Ceai cu perle de tapioca - Bubble Tea
Postat de: ctlina in BauturiPreparati ceaiul verde conform instrucţiunilor de pe etichetă, apoi adaugati siropul de menta şi lasati să se răcească. Fierbeti într-un recipient 1 litru de apă, adaugati perlele...Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci pleurotus cu...
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de legumeCiupercile pleurotus se curata, se spala si se taie fasii. Ceapa curatata, spalata si tocata se soteaza cateva minute in ulei, apoi adaugam ciupercite taiate si cubuletele de ardei rosu....Citeste continuarea
Cotlet de porc cu miere si mustar
Postat de: stefy_a in PorcFleicile de carne se spala, se sterg cu un prosop de hartie si se condimenteaza cu sare si piper pe fiecare parte. Se pregateste un sos din miere, sosul de soia, mustar si boabele de mustar si...Citeste continuarea
Chiftele de legume de post cu...
Postat de: Oana in Mancaruri de postDa pe razatoarea cu ochiuri mici dovlecelul, cartofii, morcovul si usturoiul. Pune-le intr-o sita si lasa-le sa se scurga. Preseaza-le putin sa elimini excesul de lichid....Citeste continuarea
Cum se fac ouale posate
Postat de: AlexTeacher in Scoala de gatit BucatarasPrima regula – un ou posat perfect iese dintr-un ou proaspat. Iata cum poti testa ouale: ia un pahar cu apa si pune oul. Daca sta la fund e proaspat , daca sta vertical, are 2-3 saptamani,...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi
Postat de: oanapl in Mancaruri de postCureti toate legumele si le speli bine. Ceapa, morcovul si ardeiul le toci cubulete mici si lei pui la fiert in 3 litri de apa. Pui telina, pastarnacul si patrunjelul intregi si le scoti la...Citeste continuarea
Conopida cu naut si sos de rosii
Postat de: oanapl in Mancaruri de postPui conopida desfacuta buchetele la fiert. Razi morcovul, tai ardeiul suvite scurte si subtiri si le pui la calit 2-3 minute in 2 linguri de ulei. Pui peste ele rosiile (le pasam cu o...Citeste continuarea
Cartofi de post la cuptor
Postat de: eumimi in Mancaruri de postEu am curatat cartofii de coaja, i-am taiat in 2-3 si i-am pus in punga magica, impreuna cu ceapa curatata de coaja si lasata intreaga si cu usturoiul. Am adaugat condimentul de la Maggi...Citeste continuarea
Covrigei crocanti de post
Postat de: Ina in Mancaruri de postIntr-un vas incapator, cernem faina ( chiar si de doua ori) pentru a o aerisi. Intr-un castron, punem 50 ml apa calda cu zaharul, drojdia si o lingura de faina. Amestecam cu o furculita si...Citeste continuarea
Ciorba de post
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postFasolea alba prefiarta si congelata am asezat-o in oala, am adaugat prazul tocat, ardeiul taiat bucatele si uleiul, apoi apa plata, pasta de ardei, am lasat la foc mic, pana s-au dezghetat boabele...Citeste continuarea
Ciorba de cocos de tara cu tagliatelle
Postat de: Pungasa_Rogue in CiorbeSe portioneaza carnea si se spala. Ceapa se curata de foi si se spala. Morcovul se curata de coaja si se spala. Gogosarul, se taie in doua, se curata de cotor si seminte si se...Citeste continuarea
Chiftele de spanac si piept de pui
Postat de: Adele in Mancare copiiSpanacul se curata si se spala foarte bine, se pune intr-o tigaie, cu putin ulei si usturoiul pisat, se caleste pentru 10 minute, la foc mare, cu un capac deasupra. Cand se receste putin, se...Citeste continuarea
Cremvusti in aluat
Postat de: oanapl in Mancaruri cu carneDupa ce s-a dezghetat aluatul complet, il intinzi si il netezesti cu sucitorul, apoi il tai in 6 parti egale. Imparti din ochi, in trei, pe partea lunga si treimile din parti le tai fasii de 1,5-2...Citeste continuarea
Covrigi dospiti cu seminte de mac...
Postat de: Valclaudia in PiineIntr-un vas incapator, amestecam drojdia cu sarea si zaharul. Adaugam apa calduta, apoi faina proaspat cernuta. Amestecam si incorporam apoi uleiul in aluat pentru a-i da...Citeste continuarea
Cum se toaca verdeturile
Postat de: AlexTeacher in Scoala de gatit BucatarasPentru a toca rozmarinul si cimbrul, trebuie mai intai sa curatati frunzulitele de pe crenguta. Se taie apoi prin miscarea de balans a cutitului. Frunzele mai mari de busuioc se rup de pe...Citeste continuarea
Chiftele cu salata de ceapa
Postat de: eumimi in PorcSe taie 2 cepe marunt si se amesteca cu carnea tocata. Se adauga bulionul, usturoiul dat pe razatoarea mica, ardei boia dulce, sare si piper. Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea mica,...Citeste continuarea
Ceafa de porc prajita, cu cartofi...
Postat de: amradu in PorcSe taie ceafa in felii de 1.5-2 cm grosime, se da cu sare si piper pe toate partile, se prajeste pana devine crocanta. Cartofii se taie in fasii medii spre mari (cum ii face bunica mea) se dau...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: eumimi in Mancaruri de legumeSe curata ciupercile de pielita exterioara, iar cozile sa taie marunt( nu se arunca). Usturoiul se curata si se taie fiecare catel cat mai marunt. Carnatii se prajesc si se taie feliute...Citeste continuarea
Conopida cu mazare in stil indian
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe adauga conopida intr-un bol mare si se presara cu faina, curcuma, sare si o lingura de ulei. Se amesteca bine. Se incalzeste restul de ulei, intr-o tigaie mare, la foc mediu. Se adauga...Citeste continuarea
Ciorba de praz
Postat de: Pungasa_Rogue in CiorbePrazul curatat de foi se spala si se taie bucati mari de 4-5 cm. Se inabusa, acoperind cratita cu un capac, in ulei, cu putina sare. Gogosarul se taie in doua, se curata de cotor si seminte si...Citeste continuarea
Ciorba de crap si somon cu smantana
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeSe pune la fiert apa cu sare, in care se fierbe pestele. Legumele se curata si se spala. Morcovul si dovlecelul se taie cuburi mai mici. Cartofii se taie cuburi mai...Citeste continuarea
Cum se curata o rodie
Postat de: AlexTeacher in Scoala de gatit BucatarasRodia se poate curata in doua moduri: Prima varianta: se taie capacelul rodiei pana incep sa se vada bobitele si se scobeste in interior cotorul, eliminandu-l. Apoi se cresteaza de jur...Citeste continuarea
Coaste la cuptor
Postat de: MotanLaOale in PorcCarnea se fasoneaza si se cresteaza jumatate, dupa fiecare os. Se pune uleiul in tava si se unge bucata de carne bine, pe ambele parti. Se presara pe ambele parti cu vegeta, piper,...Citeste continuarea
Creveti in lapte de cocos
Postat de: gurita_ta2005 in Fructe de mareCrevetii se curata bine de coada, cap, coaja de deasupra, se clatesc sub apa rece si se lasa la scurs. Se pun intr-un castron cu ulei de masline, piper si frunze de busuioc. Lasam la frigider...Citeste continuarea
Cum se curata un avocado
Postat de: AlexTeacher in Scoala de gatit BucatarasEste important sa stii sa alegi un avocado copt si sa il cureti rapid. Iti dai seama ca un avocado este copt, daca atunci cand il apesi, este moale si cand ii indepartezi codita de la cotor,...Citeste continuarea
Ciorba de oase cu zeama de varza
Postat de: MotanLaOale in CiorbeOasele cu carne (oase de la cotlete) si cele afumate de la scarita se spala. Legumele se curata, se spala si se taie dupa dorinta. Intr-o oala, se pune uleiul, legumele, ardeiul si se calesc...Citeste continuarea
Chiftelute suedeze
Postat de: MotanLaOale in PorcSe amesteca pesmetul cu laptele si se lasa 5 minute sa se absoarba lichidul. Ceapa se curata, se toaca marunt, se caleste 2-3 minute in lingurita de unt si se lasa la racit. Se amesteca...Citeste continuarea
Cartofi taranesti
Postat de: iri_love in Mancaruri cu carnePentru început, spălăm cartofi și ii punem la fiert cu tot cu coajă. Separat, intr-o tigaie, calim un pic ceapa in unt până se inmoaie, după care adaugam ceafa afumată pe...Citeste continuarea
Clatite cu ciuperci si sunca la cuptor
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriPuneti faina intr-un castron adanc. Adaugati sarea, ouale treptat si diluati cu laptele. Amestecati bine si lasati sa se odihneasca 30 de minute. Adaugati untul topit si racit....Citeste continuarea
Cotlet de berbecut cu rozmarin
Postat de: mihaelar63 in OaieBucata de cotlet de berbecut se limpezeste cu apa. Deasupra carnii, se rasneste sare roz de Himalaya amestecata cu fulgi de chilli. Frecati bine bucata de berbecut cu sarea...Citeste continuarea
CHEC CU FRUCTE CONFIATE SI CU NUCI
Postat de: mihaelar63 in DulciuriFructele confiate, cele deshidratate si nucile se pun intr-un bol si se amesteca cu rom si limoncello. Lasati fructele si nuca sa se hidrateze macar o ora. Spargeti ouale si separati...Citeste continuarea
CIORBA DE CARTOFI SI DOVLECEL -la...
Postat de: mihaelar63 in CiorbeSpalati bine legumele. Curatati si spalati din nou legumele. Tocati marunt ceapa. Feliati ardeii. Taiati cuburi patrunjelul radacina. Taiati rondele morcovii si usturoiul. Taiati...Citeste continuarea
Cotlet impanat la slow cooker...
Postat de: Constelatialeu in Slow CookerCrestam bucata de cotlet, presaram putina sare. Punem 50 ml ulei intr-o tigaie, lasam sa se incinga si rumenim cotletul pe o parte si pe alta. Scoatem cotletul rumenit, presaram condimente...Citeste continuarea
Cartofi cu smantana, cascaval si...
Postat de: mirela0911 in Mancaruri cu carneCartofii se spala bine si se pun la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt gata, se scurg de apa si se lasa la racit. Se curata de coaja, apoi se taie in cubulete potrivite. Separat, se bat...Citeste continuarea
Ciorba de pui
Postat de: oanapl in CiorbePui intr-o oala apa rece, in jur de 2 litri si apoi pui bucatile de carne de pui. Lasi sa fiarba la foc mediu si aduni spuma formata. Eu am transferat apoi in oala sub presiune si am fiert carnea...Citeste continuarea
Ciorba falsa de burta - cu ciuperci...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeLegumele se curata si se spala. Curatati usturoiul. Ceapa, morcovul si patrunjelul se toaca marunt in vasul blenderului vertical de mana. Caliti usor legumele in ulei....Citeste continuarea
Cornulete din iaurt cu umplutura de...
Postat de: panacris in DulciuriFăina, iaurtul, drojdia, zahărul, untul topit, se pun într-un vas și se amestecă energic până ce se înglobează toate ingredientele. Aluatul obținut se lasă la dospit la...Citeste continuarea
Caracatita baby cu sos rosu
Postat de: oanapl in Fructe de mareCureți bine caracatitele, începând de la cap; de regulă, acesta se separă de corp; tai zona ochilor cu un cuțit; scoti restul organelor din cap; tot aici se află...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta
Postat de: licurici_lra in CiorbeCarnea de vita se spala, apoi se pune la fiert cu sare. Eu am pus-o in oala sub presiune si am lasat-o 50 min de cand a inceput sa fiarba. Intre timp, am pregatit legumele. Ceapa,...Citeste continuarea
Cheeseburger
Postat de: Meea in Mancaruri cu carneSimplu si rapid facem acesti cheeseburgeri. Intai de toate, condimentam carnea tocata si apoi formam 2 chiftele mai maricele si mai groase. ...Citeste continuarea
Ciorba din sira de porc
Postat de: Pungasa_Rogue in CiorbeSe portioneaza carnea, se spala si se pune la fiert intr-o oala cu apa. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie in doua. Ceapa se curata de foi si se spala. Telina se curata de...Citeste continuarea
Cheesecake cu lime si zmeura...
Postat de: Criss in TorturiPentru crusta, se macina biscuitii, se amesteca cu zaharul pudra, se adauga untul topit si se omogenizeaza. Se pune aceasta compozitie intr-o tava de tort, pe fundul careia am pus hartie de copt...Citeste continuarea
Ciorba de sfecla rosie cu cartofi
Postat de: oanapl in CiorbeSfecla o fierbi in coaja, apoi o cureti si o tai cubulete. Daca doresti, poti sa o tai cubulete (sau sa o dai pe razatoarea mare) si o pui la fiert cruda impreuna cu restul legumelor. ...Citeste continuarea
Cornuri cu branza si cascaval
Postat de: cristinutanicolita in Aperitive / GarnituriPunem faina cernuta intr-un bol. Adăugăm sarea,drojdia si amestecam. Topim untul. Punem peste faina oul, smantana si branza rasa. Omogenizam totul si adaugam treptat laptele...Citeste continuarea
Cuiburi de spaghete cu branza
Postat de: cristinutanicolita in SpaghetePunem apa cu sare la fiert. Cand incepe sa clocoteasca, adaugam pastele si se fierb 7 min sau conform instrucțiunilor. Branza o faramitam sau o dam pe razatoare si o amestecam cu ouale si...Citeste continuarea
Cuscus cu pui si legume reteta...
Postat de: oanapl in PuiCum se prepara Cuscus cu pui si legume reteta simpla si gustoasa Speli carnea de pui si o tai cubulete. Cureti legumele, dupa care le speli si le tai cubulete sau fasii. Intr-o tigaie...Citeste continuarea
Churros cu parmezan
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriApa se pune intr-un vas pe foc, se pune untul bucati, apoi sarea, boiaua si pudra de curry, se da un clocot, apoi se toarna toata faina dintr-o data, se trage vasul de pe foc, se amesteca bine si...Citeste continuarea
Cheesecake cu Fructe de Padure si...
Postat de: BakeUpArtist in TorturiPentru crema de zmeură, am topit untul într-o cratiță, am adăugat zmeura, zahăr și am amestecat bine, lăsând la foc mic. Apoi am adăugat gălbenușurile, am amestecat și am...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu tarhon si jambon
Postat de: mihaelar63 in CiorbeAm pus bucata de jambon la fiert, in oala sub presiune. Curatati si spalati cartofii. Taiati cartofii cuburi mari si-i puneti in apa rece sa nu se oxideze. Curatati,...Citeste continuarea
Chiftelute cu branza si verdeata
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriVerdeata se toaca, cascavalul se razuie, branza se faramiteaza, se amesteca totul intr-un bol, se pune si parmezanul, iaurtul, ouale, praful de sare, amidonul si praful de copt si se amesteca....Citeste continuarea