A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Aperitiv biscuiti sarati

Postat de: Adele in Aperitive / Garnituri

Precizez, pasta de jumari se face cam asa: cateva bucati de jumeri cu tot cu untura se pun in robot si se mixeaza. Aluatul: Intr- un bol, se pune faina cu branza framantata si chimenul, se...Citeste continuarea

Aluat (baza) cu fistic

Postat de: Adele in Dulciuri

Se amesteca cele doua faini cu sare, zahar, coaja de portocala si praful de copt, se adauga untul taiat cuburi si se lucreaza cu mainile, se adauga oul si galbenusul, daca este necesar, cateva...Citeste continuarea

Aperitiv batoane din mamaliga și...

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Într-o cratiță, se pun la fiert apa si laptele. Punem cubul de pui și se adaugă mămăliga în ploaie.  Se fierbe 8-10 minute, amestecand in continuu.  Se lasa...Citeste continuarea

Aperitiv frittata cu spanac si telemea

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Tai telemeaua cubulete. Daca este foarte sarata, pui o cantitate mai mica (telemeaua folosita de mine nu era foarte sarata). Tai gogosarii feliute, iar morcovii care sunt mai mari, ii tai in doua....Citeste continuarea

Ardei umpluti cu orez si legume de...

Postat de: Oana in Mancaruri de post

Fierbe orezul si lasa-l sa se raceasca intr-un castron. Pune apoi deasupra porumbul din conserva, scurs bine, fasolea rosie din conserva, scursa si spalata,...Citeste continuarea

Aperitiv rulada de spanac umpluta...

Postat de: momo121 in Aperitive / Garnituri

   Separam ouale, galbenusurile le amestecam intr-un vas cu uleiul, spanacul, smantana, faina, bicarbonatul si putina sare, iar albusurile le batem spuma cu un praf de sare.   Cu...Citeste continuarea

Aperitiv chec cu ciuperci si porumb

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Taie ardeiul si ciupercile cubulete mici, iar ceapa verde, feliute subtiri. Mixezi bine ouale pana devin o compozitie spumoasa. Torni usor uleiul mixand in continuare. Adaugi faina cernuta...Citeste continuarea

Aperitiv pancakes cu sunca si branza

Postat de: Adrian2016 in Aperitive / Garnituri

            Pentru inceput, dam branza prin razatoarea cu ochiuri mari, sunca o taiem cubulete mici. Oul il punem intr-un castron si-l mixam...Citeste continuarea

Aperitiv clatite cu dovlecel,...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Curățăm dovlecelul de coajă și semințe și îl dăm pe răzătoare. Îl amestecăm cu brânza și mărarul tocat. Batem ouăle cu un praf de sare, apoi le amestecăm...Citeste continuarea

Aperitiv cosulete cu bacon si...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Într-o tava pentru 6 briose, asezi câte 2-3 felii de bacon în fiecare adâncitura, astfel ca formele sa fie îmbracate la interior. Legumele mexicane (decongelate si...Citeste continuarea

Aperitiv cartofi aurii in stil grecesc

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Cartofii spalati, curatati,  se taie in felii si se fierb 15 minute. Se scurg cartofii intr-o sita larga, se usuca usor cu un servet absorbant si se ung cu o lingura de ulei de masline,...Citeste continuarea

Aperitiv omleta la cuptor cu...

Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri

Se taie ceapa si dovlecelul rondele. Se bat ouale ca pentru omleta, impreuna cu sare si piper. Se incalzeste cuptorul la 200 de grade C. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie potrivita si...Citeste continuarea

Aperitiv crochete din carne tocata...

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Ceapa se da pe razatoarea fina si se lasa sa se scurga zeama rezultata. Painea se inmoaie cateva minute in apa si se stoarce bine. Usturoiul se piseaza bine. Intr-un bol, se amesteca...Citeste continuarea

Aperitiv oua Benedict

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Scoti untul din timp din frigider si il tai bucatele, separi galbenusurile pentru sos, storci lamaia si pui la fiert apa, in ambele oale (cratite), atat pentru fiert ouale, cat si pentru...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu sardine si...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Bati ouale pana cand se omogenizeaza compozitia (cca. 1 minut). Adaugi alternativ, faina amestecata cu praful de copt si ulterior cernuta, si laptele. Adaugi parmezanul ras, maslinele verzi...Citeste continuarea

Aperitiv merdenele din aluat de...

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Pachetele de aluat se lasa la dezghetat in frigider, de pe o zi pe alta. Branzeturile se dau pe razatoare si se amesteca cu 3 galbenusuri, smantana si zaharul vanilat. Foile se intind pe...Citeste continuarea

Aperitiv placinta impletita cu urda

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Mixezi urda cu ouale si smantana, apoi adaugi mararul tocat marunt si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi o foaie de aluat si netezesti cu...Citeste continuarea

Aperitiv clatite cu sfecla si branza

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Mixezi in robot, sfecla, catelul de usturoi, ouale, uleiul si laptele. Dupa ce obtii o crema fina, adaugi toata faina si mixezi pana la inglobarea perfecta. Vei obtine un aluat usor mai gros...Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu dovlecei si...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Speli dovleceii si ii tai cubulete. Ceapa si ciupercile le tai marunt, iar cascavalul il dai pe razatoare. Separat, mixezi ouale si adaugi smantana, apoi faina cernuta cu praful de copt, uleiul,...Citeste continuarea

Aperitiv margarete cu branza

Postat de: ladydi in Aperitive / Garnituri

Punem laptele cald intr-un castron, adaugam drojdia si amestecam bine. Apoi, adaugam sarea, zaharul, 2 oua si untul moale. Punem faina si incepem sa framantam aluatul, pana...Citeste continuarea

Aperitiv pancakes de fidea cu pui...

Postat de: amalia01 in Aperitive / Garnituri

Pentru inceput, prepari Fideliciosul. conform instructiunilor de pe ambalaj.           Oul il bati impreuna cu sarea, piperul si...Citeste continuarea

Aperitiv rulada cu bacon si cascaval

Postat de: diaconta in Aperitive / Garnituri

Am curatat cartofii si i-am fiert în apa cu putina sare. Apoi i-am pasat, am pus sare, piper si patrunjelul verde tocat. Peste folie, am asezat feliile de bacon, cartofii i-am asezat...Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu cartofi si...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Daca framanti si dospesti aluatul in masina de paine (ca mine), pui toate ingredientele in ordinea urmatoare in masina de paine: laptele caldut, ou, unt topit, zaharul, faina cernuta, drojdia si...Citeste continuarea

Aperitiv bruschete mixte cu rosii...

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Rosiile se taie in bucati mai mari, se pun intr-un castron cu ulei de masline, sare si piper si se lasa deoparte. Franzela se taie felii mai groase si se pun la prajit. Bucatiile de paine...Citeste continuarea

Aperitiv mic dejun cu bacon,crema...

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Feliile de bacon se pun intr-o tigaie tefal si se lasa la foc mic, pana se rumenesc pe ambele parti. Feliile de paine le punem la prajit. Intr-o cratita, punem apa, o lasam sa fiarba bine,...Citeste continuarea

Aperitiv trandafir cu carne de curcan

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Pentru aluat , amesteci brânza cu laptele, uleiul și sarea, apoi adaugi făina cernută cu praful de copt. Întinzi o foaie de aluat de circa 50 x 30 cm, peste care întinzi...Citeste continuarea

Aperitiv coronita cu ciuperci si ardei

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Calesti ciupercile in doua linguri ulei de masline. Adaugi ardeiul tocat cubulete si lasi pana se inmoaie si scade zeama lasata de ciuperci. Adaugi patrunjelul tocant marunt si ouale si...Citeste continuarea

Aperitiv reteta de preparare a...

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Reteta de preparare a papanasilor  Se pregatesc branzeturile, se amesteca toate ingredientele cantarite intr-un vas, se adauga oul, laptele, faina, praful de sare, praful de copt si...Citeste continuarea

Aperitiv varzari - placinte cu varza

Postat de: ladydi in Aperitive / Garnituri

Dizolvam drojdia in laptele caldut. Punem faina intr-un castron, facem o gropita in mijloc si adaugam drojdia cu laptele si ouale, amestecam si framantam bine. Punem uleiul, praful de...Citeste continuarea

Aperitiv pasta de avocado 2

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Ceapa şi usturoiul se curăţă, apoi se taie în patru şi se pun în blender. Fructul de avodaco se taie în două, apoi se scoate miezul şi se adaugă peste ceapă şi...Citeste continuarea

Aperitiv rulada din carne tocata

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Carnea tocată se asezonează cu mirodenii, se adaugă oul, usturoiul granulat și pesmetul, apoi se amestecă până ce se înglobează toate ingredientele. Pe un blat de lucru,...Citeste continuarea

Aperitiv placintele cu cartof si...

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Cartoful se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa verde si spanacul se spala si se usuca. Usturoiul se curata. Toate acestea se pun in vasul blenderului vertical de...Citeste continuarea

Aluatul magic

Postat de: RuxyRux in Piine

Untul rece, se da pe razatoarea mare intr-un vas larg, tot acolo se pune si faina cernuta, oul si galbenusul, branza si smantana, faina, praful de sare si praful de copt si desigur, zeama de...Citeste continuarea

Aripioare la cuptor cu sos picant...

Postat de: Valclaudia in Pui

Aripioarele se spala bine sub jet de apa rece si apoi li se indeparteaza partea subtire. Preincalzim cuptorul la 200 grade C. Asezam aripioarele in tava pe gratar, presaram sare, piper, boia...Citeste continuarea

Acordeon cu sunca si dovlecei

Postat de: Mutulica in Aperitive / Garnituri

Feliile de dovlecel, sunca si cascaval se asaza pe cant, alternativ, in tava. Stropim cu ulei de masline si condimentam cu sare si piper.  Asezam rosii cherry pe toata suprafata si dam la...Citeste continuarea

Aperitiv cu pasta de avocado si...

Postat de: Ina in Aperitive / Garnituri

Banutii de aluat: Mixam galbenusurile cu laptele si untul topit, dupa care adaugam faina, sarea si drojdia si continuam sa mixam pana obtinem un aluat omogen pe care-l lasam la dospit 30...Citeste continuarea

Aluat fraged pentru tarte aperitiv

Postat de: Ina in Aperitive / Garnituri

Untul rece se taie bucati si impreuna cu oul, faina si apa rece se amesteca foarte bine (eu am folosit robotul) pana ce untul este incorporat complet in aluat.  Obtinem o bila de aluat pe...Citeste continuarea

Aperitive pentru masa de Revelion

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Aperitiv cu crema de branza: intindem aluatul foietaj si cu o forma, nu foarte mare, decupam aluatul, coacem  foietajul, grija mare ca sa nu le bronzam ( pe unele le-am bronzat ca a sunat...Citeste continuarea

Aperitiv pogaci cu jumeri

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Se pune drojdia sa dospeasca in 100 ml apa calduta amestecata cu 1 lingura de zahar si 1 lingura de faina. Intr-un bol se cern 800 g faina, se adauga sarea, ouale si jumerile macinate. Dupa ce a...Citeste continuarea

Aripioare in sos de mustar

Postat de: eumimi in Pui

Mai intai, pregatim sosul de mustar intr-un castron: punem mustarul, diluam cu apa, adaugam mierea, sare si piper dupa gust, ardei boia si oregano, busuiocul si patrunjel uscat. Dam aripoarele...Citeste continuarea

Aperitive platou cu ciupercute in...

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Ciupercutele se limpezesc in jet de apa rece si se lasa sa se scurga intr-o sita. Se pun ciupercile intr-un bol si se condimenteaza cu amestecul de legume deshidratate. Se...Citeste continuarea

Aperitive platou cu gustari

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Taiati cuburi sunca si cascavalul. Spalati rosiile, strugurii si busuiocul verde. Taiati in doua rosiile. Scurgeti maslinele de zeama cu saramura. Cu ajutorul...Citeste continuarea

Aperitive fursecuri cu cartofi si...

Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / Garnituri

Cartofii se spala si se fierb in coaja, dupa care se scot din apa si se lasa sa se racoreasca. Untul se topeste intr-o cratita pusa la foc cu 200 ml apa in ea.  Fulgii de porumb se...Citeste continuarea

Aperitiv cu ciuperci

Postat de: eumimi in Aperitive / Garnituri

Punem ouale intr-un bol, le batem 3-4 minute, adaugam laptele, faina si praful de copt si le incorporam bine. Adaugam ciupercile, maslinele si gogosarul murat taiate in cubulete mici. Adaugam...Citeste continuarea

Antricot de vita cu struguri la tigaie

Postat de: Ksenya in Vita

Carnea o spalam si o punem pe un prosop de bucatarie ca sa absoarba tot lichidul. Cu un ciocan de bucatarie, batem antricotul pe ambele parti. Saram si piperam, punem carnea intr-o caserola,...Citeste continuarea

Ardei umpluti cu carne

Postat de: Nadyne in Mancaruri cu carne

Alegem 10-12 ardei frumosi, cat mai rotunzi.  Taiem  cu un cutit capacelele, scoatem semintele si spalam ardeii bine, apoi ii lasam la scurs.     ...Citeste continuarea

Aperitiv de fite cu branza Camembert

Postat de: Mutulica in Aperitive / Garnituri

Pana si specialistii lasa la latitudinea consumatorilor mancatul cojii groase de deasupra(cea mai puturoasa, ba chiar o interzic in anumite cazuri, ca la branza luata de mine. Nu va faceti griji,...Citeste continuarea

Ardei iuti la borcan

Postat de: licurici_lra in Conserve

Otetul se pune la fiert cu sarea, zaharul si condimentele. Se lasa putin la racit. Ardeii se spala si se pun in borcane. Otetul cald se toarna peste ardei, apoi se pun...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu Ricotta si Rosii...

Postat de: BakeUpArtist in Aperitive / Garnituri

Blat : Mixați făină cu sarea și cu untul rece, după care adăugați gălbenușurile, pe rând, mixând după fiecare. Apoi adăugați apa și frământați un aluat de tartă....Citeste continuarea

Aluat pentru placinte

Postat de: gabriel39 in Dulciuri

Laptele, uleiul si zaharul se pun pe foc intr-n vas pana aproape clocoteste, apoi se ia de pe foc si se raceste. Intr-un lighenas se pune compozitia rece de lapte,ulei si zahar, apoi se pune...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

ieri la 10:06

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]