Aperitiv tarta cu zucchini
Postat de: lucy2002 in Mancaruri de legumeAm spalat zucchini si i-am taiat felii subtiri. Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care adaugam galbenusurile pe rand, untul topit, laptele...Citeste continuarea
Aperitiv cu cartofi, carnati si oua
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriIntr-un bol adanc se bat bine ouale. Se adauga sare si piper. Ceapa se curata si se taie rondele. Se adauga in amestecul de oua impreuna cu maslinele negre. Cartofii find gata fierti, i-am...Citeste continuarea
Aperitiv chiftelute de cartofi cu...
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriPune piureul de cartofi intr-un bol incapator; Peste acesta adauga ceapa verde, baconul, usturoiul, boia, chimionul, sarea si piperul, 1 ou si amesteca bine; Pune faina pe maini, ia putina...Citeste continuarea
Aperitiv oua umplute
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriCeapa o dam prin razatoarea mica si o scurgem bine de apa. Galbenusurile le amestecam cu pateul, cu 2 linguri smantana, condimente dupa gust si ceapa calita putin in untul topit. Umplem...Citeste continuarea
Aperitiv rulada cu spanac, branza,...
Postat de: anuta in Aperitive / GarnituriGalbenusurile frecate un pic cu uleiul si sarea se amesteca cu piureul de spanac bine scurs, se adauga si smantana, se pipereaza. Albusurile se bat spuma tare cu un pic de sare, se...Citeste continuarea
Aperitiv cosulete de primavara
Postat de: anuta in Aperitive / GarnituriSe taie foile de placinta in patrate cu latura de cca 15-20 cm. Se curata ceapa si se taie julien, apoi incingem un strop de ulei de masline si calim ceapa cu ardeiul curatat si taiat...Citeste continuarea
Aperitiv bagheta umpluta in crusta...
Postat de: anuta in Aperitive / GarnituriTaiem capetele baghetei, o taiem in 2 jumatati si apoi pe lung. Scoatem o parte din miez, lasand pe coaja cca 0,5 cm. Preparam o omleta in tigaia incinsa cu un strop de ulei de masline,...Citeste continuarea
Aperitiv placinte rasucite cu...
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriPentru inceput se amesteca cu telul cele 40 gr faina cu 200 ml apa rece pana faina se desface. Se pune amestecul intr-o craticioara, se amesteca constant si se lasa pe foc pana incepe sa se...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu branza, carnati...
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriAluatul: Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea si praful de copt. Se pune untul taiat in bucatele mici si se framanta intre degete pana se obtine un aluat nisipos. Se adauga smantana, oul...Citeste continuarea
Aperitiv castravete cu salata de...
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriTaiati carnatul in felii subtiri. Puneti-le pe o placa, presarati deasupra branza feta si cimbru uscat. Dati la cuptorul incalzit la 180°C timp de 10 minute. Spalati si curatati...Citeste continuarea
Aperitiv rulouri cu spanac si branza
Postat de: Criss in Aperitive / GarnituriExact in ordinea in care am scris ingredientele, acestea se pun in cuva masinii de paine, se seteaza masina pe programul de framantare si dospire si ...cam atat. O lasam sa-si faca linistita...Citeste continuarea
Aperitiv sparanghel invelit in...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriLăsăm aluatul foietaj la dezghețat, la temperatura camerei. Îndepărtăm partea lemnoasă de la sparanghel și îl clătim bine în apă rece. Punem la fiert apa cu sarea,...Citeste continuarea
Aripioare pane
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneIntr-o cratita adaugam legumele curatate si taiate in 4, adaugam apa si aripioarele curatate si taiate varful, (ar fi bine sa le taiem in 2, eu in graba le-am lasat intregi) Lasam sa fiarba,...Citeste continuarea
Aperitiv carnati in foietaj surpriza
Postat de: marianbobosea in Aperitive / GarnituriCarnatii se taie in bucati potrivite (dupa gustul fiecaruia). Aluatul se lasa la decongelat. Cand aluatul este decongelat, se despacheteaza,se mai intinde cu sucitorul, ca sa nu iasa prea...Citeste continuarea
Aripioare de pui la cuptor
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneTaiem varfurile aripioarelor, dupa care le taiem in 2. Punem aripioare intr-un vas, adaugam 1 lingura ulei, 1 lingurita mustar, 1 catel de usturoi pisat, condimente dupa gust. Amestecam bine...Citeste continuarea
Aperitiv oua panirate cu sos de...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriScurgem fileul de ton, de ulei, îl stropim cu zeamă de lămâie și adăugăm crema de brânză peste el. Spălăm pătrunjelul și îi tocăm frunzele mărunt. Amestecăm...Citeste continuarea
Aperitiv chec in foietaj
Postat de: trifadalia in Aperitive / GarnituriTava de chec se unge cu ulei sau se pune hartie de copt, apoi se intinde in ea aluatul de foietaj, presand bine pe margini si se pune la rece pana se prepara compoztia. Intr-un vas, ouale se...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu orez, legume si...
Postat de: Pungasa_Rogue in Mancaruri de postCeapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare. Legumele mexicane se spala cu apa calda ca sa se decongeleze si se...Citeste continuarea
Aperitiv mini tarte cu crema de...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriAluatul fraged sarat Linco, se lasa la dezghetat in frigider, cca. 3 ore, apoi se intinde pe masa de lucru, se taie in formele dorite. Sau pentru varianta clasica se pun toate ingredientele...Citeste continuarea
Aperitiv placinte cu branza si spanac
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriSe pune apa sa fiarba. Dupa ce a dat in clocot, se ia de pe foc. Intr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea si se amesteca bine. Se toarna apa fierbinte cate putin si se amesteca cu o lingura....Citeste continuarea
Aperitiv briose cu legume si sunca...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriSeparăm albușurile de gălbenușuri și presărăm sare peste ambele. Dăm morcovul pe răzătoare, la fel și șunca presată. Tocăm spanacul mărunt( eu am pus din cel congelat). Cernem...Citeste continuarea
Aperitiv chec cu spanac, gorgonzola...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriSpanacul il decongelati si il scurgeti bine. Daca folositi spanac proaspat, il opariti putin, apoi il tocati. Ardeiul kapia il curatati de cotor si seminte, il taiati cubulete. Branza gorgonzola o...Citeste continuarea
Aperitiv saratele rapide din chec...
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriIncalziti cuptorul la 180°C. Puteti hidrata rosiile uscate in apa fierbinte timp de 20 de minute. N-am avut nevoie, aveam un pachet nou si erau suficient de moi. Intr-un castron...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu dovlecel, praz si...
Postat de: cristeena20 in Aperitive / GarnituriDin motive de lipsa de timp am optat sa folosesc aluat pentru tarte cumparat din comert (Lidl) dar sunt sigura ca facut in casa iese si mai bun. Deci am scos aluatul din frigider si am imbracat o...Citeste continuarea
Aperitiv clatite cu verdeata
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriIntr-un ibric la foc mic ( sau la microunde) topim untul, apoi il lasam sa se racoreasca putin. Separat punem intr-un bol ouale si le batem spuma cu laptele. Punem putina sare ( dupa...Citeste continuarea
Aperitiv barcute din chifle umplute...
Postat de: mady90 in Aperitive / GarnituriPt barcute: am calit in ulei 2 cepe rosii taiate fideluta, 1 morcov mic taiat betisoare, ½ ardei kapia rosu taiat fideluta, 1/2 dovlecel ras mare si o mana zdravana de fasole verde. Am mai...Citeste continuarea
Aperitiv ochelari din foietaj cu...
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriAm intins aluatul foietaj si l-am taiat bucati late cat doua palme. Am asezat carnaciorii in partile laterale ale foietajului si am rulat dinspre margini spre mijloc concomitent cu ambele parti...Citeste continuarea
Aperitiv foietaj cu sunca si...
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriCum se prepara Aperitiv foietaj cu sunca si cascaval reteta simpla si rapida Pentru inceput se lasa aluatul la temperatura camerei pentru a se dezgheta. Se presara putina faina pe masa de...Citeste continuarea
Aperitiv saratele cu seminte si...
Postat de: trifadalia in Aperitive / GarnituriSe cerne faina si se amesteca cu sarea, apoi se pun semintele de in macinate si de susan nemacinate. Se adauga untul sau margarina care se topeste si se amesteca impreuna cu faina pana se formeaza...Citeste continuarea
Aperitiv Guacamole
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriTaie avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Roteste apoi una din parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi in sambure infige mijlocul lamei cutitului si vei observa ca se scoate foarte usor. Ia...Citeste continuarea
Aperitiv omleta cu verdeturi de...
Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / GarnituriMai intai oparim spanacul in apa clocotita, in care adaugam si putina sare, dar si putin bicarbonat de sodiu, pentru a se pastra culoarea verde a frunzelor. Nu punem decat un varf de cutit cu...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu salam
Postat de: autodiag in Aperitive / GarnituriSe decongeleaza aluatul de foitaj. Se cerne faina intr-un castron. Se adauga oul, untul si sarea. Se framanta totul pana cand se obtine un aluat nelipicios. *Daca salamul este prea sarat, nu...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu rosii, feta si...
Postat de: privatelaura in Aperitive / GarnituriIntr-un castron, se cerne faina, se adauga un praf de sare si untul rece taiat cuburi. Se framanta usor cu mana pana se obtine un aluat nisipos. Se adauga apa rece, framantand repede ca sa...Citeste continuarea
Aripioare picante la cuptor
Postat de: mitinita in PuiSe preincalzeste cuptorul. Aripioarele de pui se amesteca cu uleiul, boiaua de ardei dulce si iute si sarea. Se pun intr-o tava de cuptor antiaderenta si se da la cuptor la 180 de grade C....Citeste continuarea
Ardei cu salata de cuscus
Postat de: nico_nico in Mancaruri de postCuscusul se pune intr-un castron si se toarna apa fierbinte proportional. (la 4 linguri cuscus cam 300 ml apa fiarta). Se acopera si se lasa asa pana se umfla (cam 20 minute). Intre timp se...Citeste continuarea
Aperitiv melcisori din foietaj cu...
Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / GarnituriMai intai lasam aluatul foietaj la dezghetat, atat cat sa se intinda foile frumos. Nu trebuie dezghetat definitiv pentru ca va deveni foarte moale si mai greu de lucrat cu el. Desfacem foile de...Citeste continuarea
Aperitiv bruschete cu zacusca
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriUngem fiecare felie de paine cu unt moale. Peste unt intindem un strat subtire de zacusca de vinete. Peste zacusca presaram din belsug cascaval ras. Asezam feliile intr-o tava in care am...Citeste continuarea
Aperitiv oua umplute cu avocado
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriAm fiert ouale, le-am decojit si le-am taiat pe jumatate. Am pasat avocado, am adaugat peste el putina zeama de lamaie. Peste avocado pasat am adaugat galbenusurile fierte, o ceapa rosie mica...Citeste continuarea
Ardei umpluti inveliti in aluat
Postat de: dantes in PorcPrima data pregatim aluatul, amestecam ingredientele le framantam bine si lasam coca la dospit pana isi dubleaza volumul. Intr-un vas punem uleiul si calim ceapa taiata marunt, adaugam sarea,...Citeste continuarea
Aperitiv chiftele de orez cu piept...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriClătim bine orezul și îl punem la fiert în apă cu sare, pentru 10 minute, sau până se hidratează bine. Curățăm ceapa și o tocăm solzișori, iar usturoiul îl...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu hrisca, la cuptor
Postat de: MonicaHoroiu in Mancaruri de postAm pus hrisca de seara la inmuiat, în apă. Dimineata am scurs puțina apă care a mai rămas. Am tăiat legumele cubulete si le-am pus peste hrisca. Am...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu branza, bacon si...
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriSe lasă aluatul la dezghețat, la temperatura camerei. Din aluatul foietaj se decupează un cerc, acesta va constitui baza tartei. Se așază cu grijă într-o tavă...Citeste continuarea
Aperitiv tocinei de cartofi cu...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriCurățăm cartofii și îi dăm pe răzătoarea mare, apoi îi scurgem bine de lichid, presându-i în mâini. Dăm pe răzătoare și brânza telemea, sau o...Citeste continuarea
Aperitiv budinca rest, restul e...
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriPunem la fiert cartofii in coaja, punem sare in apa care fierb cartofii. Cat timp fierb taiem ceapa si mararul, intr-un castron amestecam urda cu branza de capra si cea de vaca. Peste amestecul de...Citeste continuarea
Aperitiv tort, cu oua si lactate
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriMai întâi se pregătesc cremele pentru tort. Se fierb tari patru ouă, se răcesc, se curăță de coji și se răzuiesc pe răzătoarea fină, după care se mixează cu untul și cu...Citeste continuarea
Aperitiv gogosi cu porumb
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriSe amesteca ingredientele uscate intr-un bol si anume: faina, praf de copt si sarea. In alt vas se bat ouale si apoi se adauga laptele. Se amesteca cele doua compozitii si se adauga...Citeste continuarea
Aperitiv pateuri cu branza
Postat de: eumimi in Aperitive / GarnituriAluatul foietaj intins il taiem in patrate suficient de mari sa le putem strange capetele. Punem cate o felie groasa de branza in fiecare patrat si strangem capetele. Punem pateurile cu...Citeste continuarea
Aperitiv coltunasi cu carne tocata...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriPentru aluatul de colțunași, cernem 3/4 din cantitatea de făină într-un vas și o amestecăm cu puțină sare. Facem o adâncitură la mijloc unde punem: gălbenușurile, untul rece...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu legume si branzeturi
Postat de: TAB1TA in Aperitive / GarnituriIntr-un bol mai mare se pun ouale si se bat. Se adauga sunca. Branzeturile se rad si se adauga. Castravetii se taie in bucatele mici si se adauga. Se adauga maslinele, sare si piper dupa...Citeste continuarea
Aperitiv pogacele cu jumari
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriSe pune făina, amestecată cu sarea, în vasul pentru frământat și în mijlocul ei se face o adâncitură în care se adaugă: drojdia mărunțită, zahărul,...Citeste continuarea