A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chec After Eight

Postat de: simona72 in Prajituri

Untul moale la temperatura camerei, se mixeaza pana devine spumos, impreuna cu indulcitorul natural si praful de sare. Se adauga cate un ou, se mixeaza foarte bine dupa fiecare, pana la...Citeste continuarea

Cornulete pufoase umplute cu rahat

Postat de: maria_ilie in Dulciuri

Intr-un castron, punem faina, untura si ouale si amestecam. Separat, incalzim laptele in care dizolvam drojdia, zaharul si sarea, apoi turnam peste faina si framantam bine. Acoperim castronul cu...Citeste continuarea

Cozonacul pofticios

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

E stiut ca ingredientele e bine sa fie la temperatura camerei, pentru o mai buna reusita a preparatului. Pentru inceput, am cernut faina intr-un castron incapator, am facut in mijloc o gropita...Citeste continuarea

Coffee cheesecake

Postat de: oanapl in Prajituri

Incingi cuptorul la 190 grade Celsius. Pui nucile intr-o tava si le dai la cuptor pentru 7 minute. Le scoti din cuptor si le lasi sa se raceasca. Intr-un castron, amesteci faina cu sarea si...Citeste continuarea

Cannelloni cu spanac si cascaval

Postat de: oanapl in Cannelloni

Cureţi şi speli spanacul în câteva ape, il pui la fiert într-o oală cu apă şi cu sare. Il lasi să dea în câteva clocote până se înmoaie şi il pui...Citeste continuarea

Cartofi taranesti

Postat de: privatelaura in Mancaruri de legume

Se curăță și se spală cartofii, gogoșarul și ceapa. Usturoiul se curăță și se toacă mărunt. Cartofii se taie cuburi potrivite, se gătesc 10 minute la aburi sau se fierb în...Citeste continuarea

Chec de carne

Postat de: dantes in Porc

Spalam carnea, o portionam si o dam prin masina de tocat. Taiem in bucati mici ciupercile, ardeiul gras si frunzele de patrunjel. Amestecam totul, adaugam ouale, pesmetul si patrunjelul. Punem...Citeste continuarea

Ciuperci brune umplute la tigaie

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

In doua linguri de masline, punem ciupercile spalate cu partea interioara in jos, punem capacul si le lasam 2 minute sa se inmoaie. Intoarcem ciupercile, luam tigaia de pe foc, punem in fiecare...Citeste continuarea

Crochete cu branza Edam

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Dati branza pe razatoare. Adaugati, oul, faina, piperul si paprika. Amestecati toate ingredientele si formati bile mici. Dati-le prin faina si prajiti-le in uleiul incins, pana cand...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi

Postat de: dantes in Ciorbe

Ciolanul sau alta afumatura se taie in cubulete si se pune la fiert in un litru de apa. Cand este fiert pe jumate, adaugam morcovul si patrunjelul taiat rondele si cartofii taiati cubulete si se...Citeste continuarea

Cornuri cu mere

Postat de: stefy_a in Dulciuri

Zaharul se dizolva in laptele caldut. Intr-un vas, se pune faina si se amesteca cu drojdia, apoi se adauga laptele cu zaharul dizolvat. Se framanta pana se obtine un aluat moale si...Citeste continuarea

Chec cu mac

Postat de: postavaru in Prajituri

Amestecam macul cu zaharul si pesmetul. Peste ele, turnam apa clocotita, amestecam si dam deoparte. Pentru aluat, mixam untul moale cu zaharul pana devine cremos, apoi adaugam ouale, pe rand,...Citeste continuarea

Ciocolata de casa cu piper

Postat de: amalia01 in Dulciuri

Tapetezi o tava cu cele 50 g de unt. Se pun intr-o craticioara zaharul si apa, la foc mic. Din momentul in care incepe sa clocoteasca, se mai lasa 10 minute, dupa care adaugi untul taiat cuburi...Citeste continuarea

Crocant bouche

Postat de: carmen in Dulciuri

Intai, facem gogoselele. Punem la fiert apa, sare, unt. Cand untul s-a topit, trantim faina si amestecam energic pana obtinem o pasta. Maxim 1 minut pe foc si grija mare sa nu se lipeasca. Dam...Citeste continuarea

Chec din biscuiti si ciocolata

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-o cratita, adaugam frisca, ciocolata rupta bucatele, untul bucati si punem pe foc, amestecand continuu pana ce se topeste ciocolata. Biscuiti ii macinam cu robotul sau ii rupem bucati,...Citeste continuarea

Chec cu ananas

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol, mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, uleiul in fir subtire. Adaugam...Citeste continuarea

Chec cu biscuiti

Postat de: sufletista in Dulciuri

Mixam albusurile cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul; adaugam zaharul treptat si mixam pana devine o bezea lucioasa. In alt bol, amestecam galbenusurile cu uleiul, iaurtul, faina,...Citeste continuarea

Chec cu mere intregi si ciocolata

Postat de: medioto59 in Dulciuri

Spalam merele si scoatem casuta. Asezam merele pe o farfurie si dam la cuptorul cu microunde, pentru circa 6-7 min. Scoatem merele din cuptor si le lasam sa se raceasca, dupa care le pudram cu...Citeste continuarea

Chec umplut cu gem de fructe de...

Postat de: medioto59 in Dulciuri

Prepararea checului Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu zaharul (adaugat in ploaie) si zaharul vanilat, pana obtinem o bezea ferma. Amestecam galbenusurile cu uleiul, ca la...Citeste continuarea

Chec cu ce vreti voi

Postat de: Carmen28 in Dulciuri

Se separa albusurile de galbenusuri de la cele 5 oua. Galbenusurile se freaca cu uleiul (treptat ca la maioneza). Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga treptat zaharul...Citeste continuarea

Chec cu mere si ciocolata

Postat de: stefy_a in Dulciuri

Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga in ploaie zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma ca de bezea, si zaharul s-a topit. Galbenusurile se amesteca cu...Citeste continuarea

Chec cu stafide

Postat de: Ksenya in Dulciuri

Pornim cuptorul la 160 grade C. Stafidele le punem la inmuiat in apa, pentru 2-3 ore (trebuie luat in calcul inainte de a porni cuptorul). Untul il topim intr-o craticioara, lasam la foc...Citeste continuarea

Chec din albusuri cu stafide

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Stafidele se lasa intr-un bol cu esenta de rom, pentru circa 2 ore. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare cateva minute, dupa care, adaugam zaharul si mixam pana devine ca o bezea....Citeste continuarea

Chec cu cacao si fructe confiate

Postat de: katty in Dulciuri

Separam cele 2 oua. Mixam  toate albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile, uleiul, zeama si coaja de portocale si...Citeste continuarea

Chec marmorat

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, pana cand...Citeste continuarea

Cozonac dospit la rece

Postat de: katty in Dulciuri

Cernem faina intr-un vas mare. Intr-un castron, punem 2-3 linguri de faina. Fierbem 150 ml lapte in clocot si al adaugam peste faina, amestecand bine sa nu se faca cocoloase. Lasam faina...Citeste continuarea

Ciorba de fasole pastai cu pipote...

Postat de: katty in Ciorbe

Curatam bine inimile si pipotele si le spalam. Le punem intr-o oala in apa rece la fiert si le fierbem pana se inmoaie bine. Spumam de cate ori este nevoie pentru a obtine o zeama limpede....Citeste continuarea

Covrigi sau Bretzel

Postat de: LoreAmbro in Mancare copii

Dizolvăm drojdia in apa călduță (nu fierbinte), adăugăm și lingurița de zahăr. Intr-un bol încăpător, adăugăm făina cernută cu sarea, turnăm drojdia dizolvată și...Citeste continuarea

Chec cu ciocolata si nuci

Postat de: oanapl in Prajituri

Apa fierbinte o torni peste cacao si amesteci bine. Cand amestecul e omogen, il acoperi cu folie alimentara si-l dai la rece. Untul moale la temperatura camerei il mixezi cu zaharul pana cand...Citeste continuarea

Ciulama de pui cu mamaliga

Postat de: Oana in 2 Portii = 20 LEI

Pune uleiul intr-o craticioara mai adanca si lasa-l sa se incinga. Adauga ceapa tocata cubulete, usturoiul si morcovul ras. Soteaza pentru 3-4 minute pana se inmoaie putin. Pune apoi cubuletele...Citeste continuarea

Chiftelute de curcan in sos de...

Postat de: oanapl in Curcan

Pentru sos: intr-o tigaie incingi 2 linguri de ulei, adaugi ceapa tocata si 2 catei de usturoi. Le calesti pana cand devin usor aurii si adaugi rosiile cu sosul din conserva si 3-4 ramuri de...Citeste continuarea

Chec in doua culori

Postat de: EUSORINA in Dulciuri

Reteta pentru 2 checuri : Separam ouale, batem albusul cu 100 g zahar. Apoi ne apucam de galbenusuri, punem 50 g zahar si il batem spuma, adaugam uleiul, adaugam treptat faina si praful de...Citeste continuarea

Cozonac pufos umplut cu branza dulce

Postat de: momo121 in Dulciuri

Drojdia o amestecam cu 2 linguri de zahar pana ce devine o pasta, pe urma adaugam 3-4 linguri de faina, amestecam bine, dupa care o lasam la crescut cca.15 minute.        ...Citeste continuarea

Chec cu stafide si rahat

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Se preincalzeste cuptorul. Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zeama de lamaie, zaharul si se bate in continuare pana se...Citeste continuarea

Ciocolata de casa cu biscuiti

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Intr-un ibric maricel, se pune apa impreuna cu zaharul si se fierbe pana se leaga siropul, in jur de  10 minute, la foc mic, se adauga romul si vanilia si se trage vasul de pe foc. Se pune...Citeste continuarea

Chec fara coacere

Postat de: panacris in Dulciuri

Rahatul tăiat bucățele se topește împreună cu untul, într-un vas cu fundul gros, cca. 10 minute la foc mic. Biscuiții, brioșele, feliile de chec se mărunțesc,...Citeste continuarea

Cordon bleu cu salata verde

Postat de: Oana in 2 Portii = 20 LEI

Taie pieptul de pui in doua si apoi, fiecare bucata tai-o pe orizontala, obtinand astfel 4 felii. Bate cu ciocanul de snitele fiecare bucata, intre doua folii de plastic. Condimenteaza dupa...Citeste continuarea

Chec cu piersici din compot

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Untul rece taiat felii se lasa putin la temperatura camerei, apoi se mixeaza intr-un bol impreuna cu zaharul si vanilia 3 minute. Se adauga pe rand cate un ou si se mixeaza dupa fiecare. Se...Citeste continuarea

Chec cu lamaie si iaurt

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Mai intai, se pregateste tava pentru chec, se tapeteaza cu hartie de copt si se lasa deoparte. Se da drumul la cuptor la 180 de grade C. Intr-un bol, se amesteca faina, praful de copt,...Citeste continuarea

Chefal cu praz, ciuperci si rosii...

Postat de: panacris in Peste

Peștele se curăță de solzi și intestine, se spală în multă apă rece, apoi se tamponează cu un prosop, se sărează și se lasă la rece cca. 10 minute. Între timp se...Citeste continuarea

Chec in trei culori

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul. Se adauga 300 ml lapte, uleiul, esenta de vanilie, faina si praful de copt si se mixeaza. Jumatate din aluat se pune in doua tavi unse cu ulei si tapetate cu...Citeste continuarea

Conopida cu ficatei la cuptor

Postat de: oanapl in Ficat

Fierbi ficateii de pui in apa cu sare, apoi ii tai bucatele mici. Desfaci conopida si o fierbi in apa cu sare, timp de 5 minute. Ungi cu ulei un vas si il tapetezi cu pesmet. Bati ouale cu...Citeste continuarea

Chec cu nuci si stafide

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se pregatesc doua forme de chec, tapetandu-se cu hartie de copt. Se lasa deoparte. Intr-un bol, se mixeaza ouale cu sarea, zaharul si zaharul vanilat pana ce acesta se topeste. Se toarna in fir...Citeste continuarea

Chec cu gem de capsuni si migdale

Postat de: oanapl in Prajituri

Pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spuma tare...Citeste continuarea

Chec simplu

Postat de: dantes in Dulciuri

Se foloseste acelasi tip de cana pentru a masura ingredientele (250 g). Se sparg ouale intregi si se adauga zaharul, se mixeaza putin si se adauga laptele, apoi uleiul, faina cu praful de copt si...Citeste continuarea

Cozonac floare cu gem de mure

Postat de: oanapl in Prajituri

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald. Cerni faina intr-un castron si adaugi 2 galbenusuri,...Citeste continuarea

Chec cu cacao si ciocolata alba

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Ouale se pun intr-un castron inalt si se mixeaza cu zaharul pentru cateva minute. Se pune uleiul si se mixeaza in continuare. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, esenta de vanilie...Citeste continuarea

Chec cu glazura de ciocolata

Postat de: medioto59 in Dulciuri

Taiem untul cubulete, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o crema. Adaugam, unul cate unul, ouale, mixand incontinuare. Adaugam coaja de portocala rasa prin razatoarea mare, esenta de rom si...Citeste continuarea

Chec turta dulce

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Se pune pe foc untul, siropul de artar, zaharul brun si se lasa la topit, se trage vasul deoparte. Se cerne faina, apoi  se trec prin sita praful de copt, ghimbirul, vanilia, anasonul,...Citeste continuarea

Coaste de miel cu cartofi si usturoi

Postat de: Constelatialeu in Oaie

Am scos coastele de la congelator, le-am lasat sa se dezghete, le-am taiat in doua, le-am uscat cu un servet, apoi le-am uns cu ulei, am presarat sare si condimente Fuchs. Curatam cateii de...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]