Aperitiv saratele

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 30 Dec 2017 | 5589 vizualizari

 

Sunt cele mai bune atunci cand ai chef de rontait uitandu-te la un film, cand ai musafiri sau chiar si de pofta. 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 3 lgt rase de sare
  • 2 oua
  • 100 g branza de burduf
  • 400 g untura
  • 3-4 lg smantana
  • 30 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 2 lg faina
  • 150 ml apa minerala
  • 200 g mozzarela
  • chimen macinat
  • 1 ou pt uns
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv saratele:

Se pregateste maiaua. Se incalzeste usor apa minerala, se adauga zaharul, faina si drojdia. Se amesteca bine, apoi se lasa 10 minute sa se activeze.

Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea, ouale, untura, branza de burduf, smantana si maiaua. Se framanta un aluat moale si care nu se mai lipeste de maini. Se lasa 15 minute sa se odihneasca.

Pe masa infainata se intinde aluatul cu o grosine de cca 3-4 mm. Se unge cu oul batut cu putina sare apoi se presara deasupra mozzarela data pe razatoarea cu gauri mici. Se presara apoi chimen macinat si se taie in fasii de dimensiunea dorita.

Se asaza in tava si se dau la cuptorul preincalzit la 190 de grade C, pana se rumenesc frumos deasupra. Se continua pana se termina de copt toate saratelele.

Se servesc cu mare pofta!

TIPS-URI

1

6 portii inseamna 6 tavi.

2

Se poate inlocui chimenul macinat cu chimenul boabe.

3

Se poate rade deasupra cascaval, eu nu am avut numai mozzarela.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv saratele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

xana 1

02.01.2018, 13:47

Imi plac foarte mult

oanapl 1

02.01.2018, 15:05

Ce bune sunt! Servesc și eu că n-am mai făcut de mult!

dantes 1

07.01.2018, 11:26

Bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu ciuperci