Ardei umpluti cu amestec de ierburi...
Postat de: Valclaudia inSpalam ardeii si le indepartam cu grija cotorul cu un cutitas ascutit. Carnea tocata se pune intr-un castronel, adaugam orezul clatit in apa rece, oul, condimentul pentru preparate de porc,...Citeste continuarea
Aperitiv crochete de cartofi si...
Postat de: trifadalia in Aperitive / GarnituriSe spala cartofii si se pun in apa cu sare la fiert. Radem branza pe razatoarea cea mare. Cand cartofii au fiert, ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca. Radem de asemenea si cartofii...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu carne de miel -...
Postat de: mihasara in Mancaruri cu carneCalim ceapa și carnea de miel in ulei de masline, după care adăugăm orezul spalat in mai multe ape și amestecăm. Luam de pe foc și condimentam cu piper, boia, menta, potrivim de sare și...Citeste continuarea
Ardei umpluti reintrepretati
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneCalim ceapa tocata marunt in 4 linguri untura, pana ce devine transparenta. Adaugam morcovul si lasam sa se caleasca cca. 1 min dupa care adaugam carnea tocata, rosiile cu sosul, condimente dupa...Citeste continuarea
Ardei umpluti, reteta...
Postat de: xana in Slow CookerCarnea se dezoseaza (daca e cazul) si se toaca. O punem apoi la calit intr-o tigaie impreuna cu putin ulei (din cei 100 ml) pana se rumeneste usor. Adaugam apoi ceapa taiata marunt si restul de...Citeste continuarea
Ardei umpluti ca pe vremea lui...
Postat de: panacris in Oaie“Ia ardei, scoate capacul, curăță-i de sâmburi; âmple-i cu tocătură de carne de mel (adică miel) prăjită și amestecată cu ceapă, pătrungel (pătrunjel), sare și...Citeste continuarea
Ardei umpluti, reteta reinterpretata
Postat de: ancutsa in PorcSe spala ardeii, se decupeaza cu grija cotoarele (pentru ca de data aceasta am ales sa le pun la loc) si se curata de seminte si se lasa la scurs. Carnea de porc se toaca, apoi se...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu orez, carne tocata...
Postat de: Satisfyyourcravings in VitaCeapa, rosiile si usturoiul se toaca marunt. Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie la foc mediu si se soteaza ceapa pana devine aurie. Se adauga apoi carnea si se amesteca usor. Se...Citeste continuarea
Ardei umpluti - reteta...
Postat de: abetina in OaieLa prima citire a retetei as fi zis ca nu are nimic de a face cu mine, cu familia sau cu o reteta consumabila si in acelasi timp si foarte delicioasa. Nu se pregateste in zona mea, zona...Citeste continuarea
Aperitiv castraveciori murati pane
Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / GarnituriCastravetii se feliaza in rondele de aproximativ 5 mm grosime. Ouale se amesteca cu un praf de sare, unul de piper si putina faina. Se pune pe un platou faina si pe altul pesmetul....Citeste continuarea
Aperitiv placinte cu faina fara...
Postat de: trifadalia in Aperitive / GarnituriSe pune faina intr-un castron, se face un locas in care se adauga maiaua facuta din laptele caldut si drojdie. Se amesteca oul cu untura la temperatura camerei si se toarna peste maia, se...Citeste continuarea
Ardei copti umpluti cu branzeturi
Postat de: simona72 inSe coace ardeiul capia pe o plita. Se curata de coaja. Se scot semintele si cotorul in asa fel incat sa ramana ardeiul cat mai intreg. Se taie cubulete branzeturile, pastrama de porc si rosia....Citeste continuarea
Aripioare lipicioase cu cartofi
Postat de: licurici_lra inIntr-un castron, se amesteca mierea cu sosul teriyaki, sare si chilli. Aripile de pui se spala, se curata, se sterg cu prosoape de hartie sau se lasa la scurs, apoi se pun peste compozitia cu...Citeste continuarea
Aperitiv cu dovlecel si branzeturi
Postat de: mirela0911 inSe spala dovleceii foarte bine. Se taie ambele capete si se dau pe razatoarea cu gauri mari, cu tot cu coaja. Se storc bine de apa si se pun intr-un bol larg. Usturoiul se curata si se taie...Citeste continuarea
Ardei copti, in sos de smantana
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeArdeii grași se spală, se șterg de apă și se coc, după care se țin 30 minute într-un vas cu capac. (Astfel, ei vor fi curățați de pielițe mult mai ușor.) Se curăță ardeii...Citeste continuarea
Aperitiv cartofi in straturi cu...
Postat de: autodiag in Aperitive / GarnituriApa si sarea se pun la foc. Se curata cartoful, se spala si se feliaza. Se pun feliile de cartof in apa clocotita timp de 2 minute, la foc mic. Se scurg de apa, se ung cu doua linguri de...Citeste continuarea
Aperitiv ardei umpluti cu pasta de...
Postat de: trifadalia in Aperitive / GarnituriSe amesteca branza de vaci cu untul lasat la temperatura camerei,cu mixerul pana devine o pasta fina. Se razuie ceapa pe razatoarea cu gauri mici, se adauga boiaua, chimenul si se condimenteaza cu...Citeste continuarea
Aperitiv turtite cu sunca si cascaval
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriAm pregatit maiaua din drojdie, o lingurita de zahar, doua linguri de faina si putina apa calduta. Amestecam bine si lasam sa creasca. Intr-un vas punem faina, adaugam maiaua crescuta, apa...Citeste continuarea
Aperitiv oua umplute
Postat de: trifadalia in Aperitive / GarnituriSe pun ouale la fiert in apa rece, cu sare si otet pentru a nu crapa. Se fierb 5-6 minute dupa ce au dat in clocot, pentru a fi galbenusul tare. Se pun jumatate de minut in apa rece, apoi se scurg...Citeste continuarea
Aperitiv rulada de cartofi, cu...
Postat de: vasimur in Aperitive / GarnituriPreparare ruladă Pasul 1. Răzuim cașcavalul, pe răzătoarea mică și-l împărțim în 3 părți, aproximativ egale. Tava pregătită pentru a găti rulada, o tapetăm cu...Citeste continuarea
Ardei umpluti, in sos de rosii cu...
Postat de: merisor67 inMai intai pregatim compozitia pentru umplut ardeii. Tocam ceapa si o calim in putin ulei pana devine translucida, apoi adaugam morcovul dat pe razatoare. Amestecam bine cele doua ingrediente,...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu orez
Postat de: Bunica inSpala ardeii si scoate-le cotorul. Curata ceapa, spal-o si toac-o marunt. Intr-un vas pune ceapa, 150 ml. apa si pune pe foc. Cand ceapa este sticloasa, adauga orezul si lasa la fiert....Citeste continuarea
Aperitiv rulada tricolora by Panacris
Postat de: Bunica in Aperitive / GarnituriCele trei aluaturi se prepara in acelasi timp pana la un moment dat. Separa galbenusurile de albusuri. Mixeaza albusurile cu un praf de sare, spuma tare. Galbenusurile se pun peste...Citeste continuarea
Aperitiv fritata/ Omleta cu...
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriCuratati sparanghelul cu un cutit econom (lasati varful) si taiati baza. Fierbeti-l 5-8 minute in apa fierbinte cu sare (depinde de grosimea lor). Taiati ceapa salota marunt si...Citeste continuarea
Aperitiv friganele cu susan
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriFeliile de pâine toast se taie în formă de bastonașe. Cele două ouă se mixează cu: sarea, piperul și boiaua de ardei dulce. Se trece fiecare bastonaș prin ouăle mixate,...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu carne de pui in...
Postat de: Pungasa_Rogue inMuschiuletul de pui se spala si se taie bucatele. Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Muschiuletul de pui, ceapa si o lingura cu varf de amestec de ierburi si boia de la...Citeste continuarea
Aperitiv invartita cu branza sarata
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriPreincalzim cuptorul la 200 grade C. Foile de placinta trebuie sa fie la temperatura camerei, adica dezghetate complet. Telemeaua se mixeaza impreuna cu branza de burduf si iaurtul. Ungem...Citeste continuarea
Aperitiv placinte cu branza sarata
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriCernem faina intr-un bol, adaugam sarea si amestecam, facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata cu putina apa calduta si zaharul, amestecam usor cu putina faina, dupa care adaugam ouale...Citeste continuarea
Aperitiv omleta cu fulgi de porumb
Postat de: cristinutanicolita in Aperitive / GarnituriPunem uleiul la incins. Batem ouale bine cu sarea si mustarul. Adaugam si fulgii si amestecam. Punem compozitia de omleta in tigaie si o intindem uniform. Prajim omleta pe...Citeste continuarea
Aripi de curcan cu verdeturi,...
Postat de: panacris inAripile de curcan se asezonează cu amestecul de ierburi, se stropesc cu uleiul de măsline și se așază în vasul CrockPot-ului, sau într-un vas termorezistent, peste...Citeste continuarea
Aperitiv triunghiuri cu branza
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriBranza de burduf se marunteste si se amesteca cu branza de vaci si 4 galbenusuri. Se pune o foaie de aluat pe blatul de lucru dat cu faina si se netezeste cu sucitorul. Se taie in 12 bucati....Citeste continuarea
Aperitiv cornuri cu branza si susan
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriBranza de oaie se amesteca cu branza topita si cu galbenusul de ou crud. Drojdia se pune impreuna cu zaharul si sarea in vas mare de plastic, adaugam untul si laptele caldut, apoi faina....Citeste continuarea
Aperitiv briose dospite cu stir...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriFrunzele de stir se desprind de pe tulpini, se spala sub jet de apa rece, apoi se taie fasii care se pun la calit in 3 linguri ulei de masline. Adaugam sare si piper dupa gust si lasam la foc pana...Citeste continuarea
Ardei umpluti, in sos de rosii
Postat de: vasimur in Mancaruri cu carneAlegem orezul, îl spălăm bine și-l punem la scurs, într-o sită. Curățăm și spălăm ceapa, după care o tocăm mărunt. Într-o tigaie, călim ceapa ...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu spanac si branzeturi
Postat de: postavaru in Aperitive / GarnituriPentru aluat dizolvam drojdia impreuna cu zaharul in jumatate din cantitatea de lapte caldut si lasam 2-3 minute . Intr-un bol cernem faina si facem o gropita in mijloc in care vom pune drojdia...Citeste continuarea
Aperitiv briose cu pui si cascaval
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriSpalati pieptul de pui, il taiati in doua jumatati. Il puneti la fiert cu putina sare si cateva boabe de piper. Dupa ce este fiert pieptul, il scoateti pe o farfurie, il lasati sa se racoreasca...Citeste continuarea
Aperitiv placinta cu branza de vaci
Postat de: mitinita in Aperitive / GarnituriIntr-un bol se amesteca cele doua oua si branza de vaci. Se ia o foaie de placinta si se pune din loc in loc compozitie. Se strange foaia sub forma de evantai. Se pune foaia in tava de 32...Citeste continuarea
Aperitiv cornulete cu carnati de bere
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriAluatul de foietaj se lasă la dezghețat, apoi se întinde pe masa de lucru, se taie fâșii dreptunghiulare, apoi pe diagonală, sub formă de patrulater :D Se ung patrulaterele, cu...Citeste continuarea
Aperitiv carnaciori in aluat de pizza
Postat de: ancutsa in PizzaSe amestecă mai întâi drojdia uscată cu puţină făină, se adaugă apa, sarea, uleiul, apoi făină câtă cere aluatul. Se frământă până se...Citeste continuarea
Aperitiv placinta intinsa, cu branza
Postat de: trifadalia in Aperitive / GarnituriSe pune faina intr-un castron, in mijlocul ei facandu-se o gaura in care se adauga apa, sarea si otetul pana se formeaza aluatul elastic care se imparte in 2-3 bucati si se unge deasupra cu...Citeste continuarea
Aperitiv chec cu ardei, masline si...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriAmesteci făina cu praful de copt. Folosind un mixer, bați ouăle cu sare până devin pufoase. Adaugi uleiul și mixezi. Încorporezi făina cu praful de copt amestecând ușor de...Citeste continuarea
Aperitiv placinte cu telemea
Postat de: privatelaura in Aperitive / GarnituriUntul rece se taie cubulețe. Se pune într-un castron, se adaugă smântâna rece, ouăle și se frământă ușor. Se adaugă telemeaua rasă și făina. Se frământă...Citeste continuarea
Aripioare la cuptor cu Delikat
Postat de: Valclaudia inTransam aripioarele, le clatim in apa rece si le stergem cu servetele absorbante de bucatarie. Preincalzim cuptorul la 180 Grade Celsius. Peste aripioarele transate punem 2 lingurite...Citeste continuarea
Aperitiv muffins cu ou
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriIntr-un bol amestecati faina, sarea, piperul si praful de copt. Incorporati laptele, smantanata si untul topit. La final adaugati oul si amestecati bine. O sa obtineti un aluat ca o smantana mai...Citeste continuarea
Aperitiv placinta creata cu branza...
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriFoile se lasa la dezghetat. Branza telemea se rade si se amesteca cu smantana si 3 oua. Se intinde o foaie, se unge cu ulei cu o pensula si se suprapune o a doua foaie care se unge si ea cu...Citeste continuarea
Aripioare de pui la gratar
Postat de: dantes in PuiCuratam aripioarele si le lasam circa 2 ore in bere, apoi le ungem cu ulei si le condimentam dupa gust cu sare, piper, boia, cimbru. Le punem pe gratar dupa ce am pregatit celelalte carnuri si...Citeste continuarea
Aperitiv cu ton si rosii
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriIntr-o tigaie adanca rumeniti in uleiul cald, ceapa si usturoiul tocate marunt. Adaugati vinul alb si lasati sa se evaporeze. Puneti pulpa de rosii, zaharul, sare si piper si cimbrul uscat....Citeste continuarea
Aperitiv cu chorizo
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriIncalziti cuptorul la 200°C Indepartati pielea si taiati carnatul in bucati mici. In bolul robotului sau intr-un castron adanc amestecati faina cu praful de copt. Puneti...Citeste continuarea
Aperitiv mini mozzarella pane
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriScurgem bine mini mozarella de lichidul în care au stat, eventual, le tamponăm ușor și cu un ștergar de bucătărie. Amestecăm bine cele două ouă, cu un praf de sare și unul de...Citeste continuarea
Aperitiv cartofi umpluti cu ou si...
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Cartofii fierti in coaja se decojesc, se clatesc cu apa si se taie in jumatati. Fiecare jumatate se scobeste cu lingura pentru a crea un cuib,...Citeste continuarea