Chec cu ananas si banana
Postat de: oanapl in PrajituriUntul moale il mixezi bine cu zahărul pudră. Adaugi treptat ouăle, mixând continuu până se încorporează. Adaugi banana pisata cu furculita si omogenizezi compozitia....Citeste continuarea
Chec Luna
Postat de: ancutsa in PrajituriSe preincalzeste cuptorul. Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga 3 din cele 6 linguri de zahar si se bat in continuare...Citeste continuarea
Cheesecake la Borcan cu Caviar de...
Postat de: BakeUpArtist in DulciuriAm început prin a face "caviarul" de fructe de pădure: am pus pe foc fructele, lăsând câteva pentru decor, împreună cu zahărul și cu 100 ml de apă și am...Citeste continuarea
Chec din albusuri cu alune,...
Postat de: panacris in DulciuriAlbușurile reci se bat spumă cu sarea, apoi se adaugă zahărul și se bat în continuare până ce se obține o bezea fermă și lucioasă. Se adaugă uleiul, esența de vanilie...Citeste continuarea
Chec cu dovleac si nuci
Postat de: oanapl in PrajituriTai dovleacul felii si le coci in cuptor, pentru 40 de minute, apoi le lasi sa se raceasca. Cureti dovleacul de coaja, il storci bine de apa si il mixezi pana obtii o crema. Separi ouale si...Citeste continuarea
Coronita cu spanac si broccoli
Postat de: oanapl in Mancaruri cu carneDin apa, unt, faina, ou si sare, framanti un aluat. Il pui intr-o folie alimentara si il dai la frigider, pentru cel putin jumatate de ora. Cureti si speli spanacul bine, apoi il tai fasii...Citeste continuarea
Chec cu kiwi
Postat de: dantes in DulciuriSeparam albusul de galbenusuri, mixam bine albusurile impreuna cu zaharul pana devine o bezea tare. Amestecam treptat cu galbenusurile, uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Turnam...Citeste continuarea
Chec pufos glazurat cu ciocolata
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriSe separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu sarea pana se intaresc. Se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat. Separat galbenusurile le...Citeste continuarea
Coquelet cu legume in vas tajine
Postat de: Nadyne in PuiAm ales sa pregătesc cocoseii intr-un vas tajine, primit de la Mosul. I-am decongelat, i-am spălat si i-am uns bine cu ulei, amestecat cu condimente. Legumele curățate si spălate,...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: GeorgianaGrigorescu in CiorbeTocam cubulete telina, pastarnacul, morcovii si 2 cepe. Eu am avut ardei tocat congelat. Intr-o oala mai mare, punem legumele tocate, putin ulei si 2.5-3 l apa. Punem oala pe foc si fierbem 30-40...Citeste continuarea
Chec cu banane
Postat de: eumimi in PrajituriMai intai mixam albusurile spuma. Mixam apoi untul moale impreuna cu zaharul. Adaugam peste unt si galbenusurile, esenta si cacao si incorporam bine. Rezulta o crema foarte vascoasa. Adaugam...Citeste continuarea
Chec cu portocala si ciocolata
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriMixam spuma ouale cu zaharul, pana acesta se topeste si ouale devin spumoase. Adaugam uleiul mixand in continuare, apoi coaja si sucul de portocala. Adaugam si faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea
Ciocanele invelite in bacon cu...
Postat de: gabrielasfechis in PuiSpalam bine ciocanelele si le curatam de piele. Apoi, le condimentam si le invelim in fasii de bacon. Le asezam in tava in care punem ulei de masline. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in...Citeste continuarea
Chec cu branza de vaci si samburi...
Postat de: ladydi in DulciuriTocam prunele marunt si curatam rodia. Mixam ouale cu zaharul pana se topeste cel din urma. Adaugam esenta de vanilie, untul topit si apoi branza de vaci. Faina...Citeste continuarea
Ciorba cu gulie, smantana si sorici...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeAm pus pentru inceput la fiert, soricul. Se curata si se spala legumele. Morcovii se feliaza si se pun la fiert primii. Sarati putin, soricul de porc...Citeste continuarea
Chec cu ciocolata si mango
Postat de: katty in DulciuriMixam untul la temperatura camerei, apoi adaugam zaharul si mixam in continuare, pana capata o consistenta cremoasa. Adaugam pe rand, cate un ou, mixand in continuare. Adaugam zaharul vanilat,...Citeste continuarea
Chec cu nuci, stafide si rom
Postat de: katty in DulciuriIntr-un castron adanc, mixam untul, mai intai singur, apoi cu zaharul, pana obtinem o compozitie cremoasa. Adaugam pe rand cate 1 ou, mixand bine dupa el, pana le incorporam pe toate....Citeste continuarea
Ciuperci la cuptor cu branza cu...
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriCuratam ciupercile de pielita, coditele le taiem cubulete marunt, baconul il maruntim. Baconul impreuna cu coditele de ciuperci, le calim in putin ulei, apoi le adaugam intr-un castron, unde am...Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe si afumatura
Postat de: Nadyne in CiorbeFasolea se lasa la inmuiat de seara, in apa rece. Schimbam apa in care a stat si o punem la foc. Cand incepe sa fiarba, aruncam apa, clatim oala si punem fasolea in alta apa,...Citeste continuarea
Chec glazurat cu citrice
Postat de: RuxyRux in DulciuriUntul se topeste si se lasa deoparte. Galbenusurile se freaca cu putina sare cu o lingura, apoi se pune untul topit si racit, se amesteca cu 100 ml frisca lichida, cu 200 ml zeama de citrice...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare dreasa cu...
Postat de: mena29 in CiorbeCum se prepara Ciorba de perisoare dreasa cu smantana si ou, reteta caseiȘ Amestecam intr-un castron ingredientele pentru perisoare, framantam bine carnea si modelam bile de marimea...Citeste continuarea
Chec cu zmeura
Postat de: Jymy in DulciuriSe mixeaza ouale impreuna cu zaharul (inclusiv cel vanilat) pana ce se obtine o spuma densa. Se adauga coaja de portocala, uleiul si laptele, amestecandu-se usor. Se presara praful de copt...Citeste continuarea
Chec cu ornamente colorate din zahar
Postat de: medioto59 in DulciuriTaiem untul cubulete, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o crema. Adaugam, unul cate unul, ouale si continuam sa mixam. Adaugam apoi, rand pe rand, smantana, coaja rasa (prin razatoarea mare)...Citeste continuarea
Chec cu lamaie
Postat de: deyutzky in DulciuriSeparam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam cu sarea pana cand se fac spuma. In alt bol, mixam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam uleiul si esenta de lamaie (sau coaja...Citeste continuarea
Choux a la creme
Postat de: mirela0911 in PrajituriCojile: Reteta pentru coji poate fi si cea de la eclere pe care o stiti sau o aveti. Intr-o craticioara, se pune apa, sarea si uleiul la fiert. Cand incepe sa dea in clocot, se toarna faina...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: ancutsa in CiorbeSe pun la fiert intr-o oala de 5 litri, apa cu o lingurita de sare, o ceapa taiata marunt, morcovul ras, rosiile la cutie (eu folosesc aproximativ jumatate de cutie). Se spumeaza la...Citeste continuarea
Carnati de casa
Postat de: ancutsa in PorcSe tin matele cateva ore in apa cu otet si se clatesc de cateva ori cu apa calduta. Carnea tocata se amesteca impreuna cu celelalte condimente si ingrediente, apoi se umple...Citeste continuarea
Cheesecake cu capsuni
Postat de: Alepaty in TorturiBiscuitii se maruntesc cu ajutorul blenderului si se amesteca cu untul topit, pana ajunge la consistenta nisipului ud. Eu adaug untul treptat pentru a ajunge la consistenta dorita .Se tapeteaza o...Citeste continuarea
Chec patrat cu stafide
Postat de: gabrielasfechis in DulciuriSeparam ouale. Mixam albusurile cu zaharul si zaharul vanilat, bine, apoi adaugam pe rand, galbenusurile si amestecam de sus in jos, cu o lingura de lemn pana la omogenizare. Adaugam vanilia....Citeste continuarea
Chec bicolor
Postat de: gabrielasfechis in DulciuriSeparam ouale. Mixam albusurile cu zaharul bine, apoi adaugam pe rand galbenusurile si amestecam de sus in jos, cu o lingura de lemn pana la omogenizare. Adaugam faina si praful de copt pe...Citeste continuarea
Cartofi copti cu umplutura de...
Postat de: stefy_a in Aperitive / GarnituriSe spala cartofii, se sterg cu un prosop de bucatarie si se asaza in tava pentru cuptor, tapetata cu hartie de copt. Se stropesc cartofii cu putin ulei si se asezoneaza cu sare. Se da tava...Citeste continuarea
Crostoli cu cacao si nutella
Postat de: RuxyRux in DulciuriEu am pornit de la reteta Laurei Adamache de crostoli pe care am modificat-o, adaugand cacao si desigur, nutella. Puneti frisca lichida intr-un vas, adaugati treptat faina si apoi...Citeste continuarea
Chec cu nuca si portocala
Postat de: Jymy in DulciuriBatem ouale spuma, adaugand putin cate putin, zaharul. Presaram coaja rasa de portocala, adaugam sucul de portocala si semintele pastaii de vanilie si amestecam usor. Turnam uleiul si...Citeste continuarea
Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriIntr-un bol, punem doua oua si doua galbenusuri. Incepem sa le mixam, adaugam zaharul treptat mixand continuu, pana obtinem o consistenta spumoasa. Untul topit (usor caldut) il punem peste...Citeste continuarea
Cornulete cu untura si gem
Postat de: Alepaty in PrajituriUntura, care a stat a temperatura camerei, se amesteca cu smantana. Faina se amesteca cu praful de copt si praful de sare. Se adauga coaja de lamaie si smantana amestecata cu untura. Se...Citeste continuarea
Chec cu capsuni
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol, mixam albusurile cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile batute cu uleiul si laptele, amestecam...Citeste continuarea
Crema de zahar ars cu mere
Postat de: aliliana in DulciuriFeliile de mere se taie si se pudreaza cu zahar pudra cu scortisoara. Se lasa de-o parte. Intre timp, se face caramelul. Se pune intr-o tigaie, zaharul si apa si se lasa la fiert pana ce zaharul...Citeste continuarea
Clatite cu Crema de Mascarpone
Postat de: BakeUpArtist in DulciuriPentru aluat, se bat bine ouăle, se adaugă laptele și apa, și apoi se îngroașă cu făină. Se lasă aproximativ 30 de minute, apoi se coc clătitele într-o tigaie teflonată...Citeste continuarea
Chec de ciocolata si menta
Postat de: RuxyRux in DulciuriTopim untul intr-un vas, la foc mic, cat este fierbinte, adaugam laptele, apoi imediat 8 ciocolatele after eight, amestecam sa se omogenizeze, fara insa a insista foarte mult. Mixam ouale cu...Citeste continuarea
Carnaciori cu mamaliga
Postat de: silvianart in PorcCarnaciorii ii gatim la cuptor, mamaliguta o preparam cu unt din belsug, maslinele le pasam cu ulei de masline, piper si o lingurita de hrean ras. Se asaza pe farfurie. Super simplu. Citeste continuarea
Cartofi acordeon
Postat de: eumimi in Aperitive / GarnituriMai intai, curatam coaja cartofilor. Pentru a-i taia perfect, exista o tehnica: incadram cartoful cu 2 furculite si taiam felii pana cand se opreste cutitul in furculite. Astfel, nu vom taia prea...Citeste continuarea
Chec cu unt de arahide
Postat de: andaoana in PrajituriPentru ca mi-a placut tare mult cum a iesit checul cu sirop de zahar, am decis sa il fac si pe acesta la fel. Asa ca, intr-un vas, am topit zaharul in cele 4 linguri de apa si cu zeama de la...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu os afumat
Postat de: katty in CiorbeSpalam bine osul afumat si il punem la fiert cu putina apa. Dupa ce clocoteste, il clatim bine, aruncam apa si il punem din nou la fiert, cu apa cat sa il acopere. Spumam bine si fierbem pana...Citeste continuarea
Chec savarina cu frisca si capsuni
Postat de: RuxyRux in DulciuriFaina cernuta se pune intr-un vas, in mijloc se asaza drojdia, pe margine sarea, zaharul, untul moale, oul, vanilia, apoi se toarna laptele caldut si se framanta un aluat moale care se...Citeste continuarea
Chec cu prune
Postat de: sufletista in DulciuriMixam albusurile cu un praf de sare pana isi dulbeaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile mixate cu untul topit si racit, esenta de vanilie,...Citeste continuarea
Chec cu visine
Postat de: andaoana in PrajituriIncepem prin a face un sirop de zahar din 4 linguri de apa si o cana de zahar . Punem ingredientele intr-un ibric si topim pe foc mic zaharul pana obtinem un sirop dens. Lasam sa se raceasca ....Citeste continuarea
Crema de ricotta cu arahide
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriArahidele le-am tocat cu ajutorul unui cutit. Ceapa am dat-o pe razatoarea mica. Ricotta impreuna cu mascarponele si sarea le-am amestecat bine, gustati sa vedeti daca mai trebuie pusa sare....Citeste continuarea
Chec cu dovleac, nuci si ciocolata...
Postat de: oanapl in PrajituriCureti semintele dovleacului, il tai in felii potrivite si il coci in cuptorul preincalzit la 180° C, pentru 30 minute sau pana cand, intepandu-l cu o furculita, aceasta patrunde cu usurinta...Citeste continuarea
Chec cu dovleac si ciocolata
Postat de: Veronica22 in DulciuriDovleacul copt se curata de coaja si partile prea uscate in timpul coacerii. Se paseaza pana devine un piure fin. Daca doriti sa folositi dovleac fiert, se poate si asa. Ciocolata se topeste pe...Citeste continuarea
Chec cu vin, ciocolata si visine
Postat de: Veronica22 in DulciuriOuale, zaharul si untul se freaca spuma. Adaugam cacaua, vinul, praful de copt si faina si se mixeaza pana cand compozitia este omogena. Se scot visinele din dulceata si se pun in...Citeste continuarea