Chec After Eight
Postat de: simona72 in PrajituriUntul moale la temperatura camerei, se mixeaza pana devine spumos, impreuna cu indulcitorul natural si praful de sare. Se adauga cate un ou, se mixeaza foarte bine dupa fiecare, pana la...Citeste continuarea
Cornulete pufoase umplute cu rahat
Postat de: maria_ilie in DulciuriIntr-un castron, punem faina, untura si ouale si amestecam. Separat, incalzim laptele in care dizolvam drojdia, zaharul si sarea, apoi turnam peste faina si framantam bine. Acoperim castronul cu...Citeste continuarea
Cozonacul pofticios
Postat de: Constelatialeu in DulciuriE stiut ca ingredientele e bine sa fie la temperatura camerei, pentru o mai buna reusita a preparatului. Pentru inceput, am cernut faina intr-un castron incapator, am facut in mijloc o gropita...Citeste continuarea
Coffee cheesecake
Postat de: oanapl in PrajituriIncingi cuptorul la 190 grade Celsius. Pui nucile intr-o tava si le dai la cuptor pentru 7 minute. Le scoti din cuptor si le lasi sa se raceasca. Intr-un castron, amesteci faina cu sarea si...Citeste continuarea
Cannelloni cu spanac si cascaval
Postat de: oanapl in CannelloniCureţi şi speli spanacul în câteva ape, il pui la fiert într-o oală cu apă şi cu sare. Il lasi să dea în câteva clocote până se înmoaie şi il pui...Citeste continuarea
Cartofi taranesti
Postat de: privatelaura in Mancaruri de legumeSe curăță și se spală cartofii, gogoșarul și ceapa. Usturoiul se curăță și se toacă mărunt. Cartofii se taie cuburi potrivite, se gătesc 10 minute la aburi sau se fierb în...Citeste continuarea
Chec de carne
Postat de: dantes in PorcSpalam carnea, o portionam si o dam prin masina de tocat. Taiem in bucati mici ciupercile, ardeiul gras si frunzele de patrunjel. Amestecam totul, adaugam ouale, pesmetul si patrunjelul. Punem...Citeste continuarea
Ciuperci brune umplute la tigaie
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriIn doua linguri de masline, punem ciupercile spalate cu partea interioara in jos, punem capacul si le lasam 2 minute sa se inmoaie. Intoarcem ciupercile, luam tigaia de pe foc, punem in fiecare...Citeste continuarea
Crochete cu branza Edam
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriDati branza pe razatoare. Adaugati, oul, faina, piperul si paprika. Amestecati toate ingredientele si formati bile mici. Dati-le prin faina si prajiti-le in uleiul incins, pana cand...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi
Postat de: dantes in CiorbeCiolanul sau alta afumatura se taie in cubulete si se pune la fiert in un litru de apa. Cand este fiert pe jumate, adaugam morcovul si patrunjelul taiat rondele si cartofii taiati cubulete si se...Citeste continuarea
Cornuri cu mere
Postat de: stefy_a in DulciuriZaharul se dizolva in laptele caldut. Intr-un vas, se pune faina si se amesteca cu drojdia, apoi se adauga laptele cu zaharul dizolvat. Se framanta pana se obtine un aluat moale si...Citeste continuarea
Chec cu mac
Postat de: postavaru in PrajituriAmestecam macul cu zaharul si pesmetul. Peste ele, turnam apa clocotita, amestecam si dam deoparte. Pentru aluat, mixam untul moale cu zaharul pana devine cremos, apoi adaugam ouale, pe rand,...Citeste continuarea
Ciocolata de casa cu piper
Postat de: amalia01 in DulciuriTapetezi o tava cu cele 50 g de unt. Se pun intr-o craticioara zaharul si apa, la foc mic. Din momentul in care incepe sa clocoteasca, se mai lasa 10 minute, dupa care adaugi untul taiat cuburi...Citeste continuarea
Crocant bouche
Postat de: carmen in DulciuriIntai, facem gogoselele. Punem la fiert apa, sare, unt. Cand untul s-a topit, trantim faina si amestecam energic pana obtinem o pasta. Maxim 1 minut pe foc si grija mare sa nu se lipeasca. Dam...Citeste continuarea
Chec din biscuiti si ciocolata
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-o cratita, adaugam frisca, ciocolata rupta bucatele, untul bucati si punem pe foc, amestecand continuu pana ce se topeste ciocolata. Biscuiti ii macinam cu robotul sau ii rupem bucati,...Citeste continuarea
Chec cu ananas
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol, mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, uleiul in fir subtire. Adaugam...Citeste continuarea
Chec cu biscuiti
Postat de: sufletista in DulciuriMixam albusurile cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul; adaugam zaharul treptat si mixam pana devine o bezea lucioasa. In alt bol, amestecam galbenusurile cu uleiul, iaurtul, faina,...Citeste continuarea
Chec cu mere intregi si ciocolata
Postat de: medioto59 in DulciuriSpalam merele si scoatem casuta. Asezam merele pe o farfurie si dam la cuptorul cu microunde, pentru circa 6-7 min. Scoatem merele din cuptor si le lasam sa se raceasca, dupa care le pudram cu...Citeste continuarea
Chec umplut cu gem de fructe de...
Postat de: medioto59 in DulciuriPrepararea checului Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu zaharul (adaugat in ploaie) si zaharul vanilat, pana obtinem o bezea ferma. Amestecam galbenusurile cu uleiul, ca la...Citeste continuarea
Chec cu ce vreti voi
Postat de: Carmen28 in DulciuriSe separa albusurile de galbenusuri de la cele 5 oua. Galbenusurile se freaca cu uleiul (treptat ca la maioneza). Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga treptat zaharul...Citeste continuarea
Chec cu mere si ciocolata
Postat de: stefy_a in DulciuriAlbusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga in ploaie zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma ca de bezea, si zaharul s-a topit. Galbenusurile se amesteca cu...Citeste continuarea
Chec cu stafide
Postat de: Ksenya in DulciuriPornim cuptorul la 160 grade C. Stafidele le punem la inmuiat in apa, pentru 2-3 ore (trebuie luat in calcul inainte de a porni cuptorul). Untul il topim intr-o craticioara, lasam la foc...Citeste continuarea
Chec din albusuri cu stafide
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriStafidele se lasa intr-un bol cu esenta de rom, pentru circa 2 ore. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare cateva minute, dupa care, adaugam zaharul si mixam pana devine ca o bezea....Citeste continuarea
Chec cu cacao si fructe confiate
Postat de: katty in DulciuriSeparam cele 2 oua. Mixam toate albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile, uleiul, zeama si coaja de portocale si...Citeste continuarea
Chec marmorat
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, pana cand...Citeste continuarea
Cozonac dospit la rece
Postat de: katty in DulciuriCernem faina intr-un vas mare. Intr-un castron, punem 2-3 linguri de faina. Fierbem 150 ml lapte in clocot si al adaugam peste faina, amestecand bine sa nu se faca cocoloase. Lasam faina...Citeste continuarea
Ciorba de fasole pastai cu pipote...
Postat de: katty in CiorbeCuratam bine inimile si pipotele si le spalam. Le punem intr-o oala in apa rece la fiert si le fierbem pana se inmoaie bine. Spumam de cate ori este nevoie pentru a obtine o zeama limpede....Citeste continuarea
Covrigi sau Bretzel
Postat de: LoreAmbro in Mancare copiiDizolvăm drojdia in apa călduță (nu fierbinte), adăugăm și lingurița de zahăr. Intr-un bol încăpător, adăugăm făina cernută cu sarea, turnăm drojdia dizolvată și...Citeste continuarea
Chec cu ciocolata si nuci
Postat de: oanapl in PrajituriApa fierbinte o torni peste cacao si amesteci bine. Cand amestecul e omogen, il acoperi cu folie alimentara si-l dai la rece. Untul moale la temperatura camerei il mixezi cu zaharul pana cand...Citeste continuarea
Ciulama de pui cu mamaliga
Postat de: Oana in 2 Portii = 20 LEIPune uleiul intr-o craticioara mai adanca si lasa-l sa se incinga. Adauga ceapa tocata cubulete, usturoiul si morcovul ras. Soteaza pentru 3-4 minute pana se inmoaie putin. Pune apoi cubuletele...Citeste continuarea
Chiftelute de curcan in sos de...
Postat de: oanapl in CurcanPentru sos: intr-o tigaie incingi 2 linguri de ulei, adaugi ceapa tocata si 2 catei de usturoi. Le calesti pana cand devin usor aurii si adaugi rosiile cu sosul din conserva si 3-4 ramuri de...Citeste continuarea
Chec in doua culori
Postat de: EUSORINA in DulciuriReteta pentru 2 checuri : Separam ouale, batem albusul cu 100 g zahar. Apoi ne apucam de galbenusuri, punem 50 g zahar si il batem spuma, adaugam uleiul, adaugam treptat faina si praful de...Citeste continuarea
Cozonac pufos umplut cu branza dulce
Postat de: momo121 in DulciuriDrojdia o amestecam cu 2 linguri de zahar pana ce devine o pasta, pe urma adaugam 3-4 linguri de faina, amestecam bine, dupa care o lasam la crescut cca.15 minute. ...Citeste continuarea
Chec cu stafide si rahat
Postat de: ancutsa in PrajituriSe preincalzeste cuptorul. Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zeama de lamaie, zaharul si se bate in continuare pana se...Citeste continuarea
Ciocolata de casa cu biscuiti
Postat de: RuxyRux in DulciuriIntr-un ibric maricel, se pune apa impreuna cu zaharul si se fierbe pana se leaga siropul, in jur de 10 minute, la foc mic, se adauga romul si vanilia si se trage vasul de pe foc. Se pune...Citeste continuarea
Chec fara coacere
Postat de: panacris in DulciuriRahatul tăiat bucățele se topește împreună cu untul, într-un vas cu fundul gros, cca. 10 minute la foc mic. Biscuiții, brioșele, feliile de chec se mărunțesc,...Citeste continuarea
Cordon bleu cu salata verde
Postat de: Oana in 2 Portii = 20 LEITaie pieptul de pui in doua si apoi, fiecare bucata tai-o pe orizontala, obtinand astfel 4 felii. Bate cu ciocanul de snitele fiecare bucata, intre doua folii de plastic. Condimenteaza dupa...Citeste continuarea
Chec cu piersici din compot
Postat de: RuxyRux in DulciuriUntul rece taiat felii se lasa putin la temperatura camerei, apoi se mixeaza intr-un bol impreuna cu zaharul si vanilia 3 minute. Se adauga pe rand cate un ou si se mixeaza dupa fiecare. Se...Citeste continuarea
Chec cu lamaie si iaurt
Postat de: mirela0911 in DulciuriMai intai, se pregateste tava pentru chec, se tapeteaza cu hartie de copt si se lasa deoparte. Se da drumul la cuptor la 180 de grade C. Intr-un bol, se amesteca faina, praful de copt,...Citeste continuarea
Chefal cu praz, ciuperci si rosii...
Postat de: panacris in PestePeștele se curăță de solzi și intestine, se spală în multă apă rece, apoi se tamponează cu un prosop, se sărează și se lasă la rece cca. 10 minute. Între timp se...Citeste continuarea
Chec in trei culori
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe mixeaza galbenusurile cu zaharul. Se adauga 300 ml lapte, uleiul, esenta de vanilie, faina si praful de copt si se mixeaza. Jumatate din aluat se pune in doua tavi unse cu ulei si tapetate cu...Citeste continuarea
Conopida cu ficatei la cuptor
Postat de: oanapl in FicatFierbi ficateii de pui in apa cu sare, apoi ii tai bucatele mici. Desfaci conopida si o fierbi in apa cu sare, timp de 5 minute. Ungi cu ulei un vas si il tapetezi cu pesmet. Bati ouale cu...Citeste continuarea
Chec cu nuci si stafide
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe pregatesc doua forme de chec, tapetandu-se cu hartie de copt. Se lasa deoparte. Intr-un bol, se mixeaza ouale cu sarea, zaharul si zaharul vanilat pana ce acesta se topeste. Se toarna in fir...Citeste continuarea
Chec cu gem de capsuni si migdale
Postat de: oanapl in PrajituriPui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spuma tare...Citeste continuarea
Chec simplu
Postat de: dantes in DulciuriSe foloseste acelasi tip de cana pentru a masura ingredientele (250 g). Se sparg ouale intregi si se adauga zaharul, se mixeaza putin si se adauga laptele, apoi uleiul, faina cu praful de copt si...Citeste continuarea
Cozonac floare cu gem de mure
Postat de: oanapl in PrajituriPregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald. Cerni faina intr-un castron si adaugi 2 galbenusuri,...Citeste continuarea
Chec cu cacao si ciocolata alba
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriOuale se pun intr-un castron inalt si se mixeaza cu zaharul pentru cateva minute. Se pune uleiul si se mixeaza in continuare. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, esenta de vanilie...Citeste continuarea
Chec cu glazura de ciocolata
Postat de: medioto59 in DulciuriTaiem untul cubulete, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o crema. Adaugam, unul cate unul, ouale, mixand incontinuare. Adaugam coaja de portocala rasa prin razatoarea mare, esenta de rom si...Citeste continuarea
Chec turta dulce
Postat de: RuxyRux in DulciuriSe pune pe foc untul, siropul de artar, zaharul brun si se lasa la topit, se trage vasul deoparte. Se cerne faina, apoi se trec prin sita praful de copt, ghimbirul, vanilia, anasonul,...Citeste continuarea
Coaste de miel cu cartofi si usturoi
Postat de: Constelatialeu in OaieAm scos coastele de la congelator, le-am lasat sa se dezghete, le-am taiat in doua, le-am uscat cu un servet, apoi le-am uns cu ulei, am presarat sare si condimente Fuchs. Curatam cateii de...Citeste continuarea