A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ceafa de porc prajita, cu cartofi...

Postat de: amradu in Porc

Se taie ceafa in felii de 1.5-2 cm grosime, se da cu sare si piper pe toate partile, se prajeste pana devine crocanta. Cartofii se taie in fasii medii spre mari (cum ii face bunica mea) se dau...Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: eumimi in Mancaruri de legume

Se curata ciupercile de pielita exterioara, iar cozile sa taie marunt( nu se arunca). Usturoiul se curata si se taie fiecare catel cat mai marunt. Carnatii se prajesc si se taie feliute...Citeste continuarea

Conopida cu mazare in stil indian

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Se adauga conopida intr-un bol mare si se presara cu faina, curcuma, sare si o lingura de ulei. Se amesteca bine.  Se incalzeste restul de ulei, intr-o tigaie mare, la foc mediu. Se adauga...Citeste continuarea

Ciorba de praz

Postat de: Pungasa_Rogue in Ciorbe

Prazul curatat de foi se spala si se taie bucati mari de 4-5 cm. Se inabusa, acoperind cratita cu un capac, in ulei, cu putina sare. Gogosarul se taie in doua, se curata de cotor si seminte si...Citeste continuarea

Ciorba de crap si somon cu smantana

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Se pune la fiert apa cu sare, in care se fierbe pestele. Legumele se curata si se spala. Morcovul si dovlecelul se taie cuburi mai mici. Cartofii se taie cuburi mai...Citeste continuarea

Cum se curata o rodie

Postat de: AlexTeacher in Scoala de gatit Bucataras

Rodia se poate curata in doua moduri: Prima varianta: se taie capacelul rodiei pana incep sa se vada bobitele si se scobeste in interior cotorul, eliminandu-l. Apoi se cresteaza de jur...Citeste continuarea

Coaste la cuptor

Postat de: MotanLaOale in Porc

Carnea se fasoneaza si se cresteaza jumatate, dupa fiecare os. Se pune uleiul in tava si se unge bucata de carne bine, pe ambele parti. Se presara pe ambele parti cu vegeta, piper,...Citeste continuarea

Creveti in lapte de cocos

Postat de: gurita_ta2005 in Fructe de mare

Crevetii se curata bine de coada, cap, coaja de deasupra, se clatesc sub apa rece si se lasa la scurs. Se pun intr-un castron cu ulei de masline, piper si frunze de busuioc. Lasam la frigider...Citeste continuarea

Cum se curata un avocado

Postat de: AlexTeacher in Scoala de gatit Bucataras

Este important sa stii sa alegi un avocado copt si sa il cureti rapid. Iti dai seama ca un avocado este copt, daca atunci cand il apesi, este moale si cand ii indepartezi codita de la cotor,...Citeste continuarea

Ciorba de oase cu zeama de varza

Postat de: MotanLaOale in Ciorbe

Oasele cu carne (oase de la cotlete) si cele afumate de la scarita se spala. Legumele se curata, se spala si se taie dupa dorinta. Intr-o oala, se pune uleiul, legumele, ardeiul si se calesc...Citeste continuarea

Chiftelute suedeze

Postat de: MotanLaOale in Porc

Se amesteca pesmetul cu laptele si se lasa 5 minute sa se absoarba lichidul. Ceapa se curata, se toaca marunt, se caleste 2-3 minute in lingurita de unt si se lasa la racit. Se amesteca...Citeste continuarea

Cartofi taranesti

Postat de: iri_love in Mancaruri cu carne

Pentru început, spălăm cartofi și ii punem la fiert cu tot cu coajă. Separat, intr-o tigaie, calim un pic ceapa in unt până se inmoaie, după care adaugam ceafa afumată pe...Citeste continuarea

Clatite cu ciuperci si sunca la cuptor

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Puneti faina intr-un castron adanc. Adaugati sarea, ouale treptat si diluati cu laptele. Amestecati bine si lasati sa se odihneasca 30 de minute. Adaugati untul topit si racit....Citeste continuarea

Cotlet de berbecut cu rozmarin

Postat de: mihaelar63 in Oaie

Bucata de cotlet de berbecut se limpezeste cu apa. Deasupra carnii, se rasneste sare roz de Himalaya amestecata cu fulgi de chilli. Frecati bine bucata de berbecut cu sarea...Citeste continuarea

CHEC CU FRUCTE CONFIATE SI CU NUCI

Postat de: mihaelar63 in Dulciuri

Fructele confiate, cele deshidratate si nucile se pun intr-un bol si se amesteca cu rom si limoncello. Lasati fructele si nuca sa se hidrateze macar o ora. Spargeti ouale si separati...Citeste continuarea

CIORBA DE CARTOFI SI DOVLECEL -la...

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Spalati bine legumele. Curatati si spalati din nou legumele. Tocati marunt ceapa. Feliati ardeii. Taiati cuburi patrunjelul radacina. Taiati rondele morcovii si usturoiul. Taiati...Citeste continuarea

Cotlet impanat la slow cooker...

Postat de: Constelatialeu in Slow Cooker

Crestam bucata de cotlet, presaram putina sare.  Punem 50 ml ulei intr-o tigaie, lasam sa se incinga si rumenim cotletul pe o parte si pe alta. Scoatem cotletul rumenit, presaram condimente...Citeste continuarea

Cartofi cu smantana, cascaval si...

Postat de: mirela0911 in Mancaruri cu carne

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt gata, se scurg de apa si se lasa la racit. Se curata de coaja, apoi se taie in cubulete potrivite. Separat, se bat...Citeste continuarea

Ciorba de pui

Postat de: oanapl in Ciorbe

Pui intr-o oala apa rece, in jur de 2 litri si apoi pui bucatile de carne de pui. Lasi sa fiarba la foc mediu si aduni spuma formata. Eu am transferat apoi in oala sub presiune si am fiert carnea...Citeste continuarea

Ciorba falsa de burta - cu ciuperci...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Legumele se curata si se spala. Curatati usturoiul. Ceapa, morcovul si patrunjelul se toaca marunt in vasul blenderului vertical de mana. Caliti usor legumele in ulei....Citeste continuarea

Cornulete din iaurt cu umplutura de...

Postat de: panacris in Dulciuri

Făina, iaurtul, drojdia, zahărul, untul topit, se pun într-un vas și se amestecă energic până ce se înglobează toate ingredientele. Aluatul obținut se lasă la dospit la...Citeste continuarea

Caracatita baby cu sos rosu

Postat de: oanapl in Fructe de mare

Cureți bine caracatitele, începând de la cap; de regulă, acesta se separă de corp; tai zona ochilor cu un cuțit; scoti restul organelor din cap; tot aici se află...Citeste continuarea

Ciorba de vacuta

Postat de: licurici_lra in Ciorbe

Carnea de vita se spala, apoi se pune la fiert cu sare. Eu am pus-o in oala sub presiune si am lasat-o 50 min de cand a inceput sa fiarba. Intre timp, am pregatit legumele. Ceapa,...Citeste continuarea

Cheeseburger

Postat de: Meea in Mancaruri cu carne

          Simplu si rapid facem acesti cheeseburgeri. Intai de toate, condimentam carnea tocata si apoi formam 2 chiftele mai maricele si mai groase.    ...Citeste continuarea

Ciorba din sira de porc

Postat de: Pungasa_Rogue in Ciorbe

Se portioneaza carnea, se spala si se pune la fiert intr-o oala cu apa. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie in doua. Ceapa se curata de foi si se spala. Telina se curata de...Citeste continuarea

Cheesecake cu lime si zmeura...

Postat de: Criss in Torturi

Pentru crusta, se macina biscuitii, se amesteca cu zaharul pudra, se adauga untul topit si se omogenizeaza. Se pune aceasta compozitie intr-o tava de tort, pe fundul careia am pus hartie de copt...Citeste continuarea

Ciorba de sfecla rosie cu cartofi

Postat de: oanapl in Ciorbe

Sfecla o fierbi in coaja, apoi o cureti si o tai cubulete. Daca doresti, poti sa o tai cubulete (sau sa o dai pe razatoarea mare) si o pui la fiert cruda impreuna cu restul legumelor. ...Citeste continuarea

Cornuri cu branza si cascaval

Postat de: cristinutanicolita in Aperitive / Garnituri

Punem faina cernuta intr-un bol. Adăugăm sarea,drojdia si amestecam.  Topim untul.  Punem peste faina oul, smantana si branza rasa. Omogenizam totul si adaugam treptat laptele...Citeste continuarea

Cuiburi de spaghete cu branza

Postat de: cristinutanicolita in Spaghete

Punem apa cu sare la fiert. Cand incepe sa clocoteasca, adaugam pastele si se fierb 7 min sau conform instrucțiunilor. Branza o faramitam sau o dam pe razatoare si o amestecam cu ouale si...Citeste continuarea

Cuscus cu pui si legume reteta...

Postat de: oanapl in Pui

Cum se prepara Cuscus cu pui si legume reteta simpla si gustoasa Speli carnea de pui si o tai cubulete. Cureti legumele, dupa care le speli si le tai cubulete sau fasii. Intr-o tigaie...Citeste continuarea

Churros cu parmezan

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Apa se pune intr-un vas pe foc, se pune untul bucati, apoi sarea, boiaua si pudra de curry, se da un clocot, apoi se toarna toata faina dintr-o data, se trage vasul de pe foc, se amesteca bine si...Citeste continuarea

Cheesecake cu Fructe de Padure si...

Postat de: BakeUpArtist in Torturi

Pentru crema de zmeură, am topit untul într-o cratiță, am adăugat zmeura, zahăr și am amestecat bine, lăsând la foc mic. Apoi am adăugat gălbenușurile, am amestecat și am...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu tarhon si jambon

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Am pus bucata de jambon la fiert, in oala sub presiune. Curatati  si spalati cartofii. Taiati cartofii cuburi mari si-i puneti in apa rece sa nu se oxideze. Curatati,...Citeste continuarea

Chiftelute cu branza si verdeata

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Verdeata se toaca, cascavalul se razuie, branza se faramiteaza, se amesteca totul intr-un bol, se pune si parmezanul, iaurtul, ouale, praful de sare, amidonul si praful de copt si se amesteca....Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu perisoare

Postat de: katty in Ciorbe

Amestecam intr-un castron carnea tocata cu ceapa tocata fin, sare, piper, grisul si oul. Omogenizam bine si formam perisoarele pe care le punem pe un tocator de lemn. Punem la fiert o oala cu apa....Citeste continuarea

Ciocolata de casa

Postat de: iri_love in Dulciuri

Punem apa împreună cu zahărul pe foc si lăsăm sa fiarbă până se topeste zaharul. Mai lasam pe foc timp de 5 minute, după care dăm deoparte, tăiem untul în cuburi si...Citeste continuarea

Cheesecake cu ciocolata

Postat de: oanapl in Torturi

Rupi biscuitii cu cacao in bucati, dupa care ii macini fin intr-un robot (sau in masina de nuca). Topesti untul si il torni peste biscuitii macinati. Amesteci totul bine. Pui un inel...Citeste continuarea

Cartofi umpluti

Postat de: nadea68 in Aperitive / Garnituri

Incepem cu cartofii, alegem 4 cartofi de aceeasi marime, ii spalam si-i punem la fiert. Dupa cam 40 minute, scoatem cartofii, ii lasam un pic sa raceasca. Intre timp, mozzarella o lasam la...Citeste continuarea

Chec cu nuca si cacao

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam bine cu un praf de sare, apoi adaugam 6 linguri de zahar si o lingurita zeama lamaie. Galbenusurile le mixam bine cu 2 linguri de zahar, apoi...Citeste continuarea

Cosulete cu salata de fasole cu...

Postat de: BurceaVasilica in Salate

Se taie lipiile in patru, se ung cu ulei de masline si se coc in forma de briose 5-10 minute, astfel capata forma unor cosulete. Intr-un bol, amestecam fasolea fiarta cu ardeiul maruntit,...Citeste continuarea

Conopida cu pulpe de pui

Postat de: oanapl in Pui

Pulpele de pui curatate, spalate si uscate, le prajesti pe ambele parti, intr-o tigaie in uleiul incins, dupa care le scoti. In tigaia cu ulei incins, calesti putin ceapa, spalata si tocata...Citeste continuarea

Clatite cu branza la cuptor - Blynai

Postat de: ctlina in Dulciuri

Puneti faina intr-un castron adanc. Adaugati sarea, zaharul, ouale treptat si diluati cu laptele. Amestecati bine si lasati sa se odihneasca 2 ore la rece. Dupa acest timp, adaugati lapte daca...Citeste continuarea

Cozonac cu rahat

Postat de: reisnaor_2006 in Dulciuri

      Pregatim maiaua din putin lapte caldut, drojdia si 1 lingura de faina. Restul de lapte il incalzim putin impreuna cu zaharul. Intr-un bol cernem faina amestecata...Citeste continuarea

Cornuri pufoase cu dulceata

Postat de: ancutsa in Dulciuri

    Se pregateste aluatul: intr-un vas incapator, se amesteca faina cu drojdia uscata. Se adauga celelalte ingrediente: apa calduta, laptele, zaharul, sarea si oul. Se amesteca,...Citeste continuarea

Chec cu zeama de portocala

Postat de: iri_love in Dulciuri

Pentu inceput, se separă albusurile de galbenusuri. Albusurile se vor bate cu un praf de sare. Iar in alt vas, se vor bate galbenusurile cu zaharul. Peste acestea se va adăuga uleiul si...Citeste continuarea

Clatite cu branza si oregano

Postat de: eumimi in Aperitive / Garnituri

Mai intai, pregatim compozitia pentru clatite: punem ouale intr-un bol, adaugam un praf de sare si le batem putin cu telul. Adaugam apa si batem in continuare, iar apoi faina treptat. Compozitia...Citeste continuarea

Cozonac baigli cu nuca

Postat de: madi_marin in Prajituri

Margarina la temperatura camerei şi tăiată cubuleţe se încorporează cu degetele în făina cernută, ca la aluatul de tartă. Când e nisipos, se adaugă laptele călduţ...Citeste continuarea

Chiftele cu porumb si branza

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

1. Se amesteca laptele, ouale, untul topit. Faina se pune intr-un vas larg, se face un gol in mijloc, se adauga amestecul de lapte. 2. Se adauga porumbul usor strivit in blender, cascavalul si...Citeste continuarea

Cheesecake Padurea Neagra

Postat de: Ela68 in Torturi

Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. Amestecam biscuitii macinati in blender cu untul topit si racit, ii punem intr-o forma cu diametrul de 22 cm si presam bine compozitia pana rezulta un...Citeste continuarea

Chiftelute din piept de pui cu...

Postat de: stefy_a in Pui

Patrunjelul se spala, se curata de codite si se toaca marunt. Se toaca pieptul de pui, se amesteca cu oul, patrunjelul tocat si se condimenteaza cu sare si piper. Cascavalul se taie bucatele...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]