Ardei umpluti cu varza, in saramura
Postat de: vasimur in MuraturiDupă ce se spală, varza se dă prin răzătoare sau se toacă mărunt. Se curăță morcovul, se spală și se dă prin răzătoarea mare. Se amestecă morcovul cu varza și se presară o...Citeste continuarea
Aperitiv Quiche Lorraine
Postat de: Anett in Aperitive / GarnituriIn primul rand, pregatim aluatul, amestecam faina, untul si un ou intr-un bol, adaugam sare, piper si oregano dupa gust. Nu trebuie framantat prea mult, formam o biluta si punem in frigider pentru...Citeste continuarea
Aperitiv tort de clatite sarate
Postat de: costi7hector in Aperitive / GarnituriAluat: Batem ouale cu un praf de sare si adaugam uleiul. Apoi adaugam faina in ploaie si amestecam cu telul. Dupa ce se ingroasa aluatul, il subtiem cu laptele si cu apa, pana obtinem un...Citeste continuarea
Aluat pentru legume prajite -tempura
Postat de: AnaDavid in SosuriPuneti treptat făină și apă într-un castron: începeți cu 2 linguri de făină, un pahar de apă și uleiul de masline. Amestecati cu un tel aluatul ca sa fie cat mai fin și...Citeste continuarea
Aperitiv friganele cu felii de...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriMai întâi prăjim cârnații în ulei, apoi îi lăsăm să se răcească și să se scurgă, într-o sită. Între timp pregătim celelalte ingrediente....Citeste continuarea
Aperitiv cu vinete si cottage cheese
Postat de: AnaDavid in Aperitive / GarnituriZdrobim usturoiul și amestecam cu uleiul de măsline. Cu acest ulei, se asezoneaza rosiile și vinetele înainte sa le gatim, astfel încât mirosul de usturoi nu mai deranjeaza,...Citeste continuarea
Aperitiv cu somon afumat
Postat de: AnaDavid in Aperitive / GarnituriRazuim coaja din jumătate de lime și alta jumatate o tăiem felii. Lăsați untul timp de 5 minute în afara frigiderului și apoi amestecați-l cu brânză, sare, piper și coaja...Citeste continuarea
Aperitiv cu brie si bacon
Postat de: AnaDavid in Aperitive / GarnituriRețeta va fi mai bună dacă folosiți bagheta franceză, dar puteți folosi și pâine rustică, dar și albă. Să prăjim pâinea În tigaie sau plita...Citeste continuarea
Aperitiv rulada cu spanac si telemea
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriAluatul : Se fierb cartofii in coaja, in apa rece, aproximativ o ora (de cand a inceput sa fiarba apa), apoi se scot din apa si se lasa la racit. Se paseaza si se amesteca cu untul (la...Citeste continuarea
Aperitiv telemea marinata
Postat de: AnaDavid in Aperitive / GarnituriIntr-un recipient, puneți mirodenii și uleiul împreună și amestecați. Tăiați brânza în cuburi și puneți în borcan. Adăugați felii de ardei iute și roșii...Citeste continuarea
Aperitiv trandafiri cu salam
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriDe data asta ajutorul a fost Thor, un robot multifuncțional, am lăsat-o pe MaricicaJr, mașina de preparat pâine, să se mai odihnească. În vasul robotului se cerne făina, se...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu ceapa
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriIntr-un castron, se pune drojdia, zaharul, o lingurita faina, 100 ml apa calduta si se lasa la dospit 10-15 minute. Se amesteca faina cu sarea si se pune intr-un castron mare. In mijloc se...Citeste continuarea
Aperitiv rulouri in bacon, din...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriCartofii se spală bine și se pun întregi la fiert. Între timp, se răzuie cașcavalul și telemeaua, iar șunca se taie mărunt. Când cartofii au fiert, se lasă să se...Citeste continuarea
Aperitiv placinta cu pui si legume
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriPregatim mai intai aluatul. Cernem faina intr-un castron, o amestecam cu drojdia uscata si zaharul, facem in mijloc o adancitura in care punem oul batut, sarea, untul topit si apa. Framantam un...Citeste continuarea
Aperitiv wafe cu cascaval si masline
Postat de: Ina in Aperitive / GarnituriSpargem ouale, separam galbenusurile, iar albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin spuma tare. Adaugam galbenusurile, apoi untul lichid, laptele si apa minerala, mixand dupa fiecare...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu spanac, branza si...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriÎntr-un vas pui făina cernută și adaugi untul rece și amesteci până obții un aluat sfărâmicios, apoi adaugi ouăle bătute, apa și sarea. Frămânți până...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu carne tocata de...
Postat de: Oana in PorcPregateste mai intai ardeii, ca sa mearga totul mai repede. Scoate cotoarele si curata-i bine de seminte si nervuri. Incinge uleiul intr-o tigaie si adauga ceapa tocata marunt si las-o la calit...Citeste continuarea
Aperitiv chec cu masline si kaizer...
Postat de: AlexTeacher in Aperitive / GarnituriReteta aceasta nu-i batuta in cuie, pastreaza doar faina si ouale si schimba ingredientele in functie de ce ti-a mai ramas prin frigider. In prima faza, amesteca faina cu praful de...Citeste continuarea
Aperitiv biscuiti sarati cu branza...
Postat de: eumimi in Aperitive / GarnituriSfaramam branza cu furculita ( eu am folosit branza proaspata de vaca), adaugam 1 ou, sare, untura si faina si framantam un aluat moale. Presaram faina din abundenta pe blatul de lucru si...Citeste continuarea
Aperitiv rulouri umplute cu branza
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriCele două ouă se fierb tari, se decojesc și se rețin doar gălbenușurile. Mărarul se alege, se spală, se zvântă și se taie fin. Se decongelează aluatul de foietaj și se...Citeste continuarea
Anghinare cu sos vinaigrette
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeSe spala anghinarea. Se taie coada la baza, astfel incat anghinarea sa stea dreapta. Indepartati foile groase externe. O puteti fierbe in apa: umpleti o oala adanca cu 2 litri de...Citeste continuarea
Aperitiv maltez- Pastizz Ricotta
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriIncalziti cuptorul la 180° C. Puneti ricotta intr-un castron.. Adaugati sare si frecati (se pune numai sare in reteta de origine, eu am adaugat un pic de piper si de oregano uscat)....Citeste continuarea
Aperitiv placinta cu spanac si branza
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriTocam ceapa fin si o punam la calit in 2 linguri de ulei. Cand a devenit translucida, punem peste ea frunzele de spanac, pe care le-am curatat, le-am spalat si le-am scurs in prealabil. Adaugam un...Citeste continuarea
Aperitiv cornulete pizza
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriFeliile de șuncă se taie în bucățele mici, iar cașcavalul se răzuie fin. Se prepară sosul pentru pizza din: suc de roșii, zahăr, piper, sare, busuioc și oregano. Se amestecă...Citeste continuarea
Aperitiv tarta fara aluat, cu...
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriTaie ceapa si usturoiul marunt si caleste-le in putin ulei de masline. Adauga apoi spanacul si lasa sa se inabuse 5 minute. Lasa compozitia sa se raceasca putin, apoi adauga...Citeste continuarea
Aperitiv de post: rosii umplute cu...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriSe spală bine vânăta, se șterge cu un prosop de bucătărie din hârtie, se înțeapă din loc în loc și se pune la copt în cuptor, pe o folie de staniol, la foc...Citeste continuarea
Aperitive festive
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriSpeli legumele. Într-un castronel, pregăteşti crema de brânză: amesteci brânza rasă cu untul şi ceapa albă tocată mărunt, până devine cremoasă....Citeste continuarea
Ardei copti cu smantana
Postat de: oanapl in Mancaruri de legumePui ardeii la copt si apoi îi cureți de pielița arsă. Tai cotoarele, îndepărtez sâmburii și îi tai în fâșii late. Într-o cratiță cu fundul gros,...Citeste continuarea
Aperitiv carnaciori cabanos in foietaj
Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / GarnituriAluatul de foietaj se lasa la dezghetat, apoi se despacheteaza si se folosesc foile cu ou batut cat sunt impachetate, fara a le intinde mai mult. Se ung foile cu ketchup, se presara chimen si...Citeste continuarea
Aperitiv tajina tunisiana cu ton si...
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriCuratati si tocati ceapa si usturoiul tocat. Incalziti uleiul puneti ceapa si usturoiul si rumeniti. Adaugati tonul scurs si maruntit. Sarati, piperati, adaugati maslinele taiate, reveniti...Citeste continuarea
Aperitiv budinca de dovlecei cu...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriCureți dovleceii și îi dai pe răzătoarea mică. Tai ceapa rondele. Dai pe răzătoare și brânza telemea. Într-un bol, mixezi ouăle, apoi adaugi dovleceii (scurși de...Citeste continuarea
Aperitiv- Humus reteta cu tahini
Postat de: AlexTeacher in Aperitive / GarnituriHumus reteta Lasa nautul peste noapte la inmuiat in apa rece. Apoi fierbe-l impreuna cu 1 lingurita de bicarbonat de sodiu. Este gata in momentul in care poti zdrobi cu usurinta boabele. Iti...Citeste continuarea
Aperitiv briose sarate cu telemea...
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriTrece cu sucitorul peste feliile de paine toast pana devin subtiri si flexibile. Unge cu ulei o forma de briose si asaza in fiecare cate o felie de paine. Bate bine ouale si amesteca-le apoi cu...Citeste continuarea
Aperitiv ciupercute
Postat de: mini_didi in Mancare copiiScurgem bine mozzarellinele de apa .Le uscam cu un servet de hartie . Rosiile le spalam si le taiem in jumatati si eliminam pulpa di interior . Ornam o farfurie cu patrunjel proaspat ....Citeste continuarea
Ardei umpluti cu cartofi
Postat de: katty in Mancaruri de postSe scot cotoarele de la ardei , se spala ardeii si se pun la scurs cu gura in jos. Cartofii se spala si se fierb in coaja in apa cu sare 15-20 de minute.Se curata de coaja si se sfarama cu...Citeste continuarea
Aperitiv ciuperci umplute cu pui si...
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriCiupercile se curata de pelite si se scot coditele. Legumele se ccurata si se spala. Taiati legumele grosier. Maruntiti legumele [ ceapa , usturoi , morcov , gogosar ,...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu ficatei de pui
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriCernem faina intr-un castron.Punem untul taiat cubulete, sare si amestecam. Punem oul batut, smantana si framantam pana obtinem un aluat potrivit de tare, nelipicios. Daca este nevoie...Citeste continuarea
Apertiv ardei umpluti cu branza
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriArdei coptii ii curatam de coaja si de seminte,ii desfacem pe o parte (ca o carte) Amestecam branza de vaci cu branza de burduf,sare,piper,marar. Adaugam cate o lingura de umplutura unim...Citeste continuarea
Aperitiv rulada de cascaval
Postat de: sufletista in DulciuriPunem la fiert intr-o oala apa si cand incepe sa fiarba adaugam cascavalul cu tot cu ambalaj (pentru siguranta l-am pus intr-o punga care am legat-o bine)cca 20 min sau pana ce cascavalul este...Citeste continuarea
Aperitiv rosii umplute
Postat de: sufletista in DulciuriRosiile le spalam si le stergem cu servetele de bucatarie. Cu ajutorul unui cutit cu varf ascutit, decupam interiorul, lasand totusi pe margini pulpa de rosie. Branza telemea o dam prin...Citeste continuarea
Aperitiv clatite cu pate si cascaval
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriClatite -intr-un bol mixam ouale cu un praf de sare,adaugam laptele,uleiul,apa minerala,amestecam adaugand treptat faina,praful de copt,piper. Amestecam bine cu mixerul(sau cu telul)acoperim...Citeste continuarea
Aperitiv budinca de dovlecei cu...
Postat de: oanapl in Mancare copiiDovleceii îi razi pe răzătoarea cu ochiuri mici, apoi îi scurgi foarte bine. Mixezi ouăle cu sare, apoi adaugi brânza și o mărunțești cu un mixer vertical, apoi adaugi...Citeste continuarea
Aperitiv pernite cu cartofi si carne
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriCernem faina intr-un castron mare,adaugam zaharul si sarea, amestecam, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta si incepem sa framantam, adaugand treptat apa...Citeste continuarea
Aperitiv chiftelute din carne de porc
Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / GarnituriCarnea de porc se trece prin mașina de tocat impreunăa cu ceapa. Se alege carnea mai impanata cu grasime, ca sa nu iasa chiftelutele prea uscate. Cartofii se curata, se spala si se dau pe...Citeste continuarea
Aperitiv vinete parmigiana
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legumeSpalati vinetele, le stergeti cu un prosop si le indepartati capetele. Le taiati felii potrivit de groase, le presarati cu sare si piper. Ungeti o tigaie grill cu putin ulei, o puneti la...Citeste continuarea
Aperitiv clatite cu legume
Postat de: Meea in Aperitive / GarnituriCălim legumele în puțin ulei și o lingură de Soia pentru 5 minute. În continuare, călim și ciupercile, la fel, în puțin ulei și o lingură de soia, pentru 5 minute. Punem...Citeste continuarea
Aperitiv briose cu dovlecel si...
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriMixam ouale, adaugam laptele, uleiul, faina amestecata cu praful de copt, mozzarela rasa si dovlecelul ras si stors de zeama. Condimentam cu sare, piper si oregano. Punem compozitia in formele...Citeste continuarea
Aperitiv saleuri cu chimen
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriSe amestecă făina cu untul moale, apoi se adaugă smântâna, gălbenușurile și sarea. Se frământă bine aceste ingrediente, după care se lasă aluatul 30 de minute la...Citeste continuarea
Aperitiv chec cu oua si ceapa verde
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriMaioneza: Galbenusul crud se amesteca intr-un singur sens (altfel se taie) cu mustarul, un varf de cutit de sare de lamaie si treptat ulei, amestecand mereu, pana obtineti 1 lg de maioneza....Citeste continuarea
Aperitiv placinte cu cascaval,...
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriAluat: Se pune praful de copt in iaurt, se amesteca putin si se lasa la crescut 10 minute. Apoi adaugati treptat faina cernuta (e posibil sa nu fie nevoie de toata), adaugati sare si amestecati...Citeste continuarea