Aperitiv pogaci cu jumari
Postat de: trifadalia in Aperitive / GarnituriJumarile rezultate dupa topirea osanzei se macina prin masina de tocat carne care se amesteca cu jumatate (500 grame) din cantitatea de faina. Compozitia se imparte in 3 parti. Cealalta...Citeste continuarea
Aperitiv placinte cu ceapa verde
Postat de: mitinita in Aperitive / GarnituriIntr-un bol se amesteca faina, apa si sarea si se framanta pana se obtine un aluat elastic. Se pune apa treptat, cantitatea s-ar putea sa difere in functie de tipul de faina folosit. Ceapa...Citeste continuarea
Aperitiv covrigei sarati
Postat de: Reli_B in Aperitive / GarnituriIntr-un vas mai incapator cernem faina. Punem sarea si untura. Intr-o cratita incalzim usor apa minerala, punem zaharul, 1 lg de faina si drojdia. Amestecam bine apoi lasam sa dospeasca....Citeste continuarea
Aperitiv rosii umplute cu branzica
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriRosiile se spala. Se taie un capac si se scobesc rosiile de semintele si pulpa din interior. Nu aruncati interiorul rosiei. Nimic nu se pierde, totul se transforma. Am folosit ce am...Citeste continuarea
Aperitiv mamaliga in straturi sau...
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriIn mod traditional mamaliga se fierbe in lapte cu smantana, dar pentru ca oricum este o mancare foarte grea, am decis sa fac o mamaliga simpla fiarta in apa. Intr-un vas punem pe foc la fiert...Citeste continuarea
Aperitiv crema de branza cu somon
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriSomonul se taie bucati mici, se amesteca cu ceapa tocata, piper si ulei de masline, se lasa peste noapte la macerat. Pe o farfurie se pune un inel rotund pentru forma, punem crema de branza, o...Citeste continuarea
Aperitiv oua umplute
Postat de: claudiaO in Aperitive / GarnituriOuale le fierbem în apă cu sare cca 8-10 minute. Le lăsăm să se răcească, apoi le curățăm de coaja cu grija ca sa nu le rupem. Le tăiem pe fiecare in jumate. Scoatem ...Citeste continuarea
Aperitiv bruschete cu pate de ansoa
Postat de: aliliana in Aperitive / GarnituriPestele de scurge de ulei. Uleiul se pune intr-o ceasca separat pentru ca va fi folosit. Se toaca marunt pestele si se pune in mojar. Se paseaza bine. Cand este aproape o pasta, se pune untul...Citeste continuarea
Aperitiv rosii cherry umplute
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriSe spală roșiile, se decupează de la baza fiecăreia câte un căpăcel și se golesc, cu atenție, de conținut. Se umplu roșiile cu cremă de brânză, cu salată de vinete, sau...Citeste continuarea
Aperitiv oua umplute pentru revelion
Postat de: Ksenya in Aperitive / GarnituriOuale le taiem un pic la capte pentru stabilitate, apoi le taiem pe mijloc. Intr-un castron adaugam galbenusurile, le zdobim cu furculita, adaugam maioneza, mustarul, usturoiul zdrobit si...Citeste continuarea
Aperitiv biscuiti sarati
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriFaina se amesteca cu untul rece, taiat in cubulete, pana rezulta un aluat nisipos. Apoi adaugati cascavalul ras fin, cimbrul, rozmarinul, smantana si sarea (nu multa, daca...Citeste continuarea
Aperitiv pizza
Postat de: violeta30 in Aperitive / GarnituriAsezam feliile de paine in tava pe care le ungem cu ketchup. Punem felii de carnaciori, betisoare de salam si sunca, peste care presaram cascaval ras, apoi maslinele felii, ciupercile si feliile...Citeste continuarea
Aperitiv Waffe cu dovlecei, telemea...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriDovleceii îi cureți de coajă și îi dai prin răzătoarea mică și îi scurgi bine de apă. Într-un bol mixezi ouăle, apoi adaugi laptele, și uleiul și mixezi puțin...Citeste continuarea
Aperitiv saleuri cu seminte
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriSe cerne faina ,se amesteca cu sarea,praful de copt, cimbrul si semintele.Apa si uleiul se pun pe foc, pana se aduc la punctul de fierbere si se toarna peste amestecul de faina si seminte....Citeste continuarea
Aperitiv tartine cu branzeturi
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriCum toate ingredientele sunt gata preparate, nu rămâne decât să începem deja preparativele pentru decorare. Se fierb tare două ouă. Când sunt gata fierte, se...Citeste continuarea
Aperitiv saratele cu branza sarata...
Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / GarnituriSe amesteca untul moale cu branza sarata, untura, oul si iaurtul. Se mixeaza cu un mixer pentru a se omogeniza. Apoi se adauga chimenul si faina, treptat si rezulta un aluat nu foarte ferm,...Citeste continuarea
Aperitiv mini tarte umplute cu...
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriTarte -intr-un bol cernem faina amestecam cu sarea,adaugam untul taiat cubulete,amestecam pana ce rezulta un aluat sfaramicios.Adaugam oul batut cu apa si framantam un aluat omogen si nelipicios....Citeste continuarea
Andive cu portocale, nuci si branza...
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeSe indeparteaza cotorul si se spala.rapid sub apa andivele. Puteti sa le lasati intregi daca sunt mici sau sa le taiati in 2 daca sunt mari. Rumeniti-le in 30 g de unt cu o lingura...Citeste continuarea
Aperitiv biscuiti sarati cu...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriCernem făina într-un vas și o amestecăm cu sarea și 1 linguriță semințe de chimen. Chimenul se poate și măcina, dar nouă ne place să-l simțim întreg prin biscuiți....Citeste continuarea
Aperitiv midinette cu pui si salata...
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriPieptul de pui fiert sau rotisat se taie cuburi mici de tot. Morcovul si telina se dau pe razatoare si se stropesc cu zeama de lamaie. Se amesteca cu puiul, se condimenteaza cu sare si piper dupa...Citeste continuarea
Aperitiv felii de bagheta cu...
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriSe spala ciupercile si se taie felii. Se incinge o tigaie teflonata si se pune untul, rondelele de usturoi si apoi ciupercile. Se amesteca usor. Se condimenteaza cu sare, piper si fulgi de chilli...Citeste continuarea
Aperitiv mini-tarte cu crema de...
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriAluatul foietaj dezghetat se taie in cercuri cu o forma speciala sau cu un pahar. Se unge fiecare cerc cu crema de branza. Rosiile cherry se taie in sferturi si se pun peste crema de branza....Citeste continuarea
Aperitiv tartine cu crema de branza...
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriSe mixeaza cu blenderul somonul afumat cu crema de branza si zeama de lamaie. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se amesteca la final cu mararul tocat. Pe felii de bagheta neagra se...Citeste continuarea
Aperitive Tartine cu somon afumat...
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriPe feliile de somon afumat se pun frunze de spanac si se ruleaza strans. Se pun in folie de plastic si se pun la frigider 15 minute. Se amesteca uleiul de masline cu mierea si mustarul, sare si...Citeste continuarea
Aperitiv rosii umplute cu feta si...
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriBranza feta se sfarama intr-un bol cu furculita. Se adauga ardeiul copt tocat cubulete, catelul de usturoi dat pe razatoarea mica, patrunjelul tocat marunt si se condimenteaza cu sare si piper...Citeste continuarea
Aperitive crostini cu pasta de ton
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriScurge tonul intr-o strecuratoare. Blendeaza tonul cu untul, smantana, zeama de lamaie si sare si piper dupa gust. Adauga apoi mararul tocat si ceapa rosie taiata cubulete fine. Pune pasta...Citeste continuarea
Aperitiv baghete umplute la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriTaiati bagheta in doua, apoi iar in doua pe lungime, sa obtineti niste barcute. Scoateti miezul, dar nu chiar tot. Carnatul il taiati rondele. Maslinele le taiati feliute, iar mozzarella o dati...Citeste continuarea
Aripioare cu spanac
Postat de: GABRIELAGH in PuiSpalam mai intai aripioarele si le fierbem pana luam spuma. Le mutam in slow cooker (daca nu avem, se fierb inainte deoarece carnea de pasare de tara este mai tare) si setam functia high...Citeste continuarea
Aperitiv placinta cu branza si gris
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriTelemeaua de oaie se fărâmițează într-un bol, apoi se adaugă brânza mascarpone, grișul, ouăle și se amestecă energic până se înglobează toate ingredientele....Citeste continuarea
Aripioare fragede in sos BBQ cu...
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiAripioarele se decongeleaza (daca este nevoie) si se usuca bine folosind prosoape din hartie. Se adauga in vasul slow cooker-ului. Se amesteca sosul BBQ cu amidonul si se adauga peste...Citeste continuarea
Aperitiv omleta cu ceapa si ciuperci
Postat de: vasimur in Aperitive / GarnituriSe curăță ceapa, se spală bine și se toacă mărunt. Dacă ciupercile sunt mature, puteți îndepărta pielița de deasupra deoarece este tare și dă omletei un gust care s-ar putea să...Citeste continuarea
Aperitiv cheesecake cu avocado si...
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriBlatul de biscuiti: se pun biscuitii intr-un robot si se maruntesc. Se adauga untul si putin lapte si se amesteca. Nu este nevoie de adaos de sare deoarece am folosit biscuiti sarati. Crema de...Citeste continuarea
Arancini cu orez, spanac si surimi...
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de postOrezul rece se pune intr-un bol si se amesteca cu pasta de ardei iute si usturoiul pisat. Gustati si sarati daca mai este nevoie. Curatati surimi de folia ce-i infasoara si-i taiati cm la...Citeste continuarea
Aperitiv la cuptor
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriPentru inceput batem ouale cu putina sare si piper. Tapetam o tava cu hartie de copt. Fiecare felie de paine o trecem prin oul batut si o asezam in tava. Cascavalul...Citeste continuarea
Aperitiv omleta cu cartofi, salam...
Postat de: vasimur in Aperitive / GarnituriSe curăță și se spală bine cartofii. Se taie rondele nu prea groase, ca să se prăjească ușor. Se toarnă uleiul într-o tigaie și se pun cartofii la prăjit, 2-3 minute, pe ambele...Citeste continuarea
Aperitiv rulouri cu lavas
Postat de: eumimi in Aperitive / GarnituriUngem lipiile cu branza topita si presaram patrunjel verde tocat marunt. Punem felii de jambon sa acoperim lipia si rulam. Taiem rulourile in portii de aproximativ 3-4 cm. Citeste continuarea
Ardei iuti in otet
Postat de: ancutsa in ConserveSe spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodeniile dupa gust si preferinte, se lasa sa fiarba cam 10...Citeste continuarea
Aperitiv humus
Postat de: GABRIELAGH in Aperitive / GarnituriBoabele de naut se pun la inmuiat peste noapte pentru a se hidrata. Cand ne apucam sa gatim humusul, punem la fiert nautul int-o oala cu apa cam de trei ori mai mare decat cantitatea de naut....Citeste continuarea
Aperitiv briose cu cascaval
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriSe răzuiește cașcavalul pe răzătoarea mică. Se rețin separat 4 linguri încărcate de cașcaval răzuit pentru a decora brioșele. Se amestecă bine restul de cașcaval răzuit cu:...Citeste continuarea
Aperitiv tarta pufoasa cu sunca,...
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriMai intai preparam maiaua (apa calduta cu lingura de zahar si drojdia). Intr-un castron punem faina, in mijloc punem maiaua, ouale, laptele si uleiul. Framantam bine...Citeste continuarea
Aperitiv cosulete de mozzarella...
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriAlegem mozzarella sa fie marisoara (sa aiba cel putin 250 gr una ). Se scurge bine de apa de conservare si se lasa pe un servet de hartie pentru a fi cat mai uscata. Taiem din...Citeste continuarea
Aperitiv waffles sarate cu dovlecei
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriDovleceii ii curatam de coaja si ii dam prin razatoarea mare, adaugam cca 1 lingura sare si ii lasam intr-o sita pentru 1 ora. Ii scurgem bine cu un tifon sau cu mainele. Intr-un bol adaugam...Citeste continuarea
Aperitiv foietaj cu carnati, oua si...
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriSe lasă aluatul la dezgheţat, la temperatura camerei. Se decupează sfere din foaia de aluat: unele mai mari pentru bază, altele la fel de mari dar se vor găuri în...Citeste continuarea
Aripioare de pui cu ceapa si sos de...
Postat de: trifadalia in PuiAripioarele de pui le spalam, apoi le taiem pe fiecare incheietura, desfacandu-le bucati. Partea mica de la aripa( varful) se arunca, iar celelalte doua bucati se pastreaza pentru tocanita....Citeste continuarea
Aperitiv mamaliga prajita
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriPunem o tigaie cu putin ulei la foc potrivit. Punem cubul de ceapa si kaizerul taiat fasii. Lasam cateva minute. Adaugam apoi carnea tocata si o calim pana ce isi schimba culoarea....Citeste continuarea
Aperitiv scones cu bacon si cascaval
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriBaconul taiat cubulete, il puneti intr-o tigaie si il rumeniti. Il scoateti pe un platou, pe care asezati niste servetele. Cascavalul il dati pe razatoarea mica. Intr-un bol mixati untul cu...Citeste continuarea
Aperitiv choux cu omleta
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriPentru choux: Se pun la fiert apa cu uleiul, un praf sare si un varf de cutit de zahar. Cand a dat in clocot, se ia de pe foc si se adauga faina. Se amesteca repede, apoi se pune din nou pe foc si...Citeste continuarea
Aperitiv crochete de portocala
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriPortocalele se curata de coaja, se desfac in felii , se trec prin ou batut si pesmet. Se prajesc in ulei (nu trebuie foarte mult,pentru ca nu se poate refolosi). Se scot pe hatie absorbanta si...Citeste continuarea
Aperitiv pogacele cu branza de...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriSe face un aluat potrivit de moale din: făină, sare, drojdie, gălbenușuri, zahăr, untură și lapte cald. Când toate ingredientele s-au încorporat și aluatul este...Citeste continuarea
Aperitiv pogacele unguresti cu...
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriAmestecati drojdia uscata in laptele caldut cu zaharul. Puneti intr-un castron sau in bolul robotului faina cu sarea si amestecati. Adaugati galbenusul de ou, smantana si untul si...Citeste continuarea