Coltunasi cu cartofi

de RODIMUR in Mancaruri de post, 5 Apr 2017 | 9425 vizualizari

 

 Rețete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 500 grame de făină de grâu 
  • 100 grame de gris 
  • 1 praf de sare, după gust 
  • apă caldă
  • 8 cartofi
  • 1 ceapa
  • ulei
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coltunasi cu cartofi:

Din faina, gris, un praf de sare si putina apa calda, se face un aluat potrivit de moale.

Se face un puré din 6-8 cartofi și se condimentează cu sare și piper, după gust. Se adaugă o ceapă medie (prăjită puțin, cât să se înmoaie, nu să se ardă) cu tot cu uleiul în care s-a prăjit, pentru ca umplutura să fie onctuoasă și legată.

Se întinde o foaie de aluat, de 4-5 milimetri grosime, în care se decupează, cu o formă specială, foițele pentru colțunași. Cine nu are formă specială pentru colțunași (care prin presare, lipește colțunașii) poate folosi o formă rotundă, eventual un pahar.)

Colțunașii se umplu cu această compoziție de post, se lipesc si se pun la fiert într-o oală cu apă clocotită în care s-a pus, în prealabil, puțină sare. După 10-12 minute, colțunașii sunt fierți. Se scot cu o spumieră și se așază într-un platou. Ca să nu se lipească între ei, se vor stropi, pe toată suprafața lor, cu puțin ulei încălzit, în care s-a rumenit o lingură de pesmet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]