Cartofi frantuzesti

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 28 Apr 2017 | 4208 vizualizari

 

Nu știu dacă rețeta este de la francezi sau așa se numește ea, pur și simplu. Cartofii franțuzești sunt, nu numai buni, dar și ușor de gătit, iar asta mi se pare cel mai important. Bucătăria și gusturile trec dincolo de granițele teritoriale...

 

INGREDIENTE

  • 8-10 cartofi mari (sau 12-14 cartofi mici)
  • 3 ouă fierte tari
  • 2 ouă crude
  • 150-200 grame telemea
  • 200 gr smântână
  • 200 gr brânză dulce
  • 3-4 felii de șvaițer
  • 4 linguri de ulei
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:

Se fierb cartofii întregi și se lasă puțin la răcit, după care se curăță de coji.

Ouăle se fierb tari și se curăță de coji.

Se unge cratița cu ulei, după care se pun în ea cartofii fierți, tăiați rondele de câte 1 cm grosime, într-un prim strat, apoi brânza dulce, ouăle fierte tari, tăiate rondele, piper, o jumătate din cantitatea de smântână și o jumătate din cantitatea de telemea, răzuită fin. Se toarnă peste acest prim strat două linguri de ulei și se continuă cu cel de-al doilea strat.

Se aranjează al doilea rând de cartofi fierți tăiați rondele, se presară piper, se toarnă smântâna care a mai rămas, se pune restul de telemea rasă fin și la urmă, se acoperă totul cu feliile de șvaițer, stropite cu celelalte două linguri de ulei. Peste toată această compoziție, se toarnă cele două ouă bătute spumă.

Se dă la cuptor cam o oră sau până se rumenește frumos și scade smântâna (dar nu total, pentru că astfel mâncarea ar fi seacă).

Se servesc calzi. De regulă, mâncărurile cu cartofi se mănâncă fără pâine, dar cine vrea, nu-l poate opri nimeni...!

TIPS-URI

1

Cartofii franțuzești se lasă în cuptor până se rumenesc bine, dar trebuie să mai rămână puțin sos, pentru ca mâncarea să nu fie seacă.

2

Reîncălzită, această mâncare nu mai este la fel de bună. De aceea, e bine să faceți atât cât mâncați la o masă.

3

Rețeta nu conține sare, pentru că telemeaua este sărată. Cine dorește, poate să mai adauge sare, după gustul său, la consum.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spanac cu OUA si CARNATI :)))