A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Aperitiv tarta cu dovlecel

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Pentru aluat: se amesteca untul rece cu faina, pana rezulta un aluat nisipos. Apoi, se pune oul, sarea, praful de copt si la sfarsit apa. Se tine aluatul in frigider, timp de  30 minute....Citeste continuarea

Aperitiv briose cu cascaval si bacon

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Baconul se taie cubulete mici si se prajeste in putin ulei. Ouale se amesteca cu sarea, apoi treptat, cu uleiul. Adaugati faina si praful de copt. Compozitia va avea consistenta unei smantani....Citeste continuarea

Aperitiv bruschete a la Ailin

Postat de: trifadalia in Aperitive / Garnituri

Rosiile se spala si se taie cuburi. Peste rosii se rade usturoiul, se adauga sarea, oregano si uleiul. Compozitia rezultata se lasa sa stea la macerat pana ce se pregateste painea. Intre timp se...Citeste continuarea

Aperitiv chec cu branzeturi si...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Roșiile se curăță de codițe, se spală, se șterg de apă și se pun pe fundul formei de copt, unsă cu unt în prealabil. Cele trei ouă se mixează cu smântâna, se...Citeste continuarea

Aripioare picnic

Postat de: Leontina_Costel1970 in Pui

Mai intai curatam de eventualele impuritati aripioarele, apoi le spalam si le punem intr-o oala, acoperim cu apa, adaugam delikat si lasam sa fiarba cca 20 minute. Scoatem aripioarele le lasam sa...Citeste continuarea

Aperitiv minuturi reci cu branza,...

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

  Pentru cosulete: se rade cacavalul intr-o tava cu foaie de copt, formand niste cercuri mai mari. Este de preferat sa radeti cascavalul direct in tava pentru ca va fi uniform, iar nu pe o...Citeste continuarea

Avocado cu ton

Postat de: cristina1985 in Ton

Se  fierbe apa, iar cand da in clocot, se adauga sare si cele doua oua (pe rand, cu ajutorul unei  linguri). Se fierb 10 minute, apoi se lasa la racit. Va dati seama daca un avocado...Citeste continuarea

Aperitiv briose din oua

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Un broccoli are 500 g, dar restul se poate folosi la o omleta. Se spala broccoli, se taie in buchetele mici si se pune la fiert in apa clocotita,10 minute. Se scoate si se pune in apa rece (pentru...Citeste continuarea

Aperitiv chiftele de orez cu miez...

Postat de: mady90 in Aperitive / Garnituri

Intotdeauna, cand gatesc pilaf, fac si cateva chiftelute de orez. Din pilaful racit iau cateva linguri de orez (cam o lingura la o chiftea), adaug 1-2 catei de usturoi, sare, piper, nucsoara, 1...Citeste continuarea

Aperitiv wrap/snack

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Coaceti cele 4 tortilla daca le-ati facut de casa (reteta  aici ) sau incalziti-le daca sunt cumparate. Lasati-le sa se raceasca usor. Taiati ardeii in lamele si rosiile confiate in...Citeste continuarea

Aperitiv rulada din legume, umpluta...

Postat de: momo121 in Aperitive / Garnituri

Dovlecelul si morcovul ii dam pe razatoare mica, apoi presaram putina sare deasupra. Intr-un bol adaugam ouale cu uleiul, mixam pana omogenizam bine ambele ingrediente, pe urma adaugam faina cu...Citeste continuarea

Aperitiv medalion Caprese

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Se spală legumele și se șterg cu un prosop de hârtie. Se porționează mozzarella și roșiile în felii de aceeași grosime. Se pregătesc elementele de decor. Se pun...Citeste continuarea

Aperitiv pachetele mic dejun, cu...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Se decongelează din timp aluatul foietaj și, dacă este un pachet mare, de 800 grame, pentru 4 porții se va folosi doar o jumătate de pachet. Se spală ardeii, se taie inele/rondele cu o...Citeste continuarea

Aperitiv masline umplute

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Maslinele se taie in jumatati, daca nu au samburi. Eu nu am gasit si a trebuit sa-i scot eu. Daca totusi nu gasiti (fara samburi), alegeti-le pe cele mai mari. Se face umplutura: Se pune apa...Citeste continuarea

Aperitiv rulouri din sunca cu branza

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Se amesteca branza de burduf cu ceapa verde. Daca sunt prea mari, feliile de sunca se taie in jumatate. Se pune pe fiecare felie, din amestecul de branza si se ruleaza. Mi-au iesit 10 rulouri. Citeste continuarea

Aperitiv toast cu avocado, peste...

Postat de: simona72 in Aperitive / Garnituri

Se prajesc feliile de paine in prajitorul special. Imediat dupa prajire se freaca cu un graunte de usturoi. Se stropesc cu ulei calitativ, restectiv, ulei de dovleac in cazul meu.  Avocado...Citeste continuarea

Aripioare cu sos

Postat de: gaby_d in Pui

Spala si curata aripioarele. Usuca-le cu un servet curat. Presara sare si piper (sare putina, e sarat sosul de la sosul de soia) Incinge uleiul si pune aripioarele la prajit, la foc iute,...Citeste continuarea

Aperitiv crochete de carne cu parmezan

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Inmuiati painea in apa rece, scurgeti-o bine. Intr-un castron amestecati toate ingredientele pentru crochete. Puneti sare si piper si amestecati bine. Formati crochetele introducand in...Citeste continuarea

Ardei iute murat

Postat de: eumimi in Muraturi

Mai intai tocam ardeiul marunt. Ceapa o tocam julienne si o amestecam cu ardeiul. Otetul il amestecam cu 1 lingura de sare si cu una de zahar.  Punem ardeiul amestecat cu ceapa in 2...Citeste continuarea

Aperitiv cartofi surpriza

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / Garnituri

Am curatat cartofii de coaja, i-am taiat cuburi si i-am pus la fiert. Am pregatit un piure din cartofi, sare, unt si laptele caldut. Am amestecat piureul cu pesmetul, smantana, mozzarella...Citeste continuarea

Aperitiv piure de cartofi aromat cu...

Postat de: ladydi in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare, frunze de dafin si cateii de usturoi. Dupa ce au fiert, preparam un piure in care adaugam putin unt si sare. Amestecam...Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu cartofi si...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Mai întâi se face aluatul fraged, din: făină, unt, sare și ouă. Se frământă până ce se încorporează uniform toate ingredientele, iar aluatul este elastic și...Citeste continuarea

Aperitiv bulete cu cartofi si cascaval

Postat de: abetina in Aperitive / Garnituri

  Se fierb cartofii in coaja, se curata si se paseaza ca pentru piure, se adauga prazul tocat fin, usturoiul pasat, bulionul de gogosari, ouale, sare, oregano, rozmarin, boia de ardei...Citeste continuarea

Aperitiv lipii cu cartofi dulci si...

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Cartofii dulci se spala bine si se fierb in coaja sau se fac la cuptor. Se fierb 1 ora si se curata de coaja, se zdrobesc, se amesteca cu patrunjel tocat si, cine doreste, adauga sare (eu nu am...Citeste continuarea

Aperitiv rulada cu carnati si...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Pentru aluat, cernem făina într-un vas și o amestecăm cu puțină sare. Facem o adâncitură la mijlocul ei și punem acolo: oul, untul rece tăiat în cuburi și oțetul....Citeste continuarea

Ardei kapia copti umpluti cu branza

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legume

Coaceti ardeii kapia pe toate partile. Fierbinti ii puneti intr-un bol, presarati sare peste ei si ii acoperiti pentru 15-20 de minute. Dupa acest timp, ii decojiti si ii trageti usor...Citeste continuarea

Aperitiv rulada din omleta umpluta...

Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / Garnituri

Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala, se toaca si se amesteca cu branza. Ouale se bat cu putina sare si cu mararul spalat si tocat. Se ung placile de la Panini Maker cu ulei. Pe...Citeste continuarea

Aperitiv omleta Rossini

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Taiati trufa in lamele foarte fine. Într-un bol se desfac ouăle şi se bat bine cu un praf de sare. Maruntiti 2/3 din lamelele de trufa. Adaugati 1/3 la ouale batute, puneti o felie...Citeste continuarea

Aperitiv mini omlete cu telemea

Postat de: eumimi in Aperitive / Garnituri

Punem ouale intr-un bol si adaugam branza data pe razatoarea mare. Adaugam si ceapa verde tocata marunt, uleiul si laptele si amestecam bine. Adaugam ultima data faina, sare si un praf de piper....Citeste continuarea

Aperitiv rulouri de omleta, cu...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Se mixează bine ouăle cu un praf de sare și cu piper. Se face o pastă din brânza de vaci bine scursă și măslinele mărunțite. Se mixează bine, după care se condimentează cu...Citeste continuarea

Aperitiv Oua ochiuri cu cascaval si...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Se ung formele de copt cu unt, se pun pe fundul lor câte 2-3 felii de kaiser în fiecare (eu am pus câte două, pentru că formele nu sunt suficient de înalte, pentru a...Citeste continuarea

Aperitive Oua in cuib

Postat de: abetina in Aperitive / Garnituri

Se ung formele de briose cu unt, se asaza in ele cate o felie si jumatate de sunca taraneasca uscata, se pune cate o feliuta de branza gouda, cate un cub mic de cascaval afumat, se sparge un ou...Citeste continuarea

Aripioare crispy

Postat de: eumimi in Pui

Se taie aripioarele de pui de la fiecare incheietura. Varful se arunca, se folosesc doar cele 2 parti mai mari. Fulgii de porumb se sfarama, dar foarte putin, nu trebuie sa fie pasati complet....Citeste continuarea

Aperitiv Oua cu carnat chorizo,...

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Curatati si tocati marunt ceapa salota. Intr-o tigaie mica sotati in uleiul cald ceapa si feliile de chorizo. Adaugati rosia taiata bucatele, maslinele si caliti impreuna timp de 5...Citeste continuarea

Aperitiv Oua scotiene

Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / Garnituri

Se pun trei oua la fiert in apa cat sa le acopere. Se fierb 3 minute la foc mic din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca, apoi se varsa apa fierbinte din vas si se pune apa rece....Citeste continuarea

Aperitiv placintele cu carne de pui

Postat de: madi_marin in Aperitive / Garnituri

Se pregăteşte aluatul : se bate bine oul cu zahărul, apoi se adaugă uleiul şi se bate în continuare. Se pun sarea, praful de copt stins cu un pic de oţet şi laptele. Cu ajutorul unei...Citeste continuarea

Aperitiv acadele sarate

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

    Se lasă aluatul la dezgheţat, la temperatura camerei. Se unge aluatul cu ketchup, se decorează cu felii de afumătură de casă (sau kaizer), de salam bănăţean şi de...Citeste continuarea

Aperitiv cu oua cu sos de rosii -...

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Spalati legumele. Taiati rosiile si ardeiul in cuburi. Intr-o tigaie reveniti in uleiul incins usturoiul si pimentul tocati marunt. Adaugati ardeiul si reveniti timp de 5-6 minutes....Citeste continuarea

Aperitiv chec cu legume, carnati si...

Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / Garnituri

Dovleceii (curatati de coaja, spalati si dati pe razatoarea mare), morcovii (curatati se coaja, spalati si dati pe razatoarea mare), ardeiul (curatat de cotor si seminte, spalat si taiat marunt)...Citeste continuarea

Aperitiv cabanosi-pereche in foitaj

Postat de: autodiag in Aperitive / Garnituri

Se decongeleaza aluatul de foitaj si se desface. Se taie in patru. Se pun cate doi cabanosi pe fiecare foaie, pe cate doua laturi paralele. Se aduc cabanosii catre centrul foii, rulati in...Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu legume si mix...

Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / Garnituri

Untul taiat bucatele, oul, albusul, sarea, iaurtul, bicarbonatul de sodiu stins cu otet si praful de copt se pun intr-un castron. Se cerne faina peste aceste ingrediente, treptat, si se incepe sa...Citeste continuarea

Aperitiv budinca cu dovlecei si branza

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Spalati bine dovleceii, indepartati capetele. Ii taiati cuburi potrivite, ii puneti intr-o sita, ii presarati cu sare si ii lasati 30-40 de minute la scurs. Branza de vaci o faramitati cu mana,...Citeste continuarea

Aluat fraged pentru tarte dulci

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Făina albă cernută se pune într-un vas pentru frâmântat și se face o adâncitură la mijlocul ei, în care se pun: oul, zahărul, vanilia, sarea și untul rece....Citeste continuarea

Aperitiv oua in aluat de pizza la...

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Incalziti cuptorul la 220 °C. Amestecati braza rasa cu smantana, puneti piper (si sare daca branza nu este sarata). Asezati aluatul in forma ovala de 25 cm. Formati o barca,...Citeste continuarea

Aperitiv naut crocant la tigaie

Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri

Se amesteca toate ingredientele, se adauga intr-o tigaie la foc mediu si se prajesc pana cand nautul devine crocant si auriu.  Delicios ca topping pentru salate, hummus sau ca aperitiv/...Citeste continuarea

Aripioare crocante la cuptor,...

Postat de: Satisfyyourcravings in Pui

Se amesteca laptele cu paprika, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sare, piper si pudra de usturoi si se toarna peste aripioarele curatate. Se lasa la marinat minim 2 ore.  Se...Citeste continuarea

Aperitiv Yoka – rulou cu branza...

Postat de: Ksenya in Sandvisuri

Se desface pachetul cu lavash si se portioneaza in patru foi. Se ia cate o foaie si se toarna cate un ou batut. Se presara cu branza de capra sau cas. Se presara cu patrunjel. Se...Citeste continuarea

Aperitiv ciabatta cu unt si mozzarella

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / Garnituri

Am amestecat untul moale cu patrunjelul tocat, usturoiul pisat, sarea si piperul. Am taiat ciabatta cuburi, dar nu am strapuns pana jos. Am introdus amestecul de unt in toate taieturile si...Citeste continuarea

Aperitiv cu mozzarella si ierburi...

Postat de: xana in

Taiem mozzarella si rosiile in cubulete la aceeasi marime si le amestecam bine cu amestecul de ierburi italiene Delikat, uleiul de masline, sare si piper dupa gust. Dam la frigider pentru...Citeste continuarea

Aperitiv omleta cu ciuperci intregi...

Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri

Ciupercile se prajesc in ulei, la foc mediu, 10 minute, acoperite cu capac pana devin moi.  Intre timp, se toaca ceapa si patrunjelul. Se bat ouale ca pentru omleta cu putina sare. Se...Citeste continuarea