Aperitiv tarta rustica cu...
Postat de: Reli_B in Aperitive / GarnituriMai intai preparam maiaua. Incalzim putin lapte si amestecam cu 1 lgt de zahar cu 2 lg de faina. Punem drojdia zdrobita intre degete, amestecam si lasam sa se activeze. Intre timp cernem faina...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu dulceata de ceapa...
Postat de: Anett in Aperitive / GarnituriIn primul rand pregatim aluatul, amestecam faina, untul, sarea si oule. Nu trebuie sa framantam mult, trebuie sa formam o biluta. Introducem in frigider pe o ora sau de preferat peste o noapte....Citeste continuarea
Aperitiv tarta rapida
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriMixam ouale, apoi adaugam pe rand uleiul si laptele. Amestecam faina cu praful de copt si le adaugam in compozitia de oua. Adaugam sunca taiata cuburi, mozzarella rasa si spanacul crud...Citeste continuarea
Aluat de foietaj
Postat de: CofetariiBucatari in DulciuriAmestecam faina cu sarea, apoi turnam apa si margarina in compozitie. Framantam aluatul si apoi il punem la frigider pentru 15 minute. Intindem margarina pe o foaie de copt, apoi o invelim in...Citeste continuarea
Aperitive rulouri cu ciuperci si ardei
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriCiupercile curățate și spălate, le tai felii și le pui la fiert în apă cu puțină sare, pentru 5 minute. Le scurgi bine de apă și le mărunțești cu ajutorul blenderului....Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu branza si ciuperci
Postat de: Xandrinne in Aperitive / GarnituriPregatim aluatul: cernem faina intr-un castron, presaram sarea. Adaugam untul taiat bucatele si incepem sa amestecam bucatile de unt cu faina, pana obtinem niste firimituri. Adaugam si oul si...Citeste continuarea
Aperitiv omleta cu branza de oaie...
Postat de: madi_marin in Aperitive / GarnituriSe bat bine ouăle, apoi se adaugă brânza sfărâmată, ceapa verde şi mărarul tocate. Se încinge bine o tigaie antiaderentă şi se toarnă compoziţia. Se rumeneşte pe...Citeste continuarea
Aperitiv rulouri de sunca, umplute...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriSe prepară mai întâi ingredientele pentru salata boeuf. Se curăță legumele (morcovii, pătrunjelul, țelina), se spală și se pun la fiert. Se pune la fiert, separat și 1 cartof....Citeste continuarea
Aperitiv mamaliga in straturi cu oua
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriMamaliga se face in ceaun sau intr-o cratita cu fund gros, dublu. Se face o mamaliga moale. Se pune apa cu sarea la fiert in ceaun. Se presara deasupra 1 lingura de malai si se lasa la...Citeste continuarea
Aperitiv rulada cu sunca si branza
Postat de: gaby_d in Aperitive / GarnituriSepara albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Galbenusurile amesteca-le cu smantana si adauga-le peste albusuri. Pune si faina amestecata cu praful de copt si...Citeste continuarea
Aperitiv placinta rulata cu sunca...
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriAluatul: Se prepara maiaua din 100 ml lapte caldut, 1 lgt zahar si 2 lg faina. Se adauga drojdia, se amesteca, apoi se lasa la dospit. Faina se cerne, se presara sarea si se adauga uleiul. Dupa...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu branza telemea
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriIntr-un castron, se pune drojdia, zaharul, o lingurita faina, 100 ml apa calduta si se lasa la dospit 10-15 minute. Se amesteca faina cu sarea si se pune intr-un castron mare. In mijloc se...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu rosii, masline si...
Postat de: privatelaura in Aperitive / GarnituriSe cerne făina, se adaugă untul tăiat cubulețe și oul rece. Se adaugă telemeaua rasă fin și se frământă un aluat omogen. Se adaugă cateva linguri de apă rece. Nu...Citeste continuarea
Aperitiv cartofi umpluti cu...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriMai întâi fierbi cartofii, spălați bine și necurățați de coajă, în apă cu puțină sare. După ce au fiert bine îi treci prin jet de apă rece și îi...Citeste continuarea
Aperitiv bruschete calde cu...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriSpalati ciupercile si le stergeti bine. Le taiati bucatele potrivite. Incingeti uleiul intr-o tigaie, puneti ciupercile, presarati sare si piper. Le inabusiti la foc potrivit, pana se...Citeste continuarea
Aperitiv placinta cu branza sarata
Postat de: auragiuverdea1990 in Aperitive / GarnituriIntr-un castron amestecam drojdia, zaharul si o lingura de faina, cu putina apa calduta. Lasam vasul acoperit si intre timp punem intr-un castron faina cernuta su sarea, adaug...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu ciuperci, piept...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriFaina, sarea si untul le amesteci pentru a obtine un aluat sfaramicios. Bati oul si il amesteci cu otet si 3 linguri de apa. Pui amestecul de ou in faina si framanti foarte bine. Aduni aluatul...Citeste continuarea
Aperitiv placinta colorata
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriAmesteci bine ingredientele pentru blat, iar aluatul format il lasi la rece pentru 2-3 ore. Toci marunt mararul. Razi branza si o amesteci bine cu ouale si mararul tocat. Intinzi o foaie...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu dovlecei
Postat de: sufletista in Mancaruri de legumeIntr-o cratita, calim ceapa tocata marunt, morcovul dat prin razatoare in putin ulei de masline, adaugam ardeii tocati marunt. Amestecam si lasam 2 -3 min sa se caleasca impreuna cu ceapa, adaugam...Citeste continuarea
Aperitiv rasucite cu telemea
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriIntr-un bol amestecam faina cu sarea, facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia amestecata cu zaharul, dizolvata in putina apa calduta, lasam maiaua 10 min, dupa care adaugam telemeaua....Citeste continuarea
Aperitiv briose cu cascaval
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriIntr-un vas amestecam laptele, untul topit, oul batut, iaurtul. Intr-un bol adaugam faina, praful de copt, cascavalul ras, sarea, boiaua de ardei, amestecam bine pana ce se omogenizeaza....Citeste continuarea
Aperitiv foietaj cu carne
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriCarnea de porc se taie in cubulete mici si se caleste in putin ulei. Se adauga ceapa (se mai lasa cateva minute), se adauga apa si se fierbe 1 ora si 30 minute, dupa care se pune sare si piper si...Citeste continuarea
Aperitiv placinta floare cu branza...
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriIntr-un vas larg se pune faina cernuta, in mijloc drojdia si deasupra 6 linguri lapte cald ( din total) apoi zaharul, pe margine se pune sarea. Restul de lapte se infierbanta putin si se...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu spanac si oua
Postat de: DianaYonela_95 in Aperitive / GarnituriPentru aluat: pui faina intr-un bol, faci o adancitura in mijloc, incorporezi untul, galbenusul, sarea si apa. Invelesti aluatul in folie si dai la frigider pentru o ora. Speli spanacul si il...Citeste continuarea
Aperitiv placinta impletita cu...
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriAm intins o bucata de aluat decongelata si am taiat-o fasii. Am impletit carnaciorii printre fasiile de aluat. Iintr-o tava in care am pus hartie de copt, am asezat a doua bucata de aluat pe...Citeste continuarea
Aperitiv mini tarte pentru mic dejun
Postat de: xana in Aperitive / GarnituriTaiem ceapa in felii subtiri si o caramelizam intr-o tigaie cu putin ulei de masline, sare si piper. O lasam apoi sa se raceasca. Separat, batem oul cu frisca si 2 linguri de parmezan ras,...Citeste continuarea
Aperitiv cu dovlecei, carnat si branza
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriIncalziti cuptorul la 180°C. Intr-un castron sau in bolul robotului, amestecati faina cu praful de copt si adaugati treptat ouale. Amestecati bine si adaugati treptat laptele si uleiul....Citeste continuarea
Aperitiv chifle umplute, la cuptor
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriSe taie "capacul" de la chifle și se golesc de miez. În găoace se pune o felie de cașcaval/brânză topită (sau 1/2, dacă chifla e mai mică), apoi o felie (sau 1/2)...Citeste continuarea
Aperitiv placintele fragede cu branza
Postat de: Veronica22 in Aperitive / GarnituriAluatul pentru foietaj se intinde pe planseta presarata cu faina. Impartim apoi foaia de aluat in trei parti si pe verticala si pe orizontala, pentru a obtine 9 patrate. Din fiecare patrat,...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu ciuperci si...
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriUntul rece taiat bucati se amesteca cu faina, oul, smantana, praful de sare si cel de chimen, apoi apa rece si se formeaza un aluat care se infaineaza usor si se tine la rece pentru 30 de minute....Citeste continuarea
Aperitiv tartelete cu ciuperci
Postat de: Veronica22 in Aperitive / GarnituriFaina se framanta bine cu untul moale si praful de sare pana cand aluatul se desprinde de pe maini. Impachetam aluatul in folie si lasam la rece 30 min. Dupa acest timp, intindem o foaie...Citeste continuarea
Aperitiv tarta Cheddar cu rosii cherry
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriPrepararea blatului: Se cantaresc ingredientele, se amesteca untul rece bucati, cu oul, sarea, faina, laptele si otetul si se omogenizeaza aluatul, apoi se pune la rece timp de 30 de minute....Citeste continuarea
Aperitiv placinte cu cascaval
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriIaurtul, la temperatura camerei, se amesteca cu sarea, zaharul si bicarbonatul. Se lasa 5 minute. Se rade cascavalul pe razatoarea mica si se amesteca cu faina si amestecul de iaurt. Va rezulta...Citeste continuarea
Aperitiv placinta taraneasca cu...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriAluat: Puneti intr-un bol faina cernuta, drojdia, sarea si le amestecati cu o lingura. Adaugati apa, framantati pana aluatul este omogen si usor lipicios. La final incorporati uleiul....Citeste continuarea
Aperitiv tarta quiche cu ardei
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriSpalati si curatati legumele. Incalziti cuptorul la 200 ° C Prajiti baconul într-o tigaie anti-aderenta (fără grăsime ). Adaugati ceapa si prazul tocate marunt. Rumeniti...Citeste continuarea
Aperitiv placinte cu vinete, ardei...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriPentru aluat, amesteci toate ingredientele şi le frămânți 10 minute. Vei obţine un aluat omogen, pe care îl lași la frigider.Pentru umplutură, cureți vânăta de...Citeste continuarea
Aperitiv bilute de branza Feta
Postat de: cris2711 in Aperitive / GarnituriBranza Feta, smantana (de consistenta mai groasa) se omogenizeaza bine intr-un castron impreuna cu pesmetul si piperul Chayenne. Arpagicul verde se toaca marunt. Se pregatesc trei castronele...Citeste continuarea
Aperitiv ciuperci umplute cu crema...
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriIn uleiul de masline incins punem legumele si le lasam 2-3 minute la foc iute, amestecand usor, cat sa se dezghete si sa se inmoaie usor. Le dam jos si le lasam sa se raceasca. Intr-un castron...Citeste continuarea
Aperitiv clatite cu ciupercute si...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriCiupercuțele se scot din cutii și se pun într-un vas cu apă rece, timp de 15 minute, după care se clătesc în mai multe ape și se scurg de apă. Se face o compoziție subțire...Citeste continuarea
Aperitiv frittata cu soia, ardei si...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriFierbi cuburile de soia în apă cu sare, timp de 10 minute, apoi le scurgi bine într-o sită. Intre timp, tai cubulețe șunca și ardeiul roșu spălat, toci mărunt...Citeste continuarea
Aperitiv trigoane cu ciuperci si...
Postat de: AlexTeacher in Aperitive / GarnituriIncinge o tigaie si adauga uleiul de masline si untul. Pune ceapa la calit si dupa jumatate de minut, adauga si ciupercile. Pune cimbru, sare si piper si mai amesteca putin. Stinge...Citeste continuarea
Ardei iuti in otet
Postat de: vasimur in ConserveSe spală ardeii iuți și se pun la scurs. Spălați bine borcanele și lăsați-le, de asemenea, la scurs. Între timp, preparați oțetul. Se pun la fiert, într-o oală, 2 l...Citeste continuarea
Aperitiv placinta Beurek armeniana
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriIntr-un castron amestecati cele 3 branzeturi. Adaugati piper proaspat macinat si patrunjel tocat. Verificati de sare, dar feta si cascavalul sunt deja sarate. Topiti untul si ungeti...Citeste continuarea
Aperitiv covridog cu cascaval
Postat de: auragiuverdea1990 in Aperitive / GarnituriIntr-un castron, am amestecat drojdia cu o lingura de zahar, o lingura de faina si putina apa calduta. Am lasat-o acoperita si intre timp am pregatit 500 g faina cu cele doua...Citeste continuarea
Aperitiv clatite cu sunca si cascaval
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriSe răzuie cașcavalul pe răzătoarea mică, iar șunca de Praga se taie mărunt. Se face un aluat subțire de clătite din: făină, ouă, lapte, zahăr, unt, sare, piper, bicarbonat. ...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu branzeturi si...
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriPentru prepararea blatului, eu am folosit un robot de bucatarie, dar poti amesteca ingredientele si cu mana! Pune in vasul robotului faina, untul moale, oul si putina sare. Adauga...Citeste continuarea
Aperitiv briose sarate cu sunca si...
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriGalbenusurile se separa de albusuri, apoi se amesteca cu uleiul si laptele. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. In compozitia de galbenusuri se adauga faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea
Ardei umpluti
Postat de: vasimur in Mancaruri cu carneSe curăță ceapa și se spală bine, la fel și roșia. Se taie ceapa mărunt, se toarnă ulei într-o tigaie și se pune ceapa la prăjit. După ce se inmoaie ceapa, se pune și roșia...Citeste continuarea
Aperitiv biscuiti cu cascaval
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriAmesteci untul la temperatura camerei cu cascavalul ras fin, praful de copt, sare, apoi adaugi laptele si faina, treptat.Framanti aluatul pana se amesteca toate ingredientele . Se imparte...Citeste continuarea
Aperitiv clatite cu dovlecei si branza
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriSpalati dovleceii, ii stergeti cu un servetel. Taiati capetele, apoi ii dati pe razatoarea mare si ii puneti la scurs pe o sita jumatate de ora. Ii stoarceti bine si intre maini dupa acest timp....Citeste continuarea