Aperitiv chec cu mazare

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 20 Apr 2017 | 3386 vizualizari

 

Delicii de Paste
Pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe blogul Paulei Gafitescu.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr mazare proaspata/congelata
  • 200 gr faina
  • 3 oua
  • 120 ml lapte
  • 80 ml ulei de masline
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • 100 gr mozzarella
  • 1/2 legatura marar
  • piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chec cu mazare:

Mazarea o pui la fiert, in apa cu sare. O fierbi timp de aproximativ 25-30 de minute sau pana cand bobul devine moale. O scurgi bine de apa.
Faina o cerni si o amesteci cu sarea si drojdia uscata.
Ouale le bati usor cu telul, adaugi laptele si uleiul si amesteci.
Mozzarella o dai pe razatoarea cu gauri mari.
Mararul il speli bine si il toci marunt.
Peste compozitia lichida, pui ingredientele uscate. Incorporezi pe urma mozzarella rasa, mararul si mazarea. Amesteci usor cu miscari de jos in sus pana la omogenizare.
Preincalzesti cuptorul la 180 de grade C (foc mediu) si tapetezi o tava de chec cu hartie de copt sau o ungi cu unt si apoi o tapetezi bine cu faina (eu am folosit o tava de silicon unsa cu unt). Torni compozitia in forma de chec si dai la cuptor, pentru 45-50 de minute.

Cand e gata (dupa ce trece testul cu scobitoarea), opresti focul si-l mai lasi 10 minute cu usa cuptorului intredeschisa.
Il portionezi dupa ce s-a racit complet. Il servesti alaturi de un pahar de iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chec cu mazare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

ieri la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti