A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Aperitiv saratele cu telemea si mac

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

Cernem faina intr-un castron. La mijloc punem osanza, margarina si sarea si framantam pana obtinem un aluat nisipos. Intr-o cana punem drojdia, zaharul si laptele si amestecam bine. Turnam...Citeste continuarea

Aperitiv bulete de branza si cartofi

Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / Garnituri

Se curata cartofii, se spala, se taie felii si se pun la fiert intr-un vas cu apa cat sa ii acopere, putina sare si o lingura de ulei. Daca branza este foarte sarata, atunci nu se mai pune sare...Citeste continuarea

Aperitiv deliciu de dimineata

Postat de: Adrian2016 in Aperitive / Garnituri

       Cartofii taiati subtiri i-am prajit intr-o tigaie. Intr-un vas de yena am pus cartofii scursi de ulei, deasupra am pus branza rasa, felii de ceapa si am spart cele...Citeste continuarea

Aperitiv omleta cu sunculita...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Tăiem feliile de pâine groase de 2 cm, iar cu vârful unui cuțit, le scobim miezul, lăsându-le marginile de aproximativ 2 cm. Pregătim o tigaie încăpătoare și...Citeste continuarea

Aperitiv placinte Poale-n brau

Postat de: CofetariiBucatari in Dulciuri

Aluat: Adaugam treptat peste faina, drojdia, coaja de lamaie, zaharul, sarea si apa. Framantam aluatul, iar la nevoie turnam cate putin ulei. Lasam aluatul la dospit 30 de minute, apoi il intindem...Citeste continuarea

Aperitiv mini gugulufi

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Ciupercuțele se curăță de pielițe și de lamele, se spală în câteva ape și se pun la fiert, în apă cu sare, pentru 10 minute. După ce au fiert, se strecoară de apă, se...Citeste continuarea

Aperitiv a la Vasi

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Cartofii se taie feliute subtiri - dupa plac. Salamul, ceapa verde, ardeiul se taie marunt. Rulada de cas se taie in doua si se feliaza. Pentru inceput se prajesc...Citeste continuarea

Aperitiv bulete din branza

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Bucățile de brânză se dau pe răzătoare sau se mărunțesc cu ajutorul robotului de bucătărie sau răzătoarei electrice. Se adaugă cele două ouă și făina, se asezonează...Citeste continuarea

Aperitiv tarta de primavara

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

   Pentru aluat: se amestecă untul sau margarina cu făina, fărâmiţând cu degetele. Se adaugă sare, praful de copt, borşul, smântâna şi oul şi se...Citeste continuarea

Aripioare la cuptor

Postat de: mihaelar63 in Pui

Transati aripioarele, le curatati si le spalati bine. Aripioarele se pun intr-un bol si se amesteca cu sare, piper, boia si sos de soia. Nu puneti prea multa sare, sosul de...Citeste continuarea

Aperitiv saratele cu pasta de...

Postat de: xana in Aperitive / Garnituri

Dam margarina rece prin razatoarea cu ochiuri mari si o lasam la frigider pentru cateva minute. Amestecam cascavalul cu smantana, oul, pasta de masline si putina sare. Adaugam apoi...Citeste continuarea

Aperitiv crema de branza cu somon...

Postat de: andaoana in Aperitive / Garnituri

Eu am folosit spanac congelat pe care l-am lasat la dezghetat si l-am stors bine de apa lasata. O tava de 20x30 o tapetam cu hartie de copt. Intr-un castron punem ouale impreuna cu laptele...Citeste continuarea

Aperitiv placinte la tigaie cu...

Postat de: AlexTeacher in Aperitive / Garnituri

Pentru inceput activam drojdia. Punem o lingura de faina si o lingurita de zahar intr-un bol, adaugam drojdia uscata si turnam laptele batut caldut si laptele dulce caldut. Amestecam bine cu un...Citeste continuarea

Aperitiv barcute de andive umplute...

Postat de: ladydi in Aperitive / Garnituri

 Spalam andivele, curațăm primele frunze si scobim cotorul, apoi punem andivele în apă pentru circa 10 minute. Curățăm rodia și punem semințele la scurs, tocam...Citeste continuarea

Aperitiv briose cu spanac si...

Postat de: eumimi in Aperitive / Garnituri

Batem ouale cu sarea, adaugam laptele si uleiul si amestecam bine. Adaugam apoi faina si praful de copt, iar la final spanacul si mararul tocate marunt ( eu am avut si spanac si marar...Citeste continuarea

Aperitiv pide -placinta cu carne

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Umplutura : ceapa se taie marunt si se caleste, se adauga ardeiul tocat si carnea.Cand carnea devine alba, se toarna apa si se fierbe 1 ora si 30 minute. Se adauga boia, sare, piper,cimbru si 2...Citeste continuarea

Aperitiv cremwursti in aluat de...

Postat de: UrsanMihaela in Aperitive / Garnituri

Se scoate aluatul din congelator si se lasa pe masa sa se decongeleze.     Cand se poate desface, intindeti aluatul pe masa de lucru si portionati aluatul in 8 dreptunghiuri egale...Citeste continuarea

Aperitiv pancakes cu ciuperci

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Se spala ciupercile si se taie feliute. Sunca se taie in patratele, iar ardeiul kapia in bastonase micute. Intr-un bol se bat bine ouale cu sarea, piperul si boiaua. Se adauga apoi ciupercile,...Citeste continuarea

Aperitiv cosulete mic dejun, satios

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Feliile de pâine toast se aplatizează cu sucitorul/făcălețul/sticla, apoi se așază în formele de brioșe unse cu unt. Se ung cu puțin sos de roșii, apoi se adaugă...Citeste continuarea

Aperitiv ochiuri pe pat de cartofi...

Postat de: vasimur in Aperitive / Garnituri

Se spală bine cartofii și se pun la fiert, cu tot cu coajă, cca 20-25 minute. Se scurg de apă și după ce s-au răcit, se curăță de coajă. Se taie felii groase de 1-1,5 cm și se pun...Citeste continuarea

Aperitiv saratele cu branza si mix...

Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / Garnituri

Intr-un castron se pun oul, sarea, untul taiat bucatele, untura, laptele, semintele si branza data pe razatoarea cea mare. Se adauga treptat faina, amestecand toate ingredientele pana cand nu se...Citeste continuarea

Aperitiv bulz de casa

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

  Se fierb ouăle 3 minute. Se rade brânza într-un castron. Dacă nu sunteţi la dietă, folosiţi brânză de oaie. Eu am optat pentru o brânză slabă de vaci....Citeste continuarea

Aperitiv rapid cu branza la cuptor

Postat de: eumimi in Aperitive / Garnituri

Taiem ceapa si o calim in ulei incins. Adaugam telemeaua si mozzarella date pe razatoarea mare si mai lasam 1 min. pe foc, amestecand bine. Punem compozitia intr-un vas termorezistent...Citeste continuarea

Aperitiv fritatta cu cartofi

Postat de: AlexTeacher in Aperitive / Garnituri

Incinge bine o tigaie, pune carnea din carnat si incepe s-o calesti; nu e nevoie de ulei intrucat aceasta-i suficient de grasa. Adauga ceapa verde peste carne si caleste-le impreuna....Citeste continuarea

Aperitiv paine umpluta cu cascaval...

Postat de: AlexTeacher in Aperitive / Garnituri

Painea trebuie sa aiba coaja tare, si o taiem pur si simplu pe orizontala si verticala... cat sa facem loc pentru feliile subtiri de svaiter si mozarella.  Intercalam apoi ambele tipuri de...Citeste continuarea

Aperitiv saratele cu chimen si...

Postat de: AlexTeacher in Aperitive / Garnituri

Pune aluatul de foietaj pe un tocator cu putina faina si taie fasii din acesta, in functie de cat de lungi doresti saratelele; Rasuceste-le si asaza-le pe fiecare in parte intr-o tava cu hartie...Citeste continuarea

Aperitiv grisine in manta de bacon

Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / Garnituri

Alegem grisine lungi si mai rumenite, nerupte. Desfacem feliile de bacon si pe cele de sunca, pentru ca sunt lipite in pachet. Rulam cate o felie de sunca, pe cate o grisina, pornind de la...Citeste continuarea

Aperitiv rulada din albusuri cu...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Bați albușurile spumă tare cu un praf de sare. Adaugi piperul și laptele alternativ cu uleiul, iar la final făina cernută cu praful de copt. Omogenizezi și torni compoziția în tava...Citeste continuarea

Aperitiv biscuiti cu branza si chimen

Postat de: xana in Aperitive / Garnituri

Intr-un castron cernem faina cu praful de copt, bicarbonatul, sare si piper. Adaugam margarina rece taiata cubulete si incepem sa o maruntim cu degetele pana se transforma intr-o compozitie...Citeste continuarea

Aperitiv cornuri sarate cu branza

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Intr-un vas dizolvam drojdia in apa calduta, adaugam 100 g faina, omogenizam si lasam 10 min. Intr-un bol adaugam restul de faina, branza, uleiul, sarea, zaharul, facem o adancitura, adaugam...Citeste continuarea

Aperitiv saratele

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Se pregateste maiaua. Se incalzeste usor apa minerala, se adauga zaharul, faina si drojdia. Se amesteca bine, apoi se lasa 10 minute sa se activeze. Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea,...Citeste continuarea

Aperitiv bulete de parmezan

Postat de: amalia01 in Aperitive / Garnituri

Albusul il bati cu furculita pana cand devine o spuma lejera. Adaugi parmezanul si framanti usor cu mana. In functie de cat de mare este oul, mai trebuie sa adaugi sau nu putin parmezan. Trebuie...Citeste continuarea

Aperitiv Oameni de zapada din...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Se spală cartoful, se fierbe și când s-a răcorit, se curăță de coajă. Se pasează (sau se răzuie) cartoful, care se amestecă mai întâi cu untul moale și apoi cu...Citeste continuarea

Aperitiv saratele cu branza de burduf

Postat de: abetina in Aperitive / Garnituri

 Se pune intr-un vas untura, peste untura adaugam drojdia stinsa cu lapte caldut, adaugam semintele de chimen, galbenusurile, branza de burduf, faina, sarea si facem un aluat suficient de...Citeste continuarea

Aperitive rapide pentru sarbatori

Postat de: AlexTeacher in Aperitive / Garnituri

“Acadele” de mozzarella si rosii cherry  Pe fiecare bat de frigaruie se pune cate o rosie cherry si o biluta de mozzarella; Se scufunda mozzarella in pesto si...Citeste continuarea

Aperitiv globulete festive

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Pregatesti doua compozitii. Pentru compozitia din mijlocul globuletelor fierbi 2 oua tari, apoi le pasezi si le amesteci cu pastrama taiata cubulete mici. Omogenizezi compozitia si o pui la...Citeste continuarea

Aperitive crenvursti in foietaj

Postat de: xana in Aperitive / Garnituri

Intindem foaia de aluat si o ungem cu mustar, apoi presaram branza si putina sare. Punem 2 crenvursti pe unul din capete si incepem sa rulam in asa fel incat sa acoperim de doua ori cu aluat...Citeste continuarea

Aperitiv covrigei cu jumari si chimen

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Mai întâi, trecem jumările prin robot, sau prin mașina de tocat și le mărunțim cât de fin se poate. Spargem ouăle într-un bol și dăm deoparte un gălbenuș, cu...Citeste continuarea

Aperitiv crochete de cartofi...

Postat de: caroline in Aperitive / Garnituri

Incepem prin a spala cartofii sub jet de apa rece.Eu prefer sa ii curat de coaja si sa ii tai cuburi inainte de a-i pune la fiert. Insa voi puteti pune cartofii intregi cu sau fara coaja. ...Citeste continuarea

Aperitiv omleta cu fulgi de porumb

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Amestecăm bine ouăle cu puțină sare, muștar și piper. Ungem tigaia antiaderentă cu unt și o punem la încins. Adăugăm fulgii de porumb în compoziția de ouă, în...Citeste continuarea

Aperitiv chec sandwich croque monsieur

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Incalziti cuptorul la 180°C. Amestecati ouale cu smantana, sare, piper si un varf de cutit de nucsoara rasa. Intr-o forma de chec unsa, puneti felii de paine pe fundul tavii (taiati-le...Citeste continuarea

Aperitiv coltunasi ardelenesti

Postat de: dantes in Aperitive / Garnituri

Se fierb cartofii, se lasa la racit. Se curata si se dau prin razatoare. Impartim cantitatea de cartofi in doua. O parte o amestecam cu faina si putina sare pana obtinem o coca elastica pe care...Citeste continuarea

Aperitive portofele cu cartofi

Postat de: vasimur in Mancaruri de post

  Prepararea aluatului: Se face un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie, două linguri de ulei și apă caldă. Se lasă la dospit 30...Citeste continuarea

Aperitive saleuri de casa

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

    Într-un vas adânc se amestecă margarina, dată pe răzătoarea mare, cu smântâna, caşcavalul ras, zahărul, sarea şi praful de copt. Se adaugă şi...Citeste continuarea

Ardei umpluți, de post

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Se spală ardeii, se curăță de cotoare și de vițe și se pregătesc pentru umplut.  Ciupercuțele se curăță de pielițe și de lamele, se spală în câteva ape și se...Citeste continuarea

Aperitiv cu carnati de Frankfurt

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Asezati cele 4 foi de placinta una peste alta si asezati-le pe o tava acoperita cu hartie de copt. Ungeti cu mustar, presarati cascavalul ras si taiati cu o foarfeca de bucatarie in 6 patrate...Citeste continuarea

Aluat pentru cornuri cu gem

Postat de: AlexTeacher in Scoala de gatit Bucataras

Mai intai freaca drojdia cu o lingura de zahar pana devine lichida, toarn-o in laptele caldut, adauga o lingura de faina si amesteca bine. Lasa sa creasca 10-15 minute. Restul de...Citeste continuarea

Aperitiv camembert cald cu dulceata...

Postat de: madi_marin in Aperitive / Garnituri

Rotiţa de Camembert se pune la cuptor într-un vas termorezistent, ca să se înmoaie. Feliile de pâine de secară se prăjesc în tigaia grill, apoi se taie bastonaşe....Citeste continuarea

Aperitiv placinte cu ceapa verde

Postat de: mitinita in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol se amesteca faina, apa si sarea si se framanta pana se obtine un aluat elastic. Se pune apa treptat. Daca observati ca mai e nevoie de apa, mai adaugati. Ceapa verde se taie marunt....Citeste continuarea

Aperitiv placinta zbuciumata la tigaie

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

In primul rand am pus in ea cam ce-mi place mie, n-am respectat reteta 100%, eu nu le am cu busuiocul, unii, nu dau nume, nu mananca verdeturi, asa ca m-am rezumat la sare si piper. Mai intai...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

ieri la 10:06

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]