Cum se face aluatul de foietaj
Postat de: AlexTeacher in Scoala de gatit BucatarasFoloseste o faina tip 550 cu continut mare de gluten si un unt cu 84% -82 % grasime, care sa fie rece. E foarte important, daca il apesi, sa nu iasa apa din el, asa stii ca este un...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu leustean, de post
Postat de: autodiag in CiorbeFasolea se pregateste de seara: se alege (se indeparteaza boabele stricate), se spala in 2-3 ape si se pune la fiert. Dupa ce da in cateva clocote, se da deoparte, se acopera cu un capac si se...Citeste continuarea
Ciorba de mazare
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam legumele si le spalam. Ceapa o tocam si o punem la calit, in 3-4 linguri de ulei. Adaugam fasii de ardei rosu, rondele de morcovi si cubulete mici de telina. Mai calim cateva minute....Citeste continuarea
Ciorba de loboda si cartofi
Postat de: panacris in CiorbeCeapa galbenă și cea verde se curata, se toacă mărunt, apoi se pun la călit în uleiul de floarea soarelui, cu o jumătate de cană de apă. După ce a devenit translucidă, se adaugă...Citeste continuarea
Cartofi noi cu marar
Postat de: oanapl in Mancaruri de postPui la fiert apa cu sare. Cureti cartofii de coaja, ii speli bine si ii pui la fiert in apa cu sare. Ii lasi sa clocoteasca 10 minute, apoi ii scurgi bine de apa si ii pui la calit, in ulei...Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe, de post
Postat de: AdrianUdrea in CiorbeFasolea se spala bine in doua-trei ape, apoi se pune la hidratat in apa rece, de seara pana dimineata, la frigider. A doua zi se scurge apa, se clatesc boabele de fasole si se pun la fiert in...Citeste continuarea
Chiftelute cu cartofi la cuptor
Postat de: momo121 in PorcAmestecam carnea tocata cu usturoiul pisat, ceapa taiata foarte marunt, oul si painea, condimentam dupa gust cu sare si piper si amestecam bine, pana obtinem o compozitie...Citeste continuarea
Chiftele frantuzesti de pui
Postat de: rocsi_1612 in PuiPieptul de pui il spalam, il stergem cu servetele si il taiem cubulete. Ceapa verde o taiem rondele, patrunjelul si mararul le tocam marunt. Ouale le batem spuma. Intr-o cratita, punem...Citeste continuarea
Cuiburi de cartofi cu oua de prepelita
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriDam cartofii pe razatoare, ii stoarcem putin, ii amestecam cu 2-3 linguri de ulei, rozmarin, sare si piper. Ungem cu ulei forma de briose, apoi asezam cate o lingura din cartofii rasi. Presam...Citeste continuarea
Chiftelute din cartofi cu sos de...
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postPunem granulele de soia la fiert, in cca. 150 ml apa plata, cu o lingururita de vegeta de legume. Lasam la fiert, pana se absoarbe toata apa. Cartofii ii spalam bine sub jet de apa rece, apoi...Citeste continuarea
Coaste de porc dulci picante
Postat de: merisor67 in PorcCondimentăm coastele de porc cu sare, piper, boia de ardei și cimbrișor și le tragem la tigaie, în puțin ulei, pentru 1-2 minute, până se rumenesc ușor pe toate părțile, apoi...Citeste continuarea
Chiftelute din soia cu dovlecel
Postat de: andaoana in Mancaruri de postGranulele de soia le-am pus la fiert in apa rece, cu putina sare si le-am lasat sa fiarba pentru aproximativ 15 minute. Le-am scurs de apa si le-am lasat sa se raceasca. Dovlecelul l-am curatat...Citeste continuarea
Ciuperci pe pat de mamaliga
Postat de: Veronica22 in Mancaruri de postAm calit ceapa si apoi am adaugat ciupercile taiate felii. Le-am calit bine, pana cand a scazut toata zeama lasata. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Preparam o mamaliga moale la...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare din piept de pui
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam si spalam legumele. Ceapa se toaca marunt si se pune in oala impreuna cu uleiul, la sotat 2-3 minute. Adaugam morcovii rasi, pastarnacul ras, ardeiul taiat bucatele si telina taiata...Citeste continuarea
Ciorba cu cartofi si scarita afumata
Postat de: eumimi in CiorbeMai intai, curatam ceapa si o taiem julienne. Tocam si ardeiul in cubulete si impreuna le punem la calit in ulei. Le lasam 5-6 minute si apoi adaugam scarita taiata in bucati potrivite....Citeste continuarea
Cartofi cu usturoi verde si naut
Postat de: katty in Mancaruri de postCuratam usturoiul, il spalam si il taiem subtire. Tocam si mararul fin. Punem usturoiul la calit in uleiul incins. Cand usturoiul a inceput sa se inmoaie, adaugam nautul. Il lasam cateva minute,...Citeste continuarea
Cartofi copti cu 3 feluri de branza
Postat de: andra001 in Mancaruri de legumeSe fierb cartofii în coajă, apoi se lasa la răcit. În timp ce fierb cartofii, ne ocupăm de umplutură. Vom lua un bol în care vom mixa cu un mixer vertical oul (opțional) și...Citeste continuarea
Ciorba de dovlecei
Postat de: Oana in CiorbePune uleiul intr-o craticioara, adauga ceapa tocata marunt, morcovul tocat cubulete si ardeiul kapia cubulete Lasa-le sa se inmoaie putin, adauga pastarnacul si...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu stevie si oua intregi
Postat de: eumimi in CiorbeMai intai, taiem carnea cubulete. Ceapa o taiem julienne, iar pastarnacul il taiem cubulete. Punem la fiert ceapa impreuna cu pastarnacul, pentru 10 minute, adaugam apoi si carnea si lasam 15-20...Citeste continuarea
Ciorba de dovlecel cu carnati afumati
Postat de: eumimi in CiorbeMai intai, taiem ceapa marunt, iar morcovul il dam pe razatoarea mica. Le punem impreuna la calit, in ulei incins si le lasam 7-8 minute, pana cand incep sa se aureasca. Adaugam 2 cani de apa (...Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe
Postat de: mena29 in Mancaruri de postAlegem fasolea bob cu bob,o spalam si o lasam in apa rece, peste noapte. Punem fasolea la fiert, iar dupa ce a dat in 2-3 clocote, schimbam apa. Repetam de doua - trei ori. De fiecare...Citeste continuarea
Covrigi de casa (de post)
Postat de: cristinutanicolita in Mancaruri de postPunem faina cernuta intr-un castron. Adăugăm sarea si drojdia si amestecam. Adăugăm zaharul si apa călduță treptat. La sfarsit, adaugam uleiul. Framantam până obținem un aluat...Citeste continuarea
Chiftele din carne si legume, la...
Postat de: mirela0911 in Mancaruri cu carneCeapa si cartofii se curata si se dau pe razatoarea cu gauri mici, apoi se storc. Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mari, iar usturoiul se piseaza. Carnea tocata se amesteca...Citeste continuarea
Cum se face coliva
Postat de: oanapl in Mancaruri de postCum se face coliva. Speli arpacasul in mai multe ape, pana cand apa ramane curata. Pui arpacasul la fiert, intr-o oala mai mare si il fierbi cel putin o ora, poate si mai mult (cand a fiert,...Citeste continuarea
Conopida cu ton la cuptor
Postat de: oanapl in TonDesfaci conopida si o fierbi in apa cu sare, timp de 5 minute, apoi o scurgi bine de apa. Ungi cu ulei un vas si il tapetezi cu pesmet. Bati ouale cu smantana si condimentezi dupa gust, cu sare si...Citeste continuarea
Chiftelute cu ciuperci si cartofi
Postat de: oanapl in Mancaruri de postFierbi cartofii in coaja si ii lasi sa se raceasca. Intr-un castron, razi cartofii fierti pe razatoarea mica, apoi adaugi ciupercile. Eu am folosit bureti de padure (opintici) fierti si tocati...Citeste continuarea
Ciuperci umplute pe pat de cartofi...
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postPatul de cartofi caliti: Spalam 1 kg cartofi si ii fierbem in coaja; curatam cartofii si ii trecem pe razatoarea cu ochiuri mari; curatam si spalam ceapa, o tocam si o sotam cateva minute in 3...Citeste continuarea
Cartofi taranesti
Postat de: ancutsa in PorcSe spala cartofii si se pun nedecojiti la fiert, intr-o oala cu apa si sare. Cand sunt gata, se lasa la racit, se decojesc si se taie cubulete. Se taie ceapa marunt, iar sunca...Citeste continuarea
Chiftelute cu naut si legume
Postat de: andaoana in Mancaruri de legumeNautul il alegem si il punem la hidratat, de seara pana a doua zi dimineata, in multa apa rece. Aruncam apa de pe el si spalam nautul cu apa. Il punem la fiert pana cand devine moale. De obicei,...Citeste continuarea
Chiftele cu soia
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postIntr-o oala, punem apa, rasturnam soia in ea, presaram putina sare, piper si mararul uscat. O punem pe foc, o lasam sa fiarba cam 30 de minute. Dupa ce s-a fiert, o punem intr-o sita, o...Citeste continuarea
Crap sarbesc la cuptor
Postat de: eumimi in Crap / CarasMai intai, prajim bucatile de crap in ulei incins. pe ambele parti. In acelasi ulei, prajim si cartofii taiati cuburi mai mari. Nu-i lasam sa se prajeasca bine, doar sa se rumeneasca...Citeste continuarea
Cum se face painea integrala
Postat de: AlexTeacher in Scoala de gatit BucatarasDizolva drojdia in apa calduta. Calduta nu fierbinte, pentru ca altfel omori microorganismele din ea. Apoi pune cam jumatate din cantitatea de miere, adica 100 de gr, si cam 6-7 linguri de...Citeste continuarea
Ciorba de miel reteta
Postat de: Oana in CiorbePregateste mai intai legumele. Toaca marunt morcovii, radacinile de patrunjel si pastarnac, telina si ceapa verde. Pune carnea la fiert intr-o oala incapatoare, in 3 litri de apa rece si...Citeste continuarea
Ciorba de fasole uscata
Postat de: Valclaudia in CiorbeAlegem fasolea, o punem la hidratat in apa, de seara pana dimineata. Fierbem fasolea in doua ape, cate jumatate de ora, scurgem apa. Curatam legumele, le spalam si calim prazul in 3 linguri...Citeste continuarea
Ceai cu perle de tapioca - Bubble Tea
Postat de: ctlina in BauturiPreparati ceaiul verde conform instrucţiunilor de pe etichetă, apoi adaugati siropul de menta şi lasati să se răcească. Fierbeti într-un recipient 1 litru de apă, adaugati perlele...Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci pleurotus cu...
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de legumeCiupercile pleurotus se curata, se spala si se taie fasii. Ceapa curatata, spalata si tocata se soteaza cateva minute in ulei, apoi adaugam ciupercite taiate si cubuletele de ardei rosu....Citeste continuarea
Cotlet de porc cu miere si mustar
Postat de: stefy_a in PorcFleicile de carne se spala, se sterg cu un prosop de hartie si se condimenteaza cu sare si piper pe fiecare parte. Se pregateste un sos din miere, sosul de soia, mustar si boabele de mustar si...Citeste continuarea
Chiftele de legume de post cu...
Postat de: Oana in Mancaruri de postDa pe razatoarea cu ochiuri mici dovlecelul, cartofii, morcovul si usturoiul. Pune-le intr-o sita si lasa-le sa se scurga. Preseaza-le putin sa elimini excesul de lichid....Citeste continuarea
Cum se fac ouale posate
Postat de: AlexTeacher in Scoala de gatit BucatarasPrima regula – un ou posat perfect iese dintr-un ou proaspat. Iata cum poti testa ouale: ia un pahar cu apa si pune oul. Daca sta la fund e proaspat , daca sta vertical, are 2-3 saptamani,...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi
Postat de: oanapl in Mancaruri de postCureti toate legumele si le speli bine. Ceapa, morcovul si ardeiul le toci cubulete mici si lei pui la fiert in 3 litri de apa. Pui telina, pastarnacul si patrunjelul intregi si le scoti la...Citeste continuarea
Conopida cu naut si sos de rosii
Postat de: oanapl in Mancaruri de postPui conopida desfacuta buchetele la fiert. Razi morcovul, tai ardeiul suvite scurte si subtiri si le pui la calit 2-3 minute in 2 linguri de ulei. Pui peste ele rosiile (le pasam cu o...Citeste continuarea
Cartofi de post la cuptor
Postat de: eumimi in Mancaruri de postEu am curatat cartofii de coaja, i-am taiat in 2-3 si i-am pus in punga magica, impreuna cu ceapa curatata de coaja si lasata intreaga si cu usturoiul. Am adaugat condimentul de la Maggi...Citeste continuarea
Covrigei crocanti de post
Postat de: Ina in Mancaruri de postIntr-un vas incapator, cernem faina ( chiar si de doua ori) pentru a o aerisi. Intr-un castron, punem 50 ml apa calda cu zaharul, drojdia si o lingura de faina. Amestecam cu o furculita si...Citeste continuarea
Ciorba de post
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postFasolea alba prefiarta si congelata am asezat-o in oala, am adaugat prazul tocat, ardeiul taiat bucatele si uleiul, apoi apa plata, pasta de ardei, am lasat la foc mic, pana s-au dezghetat boabele...Citeste continuarea
Ciorba de cocos de tara cu tagliatelle
Postat de: Pungasa_Rogue in CiorbeSe portioneaza carnea si se spala. Ceapa se curata de foi si se spala. Morcovul se curata de coaja si se spala. Gogosarul, se taie in doua, se curata de cotor si seminte si se...Citeste continuarea
Chiftele de spanac si piept de pui
Postat de: Adele in Mancare copiiSpanacul se curata si se spala foarte bine, se pune intr-o tigaie, cu putin ulei si usturoiul pisat, se caleste pentru 10 minute, la foc mare, cu un capac deasupra. Cand se receste putin, se...Citeste continuarea
Cremvusti in aluat
Postat de: oanapl in Mancaruri cu carneDupa ce s-a dezghetat aluatul complet, il intinzi si il netezesti cu sucitorul, apoi il tai in 6 parti egale. Imparti din ochi, in trei, pe partea lunga si treimile din parti le tai fasii de 1,5-2...Citeste continuarea
Covrigi dospiti cu seminte de mac...
Postat de: Valclaudia in PiineIntr-un vas incapator, amestecam drojdia cu sarea si zaharul. Adaugam apa calduta, apoi faina proaspat cernuta. Amestecam si incorporam apoi uleiul in aluat pentru a-i da...Citeste continuarea
Cum se toaca verdeturile
Postat de: AlexTeacher in Scoala de gatit BucatarasPentru a toca rozmarinul si cimbrul, trebuie mai intai sa curatati frunzulitele de pe crenguta. Se taie apoi prin miscarea de balans a cutitului. Frunzele mai mari de busuioc se rup de pe...Citeste continuarea
Chiftele cu salata de ceapa
Postat de: eumimi in PorcSe taie 2 cepe marunt si se amesteca cu carnea tocata. Se adauga bulionul, usturoiul dat pe razatoarea mica, ardei boia dulce, sare si piper. Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea mica,...Citeste continuarea