Aripioare de pui cu ceapa si sos de smantana

de trifadalia in Pui, 5 Noi 2018 | 5362 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 bucati de aripioare de pui
  • 2 bucati ceapa
  • 1 fir de ceapa verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita de boia ardei dulce
  • 100 ml ulei
  • 500 ml apa
  • 3 linguri de smantana
  • 1 lingura faina
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare de pui cu ceapa si sos de smantana:

Aripioarele de pui le spalam, apoi le taiem pe fiecare incheietura, desfacandu-le bucati. Partea mica de la aripa( varful) se arunca, iar celelalte doua bucati se pastreaza pentru tocanita.

Ceapa se rade pe razatoarea mica, iar cea verde se taie bucati si se caleste in ulei pana devine sticloasa. Se adauga boiaua de ardei dulce si aripioarele, se lasa pe foc 5 minute, apoi se acopera cu apa. Se lasa sa fiarba, cand sunt fierte, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Cand sunt fierte, se scot intr-un castron si se face sosul final astfel: intr-un bol se pune smantana, faina si se amesteca cu apa pana devine o pasta care se toarna peste sosul de pe carne pana devine un sos omogen in care se pune carnea pentru a-si lua din gust. Se servesc langa orice fel de garnitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare de pui cu ceapa si sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat - Rețeta delicioasă de casă

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob de pui