A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chec cu ananas si banana

Postat de: oanapl in Prajituri

Untul moale il mixezi bine cu zahărul pudră. Adaugi treptat ouăle, mixând continuu până se încorporează. Adaugi banana pisata cu furculita si omogenizezi compozitia....Citeste continuarea

Chec Luna

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Se preincalzeste cuptorul.  Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga 3 din cele 6 linguri de zahar si se bat in continuare...Citeste continuarea

Cheesecake la Borcan cu Caviar de...

Postat de: BakeUpArtist in Dulciuri

Am început prin a face "caviarul" de fructe de pădure: am pus pe foc fructele, lăsând câteva pentru decor, împreună cu zahărul și cu 100 ml de apă și am...Citeste continuarea

Chec din albusuri cu alune,...

Postat de: panacris in Dulciuri

Albușurile reci se bat spumă cu sarea, apoi se adaugă zahărul și se bat în continuare până ce se obține o bezea fermă și lucioasă. Se adaugă uleiul, esența de vanilie...Citeste continuarea

Chec cu dovleac si nuci

Postat de: oanapl in Prajituri

Tai dovleacul felii si le coci in cuptor, pentru 40 de minute, apoi le lasi sa se raceasca. Cureti dovleacul de coaja, il storci bine de apa si il mixezi pana obtii o crema. Separi ouale si...Citeste continuarea

Coronita cu spanac si broccoli

Postat de: oanapl in Mancaruri cu carne

Din apa, unt, faina, ou si sare, framanti un aluat. Il pui intr-o folie alimentara si il dai la frigider, pentru cel putin jumatate de ora. Cureti si speli spanacul bine, apoi il tai fasii...Citeste continuarea

Chec cu kiwi

Postat de: dantes in Dulciuri

Separam albusul de galbenusuri, mixam bine albusurile impreuna cu zaharul pana devine o bezea tare. Amestecam treptat cu galbenusurile, uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Turnam...Citeste continuarea

Chec pufos glazurat cu ciocolata

Postat de: reisnaor_2006 in Dulciuri

       Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu sarea pana se intaresc. Se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat. Separat galbenusurile le...Citeste continuarea

Coquelet cu legume in vas tajine

Postat de: Nadyne in Pui

Am ales sa pregătesc cocoseii intr-un vas tajine, primit de la Mosul. I-am decongelat, i-am spălat si i-am uns bine cu ulei, amestecat cu condimente. Legumele curățate si spălate,...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Ciorbe

Tocam cubulete telina, pastarnacul, morcovii si 2 cepe. Eu am avut ardei tocat congelat. Intr-o oala mai mare, punem legumele tocate, putin ulei si 2.5-3 l apa. Punem oala pe foc si fierbem 30-40...Citeste continuarea

Chec cu banane

Postat de: eumimi in Prajituri

Mai intai mixam albusurile spuma. Mixam apoi untul moale impreuna cu zaharul. Adaugam peste unt si galbenusurile, esenta si cacao si incorporam bine. Rezulta o crema foarte vascoasa. Adaugam...Citeste continuarea

Chec cu portocala si ciocolata

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Mixam spuma ouale cu zaharul, pana acesta se topeste si ouale devin spumoase. Adaugam uleiul mixand in continuare, apoi coaja si sucul de portocala. Adaugam si faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea

Ciocanele invelite in bacon cu...

Postat de: gabrielasfechis in Pui

Spalam bine ciocanelele si le curatam de piele. Apoi, le condimentam si le invelim in fasii de bacon. Le asezam in tava in care punem ulei de masline. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in...Citeste continuarea

Chec cu branza de vaci si samburi...

Postat de: ladydi in Dulciuri

Tocam prunele marunt si curatam rodia. Mixam ouale cu zaharul pana se topeste cel din urma. Adaugam esenta de vanilie, untul topit si apoi branza de vaci. Faina...Citeste continuarea

Ciorba cu gulie, smantana si sorici...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Am pus pentru inceput la fiert, soricul. Se curata si se spala legumele. Morcovii se feliaza si se pun  la fiert primii. Sarati putin, soricul de porc...Citeste continuarea

Chec cu ciocolata si mango

Postat de: katty in Dulciuri

Mixam untul la temperatura camerei, apoi adaugam zaharul si mixam in continuare, pana capata o consistenta cremoasa. Adaugam pe rand, cate un ou, mixand in continuare. Adaugam zaharul vanilat,...Citeste continuarea

Chec cu nuci, stafide si rom

Postat de: katty in Dulciuri

Intr-un castron adanc, mixam untul, mai intai singur, apoi cu zaharul, pana obtinem o compozitie cremoasa. Adaugam pe rand cate 1 ou, mixand bine dupa el, pana le incorporam pe toate....Citeste continuarea

Ciuperci la cuptor cu branza cu...

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Curatam ciupercile de pielita, coditele le taiem cubulete marunt, baconul il maruntim. Baconul impreuna cu coditele de ciuperci, le calim in putin ulei, apoi le adaugam intr-un castron, unde am...Citeste continuarea

Ciorba de fasole boabe si afumatura

Postat de: Nadyne in Ciorbe

 Fasolea se lasa la inmuiat de seara, in apa rece.  Schimbam apa in care a stat si o punem la foc. Cand incepe sa fiarba, aruncam apa, clatim oala si punem fasolea in alta apa,...Citeste continuarea

Chec glazurat cu citrice

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Untul se topeste si se lasa deoparte. Galbenusurile se freaca cu putina sare cu o lingura, apoi se pune untul topit si racit, se amesteca cu 100 ml frisca lichida, cu 200 ml zeama de citrice...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare dreasa cu...

Postat de: mena29 in Ciorbe

 Cum se prepara Ciorba de perisoare dreasa cu smantana si ou, reteta caseiȘ Amestecam intr-un castron ingredientele pentru perisoare, framantam bine carnea si modelam bile de marimea...Citeste continuarea

Chec cu zmeura

Postat de: Jymy in Dulciuri

Se mixeaza ouale impreuna cu zaharul (inclusiv cel vanilat) pana ce se obtine o spuma densa. Se adauga coaja de portocala, uleiul si laptele, amestecandu-se usor. Se presara praful de copt...Citeste continuarea

Chec cu ornamente colorate din zahar

Postat de: medioto59 in Dulciuri

Taiem untul cubulete, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o crema. Adaugam, unul cate unul, ouale si continuam sa mixam. Adaugam apoi, rand pe rand, smantana, coaja rasa (prin razatoarea mare)...Citeste continuarea

Chec cu lamaie

Postat de: deyutzky in Dulciuri

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam cu sarea pana cand se fac spuma.  In alt bol, mixam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam uleiul si esenta de lamaie (sau coaja...Citeste continuarea

Choux a la creme

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Cojile: Reteta pentru coji poate fi si cea de la eclere pe care o stiti sau o aveti. Intr-o craticioara, se pune apa, sarea si uleiul la fiert. Cand incepe sa dea in clocot, se toarna faina...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: ancutsa in Ciorbe

  Se pun la fiert intr-o oala de 5 litri, apa cu o lingurita de sare, o ceapa taiata marunt, morcovul ras, rosiile la cutie (eu folosesc aproximativ jumatate de cutie). Se spumeaza la...Citeste continuarea

Carnati de casa

Postat de: ancutsa in Porc

    Se tin matele cateva ore in apa cu otet si se clatesc de cateva ori cu apa calduta. Carnea tocata se amesteca impreuna cu celelalte condimente si ingrediente, apoi se umple...Citeste continuarea

Cheesecake cu capsuni

Postat de: Alepaty in Torturi

Biscuitii se maruntesc cu ajutorul blenderului si se amesteca cu untul topit, pana ajunge la consistenta nisipului ud. Eu adaug untul treptat pentru a ajunge la consistenta dorita .Se tapeteaza o...Citeste continuarea

Chec patrat cu stafide

Postat de: gabrielasfechis in Dulciuri

Separam ouale. Mixam albusurile cu zaharul si zaharul vanilat, bine, apoi adaugam pe rand, galbenusurile si amestecam de sus in jos, cu o lingura de lemn pana la omogenizare. Adaugam vanilia....Citeste continuarea

Chec bicolor

Postat de: gabrielasfechis in Dulciuri

Separam ouale. Mixam albusurile cu zaharul bine, apoi adaugam pe rand galbenusurile si amestecam de sus in jos, cu o lingura de lemn pana la omogenizare. Adaugam faina si praful de copt pe...Citeste continuarea

Cartofi copti cu umplutura de...

Postat de: stefy_a in Aperitive / Garnituri

Se spala cartofii, se sterg cu un prosop de bucatarie si se asaza in tava pentru cuptor, tapetata cu hartie de copt. Se stropesc cartofii cu putin ulei si se asezoneaza cu sare. Se da tava...Citeste continuarea

Crostoli cu cacao si nutella

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Eu am pornit de la reteta Laurei Adamache de crostoli pe care am modificat-o, adaugand cacao si desigur, nutella. Puneti frisca lichida intr-un vas, adaugati treptat faina si  apoi...Citeste continuarea

Chec cu nuca si portocala

Postat de: Jymy in Dulciuri

Batem ouale spuma, adaugand putin cate putin, zaharul. Presaram coaja rasa de portocala, adaugam sucul de portocala si semintele pastaii de vanilie si amestecam usor. Turnam uleiul si...Citeste continuarea

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Intr-un bol, punem doua oua si doua galbenusuri. Incepem sa le mixam, adaugam zaharul treptat mixand continuu, pana obtinem o consistenta spumoasa. Untul topit (usor caldut) il punem peste...Citeste continuarea

Cornulete cu untura si gem

Postat de: Alepaty in Prajituri

Untura, care a stat a temperatura camerei, se amesteca cu smantana. Faina se amesteca cu praful de copt si praful de sare. Se adauga coaja de lamaie si smantana amestecata cu untura. Se...Citeste continuarea

Chec cu capsuni

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol, mixam albusurile cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile batute cu uleiul si laptele, amestecam...Citeste continuarea

Crema de zahar ars cu mere

Postat de: aliliana in Dulciuri

Feliile de mere se taie si se pudreaza cu zahar pudra cu scortisoara. Se lasa de-o parte. Intre timp, se face caramelul. Se pune intr-o tigaie, zaharul si apa si se lasa la fiert pana ce zaharul...Citeste continuarea

Clatite cu Crema de Mascarpone

Postat de: BakeUpArtist in Dulciuri

Pentru aluat, se bat bine ouăle, se adaugă laptele și apa, și apoi se îngroașă cu făină. Se lasă aproximativ 30 de minute, apoi se coc clătitele într-o tigaie teflonată...Citeste continuarea

Chec de ciocolata si menta

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Topim untul intr-un vas, la foc mic, cat este fierbinte, adaugam laptele, apoi imediat 8 ciocolatele after eight, amestecam sa se omogenizeze, fara insa a insista foarte mult. Mixam ouale cu...Citeste continuarea

Carnaciori cu mamaliga

Postat de: silvianart in Porc

Carnaciorii ii gatim la cuptor, mamaliguta o preparam cu unt din belsug, maslinele le pasam cu ulei de masline, piper si o lingurita de hrean ras. Se asaza pe farfurie. Super simplu. Citeste continuarea

Cartofi acordeon

Postat de: eumimi in Aperitive / Garnituri

Mai intai, curatam coaja cartofilor. Pentru a-i taia perfect, exista o tehnica: incadram cartoful cu 2 furculite si taiam felii pana cand se opreste cutitul in furculite. Astfel, nu vom taia prea...Citeste continuarea

Chec cu unt de arahide

Postat de: andaoana in Prajituri

Pentru ca mi-a placut tare mult cum a iesit checul cu sirop de zahar, am decis sa il fac si pe acesta la fel. Asa ca, intr-un vas, am topit zaharul in cele 4 linguri de apa si cu zeama de la...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu os afumat

Postat de: katty in Ciorbe

Spalam bine osul afumat si il punem la fiert cu putina apa. Dupa ce clocoteste, il clatim bine, aruncam apa si il punem din nou la fiert, cu apa cat sa il acopere. Spumam bine si fierbem pana...Citeste continuarea

Chec savarina cu frisca si capsuni

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Faina cernuta se  pune intr-un vas, in mijloc se asaza drojdia, pe margine sarea, zaharul, untul moale, oul, vanilia, apoi se toarna laptele caldut si se framanta un aluat moale care se...Citeste continuarea

Chec cu prune

Postat de: sufletista in Dulciuri

Mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dulbeaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile mixate cu untul topit si racit, esenta de vanilie,...Citeste continuarea

Chec cu visine

Postat de: andaoana in Prajituri

Incepem prin a face un sirop de zahar din 4 linguri de apa si o cana de zahar . Punem ingredientele intr-un ibric si topim pe foc mic zaharul pana obtinem un sirop dens. Lasam sa se raceasca ....Citeste continuarea

Crema de ricotta cu arahide

Postat de: andaoana in Aperitive / Garnituri

Arahidele le-am tocat cu ajutorul unui cutit. Ceapa am dat-o pe razatoarea mica. Ricotta impreuna cu mascarponele si sarea le-am amestecat bine, gustati sa vedeti daca mai trebuie pusa sare....Citeste continuarea

Chec cu dovleac, nuci si ciocolata...

Postat de: oanapl in Prajituri

Cureti semintele dovleacului, il tai in felii potrivite si il coci in cuptorul preincalzit la 180° C, pentru 30 minute sau pana cand, intepandu-l cu o furculita, aceasta patrunde cu usurinta...Citeste continuarea

Chec cu dovleac si ciocolata

Postat de: Veronica22 in Dulciuri

Dovleacul copt se curata de coaja si partile prea uscate in timpul coacerii. Se paseaza pana devine un piure fin. Daca doriti sa folositi dovleac fiert, se poate si asa. Ciocolata se topeste pe...Citeste continuarea

Chec cu vin, ciocolata si visine

Postat de: Veronica22 in Dulciuri

 Ouale, zaharul si untul se freaca spuma. Adaugam cacaua, vinul, praful de copt si faina si se mixeaza pana cand compozitia este omogena. Se scot visinele din dulceata si se pun in...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]