Aperitiv tarta cu dovlecel
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriPentru aluat: se amesteca untul rece cu faina, pana rezulta un aluat nisipos. Apoi, se pune oul, sarea, praful de copt si la sfarsit apa. Se tine aluatul in frigider, timp de 30 minute....Citeste continuarea
Aperitiv briose cu cascaval si bacon
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriBaconul se taie cubulete mici si se prajeste in putin ulei. Ouale se amesteca cu sarea, apoi treptat, cu uleiul. Adaugati faina si praful de copt. Compozitia va avea consistenta unei smantani....Citeste continuarea
Aperitiv bruschete a la Ailin
Postat de: trifadalia in Aperitive / GarnituriRosiile se spala si se taie cuburi. Peste rosii se rade usturoiul, se adauga sarea, oregano si uleiul. Compozitia rezultata se lasa sa stea la macerat pana ce se pregateste painea. Intre timp se...Citeste continuarea
Aperitiv chec cu branzeturi si...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriRoșiile se curăță de codițe, se spală, se șterg de apă și se pun pe fundul formei de copt, unsă cu unt în prealabil. Cele trei ouă se mixează cu smântâna, se...Citeste continuarea
Aripioare picnic
Postat de: Leontina_Costel1970 in PuiMai intai curatam de eventualele impuritati aripioarele, apoi le spalam si le punem intr-o oala, acoperim cu apa, adaugam delikat si lasam sa fiarba cca 20 minute. Scoatem aripioarele le lasam sa...Citeste continuarea
Aperitiv minuturi reci cu branza,...
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriPentru cosulete: se rade cacavalul intr-o tava cu foaie de copt, formand niste cercuri mai mari. Este de preferat sa radeti cascavalul direct in tava pentru ca va fi uniform, iar nu pe o...Citeste continuarea
Avocado cu ton
Postat de: cristina1985 in TonSe fierbe apa, iar cand da in clocot, se adauga sare si cele doua oua (pe rand, cu ajutorul unei linguri). Se fierb 10 minute, apoi se lasa la racit. Va dati seama daca un avocado...Citeste continuarea
Aperitiv briose din oua
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriUn broccoli are 500 g, dar restul se poate folosi la o omleta. Se spala broccoli, se taie in buchetele mici si se pune la fiert in apa clocotita,10 minute. Se scoate si se pune in apa rece (pentru...Citeste continuarea
Aperitiv chiftele de orez cu miez...
Postat de: mady90 in Aperitive / GarnituriIntotdeauna, cand gatesc pilaf, fac si cateva chiftelute de orez. Din pilaful racit iau cateva linguri de orez (cam o lingura la o chiftea), adaug 1-2 catei de usturoi, sare, piper, nucsoara, 1...Citeste continuarea
Aperitiv wrap/snack
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriCoaceti cele 4 tortilla daca le-ati facut de casa (reteta aici ) sau incalziti-le daca sunt cumparate. Lasati-le sa se raceasca usor. Taiati ardeii in lamele si rosiile confiate in...Citeste continuarea
Aperitiv rulada din legume, umpluta...
Postat de: momo121 in Aperitive / GarnituriDovlecelul si morcovul ii dam pe razatoare mica, apoi presaram putina sare deasupra. Intr-un bol adaugam ouale cu uleiul, mixam pana omogenizam bine ambele ingrediente, pe urma adaugam faina cu...Citeste continuarea
Aperitiv medalion Caprese
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriSe spală legumele și se șterg cu un prosop de hârtie. Se porționează mozzarella și roșiile în felii de aceeași grosime. Se pregătesc elementele de decor. Se pun...Citeste continuarea
Aperitiv pachetele mic dejun, cu...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriSe decongelează din timp aluatul foietaj și, dacă este un pachet mare, de 800 grame, pentru 4 porții se va folosi doar o jumătate de pachet. Se spală ardeii, se taie inele/rondele cu o...Citeste continuarea
Aperitiv masline umplute
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriMaslinele se taie in jumatati, daca nu au samburi. Eu nu am gasit si a trebuit sa-i scot eu. Daca totusi nu gasiti (fara samburi), alegeti-le pe cele mai mari. Se face umplutura: Se pune apa...Citeste continuarea
Aperitiv rulouri din sunca cu branza
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriSe amesteca branza de burduf cu ceapa verde. Daca sunt prea mari, feliile de sunca se taie in jumatate. Se pune pe fiecare felie, din amestecul de branza si se ruleaza. Mi-au iesit 10 rulouri. Citeste continuarea
Aperitiv toast cu avocado, peste...
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriSe prajesc feliile de paine in prajitorul special. Imediat dupa prajire se freaca cu un graunte de usturoi. Se stropesc cu ulei calitativ, restectiv, ulei de dovleac in cazul meu. Avocado...Citeste continuarea
Aripioare cu sos
Postat de: gaby_d in PuiSpala si curata aripioarele. Usuca-le cu un servet curat. Presara sare si piper (sare putina, e sarat sosul de la sosul de soia) Incinge uleiul si pune aripioarele la prajit, la foc iute,...Citeste continuarea
Aperitiv crochete de carne cu parmezan
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriInmuiati painea in apa rece, scurgeti-o bine. Intr-un castron amestecati toate ingredientele pentru crochete. Puneti sare si piper si amestecati bine. Formati crochetele introducand in...Citeste continuarea
Ardei iute murat
Postat de: eumimi in MuraturiMai intai tocam ardeiul marunt. Ceapa o tocam julienne si o amestecam cu ardeiul. Otetul il amestecam cu 1 lingura de sare si cu una de zahar. Punem ardeiul amestecat cu ceapa in 2...Citeste continuarea
Aperitiv cartofi surpriza
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriAm curatat cartofii de coaja, i-am taiat cuburi si i-am pus la fiert. Am pregatit un piure din cartofi, sare, unt si laptele caldut. Am amestecat piureul cu pesmetul, smantana, mozzarella...Citeste continuarea
Aperitiv piure de cartofi aromat cu...
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare, frunze de dafin si cateii de usturoi. Dupa ce au fiert, preparam un piure in care adaugam putin unt si sare. Amestecam...Citeste continuarea
Aperitiv placinta cu cartofi si...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriMai întâi se face aluatul fraged, din: făină, unt, sare și ouă. Se frământă până ce se încorporează uniform toate ingredientele, iar aluatul este elastic și...Citeste continuarea
Aperitiv bulete cu cartofi si cascaval
Postat de: abetina in Aperitive / GarnituriSe fierb cartofii in coaja, se curata si se paseaza ca pentru piure, se adauga prazul tocat fin, usturoiul pasat, bulionul de gogosari, ouale, sare, oregano, rozmarin, boia de ardei...Citeste continuarea
Aperitiv lipii cu cartofi dulci si...
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriCartofii dulci se spala bine si se fierb in coaja sau se fac la cuptor. Se fierb 1 ora si se curata de coaja, se zdrobesc, se amesteca cu patrunjel tocat si, cine doreste, adauga sare (eu nu am...Citeste continuarea
Aperitiv rulada cu carnati si...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriPentru aluat, cernem făina într-un vas și o amestecăm cu puțină sare. Facem o adâncitură la mijlocul ei și punem acolo: oul, untul rece tăiat în cuburi și oțetul....Citeste continuarea
Ardei kapia copti umpluti cu branza
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legumeCoaceti ardeii kapia pe toate partile. Fierbinti ii puneti intr-un bol, presarati sare peste ei si ii acoperiti pentru 15-20 de minute. Dupa acest timp, ii decojiti si ii trageti usor...Citeste continuarea
Aperitiv rulada din omleta umpluta...
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriArdeiul se curata de cotor si seminte, se spala, se toaca si se amesteca cu branza. Ouale se bat cu putina sare si cu mararul spalat si tocat. Se ung placile de la Panini Maker cu ulei. Pe...Citeste continuarea
Aperitiv omleta Rossini
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriTaiati trufa in lamele foarte fine. Într-un bol se desfac ouăle şi se bat bine cu un praf de sare. Maruntiti 2/3 din lamelele de trufa. Adaugati 1/3 la ouale batute, puneti o felie...Citeste continuarea
Aperitiv mini omlete cu telemea
Postat de: eumimi in Aperitive / GarnituriPunem ouale intr-un bol si adaugam branza data pe razatoarea mare. Adaugam si ceapa verde tocata marunt, uleiul si laptele si amestecam bine. Adaugam ultima data faina, sare si un praf de piper....Citeste continuarea
Aperitiv rulouri de omleta, cu...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriSe mixează bine ouăle cu un praf de sare și cu piper. Se face o pastă din brânza de vaci bine scursă și măslinele mărunțite. Se mixează bine, după care se condimentează cu...Citeste continuarea
Aperitiv Oua ochiuri cu cascaval si...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriSe ung formele de copt cu unt, se pun pe fundul lor câte 2-3 felii de kaiser în fiecare (eu am pus câte două, pentru că formele nu sunt suficient de înalte, pentru a...Citeste continuarea
Aperitive Oua in cuib
Postat de: abetina in Aperitive / GarnituriSe ung formele de briose cu unt, se asaza in ele cate o felie si jumatate de sunca taraneasca uscata, se pune cate o feliuta de branza gouda, cate un cub mic de cascaval afumat, se sparge un ou...Citeste continuarea
Aripioare crispy
Postat de: eumimi in PuiSe taie aripioarele de pui de la fiecare incheietura. Varful se arunca, se folosesc doar cele 2 parti mai mari. Fulgii de porumb se sfarama, dar foarte putin, nu trebuie sa fie pasati complet....Citeste continuarea
Aperitiv Oua cu carnat chorizo,...
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriCuratati si tocati marunt ceapa salota. Intr-o tigaie mica sotati in uleiul cald ceapa si feliile de chorizo. Adaugati rosia taiata bucatele, maslinele si caliti impreuna timp de 5...Citeste continuarea
Aperitiv Oua scotiene
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriSe pun trei oua la fiert in apa cat sa le acopere. Se fierb 3 minute la foc mic din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca, apoi se varsa apa fierbinte din vas si se pune apa rece....Citeste continuarea
Aperitiv placintele cu carne de pui
Postat de: madi_marin in Aperitive / GarnituriSe pregăteşte aluatul : se bate bine oul cu zahărul, apoi se adaugă uleiul şi se bate în continuare. Se pun sarea, praful de copt stins cu un pic de oţet şi laptele. Cu ajutorul unei...Citeste continuarea
Aperitiv acadele sarate
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriSe lasă aluatul la dezgheţat, la temperatura camerei. Se unge aluatul cu ketchup, se decorează cu felii de afumătură de casă (sau kaizer), de salam bănăţean şi de...Citeste continuarea
Aperitiv cu oua cu sos de rosii -...
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriSpalati legumele. Taiati rosiile si ardeiul in cuburi. Intr-o tigaie reveniti in uleiul incins usturoiul si pimentul tocati marunt. Adaugati ardeiul si reveniti timp de 5-6 minutes....Citeste continuarea
Aperitiv chec cu legume, carnati si...
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriDovleceii (curatati de coaja, spalati si dati pe razatoarea mare), morcovii (curatati se coaja, spalati si dati pe razatoarea mare), ardeiul (curatat de cotor si seminte, spalat si taiat marunt)...Citeste continuarea
Aperitiv cabanosi-pereche in foitaj
Postat de: autodiag in Aperitive / GarnituriSe decongeleaza aluatul de foitaj si se desface. Se taie in patru. Se pun cate doi cabanosi pe fiecare foaie, pe cate doua laturi paralele. Se aduc cabanosii catre centrul foii, rulati in...Citeste continuarea
Aperitiv placinta cu legume si mix...
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriUntul taiat bucatele, oul, albusul, sarea, iaurtul, bicarbonatul de sodiu stins cu otet si praful de copt se pun intr-un castron. Se cerne faina peste aceste ingrediente, treptat, si se incepe sa...Citeste continuarea
Aperitiv budinca cu dovlecei si branza
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriSpalati bine dovleceii, indepartati capetele. Ii taiati cuburi potrivite, ii puneti intr-o sita, ii presarati cu sare si ii lasati 30-40 de minute la scurs. Branza de vaci o faramitati cu mana,...Citeste continuarea
Aluat fraged pentru tarte dulci
Postat de: RODIMUR in PrajituriFăina albă cernută se pune într-un vas pentru frâmântat și se face o adâncitură la mijlocul ei, în care se pun: oul, zahărul, vanilia, sarea și untul rece....Citeste continuarea
Aperitiv oua in aluat de pizza la...
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriIncalziti cuptorul la 220 °C. Amestecati braza rasa cu smantana, puneti piper (si sare daca branza nu este sarata). Asezati aluatul in forma ovala de 25 cm. Formati o barca,...Citeste continuarea
Aperitiv naut crocant la tigaie
Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / GarnituriSe amesteca toate ingredientele, se adauga intr-o tigaie la foc mediu si se prajesc pana cand nautul devine crocant si auriu. Delicios ca topping pentru salate, hummus sau ca aperitiv/...Citeste continuarea
Aripioare crocante la cuptor,...
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiSe amesteca laptele cu paprika, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sare, piper si pudra de usturoi si se toarna peste aripioarele curatate. Se lasa la marinat minim 2 ore. Se...Citeste continuarea
Aperitiv Yoka – rulou cu branza...
Postat de: Ksenya in SandvisuriSe desface pachetul cu lavash si se portioneaza in patru foi. Se ia cate o foaie si se toarna cate un ou batut. Se presara cu branza de capra sau cas. Se presara cu patrunjel. Se...Citeste continuarea
Aperitiv ciabatta cu unt si mozzarella
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriAm amestecat untul moale cu patrunjelul tocat, usturoiul pisat, sarea si piperul. Am taiat ciabatta cuburi, dar nu am strapuns pana jos. Am introdus amestecul de unt in toate taieturile si...Citeste continuarea
Aperitiv cu mozzarella si ierburi...
Postat de: xana inTaiem mozzarella si rosiile in cubulete la aceeasi marime si le amestecam bine cu amestecul de ierburi italiene Delikat, uleiul de masline, sare si piper dupa gust. Dam la frigider pentru...Citeste continuarea
Aperitiv omleta cu ciuperci intregi...
Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / GarnituriCiupercile se prajesc in ulei, la foc mediu, 10 minute, acoperite cu capac pana devin moi. Intre timp, se toaca ceapa si patrunjelul. Se bat ouale ca pentru omleta cu putina sare. Se...Citeste continuarea