Aperitiv bilute din cartofi cu bacon
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriCartofii se fierb cu coaja, timp de 1 ora si 30 minute, apoi se lasa la racit. Baconul se taie in patratele si se prajeste in putin ulei, cateva minute, pe ochiul mic. Se paseaza cartofii,...Citeste continuarea
Aperitiv placinta la tigaie cu...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriSpălăm bine cartofii și îi punem la fiert, așa necurățați de coajă, în apă clocotită cu un praf de sare. Se poate adăuga în apă și puțin zahăr, pentru un gust...Citeste continuarea
Aripioare la cuptor
Postat de: mitinita in PuiAripioarele de pui se spala si se lasa la scurs. Uleiul se amesteca intr-un bol cu condimentele. Se adauga aripioarele si se amesteca cu mana. Se pun aripioarele in tava. Se da...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu dovlecel si branza
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriFaina, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen care se introduce apoi la frigider. Cat timp sta aluatul la frigider,...Citeste continuarea
Aperitiv placinta cu dovlecei si urda
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriSpalam dovleceii, ii stergem cu un servetel si le taiem capetele. Ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Intr-o tigaie, punem 2 linguri de ulei, dovleceii pe care ii stoarcem bine intre...Citeste continuarea
Aperitiv placinte din cartofi cu bacon
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriCartofii se fierb in coaja 1 ora si 30 minute sau pana sunt gata. Se curata de coaja si se zdrobesc. Se lasa la racit. Ceapa se taie marunt si se caleste pana se inmoaie, apoi se adauga baconul...Citeste continuarea
Aperitiv ciuperci umplute cu...
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriCiupercile se curata de pielita si se rup coditele. Se spala si se lasa la scurs si uscat. Coditele se toaca marunt. Ceapa se curata si se toaca marunt. Ardeiul se curata si se taie...Citeste continuarea
Aperitiv rulada festiva din...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriMai întâi, ne asigurăm că folia cu care este ambalat cașcavalul nu este ruptă. Pregătim două bucăți de folie de bucătărie și așezăm una pe masa de lucru. Preparăm...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu sos de rosii si...
Postat de: gurita_ta2005 in PorcArdeii se curata si se spala bine (puteti pastra capacelele de la ardei). Intr-un castron, punem carnea tocata, ceapa tocata marunt, oul, condimentele, frunzele de busuioc taiate marunt si...Citeste continuarea
Aperitiv chec sarat, cu sunca si...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriMărarul se alege, se spală și se taie mărunt. Șunca presată se taie cubulețe, iar telemeaua se rade pe răzătoarea mare. Cașcavalul se rade pe răzătoarea fină. Se bat bine...Citeste continuarea
Ardei surpriza
Postat de: oanapl in Mancaruri de legumeCoci ardeii, ii pui într-o cratiță, presari sare, îi acoperi și ii lași acolo până se răcesc. Nu îi coaceți foarte tare pentru că riscați să se rupă când...Citeste continuarea
Aperitiv cartofi evantai cu unt...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriPunem untul la topit, în uleiul de măsline. Adăugăm usturoiul presat și câte un praf din condimentele enumerate și le amestecăm bine. Adăugăm și un praf de sare și...Citeste continuarea
Aperitiv barcute din cartofi cu...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriSpeli bine cartofii si ii pui la fiert, in coaja, cu o lingurita de sare. Ii lasi sa fiarba pe jumatate, scurgi apa si ii lasi sa se raceasca.Tai cartofii in jumatate, pe lung, si ii scobesti cu o...Citeste continuarea
Aperitiv placinta italiana de cartofi
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriFierbi cartofii în coajă 30-35 minute, sau pana cand, infigand o furculita intr-un cartof, aceasta intra cu usurinta in el. Ii scoti din apa, ii lasi sa se racoreasca putin, apoi ii cureti...Citeste continuarea
Amestec de legume uscate - VIGITA
Postat de: panacris in Vegan / Raw veganRădăcinoasele se spală, se curăță și se rad, manual sau cu ajutorul robotului de bucătărie, julien. Ardeii, ceapa și roșiile se spală, curăță și se feliază în...Citeste continuarea
Aperitiv rulouri foietaj
Postat de: Bunica in Aperitive / GarnituriPregătește toate ingredientele: tăiate în cuburi mici. Cașcavalul îl dai pe răzătoare. Scurge zeama de la conserva de porumb. Aluatul patiserie îl desfaci, ți-l...Citeste continuarea
Ardei umpluti in sos de rosii
Postat de: Valclaudia in PorcSpalam ardeii, apoi le scoatem cotoarele si nervurile cu seminte, folosind un cutitas cu lama subtire. Punem carnea tocata intr-un castron, adaugam sare si piper dupa gust, ouale, cimbrul,...Citeste continuarea
Aloo gobi
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de postConopida se desface buchețele cât mai mici și se pune la fiert în apă clocotită pentru max. 5 minute. Se scoate, se lasă la scurs și se păstrează la cald. Cartofii se...Citeste continuarea
Aperitiv tajina tunisiana cu pui si...
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriCuratati si tocati ceapa si usturoiul. Incalziti uleiul puneti ceapa si usturoiul si rumeniti. Adaugati puiul taiat bucatele. Sarati, piperati si adaugati pudra de curcuma si 1/3 de cana...Citeste continuarea
Aperitiv frittata cu fidea
Postat de: abetina in Aperitive / GarnituriSe mixeaza ouale intr-un bol, peste oua se adauga ardeii grasi tocati, kaizerul taiat cuburi, mozzarella data prin razatoare, smantana, ceapa tocata julien, plicul de fidea maruntit, dovlecelul...Citeste continuarea
Aperitiv omleta cu salam sasesc,...
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriSe coc ardeii (eu ii coc direct pe aragaz) si cand se innegresc, se pun deoparte intr-un vas adanc, se presara sare grunjoasa si se acopera cu un capac pentru a se aburi si curata mai...Citeste continuarea
Aperitiv rulouri de vinete cu crema...
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriSpalam vinetele, le taiem cotorul si le feliem pe lungime. Presaram putina sare peste ele si le lasam la scurs 15 minute. Le ungem cu o lingura de ulei de masline si le punem pe gratar, pe rand,...Citeste continuarea
Aperitiv mini-gugulufi cu ciuperci
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriFreci ouale cu uleiul si iaurtul, condimentezi cu sare si piper, apoi adaugi faina cernuta cu praful de copt si omogenizezi. La final, adaugi ciupercile taiate si patrunjelul tocat fin....Citeste continuarea
Avocado umplut cu ton
Postat de: nico15 in TonSe taie avocado in jumatate, se scoate samburele, dupa care, cu ajutorul unei linguri, scoatem si pulpa pe care o vom taia cubulete potrivite. Taiem ardeii, scurgem de excesul de ulei...Citeste continuarea
Aperitiv porumb in crusta de sunculita
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriCurățăm porumbul de foi și de mătase și îl clătim bine în apă rece. Le rupem vârfurile că sunt inestetice. Îi așezăm într-o oală încăpătoare...Citeste continuarea
Aperitiv cascaval pana, cu salata...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriCașcavalul se porționează în felii cam de un deget, sau de 1 cm grosime. Din 400 grame vor ieși 6 felii. Cele două ouă se bat bine cu un praf de sare. Se pregătesc două...Citeste continuarea
Aperitiv clatite cu branza si dovlecel
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriMixezi ouăle până când devin spumoase, apoi adaugi pe rând uleiul, iaurtul, dovlecelul ras, dar nescurs si brânzeturile mărunțite. Adaugi, treptat, făina cernută cu...Citeste continuarea
Aperitiv cartofi cu branza si marar...
Postat de: momo121 in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii, ii taiem in 4 si ii punem la fiert in apa cu sare, atat cat sa intre furculita in ei. Cand sunt gata, ii scurgem de apa si ii lasam sa se racoreasca. ...Citeste continuarea
Aperitiv tort sarat
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriLuați o pâine albă, rotundă, pufoasă și tăiați-o în 3 foi. Nivelați foaia de deasupra, dacă este cazul. Fierbeți ouăle tari, răciți-le în apă rece și...Citeste continuarea
Aperitiv Soricei gustosi
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriSe fierb ouăle tari, se răcesc în apă rece și se decojesc. Feliile de salam se curăță de pielițe, se taie subțire de jur împrejur (pentru codițele șoriceilor) iar din...Citeste continuarea
Aperitiv bruschete cu rosii si busuioc
Postat de: eumimi in Aperitive / GarnituriMai intai, feliem painea. Punem feliile intr-o tava, le ungem cu putin ulei de masline, presaram un praf de sare si oregano si le dam la cuptor sa se rumeneasca usor pe ambele parti, aprox.7-8...Citeste continuarea
Aperitiv clatite cu dovlecei
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriDovlecelul il curatam si il dam prin razatoarea mare. Presaram 1 lingurita sare si lasam deoparte. Intr-un vas, amestecam faina cernuta cu sarea, piper, praf de copt, adaugam branza, dovlecelul...Citeste continuarea
Aperitiv placinta cu dovlecel si...
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriIntr-un bol, cernem faina, adaugam sare, zaharul, drojdia si amestecam bine, facem o adancitura, adaugam oul batut, untura si incepem sa framantam, adaugand treptat laptele caldut. Framantam un...Citeste continuarea
Aperitiv pancakes cu dovlecei
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriSe curata dovleceii de coaja se rad pe razatoarea cu ochiurile mari, se presara 1 lingurita sare, se amesteca si se lasa 10 minute. Apoi se storc si se amesteca cu ouale, faina de grau,...Citeste continuarea
Aperitiv cu castraveti si crema de...
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCastravetele se curata de coaja si se taie felii (nu foarte groase, dar nici subtiri). Intr-un castron, punem crema de branza cu somon, ceapa rosie tocata marunt, piper, putina zeama de lamaie...Citeste continuarea
Aperitiv briose cu bacon si cascaval
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriSe prajeste baconul taiat, cateva secunde. Se rade cascavalul, pe ochiurile mici. Intr-un bol, se amesteca ouale, laptele, uleiul si sarea. Se adauga baconul, cascaval ras, ceapa verde...Citeste continuarea
Aperitiv cornulete cu branza, Dukan
Postat de: mimmi in Aperitive / GarnituriFramantam un aluat omogen din toate ingredientele pentru aluat. Punem aluatul intr-o folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 de minute. Cat sta aluatul la frigider, amestecam...Citeste continuarea
Aperitiv ciuperci umplute cu...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriSpalam ciupercile, indepartam cozile si le stergem cu un servetel. Ceapa verde o taiem rondele, mararul verde il tocam marunt. Ricotta o rasturnam intr-un bol, o amestecam cu parmezanul ras,...Citeste continuarea
Aperitiv spirale cu mozzarella
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriAm intins aluatul foietaj, l-am uns cu ou batut, am presarat mozzarella rasa si patrunjelul tocat. Am rulat aluatul, apoi am taiat ruloul format in felii late de un deget. Am asezat spirale...Citeste continuarea
Aperitiv omleta cu legume si ton
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriLegumele le spalam, le curatam si le taiem in cuburi, aproximativ de aceeasi marime. Punem putin ulei intr-o tigaie si, cand uleiul este incins, punem legumele. Presaram sare si le lasam la...Citeste continuarea
Aperitiv clatite cu branza si dovlecel
Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / GarnituriSe sparg ouale intr-un bol si se bat pana devin spumoase, apoi se adauga pe rand, uleiul, iaurtul, dovlecelul ras, dar nescurs si branzeturile amestecate. Se adauga, treptat, faina...Citeste continuarea
Aperitiv saleuri cu cascaval
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriRăzuiți fin cașcavalul. Faceți un aluat din: făină, unt, gălbenușuri, sare, smântână și frământați-l bine, ca să fie omogen. Întindeți acest aluat fraged...Citeste continuarea
Aperitiv ciupercute crocante
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriCiupercile se scurg de saramura si se limpezesc cu apa rece. Se pun ciupercutele intr-un bol si se sareaza. Condimentati cu piper si nucsoara. Adaugati rozmarinul...Citeste continuarea
Aperitiv cartofi natur
Postat de: loredanaaa in Aperitive / GarnituriCartofii ii curatam, ii spalam, ii taiem cubulete si apoi ii fierbem cu sare. Nu trebuie fierti foarte mult, ca sa se nu se sfarame, ci doar atat cat sa fie moi. Cel mai bine, ii verificam cu...Citeste continuarea
Aperitiv budinca din chifle cu...
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriSe taie chiflele in cubulete mici. Intr-un bol, se amesteca smantana, oul, laptele si branza framantata si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se adauga chiflele si se amesteca pana se...Citeste continuarea
Aperitiv placinta cu spanac, jambon...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriAluatul: Intr-un bol, punem faina cernuta cu sarea. Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva, o adaugam peste faina. Turnam apa minerala treptat, incepem si framantam. La final,...Citeste continuarea
Aperitiv parjoale cu legume
Postat de: iri_love in Aperitive / GarnituriAm curățat dovleacul, cartofii si morcovul, după care i-am spalat si apoi i-am dat pe razatoarea mică. Peste acestea, am adăugat oul si sare dupa gust, apoi am adaugat mărarul ( in cazul...Citeste continuarea
Aperitiv rulada din dovlecei...
Postat de: momo121 in Aperitive / GarnituriSpalam dovleceii, le taiem capetele si ii dam pe razatoare cu tot cu coaja. Ii saram putin pentru si ii lasam 20minute sa se inmoaie si sa isi lase zeama. Intr-un bol,...Citeste continuarea
Aperitiv rulada din ardei rosii...
Postat de: momo121 in Aperitive / GarnituriSeparam ouale, galbenusurile le amestecam intr-un vas cu uleiul, pasta de ardei, smantana, faina, bicarbonatul si putina sare, iar albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Cu ajutorul...Citeste continuarea
Aperitiv cas din lapte de vaca
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriLaptele se pune intr-o oala incapatoare, punem pe foc sa se incalzeasca (avem grija sa nu fiarba), oprim focul si adaugam 1 plic de cheag. Amestecam cu lingura cca. 3-4 minute, dupa care lasam...Citeste continuarea