Aperitiv cornuri sarate cu branza

de Lau in Aperitive / Garnituri, 3 Ian 2018 | 3656 vizualizari

 

M-am inspirat de la Gaby
reteta romaneasca

 

INGREDIENTE

  • 700 g faina
  • 25 g drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 200 ml lapte
  • 200 ml apa calduta
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 100 ml ulei
  • 100 g untura
  • 500 g branza de oi
  • 100 g cascaval
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cornuri sarate cu branza:

Intr-un vas dizolvam drojdia in apa calduta, adaugam 100 g faina, omogenizam si lasam 10 min.

Intr-un bol adaugam restul de faina, branza, uleiul, sarea, zaharul, facem o adancitura, adaugam amestecul cu drojdie, oul si omogenizam adaugand treptat laptele caldut.

Daca este cazul, adaugam lapte sau faina pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.

Intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara si ungem cu untura, impachetam, acoperim cu un prosop si lasam sa se odihneasca 45 min intr-un loc rece.

Intindem aluatul sub forma dreptunghiulara, adaugam cascavalul ras si impachetam din nou, dam la rece 15 min.

Intindem aluatul intr-o foaie rotunda, dreptunhiulara cum ne este mai usor, taiem sub forma de triunghiuri si rulam dand forma de cornuri.

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt lasand loc intre ele. 

Le ungem cu galbenusul batut cu putina apa.

Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se rumesc frumos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cornuri sarate cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta floare cu spanac si branza