Aripioare cu sos

de gaby_duceag in Pui, 27 Sep 2018 | 6855 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 caserola aripioare pui (800-900 g)
  • 1 lingura miere
  • 3-4 catei usturoi
  • 2 linguri zeama lamaie
  • 2 linguri ketchup
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura otet balsamic
  • boia de ardei dulce/iute – dupa preferinte
  • 40 ml ulei 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare cu sos:

Spala si curata aripioarele.

Usuca-le cu un servet curat.

Presara sare si piper (sare putina, e sarat sosul de la sosul de soia)

Incinge uleiul si pune aripioarele la prajit, la foc iute, pana se rumenesc frumos pe toate partile.

Intre timp pregateste sosul.

Curata si piseaza usturoiul, apoi adauga restul ingredientelor si omogenizeaza. Daca nu iti place dulce, renunta la miere.

Cand aripioarele sunt frumos rumenite, torni sosul deasupra si cu o lingura mare (de lemn sau silicon, sa nu strici tigaia) amesteci, cuprinzandu-le in sos.

Le mai lasi 3 minute amestecand constant, sa nu arzi sosul, apoi opresti focul.

Poti servi cu cartofi la cuptor, cu salata sau cu orez la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare cu sos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nutella și alune de pădure - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 06:40

Bulz cu brânză de burduf - Varianta gustoasă și rapidă la cuptor

pe 26.11 la 11:51

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

pe 25.11 la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]