A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Aperitiv tarta rustica cu...

Postat de: Reli_B in Aperitive / Garnituri

Mai intai preparam maiaua. Incalzim putin lapte si amestecam cu 1 lgt de zahar cu 2 lg de faina. Punem drojdia zdrobita intre degete, amestecam si lasam sa se activeze. Intre timp cernem faina...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu dulceata de ceapa...

Postat de: Anett in Aperitive / Garnituri

In primul rand pregatim aluatul, amestecam faina, untul, sarea si oule. Nu trebuie sa framantam mult, trebuie sa formam o biluta. Introducem in frigider pe o ora sau de preferat peste o noapte....Citeste continuarea

Aperitiv tarta rapida

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / Garnituri

Mixam ouale, apoi adaugam pe rand uleiul si laptele. Amestecam faina cu praful de copt si le adaugam in compozitia de oua. Adaugam sunca taiata cuburi, mozzarella rasa si spanacul crud...Citeste continuarea

Aluat de foietaj

Postat de: CofetariiBucatari in Dulciuri

Amestecam faina cu sarea, apoi turnam apa si margarina in compozitie. Framantam aluatul si apoi il punem la frigider pentru 15 minute. Intindem margarina pe o foaie de copt, apoi o invelim in...Citeste continuarea

Aperitive rulouri cu ciuperci si ardei

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Ciupercile curățate și spălate, le tai felii și le pui la fiert în apă cu puțină sare, pentru 5 minute. Le scurgi bine de apă și le mărunțești cu ajutorul blenderului....Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu branza si ciuperci

Postat de: Xandrinne in Aperitive / Garnituri

Pregatim aluatul: cernem faina intr-un castron, presaram sarea. Adaugam untul taiat bucatele si incepem sa amestecam bucatile de unt cu faina, pana obtinem niste firimituri. Adaugam si oul si...Citeste continuarea

Aperitiv omleta cu branza de oaie...

Postat de: madi_marin in Aperitive / Garnituri

Se bat bine ouăle, apoi se adaugă brânza sfărâmată, ceapa verde şi mărarul tocate. Se încinge bine o tigaie antiaderentă şi se toarnă compoziţia. Se rumeneşte pe...Citeste continuarea

Aperitiv rulouri de sunca, umplute...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Se prepară mai întâi ingredientele pentru salata boeuf. Se curăță legumele (morcovii, pătrunjelul, țelina), se spală și se pun la fiert. Se pune la fiert, separat și 1 cartof....Citeste continuarea

Aperitiv mamaliga in straturi cu oua

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Mamaliga se face in ceaun sau intr-o cratita cu fund gros, dublu. Se face o mamaliga moale. Se pune apa cu sarea la fiert in ceaun. Se presara deasupra 1 lingura de malai si se lasa la...Citeste continuarea

Aperitiv rulada cu sunca si branza

Postat de: gaby_d in Aperitive / Garnituri

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Galbenusurile amesteca-le cu smantana si adauga-le peste albusuri. Pune si faina amestecata cu praful de copt si...Citeste continuarea

Aperitiv placinta rulata cu sunca...

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Aluatul: Se prepara maiaua din 100 ml lapte caldut, 1 lgt zahar si 2 lg faina. Se adauga drojdia, se amesteca, apoi se lasa la dospit. Faina se cerne, se presara sarea si se adauga uleiul. Dupa...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu branza telemea

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Intr-un castron, se pune drojdia, zaharul, o lingurita faina, 100 ml apa calduta si se lasa la dospit 10-15 minute. Se amesteca faina cu sarea si se pune intr-un castron mare. In mijloc se...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu rosii, masline si...

Postat de: privatelaura in Aperitive / Garnituri

Se cerne făina, se adaugă untul tăiat cubulețe și oul rece. Se adaugă telemeaua rasă fin și se frământă un aluat omogen. Se adaugă cateva linguri de apă rece. Nu...Citeste continuarea

Aperitiv cartofi umpluti cu...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Mai întâi fierbi cartofii, spălați bine și necurățați de coajă, în apă cu puțină sare. După ce au fiert bine îi treci prin jet de apă rece și îi...Citeste continuarea

Aperitiv bruschete calde cu...

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Spalati ciupercile si le stergeti bine. Le taiati bucatele potrivite. Incingeti uleiul intr-o tigaie, puneti ciupercile, presarati sare si piper. Le inabusiti la foc potrivit, pana se...Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu branza sarata

Postat de: auragiuverdea1990 in Aperitive / Garnituri

    Intr-un castron amestecam drojdia, zaharul si o lingura de faina, cu putina apa calduta. Lasam vasul acoperit si intre timp punem intr-un castron faina cernuta su sarea, adaug...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu ciuperci, piept...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Faina, sarea si untul le amesteci pentru a obtine un aluat sfaramicios. Bati oul si il amesteci cu otet si 3 linguri de apa. Pui amestecul de ou in faina si framanti foarte bine. Aduni aluatul...Citeste continuarea

Aperitiv placinta colorata

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Amesteci bine ingredientele pentru blat, iar aluatul format il lasi la rece pentru 2-3 ore. Toci marunt mararul. Razi branza si o amesteci bine cu ouale si mararul tocat. Intinzi o foaie...Citeste continuarea

Ardei umpluti cu dovlecei

Postat de: sufletista in Mancaruri de legume

Intr-o cratita, calim ceapa tocata marunt, morcovul dat prin razatoare in putin ulei de masline, adaugam ardeii tocati marunt. Amestecam si lasam 2 -3 min sa se caleasca impreuna cu ceapa, adaugam...Citeste continuarea

Aperitiv rasucite cu telemea

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol amestecam faina cu sarea, facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia amestecata cu zaharul, dizolvata in putina apa calduta, lasam maiaua 10 min, dupa care adaugam telemeaua....Citeste continuarea

Aperitiv briose cu cascaval

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Intr-un vas amestecam laptele, untul topit, oul batut, iaurtul. Intr-un bol adaugam faina, praful de copt, cascavalul ras, sarea, boiaua de ardei, amestecam bine pana ce se omogenizeaza....Citeste continuarea

Aperitiv foietaj cu carne

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Carnea de porc se taie in cubulete mici si se caleste in putin ulei. Se adauga ceapa (se mai lasa cateva minute), se adauga apa si se fierbe 1 ora si 30 minute, dupa care se pune sare si piper si...Citeste continuarea

Aperitiv placinta floare cu branza...

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Intr-un vas larg se pune faina cernuta, in mijloc drojdia si deasupra 6 linguri lapte cald ( din total) apoi zaharul, pe margine se pune sarea. Restul de lapte se infierbanta putin si se...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu spanac si oua

Postat de: DianaYonela_95 in Aperitive / Garnituri

Pentru aluat: pui faina intr-un bol, faci o adancitura in mijloc, incorporezi untul, galbenusul, sarea si apa. Invelesti aluatul in folie si dai la frigider pentru o ora. Speli spanacul si il...Citeste continuarea

Aperitiv placinta impletita cu...

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / Garnituri

Am intins o bucata de aluat decongelata si am taiat-o fasii. Am impletit carnaciorii printre fasiile de aluat. Iintr-o tava in care am pus hartie de copt, am asezat a doua bucata de aluat pe...Citeste continuarea

Aperitiv mini tarte pentru mic dejun

Postat de: xana in Aperitive / Garnituri

Taiem ceapa in felii subtiri si o caramelizam intr-o tigaie cu putin ulei de masline, sare si piper. O lasam apoi sa se raceasca. Separat, batem oul cu frisca si 2 linguri de parmezan ras,...Citeste continuarea

Aperitiv cu dovlecei, carnat si branza

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Incalziti cuptorul la 180°C. Intr-un castron sau in bolul robotului, amestecati faina cu praful de copt si adaugati treptat ouale. Amestecati bine si adaugati treptat laptele si uleiul....Citeste continuarea

Aperitiv chifle umplute, la cuptor

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Se taie "capacul" de la chifle și se golesc de miez. În găoace se pune o felie de cașcaval/brânză topită (sau 1/2, dacă chifla e mai mică), apoi o felie (sau 1/2)...Citeste continuarea

Aperitiv placintele fragede cu branza

Postat de: Veronica22 in Aperitive / Garnituri

Aluatul pentru foietaj se intinde pe planseta presarata cu faina. Impartim apoi foaia de aluat in trei parti si pe verticala si pe orizontala, pentru a obtine 9 patrate. Din fiecare patrat,...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu ciuperci si...

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Untul rece taiat bucati se amesteca cu faina, oul, smantana, praful de sare si cel de chimen, apoi apa rece si se formeaza un aluat care se infaineaza usor si se tine la rece pentru 30 de minute....Citeste continuarea

Aperitiv tartelete cu ciuperci

Postat de: Veronica22 in Aperitive / Garnituri

Faina se framanta bine cu untul moale si praful de sare pana cand aluatul se desprinde de pe maini. Impachetam aluatul in folie si lasam la rece 30 min. Dupa acest timp, intindem o foaie...Citeste continuarea

Aperitiv tarta Cheddar cu rosii cherry

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Prepararea blatului: Se cantaresc ingredientele, se amesteca untul rece bucati, cu oul, sarea, faina, laptele si otetul si se omogenizeaza aluatul, apoi se pune la rece timp de 30 de minute....Citeste continuarea

Aperitiv placinte cu cascaval

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Iaurtul, la temperatura camerei, se amesteca cu sarea, zaharul si bicarbonatul. Se lasa 5 minute. Se rade cascavalul pe razatoarea mica si se amesteca cu faina si amestecul de iaurt. Va rezulta...Citeste continuarea

Aperitiv placinta taraneasca cu...

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Aluat: Puneti intr-un bol faina cernuta, drojdia, sarea si le amestecati cu o lingura. Adaugati apa, framantati pana aluatul este omogen si usor lipicios. La final incorporati uleiul....Citeste continuarea

Aperitiv tarta quiche cu ardei

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Spalati si curatati legumele. Incalziti cuptorul la 200 ° C Prajiti baconul într-o tigaie anti-aderenta (fără grăsime ). Adaugati ceapa si prazul tocate marunt. Rumeniti...Citeste continuarea

Aperitiv placinte cu vinete, ardei...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Pentru aluat, amesteci toate ingredientele şi le frămânți 10 minute. Vei obţine un aluat omogen, pe care îl lași la frigider.Pentru umplutură, cureți vânăta de...Citeste continuarea

Aperitiv bilute de branza Feta

Postat de: cris2711 in Aperitive / Garnituri

Branza Feta, smantana (de consistenta mai groasa) se omogenizeaza bine intr-un castron impreuna cu pesmetul si piperul Chayenne. Arpagicul verde se toaca marunt. Se pregatesc trei castronele...Citeste continuarea

Aperitiv ciuperci umplute cu crema...

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

In uleiul de masline incins punem legumele si le lasam 2-3 minute la foc iute, amestecand usor, cat sa se dezghete si sa se inmoaie usor. Le dam jos si le lasam sa se raceasca. Intr-un castron...Citeste continuarea

Aperitiv clatite cu ciupercute si...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Ciupercuțele se scot din cutii și se pun într-un vas cu apă rece, timp de 15 minute, după care se clătesc în mai multe ape și se scurg de apă. Se face o compoziție subțire...Citeste continuarea

Aperitiv frittata cu soia, ardei si...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Fierbi cuburile de soia în apă cu sare, timp de 10 minute, apoi le scurgi bine într-o sită.  Intre timp, tai cubulețe șunca și ardeiul roșu spălat, toci mărunt...Citeste continuarea

Aperitiv trigoane cu ciuperci si...

Postat de: AlexTeacher in Aperitive / Garnituri

Incinge o tigaie si adauga uleiul de masline si untul. Pune ceapa la calit si dupa jumatate de minut, adauga si ciupercile. Pune cimbru, sare si piper si mai amesteca putin. Stinge...Citeste continuarea

Ardei iuti in otet

Postat de: vasimur in Conserve

Se spală ardeii iuți și se pun la scurs. Spălați bine borcanele și lăsați-le, de asemenea, la scurs. Între timp, preparați oțetul. Se pun la fiert, într-o oală, 2 l...Citeste continuarea

Aperitiv placinta Beurek armeniana

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Intr-un castron amestecati cele 3 branzeturi. Adaugati piper proaspat macinat si patrunjel tocat. Verificati de sare, dar feta si cascavalul sunt deja sarate. Topiti untul si ungeti...Citeste continuarea

Aperitiv covridog cu cascaval

Postat de: auragiuverdea1990 in Aperitive / Garnituri

     Intr-un castron, am amestecat drojdia cu o lingura de zahar, o lingura de faina si putina apa calduta. Am lasat-o acoperita si intre timp am pregatit 500 g faina cu cele doua...Citeste continuarea

Aperitiv clatite cu sunca si cascaval

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Se răzuie cașcavalul pe răzătoarea mică, iar șunca de Praga se taie mărunt. Se face un aluat subțire de clătite din: făină, ouă, lapte, zahăr, unt, sare, piper, bicarbonat. ...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu branzeturi si...

Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri

Pentru prepararea blatului, eu am folosit un robot de bucatarie, dar poti amesteca ingredientele si cu mana!  Pune in vasul robotului faina, untul moale, oul si putina sare. Adauga...Citeste continuarea

Aperitiv briose sarate cu sunca si...

Postat de: Corina33 in Aperitive / Garnituri

Galbenusurile se separa de albusuri, apoi se amesteca cu uleiul si laptele. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. In compozitia de galbenusuri se adauga faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea

Ardei umpluti

Postat de: vasimur in Mancaruri cu carne

Se curăță ceapa și se spală bine, la fel și roșia. Se taie ceapa mărunt, se toarnă ulei într-o tigaie și se pune ceapa la prăjit. După ce se inmoaie ceapa, se pune și roșia...Citeste continuarea

Aperitiv biscuiti cu cascaval

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Amesteci untul la temperatura camerei cu cascavalul ras fin, praful de copt, sare, apoi adaugi laptele si faina, treptat.Framanti aluatul pana se amesteca toate ingredientele . Se imparte...Citeste continuarea

Aperitiv clatite cu dovlecei si branza

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Spalati dovleceii, ii stergeti cu un servetel. Taiati capetele, apoi ii dati pe razatoarea mare si ii puneti la scurs pe o sita jumatate de ora. Ii stoarceti bine si intre maini dupa acest timp....Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

ieri la 10:06

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]