Aperitiv foietaj cu carnati, oua si cascaval

de Ancutsa in Aperitive / Garnituri, 5 Noi 2018 | 6191 vizualizari

 

În weekend am pregătit pentru ai mei o gustare rapidă din aluat foietaj cu rondele de cabanos, ouă, iar pe unele am pus ciuperci.

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat foietaj,
  • 1 cârnat cabanos,
  • 2 ouă,
  • Un praf de sare,
  • Câteva ciuperci proaspete,
  • Caşcaval ras, după plac
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv foietaj cu carnati, oua si cascaval:

 

 

Se lasă aluatul la dezgheţat, la temperatura camerei.

Se decupează sfere din foaia de aluat: unele mai mari pentru bază, altele la fel de mari dar se vor găuri în mijloc cu un păhărel, pentru a le scoate marginea şi a le lipi peste celelalte sfere. Nu uitaţi să ungeţi cu puţin ou înainte şi să presaţi bine marginile, ca să nu curgă în tavă.

Se adaugă pe fiecare sferă rondele de cârnăciori şi se umple cu o linguriţă-două din ouăle bătute cu un praf de sare. Puteţi folosi cârnaţi picanţi, dacă vreţi, sunt o gustare bună de după amiază.

Pe unele am pus şi ciuperci proaspete, curăţate, tocate şi rumenite un pic într-o tigaie, fără ulei, fără sare (pentru că am pus sare în ouă).

Se mai ung un pic cu ou şi se ornează cu caşcaval.

Se aşază apoi într-o tavă cu hârtie de copt şi se dau cuptor cam 25 de minute sau până se rumenesc, la foc mic, pentru ca aluatul să nu rămână crud în mijloc. Veţi vedea că se vor umfla mult.

 

Timp de pregătire: 15 min

Timp de coacere: 25 min

Porţii: 15 bucăţi

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/11/foietaj-cu-carnati-oua-si-cascaval.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv foietaj cu carnati, oua si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec din piept de curcan