. Pregătim o tigaie încăpătoare și...Citeste continuarea
Aperitiv placinte Poale-n brau
Postat de: CofetariiBucatari in DulciuriAluat: Adaugam treptat peste faina, drojdia, coaja de lamaie, zaharul, sarea si apa. Framantam aluatul, iar la nevoie turnam cate putin ulei. Lasam aluatul la dospit 30 de minute, apoi il intindem...Citeste continuarea
Aperitiv mini gugulufi
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriCiupercuțele se curăță de pielițe și de lamele, se spală în câteva ape și se pun la fiert, în apă cu sare, pentru 10 minute. După ce au fiert, se strecoară de apă, se...Citeste continuarea
Aperitiv a la Vasi
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriCartofii se taie feliute subtiri - dupa plac. Salamul, ceapa verde, ardeiul se taie marunt. Rulada de cas se taie in doua si se feliaza. Pentru inceput se prajesc...Citeste continuarea
Aperitiv bulete din branza
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriBucățile de brânză se dau pe răzătoare sau se mărunțesc cu ajutorul robotului de bucătărie sau răzătoarei electrice. Se adaugă cele două ouă și făina, se asezonează...Citeste continuarea
Aperitiv tarta de primavara
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriPentru aluat: se amestecă untul sau margarina cu făina, fărâmiţând cu degetele. Se adaugă sare, praful de copt, borşul, smântâna şi oul şi se...Citeste continuarea
Aripioare la cuptor
Postat de: mihaelar63 in PuiTransati aripioarele, le curatati si le spalati bine. Aripioarele se pun intr-un bol si se amesteca cu sare, piper, boia si sos de soia. Nu puneti prea multa sare, sosul de...Citeste continuarea
Aperitiv saratele cu pasta de...
Postat de: xana in Aperitive / GarnituriDam margarina rece prin razatoarea cu ochiuri mari si o lasam la frigider pentru cateva minute. Amestecam cascavalul cu smantana, oul, pasta de masline si putina sare. Adaugam apoi...Citeste continuarea
Aperitiv crema de branza cu somon...
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriEu am folosit spanac congelat pe care l-am lasat la dezghetat si l-am stors bine de apa lasata. O tava de 20x30 o tapetam cu hartie de copt. Intr-un castron punem ouale impreuna cu laptele...Citeste continuarea
Aperitiv placinte la tigaie cu...
Postat de: AlexTeacher in Aperitive / GarnituriPentru inceput activam drojdia. Punem o lingura de faina si o lingurita de zahar intr-un bol, adaugam drojdia uscata si turnam laptele batut caldut si laptele dulce caldut. Amestecam bine cu un...Citeste continuarea
Aperitiv barcute de andive umplute...
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriSpalam andivele, curațăm primele frunze si scobim cotorul, apoi punem andivele în apă pentru circa 10 minute. Curățăm rodia și punem semințele la scurs, tocam...Citeste continuarea
Aperitiv briose cu spanac si...
Postat de: eumimi in Aperitive / GarnituriBatem ouale cu sarea, adaugam laptele si uleiul si amestecam bine. Adaugam apoi faina si praful de copt, iar la final spanacul si mararul tocate marunt ( eu am avut si spanac si marar...Citeste continuarea
Aperitiv pide -placinta cu carne
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriUmplutura : ceapa se taie marunt si se caleste, se adauga ardeiul tocat si carnea.Cand carnea devine alba, se toarna apa si se fierbe 1 ora si 30 minute. Se adauga boia, sare, piper,cimbru si 2...Citeste continuarea
Aperitiv cremwursti in aluat de...
Postat de: UrsanMihaela in Aperitive / GarnituriSe scoate aluatul din congelator si se lasa pe masa sa se decongeleze. Cand se poate desface, intindeti aluatul pe masa de lucru si portionati aluatul in 8 dreptunghiuri egale...Citeste continuarea
Aperitiv pancakes cu ciuperci
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriSe spala ciupercile si se taie feliute. Sunca se taie in patratele, iar ardeiul kapia in bastonase micute. Intr-un bol se bat bine ouale cu sarea, piperul si boiaua. Se adauga apoi ciupercile,...Citeste continuarea
Aperitiv cosulete mic dejun, satios
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriFeliile de pâine toast se aplatizează cu sucitorul/făcălețul/sticla, apoi se așază în formele de brioșe unse cu unt. Se ung cu puțin sos de roșii, apoi se adaugă...Citeste continuarea
Aperitiv ochiuri pe pat de cartofi...
Postat de: vasimur in Aperitive / GarnituriSe spală bine cartofii și se pun la fiert, cu tot cu coajă, cca 20-25 minute. Se scurg de apă și după ce s-au răcit, se curăță de coajă. Se taie felii groase de 1-1,5 cm și se pun...Citeste continuarea
Aperitiv saratele cu branza si mix...
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriIntr-un castron se pun oul, sarea, untul taiat bucatele, untura, laptele, semintele si branza data pe razatoarea cea mare. Se adauga treptat faina, amestecand toate ingredientele pana cand nu se...Citeste continuarea
Aperitiv bulz de casa
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriSe fierb ouăle 3 minute. Se rade brânza într-un castron. Dacă nu sunteţi la dietă, folosiţi brânză de oaie. Eu am optat pentru o brânză slabă de vaci....Citeste continuarea
Aperitiv rapid cu branza la cuptor
Postat de: eumimi in Aperitive / GarnituriTaiem ceapa si o calim in ulei incins. Adaugam telemeaua si mozzarella date pe razatoarea mare si mai lasam 1 min. pe foc, amestecand bine. Punem compozitia intr-un vas termorezistent...Citeste continuarea
Aperitiv fritatta cu cartofi
Postat de: AlexTeacher in Aperitive / GarnituriIncinge bine o tigaie, pune carnea din carnat si incepe s-o calesti; nu e nevoie de ulei intrucat aceasta-i suficient de grasa. Adauga ceapa verde peste carne si caleste-le impreuna....Citeste continuarea
Aperitiv paine umpluta cu cascaval...
Postat de: AlexTeacher in Aperitive / GarnituriPainea trebuie sa aiba coaja tare, si o taiem pur si simplu pe orizontala si verticala... cat sa facem loc pentru feliile subtiri de svaiter si mozarella. Intercalam apoi ambele tipuri de...Citeste continuarea
Aperitiv saratele cu chimen si...
Postat de: AlexTeacher in Aperitive / GarnituriPune aluatul de foietaj pe un tocator cu putina faina si taie fasii din acesta, in functie de cat de lungi doresti saratelele; Rasuceste-le si asaza-le pe fiecare in parte intr-o tava cu hartie...Citeste continuarea
Aperitiv grisine in manta de bacon
Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / GarnituriAlegem grisine lungi si mai rumenite, nerupte. Desfacem feliile de bacon si pe cele de sunca, pentru ca sunt lipite in pachet. Rulam cate o felie de sunca, pe cate o grisina, pornind de la...Citeste continuarea
Aperitiv rulada din albusuri cu...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriBați albușurile spumă tare cu un praf de sare. Adaugi piperul și laptele alternativ cu uleiul, iar la final făina cernută cu praful de copt. Omogenizezi și torni compoziția în tava...Citeste continuarea
Aperitiv biscuiti cu branza si chimen
Postat de: xana in Aperitive / GarnituriIntr-un castron cernem faina cu praful de copt, bicarbonatul, sare si piper. Adaugam margarina rece taiata cubulete si incepem sa o maruntim cu degetele pana se transforma intr-o compozitie...Citeste continuarea
Aperitiv cornuri sarate cu branza
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriIntr-un vas dizolvam drojdia in apa calduta, adaugam 100 g faina, omogenizam si lasam 10 min. Intr-un bol adaugam restul de faina, branza, uleiul, sarea, zaharul, facem o adancitura, adaugam...Citeste continuarea
Aperitiv saratele
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriSe pregateste maiaua. Se incalzeste usor apa minerala, se adauga zaharul, faina si drojdia. Se amesteca bine, apoi se lasa 10 minute sa se activeze. Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea,...Citeste continuarea
Aperitiv bulete de parmezan
Postat de: amalia01 in Aperitive / GarnituriAlbusul il bati cu furculita pana cand devine o spuma lejera. Adaugi parmezanul si framanti usor cu mana. In functie de cat de mare este oul, mai trebuie sa adaugi sau nu putin parmezan. Trebuie...Citeste continuarea
Aperitiv Oameni de zapada din...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriSe spală cartoful, se fierbe și când s-a răcorit, se curăță de coajă. Se pasează (sau se răzuie) cartoful, care se amestecă mai întâi cu untul moale și apoi cu...Citeste continuarea
Aperitiv saratele cu branza de burduf
Postat de: abetina in Aperitive / GarnituriSe pune intr-un vas untura, peste untura adaugam drojdia stinsa cu lapte caldut, adaugam semintele de chimen, galbenusurile, branza de burduf, faina, sarea si facem un aluat suficient de...Citeste continuarea
Aperitive rapide pentru sarbatori
Postat de: AlexTeacher in Aperitive / Garnituri“Acadele” de mozzarella si rosii cherry Pe fiecare bat de frigaruie se pune cate o rosie cherry si o biluta de mozzarella; Se scufunda mozzarella in pesto si...Citeste continuarea
Aperitiv globulete festive
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriPregatesti doua compozitii. Pentru compozitia din mijlocul globuletelor fierbi 2 oua tari, apoi le pasezi si le amesteci cu pastrama taiata cubulete mici. Omogenizezi compozitia si o pui la...Citeste continuarea
Aperitive crenvursti in foietaj
Postat de: xana in Aperitive / GarnituriIntindem foaia de aluat si o ungem cu mustar, apoi presaram branza si putina sare. Punem 2 crenvursti pe unul din capete si incepem sa rulam in asa fel incat sa acoperim de doua ori cu aluat...Citeste continuarea
Aperitiv covrigei cu jumari si chimen
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriMai întâi, trecem jumările prin robot, sau prin mașina de tocat și le mărunțim cât de fin se poate. Spargem ouăle într-un bol și dăm deoparte un gălbenuș, cu...Citeste continuarea
Aperitiv crochete de cartofi...
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriIncepem prin a spala cartofii sub jet de apa rece.Eu prefer sa ii curat de coaja si sa ii tai cuburi inainte de a-i pune la fiert. Insa voi puteti pune cartofii intregi cu sau fara coaja. ...Citeste continuarea
Aperitiv omleta cu fulgi de porumb
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriAmestecăm bine ouăle cu puțină sare, muștar și piper. Ungem tigaia antiaderentă cu unt și o punem la încins. Adăugăm fulgii de porumb în compoziția de ouă, în...Citeste continuarea
Aperitiv chec sandwich croque monsieur
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriIncalziti cuptorul la 180°C. Amestecati ouale cu smantana, sare, piper si un varf de cutit de nucsoara rasa. Intr-o forma de chec unsa, puneti felii de paine pe fundul tavii (taiati-le...Citeste continuarea
Aperitiv coltunasi ardelenesti
Postat de: dantes in Aperitive / GarnituriSe fierb cartofii, se lasa la racit. Se curata si se dau prin razatoare. Impartim cantitatea de cartofi in doua. O parte o amestecam cu faina si putina sare pana obtinem o coca elastica pe care...Citeste continuarea
Aperitive portofele cu cartofi
Postat de: vasimur in Mancaruri de postPrepararea aluatului: Se face un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie, două linguri de ulei și apă caldă. Se lasă la dospit 30...Citeste continuarea
Aperitive saleuri de casa
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriÎntr-un vas adânc se amestecă margarina, dată pe răzătoarea mare, cu smântâna, caşcavalul ras, zahărul, sarea şi praful de copt. Se adaugă şi...Citeste continuarea
Ardei umpluți, de post
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postSe spală ardeii, se curăță de cotoare și de vițe și se pregătesc pentru umplut. Ciupercuțele se curăță de pielițe și de lamele, se spală în câteva ape și se...Citeste continuarea
Aperitiv cu carnati de Frankfurt
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriAsezati cele 4 foi de placinta una peste alta si asezati-le pe o tava acoperita cu hartie de copt. Ungeti cu mustar, presarati cascavalul ras si taiati cu o foarfeca de bucatarie in 6 patrate...Citeste continuarea
Aluat pentru cornuri cu gem
Postat de: AlexTeacher in Scoala de gatit BucatarasMai intai freaca drojdia cu o lingura de zahar pana devine lichida, toarn-o in laptele caldut, adauga o lingura de faina si amesteca bine. Lasa sa creasca 10-15 minute. Restul de...Citeste continuarea
Aperitiv camembert cald cu dulceata...
Postat de: madi_marin in Aperitive / GarnituriRotiţa de Camembert se pune la cuptor într-un vas termorezistent, ca să se înmoaie. Feliile de pâine de secară se prăjesc în tigaia grill, apoi se taie bastonaşe....Citeste continuarea
Aperitiv placinte cu ceapa verde
Postat de: mitinita in Aperitive / GarnituriIntr-un bol se amesteca faina, apa si sarea si se framanta pana se obtine un aluat elastic. Se pune apa treptat. Daca observati ca mai e nevoie de apa, mai adaugati. Ceapa verde se taie marunt....Citeste continuarea
Aperitiv placinta zbuciumata la tigaie
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriIn primul rand am pus in ea cam ce-mi place mie, n-am respectat reteta 100%, eu nu le am cu busuiocul, unii, nu dau nume, nu mananca verdeturi, asa ca m-am rezumat la sare si piper. Mai intai...Citeste continuarea