Chiftele din peste cu arome thailandeze

de Satisfyyourcravings in Peste, 3 Mai 2017 | 2563 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 40 grame ghimbir proaspat
  • 2 catei de usturoi
  • 1 chili mediu
  • 2 frunze de lime
  • 1 tulpina mare de telina
  • 1 ardei verde
  • 2 salote
  • 40 grame lemongrass
  • 1/4 legatura coriandru
  • 300 grame somon (eu am folosit congelat)
  • 300 grame cod (eu am folosit congelat)
  • 30 grame fasole pastai
  • faina
  • 1 lingura sos de peste
  • sare
  • ulei
  • sos de chili- pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele din peste cu arome thailandeze:

Se preincalzeste cuptorul la 175 de grade C.

Cu ajutorul unui robot de bucatarie, se amesteca ghimbirul, usturoiul, chiliul, frunzele de lime, telina, ardeiul, salotele si lemongrassul.

Se transforma jumatate din cantitatea de somon in piure si restul se taie cuburi.

Se tranforma codul in piure. 

Se taie fasolea pastai in felii foarte subtiri.

Se toaca coriandrul si se amesteca cu somonul, codul, fasolea, sosul de peste, piper si pasta obtinuta anterior. 

Se adauga putina faina, daca este nevoie, pentru a obtine un aluat nu foarte lipicios, din care se formeaza chiftelele.

Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie nonaderenta si se prajesc chiftelele 2 minute pe parte, apoi se transfera intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se transfera in cuptor si se lasa 10 minute. 

Se servesc cu sos dulce de chili.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din peste cu arome thailandeze" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon delicios