A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Aperitiv bilute de branza cu struguri

Postat de: Geanina87 in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol incapator, radem cascavalul, amestecam apoi cu branza de burduf si luam cate putin, in palma. Presam, punem in mijloc cate un bob de strugure si formam o biluta pe care o rostogolim...Citeste continuarea

Aperitiv rulouri cu ton si masline

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Dezgheti aluatul de foietaj, la temperatura camerei. Desfaci foaia de aluat, peste plasticul in care a fost impaturita. Mixezi toate ingredientele in robotul de bucatarie si intinzi aceasta...Citeste continuarea

Aperitiv minitarte spiralate cu legume

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Pentru aluat, cerni faina intr-un castron si adaugi sarea si untul taiat bucatele. Omogenizezi compozitia, sfaramand untul intre degete. Cand totul se transforma intr-un amestec sfaramicios,...Citeste continuarea

Aperitiv minicheesecake sarat

Postat de: carla27carla in Aperitive / Garnituri

Se pregateste blatul de biscuiti sarati: se sfarma biscuitii cu un sucitor, se topeste untul si se adauga peste biscuiti, se amesteca bine cu o lingura. In paharele de plastic mici, se pune cate...Citeste continuarea

Aperitiv rulada de carne tocata cu...

Postat de: carla27carla in Aperitive / Garnituri

Se pregateste carnea pentru rulada: se amesteca  carnea tocata cu sare, piper, oua, usturoi pisat, usturoi verde si ceapa verde tocata marunt, feliile de paine inmuiate in lapte, scurse si...Citeste continuarea

Aperitiv cuburi cu spanac si crema...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Pentru blat, separi ouale, dupa care freci galbenusurile cu uleiul, sarea si spanacul tocat marunt. Adaugi smantana si faina cernuta cu praful de copt. Separat, bati albusurile spuma tare si le...Citeste continuarea

Aperitiv chec cu mazare

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Mazarea o pui la fiert, in apa cu sare. O fierbi timp de aproximativ 25-30 de minute sau pana cand bobul devine moale. O scurgi bine de apa. Faina o cerni si o amesteci cu sarea si drojdia...Citeste continuarea

Aperitiv chiftele umplute cu oua de...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Pui ouale de prepelita intr-o craticioara cu apa si le fierbi 3 minute, calculate din momentul in care incepe sa fiarba apa. Le scoti din craticioara, le pui intr-un vas cu apa rece, pentru cca...Citeste continuarea

Aperitiv focaccia cu carnati

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol, amestecam faina cu sarea, zaharul, apoi facem o adancitura in mijloc si adaugam galbenusurile batute, drojdia dizolvata in putina apa calduta, untura si amestecam, adunand faina de pe...Citeste continuarea

Aperitiv langosi cu branza sarata

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol, adaugam faina, facem o adancitura si in mijloc, adaugam drojdia, zaharul, 1 lingura faina si putin lapte cald, amestecam bine, dupa care lasam la dospit 15 min. Dupa cele 15...Citeste continuarea

Aperitiv omleta cu sparanghel

Postat de: andaoana in Aperitive / Garnituri

Sparanghelul l-am spalat in apa rece si am taiat partea lemnoasa de jos. Pe foc, am pus o oala cu apa rece si sare sa fiarba. Cand apa da in clocot, punem firele de sparanghel si il lasam cam 3...Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu spanac si oua...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Intr-un castron, mixezi untul moale la temperatura camerei, impreuna cu smantana, oul, galbenusul si otetul pana obtii o crema. Adaugi faina amestecata cu praful de copt si sarea. Framanti un...Citeste continuarea

Aperitiv saratele

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol, dam branza prin razatoare, adaugam sare, chimenul, amestecam, dupa care adaugam laptele in care am dizolvat praful de copt, untura, untul moale la temperatura camerei. Adaugam...Citeste continuarea

Aperitiv terina de legume cu sunca...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Pentru maioneza, amesteci galbenusul crud cu un galbenus fiert tare. Omogenizezi amestecul si apoi, adaugi treptat cate putin ulei, amestecand intr-un singur sens, pana cand obtii cantitatea...Citeste continuarea

Aperitiv rulada de spanac cu crema...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Bati albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugi spanacul (eu am pus congelat, daca aveti proaspat, trebuie fiert in prealabil) si galbenusurile. Adaugi faina cernuta cu praful de copt,...Citeste continuarea

Aperitiv oua rosii

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Se curăță bine ouăle și se decorează apoi cu frunzulițe verzi, după care se leagă in fâșii de voal, sau mătase (chiar de la ciorapi de damă, dacă nu avem altceva). Coaja de la...Citeste continuarea

Aperitiv torta Pasqualina

Postat de: nadea68 in Aperitive / Garnituri

Aluatul foietaj îl scoatem din frigider sau congelator. Facem umplutura. Într-o oală, punem apa si sare. Cand da in clocot, adaugam spanacul. Il fierbem 10 minute. Il strecuram....Citeste continuarea

Aperitiv oua vopsite cu hartie...

Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / Garnituri

Ouale se spala cu detergent de vase, se pun intr-o cratita cu apa, o lingura de sare si o lingura de otet. Se fierb circa 8-9 minute. Se mai lasa in apa clocotita, vreo 10 minute, dupa care se...Citeste continuarea

Aperitiv oua de Pasti romanesti

Postat de: andra001 in Aperitive / Garnituri

Anul acesta am adaugat un nou DELICIU DE PASTE! Pentru aceasta reteta, vom degresa ouale cu apa rece si sapun sau detergent de vase, apoi le vom lasa sa se usuce. Intre timp, ne ocupam de...Citeste continuarea

Aperitiv chec sarat cu sunca si...

Postat de: Corina33 in Aperitive / Garnituri

Se mixeaza ouale, se adauga pe rand laptele, uleiul si parmezanul, mixand pana se omogenizeaza. La sfarsit, punem faina si praful de copt si asezonam cu sare si piper.  Se adauga...Citeste continuarea

Aperitiv chec cu broccoli

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Cureţi morcovii de coajă şi îi fierbi, iar separat, opă­reşti 2-3 minute broccoli în apă clocotită cu sare, pe care-l desfaci apoi bucheţele. Coci ardeiul, îl cureţi...Citeste continuarea

Aperitiv prajitura tricolora

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Pentru aluatul verde, separi ouale, iar cele 2 galbenusuri le freci cu 2 linguri de ulei, 1 lingura de smantana, 2 linguri de faina, 1 lingurita praf de copt, sare si 2 linguri de spanac tocat...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu spanac, branza si...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Faina, sarea si untul le amesteci pana obtii un aluat sfaramicios. Bati oul bine si apoi adaugi cele 3 linguri de apa. Pui amestecul de ou in faina si framanti foarte bine. Aduni aluatul intr-o...Citeste continuarea

Aperitiv cartofi umpluti (reteta...

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Cartofii se spala bine cu partea abraziva a unui burete, apoi se fierb in coaja, 15-20 minute. Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Prazul se spala si se taie bucatele, se pune la sotat...Citeste continuarea

Aperitiv buburuze umplute

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Se taie felii de 1-1,5 cm grosime din baton și se rumenesc puțin în prăjitorul de pâine. Când feliuțele de baton s-au răcorit, se ornează cu frunze mici de salată....Citeste continuarea

Aperitiv rulada cu crema de branza...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Ai nevoie de trei boluri in care vei face in acelasi timp, cele trei compozitii de aluat. Ingredientele de baza sunt aceleasi la toate trei, difera doar ingredientul care ii da si nuanta fiecaruia...Citeste continuarea

Aperitiv chec cu naut si spanac

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Mixezi ouale intregi pentru cateva minute, apoi adaugi uleiul si laptele si amesteci pana la omogenizare.  Adaugi faina cernuta cu praful de copt si amesteci pana o incorporezi perfect...Citeste continuarea

Aperitiv drob de pui

Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri

Curata organele si carnea de pui si spala-le cu apa rece. Pune ficatul de pui la fiert intr-o oala, iar pipotele, inimile si carnea de pui in alta oala. Aduna spuma care se formeaza la...Citeste continuarea

Aperitiv spirale cu branza si masline

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol, se cerne faina si se pune sarea. Se adauga ouale, branza si uleiul. Intr-o craticioara, se pune laptele la incalzit, se adauga 1 lgt zahar, 1 lg faina si drojdia. Se amesteca...Citeste continuarea

Aperitiv briose cu oua de prepelita

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Fierbi tari, ouale de prepelita, le lasi sa se raceasca si apoi, le cojesti. Intr-un bol, mixezi oul de gaina cu untul topit si o lingurita de sare. Incorporezi praful de copt si faina cernuta,...Citeste continuarea

Aperitiv saratele rapide

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Incalziti cuptorul la 210° C. Intr-un castron sau in bolul robotului amestecati toate ingredientele. Trebuie sa obtineti un aluat omogen neted. Lasati sa se odihneasca 1 ora. Pe...Citeste continuarea

Aperitiv spirala cu spanac

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / Garnituri

Pentru inceput, pregatim spanacul. Eu am avut congelat si l-am lasat sa se decongeleze, apoi l-am calit putin. Am amestecat spanacul cu cascavalul si branza rase, pesmetul si un ou. In functie de...Citeste continuarea

Aperitiv cu ficatei

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / Garnituri

Spalam bine ficateii de pui, apoi ii fierbem. Taiem marunt ardeiul si patrunjelul. Amestecam bine ouale, adaugam ficateii taiati bucatele, ardeiul, faina, pesmetul, condimentele si patrunjelul....Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu bacon si cartofi

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii de coaja, apoi ii taiem felii subtiri. Intr-un vas, asezam feliile de bacon, jumatate in vas, jumatate in afara vasului. Peste feliile de bacon, asezam alternativ, straturi...Citeste continuarea

Aperitiv rulouri cu spanac si branza

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / Garnituri

Spalam spanacul si il lasam sa se usuce. Intindem foaia de aluat. Peste aluat, asezam uniform frunzele de spanac, apoi branza rasa. Rulam si apoi feliem ruloul. Asezam feliile de rulou in tava...Citeste continuarea

Aperitiv briose cu salam, mazare,...

Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / Garnituri

Mazarea, porumbul si morcovul se clatesc cu apa rece si se pun la fiert in apa clocotita, cu o lingurita de sare. Se fierb 10-15 minute. Salamul se taie cubulete, se prajeste, dupa care se da...Citeste continuarea

Aperitiv briose cu ciuperci

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Freci untul (aflat la temperatura camerei) cu ouale si sarea si adaugi jumatate din faina cernuta cu praful de copt si apoi mixezi usor. Adaugi iaurtul si apoi adaugi si restul de faina si...Citeste continuarea

Aperitiv cartofi fripti cu parmezan...

Postat de: andra001 in Aperitive / Garnituri

Preincălzește cuptorul.  Se va unge o hârtie pergament, cu puțin ulei de măsline. Într-un bol mare, se pot pune cartofii tăiați cubulețe și spălați; deasupra se...Citeste continuarea

Aperitiv rulouri din lipie umplute

Postat de: medioto59 in Aperitive / Garnituri

Taiem marunt ceapa verde,mararul si rosiile uscate. Le punem intr-un castron pe toate si le amestecam. Stropim fiecare bucata de lipie in parte, cu cateva picaturi de ulei de...Citeste continuarea

Aperitiv bruschete cu leurda si...

Postat de: Ksenya in Aperitive / Garnituri

Spala bine leurda in cateva ape.  Pune o oala cu apa la fiert cu un pic de sare, cand apa incepe sa clocoteasca, adauga leurda, amesteca si lasa cam 30 sec. Scoate leurda si trece-o...Citeste continuarea

Aperitiv turte din malai cu diverse...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Punem apa într-un vas, pe foc, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm sarea și amestecăm până aceasta se diluează. Adăugăm și 2 linguri de mălai și așteptăm...Citeste continuarea

Ardei umpluti cu cartofi

Postat de: katty in Mancaruri de post

Se scot cotoarele de la ardei (impingeti cotorul cu mana inspre interior, iar acesta se va desprinde singur ), se spala ardeii si se pun la scurs, cu gura in jos. Cartofii se spala si se fierb...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu dovlecei si morcovi

Postat de: momo121 in Aperitive / Garnituri

        Dovleceii si morcovii ii dam pe razatoare mica, apoi presaram putina sare deasupra.          Intr-un bol, adaugam ouale cu uleiul, mixam...Citeste continuarea

Aperitiv melci din foietaj cu...

Postat de: mena29 in Aperitive / Garnituri

Lasa aluatul foietaj sa se decongeleze. Spala ardeiul si taie-l cubulete. Spala si taie ceapa verde. Lasa ciupercile din conserva sa se scurga de apa, dupa care taie-le marunt. Pe o o...Citeste continuarea

Aperitiv briose cu tofu

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol, amesteci faina cu praful de copt, laptele, uleiul de masline si galbenusurile. Adaugi maslinele, ierburile si omogenizezi. Adaugi sare si piper dupa gust.  In alt bol, bati...Citeste continuarea

Aperitiv saratele cu branza si...

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Preincalzim cuptorul la 185 grade C. Margarina Rama se trece cateva secunde prin cuptorul cu microunde. Punem peste margarina moale, telemeaua grasa de oi, adaugam semintele de canepa si...Citeste continuarea

Aperitiv bruschete cu ciuperci

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

Trecem rapid ciupercile printr-un jet de apa rece si le scurgem bine sau le stergem cu o carpa aspra. Taiem ciupercile felii. Incingem o lingura ulei de masline si adaugam 1-2 catei de usturoi...Citeste continuarea

Ardei umpluti cu linte

Postat de: luminita20_2006 in Mancaruri de post

Ardeii i-am avut in borcan, pusi pe iarna. Reteta mamei inca nu am facut-o, asa ca nu ma pot lauda, insa puteti sa faceti cu ardei prospeti si sunt la fel de deliciosi. Orezul se spala bine....Citeste continuarea

Aperitiv pancakes cu sunca si...

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol, se bat bine ouale impreuna cu un praf de sare. Se adauga laptele si uleiul, apoi se pune faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu. Se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se adauga...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu praz si carne tocata

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Aluatul decongelat se întinde pe foaie de pergament într-o tavă, se înțeapă cu furculița din loc în loc și se pune la copt în cuptorul preîncins cca....Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

ieri la 10:06

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]