A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ardei umpluti cu varza, in saramura

Postat de: vasimur in Muraturi

După ce se spală, varza se dă prin răzătoare sau se toacă mărunt. Se curăță morcovul, se spală și se dă prin răzătoarea mare. Se amestecă morcovul cu varza și se presară o...Citeste continuarea

Aperitiv Quiche Lorraine

Postat de: Anett in Aperitive / Garnituri

In primul rand, pregatim aluatul, amestecam faina, untul si un ou intr-un bol, adaugam sare, piper si oregano dupa gust. Nu trebuie framantat prea mult, formam o biluta si punem in frigider pentru...Citeste continuarea

Aperitiv tort de clatite sarate

Postat de: costi7hector in Aperitive / Garnituri

Aluat: Batem ouale cu un praf de sare si adaugam uleiul. Apoi adaugam faina in ploaie si amestecam cu telul. Dupa ce se ingroasa aluatul, il subtiem cu laptele si cu apa, pana obtinem un...Citeste continuarea

Aluat pentru legume prajite -tempura

Postat de: AnaDavid in Sosuri

Puneti treptat făină și apă într-un castron: începeți cu 2 linguri de făină, un pahar de apă și uleiul de masline. Amestecati cu un tel aluatul ca sa fie cat mai fin și...Citeste continuarea

Aperitiv friganele cu felii de...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Mai întâi prăjim cârnații în ulei, apoi îi lăsăm să se răcească și să se scurgă, într-o sită. Între timp pregătim celelalte ingrediente....Citeste continuarea

Aperitiv cu vinete si cottage cheese

Postat de: AnaDavid in Aperitive / Garnituri

Zdrobim usturoiul și amestecam cu uleiul de măsline. Cu acest ulei, se asezoneaza rosiile și vinetele înainte sa le gatim, astfel încât mirosul de usturoi nu mai deranjeaza,...Citeste continuarea

Aperitiv cu somon afumat

Postat de: AnaDavid in Aperitive / Garnituri

Razuim coaja din jumătate de lime și alta jumatate o tăiem felii. Lăsați untul timp de 5 minute în afara frigiderului și apoi amestecați-l cu brânză, sare, piper și coaja...Citeste continuarea

Aperitiv cu brie si bacon

Postat de: AnaDavid in Aperitive / Garnituri

Rețeta va fi mai bună dacă folosiți bagheta franceză, dar puteți folosi și pâine rustică, dar și albă. Să prăjim pâinea În tigaie sau plita...Citeste continuarea

Aperitiv rulada cu spanac si telemea

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Aluatul : Se fierb cartofii in coaja, in apa rece, aproximativ o ora (de cand a inceput sa fiarba apa), apoi se scot din apa si se lasa la racit. Se paseaza si se amesteca cu untul (la...Citeste continuarea

Aperitiv telemea marinata

Postat de: AnaDavid in Aperitive / Garnituri

Intr-un recipient, puneți mirodenii și uleiul împreună și amestecați. Tăiați brânza în cuburi și puneți în borcan. Adăugați felii de ardei iute și roșii...Citeste continuarea

Aperitiv trandafiri cu salam

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

De data asta ajutorul a fost Thor, un robot multifuncțional, am lăsat-o pe MaricicaJr, mașina de preparat pâine, să se mai odihnească. În vasul robotului se cerne făina, se...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu ceapa

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Intr-un castron, se pune drojdia, zaharul, o lingurita faina, 100 ml apa calduta si se lasa la dospit 10-15 minute. Se amesteca faina cu sarea si se pune intr-un castron mare. In mijloc se...Citeste continuarea

Aperitiv rulouri in bacon, din...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Cartofii se spală bine și se pun întregi la fiert. Între timp, se răzuie cașcavalul și telemeaua, iar șunca se taie mărunt. Când cartofii au fiert, se lasă să se...Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu pui si legume

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

Pregatim mai intai aluatul. Cernem faina intr-un castron, o amestecam cu drojdia uscata si zaharul, facem in mijloc o adancitura in care punem oul batut, sarea, untul topit si apa. Framantam un...Citeste continuarea

Aperitiv wafe cu cascaval si masline

Postat de: Ina in Aperitive / Garnituri

Spargem ouale, separam galbenusurile, iar albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin spuma tare. Adaugam galbenusurile, apoi untul lichid, laptele si apa minerala, mixand dupa fiecare...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu spanac, branza si...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Într-un vas pui făina cernută și adaugi untul rece și amesteci până obții un aluat sfărâmicios, apoi adaugi ouăle bătute, apa și sarea. Frămânți până...Citeste continuarea

Ardei umpluti cu carne tocata de...

Postat de: Oana in Porc

Pregateste mai intai ardeii, ca sa mearga totul mai repede. Scoate cotoarele si curata-i bine de seminte si nervuri. Incinge uleiul intr-o tigaie si adauga ceapa tocata marunt si las-o la calit...Citeste continuarea

Aperitiv chec cu masline si kaizer...

Postat de: AlexTeacher in Aperitive / Garnituri

Reteta aceasta nu-i batuta in cuie, pastreaza doar faina si ouale si schimba ingredientele in functie de ce ti-a mai ramas prin frigider. In prima faza, amesteca faina cu praful de...Citeste continuarea

Aperitiv biscuiti sarati cu branza...

Postat de: eumimi in Aperitive / Garnituri

Sfaramam branza cu furculita ( eu am folosit branza proaspata de vaca), adaugam 1 ou, sare, untura si faina si framantam un aluat moale. Presaram faina din abundenta pe blatul de lucru si...Citeste continuarea

Aperitiv rulouri umplute cu branza

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Cele două ouă se fierb tari, se decojesc și se rețin doar gălbenușurile. Mărarul se alege, se spală, se zvântă și se taie fin. Se decongelează aluatul de foietaj și se...Citeste continuarea

Anghinare cu sos vinaigrette

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Se spala anghinarea. Se taie coada la baza, astfel incat anghinarea sa stea dreapta. Indepartati foile groase externe. O puteti fierbe in apa: umpleti o oala adanca cu 2 litri de...Citeste continuarea

Aperitiv maltez- Pastizz Ricotta

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Incalziti cuptorul la 180° C. Puneti ricotta intr-un castron.. Adaugati sare si frecati (se pune numai sare in reteta de origine, eu am adaugat un pic de piper si de oregano uscat)....Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu spanac si branza

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

Tocam ceapa fin si o punam la calit in 2 linguri de ulei. Cand a devenit translucida, punem peste ea frunzele de spanac, pe care le-am curatat, le-am spalat si le-am scurs in prealabil. Adaugam un...Citeste continuarea

Aperitiv cornulete pizza

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Feliile de șuncă se taie în bucățele mici, iar cașcavalul se răzuie fin. Se prepară sosul pentru pizza din: suc de roșii, zahăr, piper, sare, busuioc și oregano. Se amestecă...Citeste continuarea

Aperitiv tarta fara aluat, cu...

Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri

 Taie ceapa si usturoiul marunt si caleste-le in putin ulei de masline.  Adauga apoi spanacul si lasa sa se inabuse 5 minute.  Lasa compozitia sa se raceasca putin, apoi adauga...Citeste continuarea

Aperitiv de post: rosii umplute cu...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Se spală bine vânăta, se șterge cu un prosop de bucătărie din hârtie, se înțeapă din loc în loc și se pune la copt în cuptor, pe o folie de staniol, la foc...Citeste continuarea

Aperitive festive

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

  Speli legumele. Într-un castronel, pregăteşti crema de brânză: amesteci brânza rasă cu untul şi ceapa albă tocată mărunt, până devine cremoasă....Citeste continuarea

Ardei copti cu smantana

Postat de: oanapl in Mancaruri de legume

Pui ardeii la copt si apoi îi cureți de pielița arsă. Tai cotoarele, îndepărtez sâmburii și îi tai în fâșii late. Într-o cratiță cu fundul gros,...Citeste continuarea

Aperitiv carnaciori cabanos in foietaj

Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / Garnituri

Aluatul de foietaj se lasa la dezghetat, apoi se despacheteaza si se folosesc foile cu ou batut cat sunt impachetate, fara a le intinde mai mult. Se ung foile cu ketchup, se presara chimen si...Citeste continuarea

Aperitiv tajina tunisiana cu ton si...

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Curatati si tocati ceapa si usturoiul tocat. Incalziti uleiul puneti ceapa si usturoiul si rumeniti. Adaugati tonul scurs si maruntit. Sarati, piperati, adaugati maslinele taiate, reveniti...Citeste continuarea

Aperitiv budinca de dovlecei cu...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Cureți dovleceii și îi dai pe răzătoarea mică. Tai ceapa rondele. Dai pe răzătoare și brânza telemea. Într-un bol, mixezi ouăle, apoi adaugi dovleceii (scurși de...Citeste continuarea

Aperitiv- Humus reteta cu tahini

Postat de: AlexTeacher in Aperitive / Garnituri

Humus reteta Lasa nautul peste noapte la inmuiat in apa rece. Apoi fierbe-l impreuna cu 1 lingurita de bicarbonat de sodiu. Este gata in momentul in care poti zdrobi cu usurinta boabele. Iti...Citeste continuarea

Aperitiv briose sarate cu telemea...

Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri

Trece cu sucitorul peste feliile de paine toast pana devin subtiri si flexibile. Unge cu ulei o forma de briose si asaza in fiecare cate o felie de paine. Bate bine ouale si amesteca-le apoi cu...Citeste continuarea

Aperitiv ciupercute

Postat de: mini_didi in Mancare copii

Scurgem bine mozzarellinele de apa .Le uscam cu un servet de hartie .  Rosiile le spalam si le taiem in jumatati si eliminam pulpa di interior . Ornam o farfurie cu patrunjel proaspat ....Citeste continuarea

Ardei umpluti cu cartofi

Postat de: katty in Mancaruri de post

Se scot cotoarele de la ardei , se spala ardeii  si se pun la scurs cu gura in jos. Cartofii se spala si se fierb in coaja in apa cu sare 15-20 de minute.Se curata de coaja si se sfarama cu...Citeste continuarea

Aperitiv ciuperci umplute cu pui si...

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Ciupercile se curata de pelite si se scot coditele. Legumele se ccurata si se spala. Taiati legumele grosier. Maruntiti legumele [ ceapa , usturoi , morcov , gogosar ,...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu ficatei de pui

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

Cernem  faina intr-un castron.Punem untul taiat cubulete, sare si amestecam. Punem oul batut, smantana si framantam pana obtinem un aluat potrivit de tare, nelipicios. Daca este nevoie...Citeste continuarea

Apertiv ardei umpluti cu branza

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Ardei coptii ii curatam de coaja si de seminte,ii desfacem pe o parte (ca o carte) Amestecam branza de vaci cu branza de burduf,sare,piper,marar. Adaugam cate o lingura de umplutura unim...Citeste continuarea

Aperitiv rulada de cascaval

Postat de: sufletista in Dulciuri

Punem la fiert intr-o oala apa si cand incepe sa fiarba adaugam cascavalul cu tot cu ambalaj (pentru siguranta l-am pus intr-o punga care am legat-o bine)cca 20 min sau pana ce cascavalul este...Citeste continuarea

Aperitiv rosii umplute

Postat de: sufletista in Dulciuri

Rosiile le spalam si le stergem cu servetele de bucatarie. Cu ajutorul unui cutit cu varf ascutit, decupam interiorul, lasand totusi pe margini pulpa de rosie. Branza telemea o dam prin...Citeste continuarea

Aperitiv clatite cu pate si cascaval

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Clatite -intr-un bol mixam ouale cu un praf de sare,adaugam laptele,uleiul,apa minerala,amestecam adaugand treptat faina,praful de copt,piper. Amestecam bine cu mixerul(sau cu telul)acoperim...Citeste continuarea

Aperitiv budinca de dovlecei cu...

Postat de: oanapl in Mancare copii

Dovleceii îi razi pe răzătoarea cu ochiuri mici, apoi îi scurgi foarte bine. Mixezi ouăle cu sare, apoi adaugi brânza și o mărunțești cu un mixer vertical, apoi adaugi...Citeste continuarea

Aperitiv pernite cu cartofi si carne

Postat de: ladydi in Aperitive / Garnituri

Cernem faina intr-un castron mare,adaugam zaharul si sarea, amestecam, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta si incepem sa framantam, adaugand treptat apa...Citeste continuarea

Aperitiv chiftelute din carne de porc

Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / Garnituri

Carnea de porc se trece prin mașina de tocat impreunăa cu ceapa. Se alege carnea mai impanata cu grasime, ca sa nu iasa chiftelutele prea uscate. Cartofii se curata, se spala si se dau pe...Citeste continuarea

Aperitiv vinete parmigiana

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legume

Spalati vinetele, le stergeti cu un prosop si le indepartati capetele. Le taiati felii potrivit de groase, le presarati cu sare si piper. Ungeti o tigaie grill cu putin ulei, o puneti la...Citeste continuarea

Aperitiv clatite cu legume

Postat de: Meea in Aperitive / Garnituri

Călim legumele în puțin ulei și o lingură de Soia pentru 5 minute. În continuare, călim și ciupercile, la fel, în puțin ulei și o lingură de soia, pentru 5 minute. Punem...Citeste continuarea

Aperitiv briose cu dovlecel si...

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / Garnituri

Mixam ouale, adaugam laptele, uleiul, faina amestecata cu praful de copt, mozzarela rasa si dovlecelul ras si stors de zeama. Condimentam cu sare, piper si oregano. Punem compozitia in formele...Citeste continuarea

Aperitiv saleuri cu chimen

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Se amestecă făina cu untul moale, apoi se adaugă smântâna, gălbenușurile și sarea. Se frământă bine aceste ingrediente, după care se lasă aluatul 30 de minute la...Citeste continuarea

Aperitiv chec cu oua si ceapa verde

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Maioneza: Galbenusul crud se amesteca intr-un singur sens (altfel se taie) cu mustarul, un varf de cutit de sare de lamaie si treptat ulei, amestecand mereu, pana obtineti 1 lg de maioneza....Citeste continuarea

Aperitiv placinte cu cascaval,...

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Aluat: Se pune praful de copt in iaurt, se amesteca putin si se lasa la crescut 10 minute. Apoi adaugati treptat faina cernuta (e posibil sa nu fie nevoie de toata), adaugati sare si amestecati...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

ieri la 10:06

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]