Crema portocale /Orange Curd

de Catalina L in Dulciuri, 6 Mai 2017 | 3965 vizualizari

 

 
Curd-ul (in engleza Fruit curd ) in general, este o crema pe baza de fructe. Este extrem de raspandita in Marea Britanie si in SUA .
Crema cu lamaie este cea mai populara, insa se poate pregati si cu lime, portocala, grepfruit..... 
Iata o reteta cu portocale.
http://blogulluicatalina.blogspot.fr/2017/03/crema-orange-curd.html

 

INGREDIENTE

pentru 400 -500 g de crema:
  • 3 galbenusuri de ou
  • 80 g de zahar
  • 20 g de amidon de porumb - Maizena
  • 25 cl de suc de portocale (3-4 portocale)
  • 40 g de unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema portocale /Orange Curd:

 

Într-un castron, se bat ouale cu zaharul, pana cand amestecul se albeste. Adaugati amidonul si amestecati. Se adauga treptat sucul de portocale.

Se toarnă amestecul obtinut intr-o cratiță.

Se pune la fiert la foc mic, pana se ingroasa- aproximativ 5 minute.
Atentie crema se incheaga rapid ... se amestecă bine cu un tel.

Luati de pe foc si adaugati untul moale.

Se lasa sa se raceasca, amestecand din cand in cand.

Puneti un film alimentar la suprafata si dati la frigider.

Am facut mini tarte- pentru aluat vezi reteta aici.

 

Crema curd este recomandat s-o pregatiti o zi înainte, ca sa fie rece.

Daca va ramane, o puteti pastra intr-un borcan inchis etans timp de o saptamana, la frigider.

TIPS-URI

1

Crema curd este recomandat s-o pregatiti o zi înainte, ca sa fie rece.

2

Daca va ramane, o puteti pastra intr-un borcan inchis etans timp de o saptamana, la frigider.

3

Poate fi folosita ca umplutura pentru prajituri, tarte, cupcakes, torturi, gogosi, clatite etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema portocale /Orange Curd" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

ieri la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

ieri la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta frangipane cu zmeura