Ceafa de porc prajita, cu cartofi...
Postat de: amradu in PorcSe taie ceafa in felii de 1.5-2 cm grosime, se da cu sare si piper pe toate partile, se prajeste pana devine crocanta. Cartofii se taie in fasii medii spre mari (cum ii face bunica mea) se dau...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: eumimi in Mancaruri de legumeSe curata ciupercile de pielita exterioara, iar cozile sa taie marunt( nu se arunca). Usturoiul se curata si se taie fiecare catel cat mai marunt. Carnatii se prajesc si se taie feliute...Citeste continuarea
Conopida cu mazare in stil indian
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe adauga conopida intr-un bol mare si se presara cu faina, curcuma, sare si o lingura de ulei. Se amesteca bine. Se incalzeste restul de ulei, intr-o tigaie mare, la foc mediu. Se adauga...Citeste continuarea
Ciorba de praz
Postat de: Pungasa_Rogue in CiorbePrazul curatat de foi se spala si se taie bucati mari de 4-5 cm. Se inabusa, acoperind cratita cu un capac, in ulei, cu putina sare. Gogosarul se taie in doua, se curata de cotor si seminte si...Citeste continuarea
Ciorba de crap si somon cu smantana
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeSe pune la fiert apa cu sare, in care se fierbe pestele. Legumele se curata si se spala. Morcovul si dovlecelul se taie cuburi mai mici. Cartofii se taie cuburi mai...Citeste continuarea
Cum se curata o rodie
Postat de: AlexTeacher in Scoala de gatit BucatarasRodia se poate curata in doua moduri: Prima varianta: se taie capacelul rodiei pana incep sa se vada bobitele si se scobeste in interior cotorul, eliminandu-l. Apoi se cresteaza de jur...Citeste continuarea
Coaste la cuptor
Postat de: MotanLaOale in PorcCarnea se fasoneaza si se cresteaza jumatate, dupa fiecare os. Se pune uleiul in tava si se unge bucata de carne bine, pe ambele parti. Se presara pe ambele parti cu vegeta, piper,...Citeste continuarea
Creveti in lapte de cocos
Postat de: gurita_ta2005 in Fructe de mareCrevetii se curata bine de coada, cap, coaja de deasupra, se clatesc sub apa rece si se lasa la scurs. Se pun intr-un castron cu ulei de masline, piper si frunze de busuioc. Lasam la frigider...Citeste continuarea
Cum se curata un avocado
Postat de: AlexTeacher in Scoala de gatit BucatarasEste important sa stii sa alegi un avocado copt si sa il cureti rapid. Iti dai seama ca un avocado este copt, daca atunci cand il apesi, este moale si cand ii indepartezi codita de la cotor,...Citeste continuarea
Ciorba de oase cu zeama de varza
Postat de: MotanLaOale in CiorbeOasele cu carne (oase de la cotlete) si cele afumate de la scarita se spala. Legumele se curata, se spala si se taie dupa dorinta. Intr-o oala, se pune uleiul, legumele, ardeiul si se calesc...Citeste continuarea
Chiftelute suedeze
Postat de: MotanLaOale in PorcSe amesteca pesmetul cu laptele si se lasa 5 minute sa se absoarba lichidul. Ceapa se curata, se toaca marunt, se caleste 2-3 minute in lingurita de unt si se lasa la racit. Se amesteca...Citeste continuarea
Cartofi taranesti
Postat de: iri_love in Mancaruri cu carnePentru început, spălăm cartofi și ii punem la fiert cu tot cu coajă. Separat, intr-o tigaie, calim un pic ceapa in unt până se inmoaie, după care adaugam ceafa afumată pe...Citeste continuarea
Clatite cu ciuperci si sunca la cuptor
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriPuneti faina intr-un castron adanc. Adaugati sarea, ouale treptat si diluati cu laptele. Amestecati bine si lasati sa se odihneasca 30 de minute. Adaugati untul topit si racit....Citeste continuarea
Cotlet de berbecut cu rozmarin
Postat de: mihaelar63 in OaieBucata de cotlet de berbecut se limpezeste cu apa. Deasupra carnii, se rasneste sare roz de Himalaya amestecata cu fulgi de chilli. Frecati bine bucata de berbecut cu sarea...Citeste continuarea
CHEC CU FRUCTE CONFIATE SI CU NUCI
Postat de: mihaelar63 in DulciuriFructele confiate, cele deshidratate si nucile se pun intr-un bol si se amesteca cu rom si limoncello. Lasati fructele si nuca sa se hidrateze macar o ora. Spargeti ouale si separati...Citeste continuarea
CIORBA DE CARTOFI SI DOVLECEL -la...
Postat de: mihaelar63 in CiorbeSpalati bine legumele. Curatati si spalati din nou legumele. Tocati marunt ceapa. Feliati ardeii. Taiati cuburi patrunjelul radacina. Taiati rondele morcovii si usturoiul. Taiati...Citeste continuarea
Cotlet impanat la slow cooker...
Postat de: Constelatialeu in Slow CookerCrestam bucata de cotlet, presaram putina sare. Punem 50 ml ulei intr-o tigaie, lasam sa se incinga si rumenim cotletul pe o parte si pe alta. Scoatem cotletul rumenit, presaram condimente...Citeste continuarea
Cartofi cu smantana, cascaval si...
Postat de: mirela0911 in Mancaruri cu carneCartofii se spala bine si se pun la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt gata, se scurg de apa si se lasa la racit. Se curata de coaja, apoi se taie in cubulete potrivite. Separat, se bat...Citeste continuarea
Ciorba de pui
Postat de: oanapl in CiorbePui intr-o oala apa rece, in jur de 2 litri si apoi pui bucatile de carne de pui. Lasi sa fiarba la foc mediu si aduni spuma formata. Eu am transferat apoi in oala sub presiune si am fiert carnea...Citeste continuarea
Ciorba falsa de burta - cu ciuperci...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeLegumele se curata si se spala. Curatati usturoiul. Ceapa, morcovul si patrunjelul se toaca marunt in vasul blenderului vertical de mana. Caliti usor legumele in ulei....Citeste continuarea
Cornulete din iaurt cu umplutura de...
Postat de: panacris in DulciuriFăina, iaurtul, drojdia, zahărul, untul topit, se pun într-un vas și se amestecă energic până ce se înglobează toate ingredientele. Aluatul obținut se lasă la dospit la...Citeste continuarea
Caracatita baby cu sos rosu
Postat de: oanapl in Fructe de mareCureți bine caracatitele, începând de la cap; de regulă, acesta se separă de corp; tai zona ochilor cu un cuțit; scoti restul organelor din cap; tot aici se află...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta
Postat de: licurici_lra in CiorbeCarnea de vita se spala, apoi se pune la fiert cu sare. Eu am pus-o in oala sub presiune si am lasat-o 50 min de cand a inceput sa fiarba. Intre timp, am pregatit legumele. Ceapa,...Citeste continuarea
Cheeseburger
Postat de: Meea in Mancaruri cu carneSimplu si rapid facem acesti cheeseburgeri. Intai de toate, condimentam carnea tocata si apoi formam 2 chiftele mai maricele si mai groase. ...Citeste continuarea
Ciorba din sira de porc
Postat de: Pungasa_Rogue in CiorbeSe portioneaza carnea, se spala si se pune la fiert intr-o oala cu apa. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie in doua. Ceapa se curata de foi si se spala. Telina se curata de...Citeste continuarea
Cheesecake cu lime si zmeura...
Postat de: Criss in TorturiPentru crusta, se macina biscuitii, se amesteca cu zaharul pudra, se adauga untul topit si se omogenizeaza. Se pune aceasta compozitie intr-o tava de tort, pe fundul careia am pus hartie de copt...Citeste continuarea
Ciorba de sfecla rosie cu cartofi
Postat de: oanapl in CiorbeSfecla o fierbi in coaja, apoi o cureti si o tai cubulete. Daca doresti, poti sa o tai cubulete (sau sa o dai pe razatoarea mare) si o pui la fiert cruda impreuna cu restul legumelor. ...Citeste continuarea
Cornuri cu branza si cascaval
Postat de: cristinutanicolita in Aperitive / GarnituriPunem faina cernuta intr-un bol. Adăugăm sarea,drojdia si amestecam. Topim untul. Punem peste faina oul, smantana si branza rasa. Omogenizam totul si adaugam treptat laptele...Citeste continuarea
Cuiburi de spaghete cu branza
Postat de: cristinutanicolita in SpaghetePunem apa cu sare la fiert. Cand incepe sa clocoteasca, adaugam pastele si se fierb 7 min sau conform instrucțiunilor. Branza o faramitam sau o dam pe razatoare si o amestecam cu ouale si...Citeste continuarea
Cuscus cu pui si legume reteta...
Postat de: oanapl in PuiCum se prepara Cuscus cu pui si legume reteta simpla si gustoasa Speli carnea de pui si o tai cubulete. Cureti legumele, dupa care le speli si le tai cubulete sau fasii. Intr-o tigaie...Citeste continuarea
Churros cu parmezan
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriApa se pune intr-un vas pe foc, se pune untul bucati, apoi sarea, boiaua si pudra de curry, se da un clocot, apoi se toarna toata faina dintr-o data, se trage vasul de pe foc, se amesteca bine si...Citeste continuarea
Cheesecake cu Fructe de Padure si...
Postat de: BakeUpArtist in TorturiPentru crema de zmeură, am topit untul într-o cratiță, am adăugat zmeura, zahăr și am amestecat bine, lăsând la foc mic. Apoi am adăugat gălbenușurile, am amestecat și am...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu tarhon si jambon
Postat de: mihaelar63 in CiorbeAm pus bucata de jambon la fiert, in oala sub presiune. Curatati si spalati cartofii. Taiati cartofii cuburi mari si-i puneti in apa rece sa nu se oxideze. Curatati,...Citeste continuarea
Chiftelute cu branza si verdeata
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriVerdeata se toaca, cascavalul se razuie, branza se faramiteaza, se amesteca totul intr-un bol, se pune si parmezanul, iaurtul, ouale, praful de sare, amidonul si praful de copt si se amesteca....Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu perisoare
Postat de: katty in CiorbeAmestecam intr-un castron carnea tocata cu ceapa tocata fin, sare, piper, grisul si oul. Omogenizam bine si formam perisoarele pe care le punem pe un tocator de lemn. Punem la fiert o oala cu apa....Citeste continuarea
Ciocolata de casa
Postat de: iri_love in DulciuriPunem apa împreună cu zahărul pe foc si lăsăm sa fiarbă până se topeste zaharul. Mai lasam pe foc timp de 5 minute, după care dăm deoparte, tăiem untul în cuburi si...Citeste continuarea
Cheesecake cu ciocolata
Postat de: oanapl in TorturiRupi biscuitii cu cacao in bucati, dupa care ii macini fin intr-un robot (sau in masina de nuca). Topesti untul si il torni peste biscuitii macinati. Amesteci totul bine. Pui un inel...Citeste continuarea
Cartofi umpluti
Postat de: nadea68 in Aperitive / GarnituriIncepem cu cartofii, alegem 4 cartofi de aceeasi marime, ii spalam si-i punem la fiert. Dupa cam 40 minute, scoatem cartofii, ii lasam un pic sa raceasca. Intre timp, mozzarella o lasam la...Citeste continuarea
Chec cu nuca si cacao
Postat de: Constelatialeu in DulciuriSeparam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam bine cu un praf de sare, apoi adaugam 6 linguri de zahar si o lingurita zeama lamaie. Galbenusurile le mixam bine cu 2 linguri de zahar, apoi...Citeste continuarea
Cosulete cu salata de fasole cu...
Postat de: BurceaVasilica in SalateSe taie lipiile in patru, se ung cu ulei de masline si se coc in forma de briose 5-10 minute, astfel capata forma unor cosulete. Intr-un bol, amestecam fasolea fiarta cu ardeiul maruntit,...Citeste continuarea
Conopida cu pulpe de pui
Postat de: oanapl in PuiPulpele de pui curatate, spalate si uscate, le prajesti pe ambele parti, intr-o tigaie in uleiul incins, dupa care le scoti. In tigaia cu ulei incins, calesti putin ceapa, spalata si tocata...Citeste continuarea
Clatite cu branza la cuptor - Blynai
Postat de: ctlina in DulciuriPuneti faina intr-un castron adanc. Adaugati sarea, zaharul, ouale treptat si diluati cu laptele. Amestecati bine si lasati sa se odihneasca 2 ore la rece. Dupa acest timp, adaugati lapte daca...Citeste continuarea
Cozonac cu rahat
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriPregatim maiaua din putin lapte caldut, drojdia si 1 lingura de faina. Restul de lapte il incalzim putin impreuna cu zaharul. Intr-un bol cernem faina amestecata...Citeste continuarea
Cornuri pufoase cu dulceata
Postat de: ancutsa in DulciuriSe pregateste aluatul: intr-un vas incapator, se amesteca faina cu drojdia uscata. Se adauga celelalte ingrediente: apa calduta, laptele, zaharul, sarea si oul. Se amesteca,...Citeste continuarea
Chec cu zeama de portocala
Postat de: iri_love in DulciuriPentu inceput, se separă albusurile de galbenusuri. Albusurile se vor bate cu un praf de sare. Iar in alt vas, se vor bate galbenusurile cu zaharul. Peste acestea se va adăuga uleiul si...Citeste continuarea
Clatite cu branza si oregano
Postat de: eumimi in Aperitive / GarnituriMai intai, pregatim compozitia pentru clatite: punem ouale intr-un bol, adaugam un praf de sare si le batem putin cu telul. Adaugam apa si batem in continuare, iar apoi faina treptat. Compozitia...Citeste continuarea
Cozonac baigli cu nuca
Postat de: madi_marin in PrajituriMargarina la temperatura camerei şi tăiată cubuleţe se încorporează cu degetele în făina cernută, ca la aluatul de tartă. Când e nisipos, se adaugă laptele călduţ...Citeste continuarea
Chiftele cu porumb si branza
Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri1. Se amesteca laptele, ouale, untul topit. Faina se pune intr-un vas larg, se face un gol in mijloc, se adauga amestecul de lapte. 2. Se adauga porumbul usor strivit in blender, cascavalul si...Citeste continuarea
Cheesecake Padurea Neagra
Postat de: Ela68 in TorturiPreincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. Amestecam biscuitii macinati in blender cu untul topit si racit, ii punem intr-o forma cu diametrul de 22 cm si presam bine compozitia pana rezulta un...Citeste continuarea
Chiftelute din piept de pui cu...
Postat de: stefy_a in PuiPatrunjelul se spala, se curata de codite si se toaca marunt. Se toaca pieptul de pui, se amesteca cu oul, patrunjelul tocat si se condimenteaza cu sare si piper. Cascavalul se taie bucatele...Citeste continuarea