Aperitiv rulada cu ton
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriBlatul: Separati ouale. Galbenusurile le mixati cu putina sare, apoi cu uleiul. Adaugati parmezanul si iaurtul, amestecati. Incorporati treptat faina cernuta, praful de copt si putin piper....Citeste continuarea
Aperitiv Hummus
Postat de: mitinita in Mancaruri de postNautul se clateste cu apa rece si se introduce in recipientul mixerului. Pastrati putin lichid. Se adauga tahini, usturoi, ulei de masline, sare si lamaie. La inceput adaugati o lingura de suc...Citeste continuarea
Aperitiv pateuri cu branza sarata
Postat de: cristinutanicolita in Aperitive / GarnituriDam drumul la cuptor. Aluatul, dezghetat in prealabil, îl intindem putin si îl tăiem patrate. Branza o dam pe razatoarea cu ochiuri mici si o amestecam cu oul si...Citeste continuarea
Aperitiv ciabatta cu unt aromatizat...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriPainea Ciabatta se taie fasii pe lungime, apoi fasii pe latime si astfel se obtin cuburi. Intre timp se amesteca untul moale cu usturoiul presat, patrunjelul tocat marunt, (eu am folosit...Citeste continuarea
Antricot de manzat pe bloc de sare
Postat de: panacris in VitaBlocul/caramida de sare se pune într-o tavă sau pe o tablă, apoi se aşază pe flacăra aragazului, la foc mic, cca. 20 minute pana se incinge bine. Bucatile de friptura se asezoneaza doar...Citeste continuarea
Aperitiv choux-uri cu crema de...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriChoux-urile: Intr-o cratia puneti apa, uleiul si le transferati pe foc. Cand incepe sa clocoteasca, dati focul la mic, adaugati faina cernuta si amestecati pana este bine incorporata. Luati...Citeste continuarea
Aperitiv saratele cu chimen
Postat de: momo121 in Aperitive / GarnituriIntr-un bol incapator punem faina si untul taiat bucatele cat mai micute, iar cu ajutorul degetelor incepem sa framantam pana obtinem un aluat nisipos. Dupa care incepem sa adaugam branza...Citeste continuarea
Aperitiv carnaciori in aluat
Postat de: licurici_lra in Aperitive / GarnituriAluatul se decongeleaza, apoi se desface, se lasa pe folia cu care este invelit si se mai intinde putin cu sucitorul, sa nu fie prea gros. Se taie in fasii, se pune branza cheddar rasa pe...Citeste continuarea
Aperitiv pasta de jumari
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriJumarile le mixam cu ajutorul unui robot de bucatarie sau le dam prin masina de tocat. Adaugam ceapa data prin razatoarea mica si stoarsa bine, condimente dupa gust, amestecam bine dupa care...Citeste continuarea
Aperitiv chec cu dovlecel si...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriCurățăm dovlecelul de coajă și semințe și îl dăm pe răzătoarea mare. Curățăm morcovul și, de asemeni, îl dăm pe răzătoare. Curățăm ceapa și o tocăm...Citeste continuarea
Aperitiv pogaci cu jumeri
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriJumerile se dau prin masina de tocat apoi se condimenteaza cu sare, piper si boia iute dupa gust. Se imparte in 3 parti egale si se lasa la temperatura camerei. Intr-un bol se pune faina iar pe...Citeste continuarea
Aperitive dragalase cu mozzarella
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriAsezam pe un tocator o felie de cascaval, doua felii de sunca,o felie de cascaval si terminam cu o felie de sunca.Apasam usor si taiem patratele. Spalam castravetele, il taiem felii...Citeste continuarea
Aperitiv crema de branza cu feta/...
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriAmestecati smantana cu zeama de lamaie. Intr-un bol cu o furculita sau cu mixer-ul frecati untul. Adaugati branza feta maruntita, smantana si frecati pana obtineti o crema omogena. Nu...Citeste continuarea
Aperitiv placinta cu carnati si...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriCernem făina într-un vas, îi facem o adâncitură la mijloc și punem acolo drojdia și zahărul. Turnăm apa călduță și amestecă, până se combină drojdia cu...Citeste continuarea
Aperitiv betisoare si scandurele de...
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii, ii feliem si ii punem la fiert in apa, cu putina sare. Intre timp tocam maslinele la robot si radem branza. Cand sunt fierti cartofii, ii scurgem bine, ii lasam sa se...Citeste continuarea
Aperitiv chec cu ardei, morcovi si...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriAmesteci făina cu praful de copt. Folosind un mixer, bați ouăle cu sare până devin pufoase. Adaugi smântâna și mixezi. Încorporezi făina cu praful de copt...Citeste continuarea
Aperitiv cornuri cu carnati Caroli...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriFoietajul se unge cu ketchup, apoi se taie cu rola de pizza, fasii de 10 cm lungime si 3 cm latime. Pe fâşiile de foietaj se aşază cârnaţii la un capăt, apoi se rasucesc uşor...Citeste continuarea
Aperitiv saratele
Postat de: antici_gabytza in Aperitive / GarnituriIntr-un vas sfaramam branza cu furculita si o amestecam cu chimenul si cca 1 lingura de mac.Amestecam bine si adaugam ouale batute si untul taiat cubulete.Treptat incorporam faina pana rezulta un...Citeste continuarea
Aperitiv Shakshouka (Ochiuri in sos...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriSe curăță ceapa, se taie mărunt și se călește ușor în ulei de măsline. Se adaugă în tigaie ardeiul gras, spălat, curățat și feliat subțire (julienne). Se acoperă...Citeste continuarea
Aperitiv omleta turceasca (Menemen)
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriCeapa se curăță, se spală, se taie și se călește ușor în ulei, la foc mic. Se spală ardeii, se curăță de semințe și de cotoare și se taie julienne, sau cubulețe, după...Citeste continuarea
Aperitiv rulouri Svaiter
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriMai întâi se prepară umplutura, din ouă fierte tari, telemea de vaci și unt, conform...Citeste continuarea
Aperitiv pateuri cu carne
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriUmplutura :Ceapa se toaca, se caleste in putin ulei si se adauga carnea tocata. Se lasa pana devine alba ,apoi se pune apa si se fierbe 1 ora si 30 minute. Se presara sare,piper,cimbru uscat ,se...Citeste continuarea
Aperitiv oua umplute
Postat de: violeta30 in Aperitive / GarnituriSe fierb ouale bine. Se lasa la racit si apoi se curata de coaja. Vom taia ouale in jumatati si scoatem galbenusurile cu grija sa nu rupem albusul. Galbenusurile se piseaza bine cu furculita...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu ciuperci, gouda...
Postat de: TAB1TA in Aperitive / GarnituriIntr-un bol se pun ingredientele pentru aluat si se amesteca bine pana se formeaza o coca destul de tare. Se pune la frigider pentru aproximativ 30 de minute. Intre timp pregatim...Citeste continuarea
Aperitiv quiche cu branzeturi
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriPentru aluat: daca sunteti incepatori in ale bucatariei sau daca va grabiti, puteti sa faceti aluatul la un robot de bucatarie. Modul de preparare este unul foarte simplu si nu are cum sa nu va...Citeste continuarea
Aperitiv pasta tartinabila, cu oua...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriMai întâi se fierb tare ouăle, în apă cu sare și oțet, ca să nu se spargă în timpul fierberii. Când au fiert, ouăle se pun în apă rece, ca să se...Citeste continuarea
Aperitiv placinta impletita, cu...
Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / GarnituriMai intai lasam aluatul sa se decongeleze la temperatura camerei. Amestecam cele doua tipuri de branza cu ouale, chimenul si untul taiat cubulete. Omogenizam compozitia si o lasam la rece...Citeste continuarea
Aperitiv barcute de cartofi,...
Postat de: vasimur in Aperitive / GarnituriPasul 1. Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert în apă, așa cu coajă. Pasul 2. Cât timp fierb cartofii, ne ocupăm de ciuperci. Le spălăm bine sub jet de apă...Citeste continuarea
Aperitiv cornuri cu sunca
Postat de: claudiaO in Aperitive / GarnituriCoca gata crescuta o întindem subțire, o tăiem in triunghiuri. Ungem fiecare țriunghi cu ketchup, punem câteva fasiute de sunca, un mot de mozarella si rulam. Lasam sa creasca vreo...Citeste continuarea
Aperitiv langosi cu branza sarata
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriCernem făina într-un vas și punem la mijlocul ei garantul pentru aluaturi dospite și zahărul. Încălzim laptele și diluăm sarea în el. Îl turnăm, treptat,...Citeste continuarea
Aperitiv bulete de cascaval cu cartofi
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriCuratati cartofii, ii spalati si ii taiati cuburi. Ii puneti la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt bine patrunsi, ii scurgeti de apa, ii zdrobiti cu furculita si ii lasati sa se raceasca....Citeste continuarea
Aripi de curcan cu portocale, la...
Postat de: mirela0911 in CurcanSe spala bine aripile de curcan si se taie in doua (ele fiind mari, ajunge o jumatate de aripa la o persoana). Intr-un bol se pune uleiul si condimentele. Se amesteca toate la un loc apoi se ung...Citeste continuarea
Aperitiv terina cu ardei si branza...
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriPuneti la-nmuiat foile de gelatina in apa rece. Incalziti crema. Scurgeti foile de gelatina si puneti-le in crema fierbinte. Luati de pe foc si amestecati. Lasati sa se raceasca un pic....Citeste continuarea
Aperitiv omleta cu malai, bacon si...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriMai întâi ungem tigaia cu puțin unt sau cu puțin ulei. Eu am folosit o tigaie de 27 cm, diametrul, dar se poate folosi o tigaie mai mică și atunci omleta va ieși mai...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu rosii si mozzarella
Postat de: Criss in Aperitive / GarnituriFaina se pune intr-un bol incapator, se adauga sarea si untul rece. Cu varful degetelor, se amesteca untul cu faina, pana capata un aspect de firimituri. Se adauga oul si apa rece si amestecam...Citeste continuarea
Aluat foietaj
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriUntul trebuie sa fie la temperatura camerei, se taie cuburi si se lasa deoparte. Faina se cerne si se pune in bolul robotului de bucatarie, se pun doar 400 gr, dar daca mai este nevoie se mai...Citeste continuarea
Aperitiv rulouri cu bacon si...
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriBaconul se taie in felii subtiri (eu asa l-am cumparat), apoi in cubulete si se prajeste in putin ulei. Se amesteca faina cu praful de copt. Se adauga sarea, laptele batut si se amesteca. Va...Citeste continuarea
Aperitiv mamaliga in straturi
Postat de: claudiaO in Aperitive / GarnituriÎncepem mâncarea noastră cu mămăliga. Punem apa in tuci, sare si, cand e călduță, turnam jumate din cantitatea de mălai. Fierbem pana dispare spuma formată deasupra, apoi...Citeste continuarea
Aperitiv vafe cu parmezan si pesto
Postat de: amalia01 in Aperitive / GarnituriTopesti untul. Bati albusul spuma impreuna cu praful de sare. Adaugi pe rand galbenusul, untul topit, zaharul si laptele. Renunti la mixer si adaugi faina in ploaie, amestecand cu un tel. Trebuie...Citeste continuarea
Aperitiv placinta cu branza, ardei...
Postat de: autodiag in Aperitive / GarnituriSe cerne faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia. Se lasa sa se odihneasca 10 minute. Dupa aceea, se adauga oul, sarea, zaharul si otetul. Intr-un craticior se pun untul si laptele si...Citeste continuarea
Aperitiv pinguini simpatici
Postat de: claudiaO in Aperitive / GarnituriFierbem ouăle in apa cu sare cca 7 minute. Lasam sa se raceasca, apoi le curatam de coaja cu grija sa nu le rupem. Intindem cu lingura mascarpone pe o farfurie, apoi presam niste telemea...Citeste continuarea
Aperitiv biscuiti cu seminte
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriCascavalul se rade fin. Se amesteca toate ingredientele, la temperatura camerei si se pune aluatul intr-o folie, in frigider, timp de 30 minute. Se intinde aluatul si se decupeaza diferite...Citeste continuarea
Aperitiv saleuri cu telemea si seminte
Postat de: claudiaO in Aperitive / GarnituriAluatul dezghetat il tăiem fasii de cca 1 cm. Ungem aluatul cu ou batut, presaram semintele apoi razuim branza din belsug. Așezăm fasiile in tava si lăsăm la cuptor cca 20 minute. Servim cu...Citeste continuarea
Aperitiv cu somon si branza topita
Postat de: ravanna in Aperitive / GarnituriDesfacem pachetul de bake rolls si asezam feliutele pe platou. Taiem somonul fasii, rondele din ardeiul iute si din ardeiul capia. Incepem procesul de ansamblare: Pe feliutele de bake rolls...Citeste continuarea
Aperitiv chec sarat cu legume
Postat de: eumimi in Aperitive / GarnituriMixam ouale cu un praf de sare pana cand isi dubleaza volumul. Adaugam uleiul, mixam un minut, apoi adaugam faina si praful de copt. Adaugam legumele si mezelurile tocate marunt si...Citeste continuarea
Aperitiv chec cu spanac
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriMixam untul moale cu sarea si piperul. Adaugam ouale unul cate unul mixand in continuare. Adaugam smantana, cascavalul si faina amestecata cu praful de copt. La final adaugam spanacul...Citeste continuarea
Aperitiv oua umplute cu crema de...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriSe pun ouăle la fiert în apă rece cu sare. După timpul recomandat pentru fierberea ouălor tari, se iau de pe foc și se pun la răcit, după care se curăță de coji. Se taie ouăle...Citeste continuarea
Aperitiv rulouri de jambon, umplute...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriSe face crema de brânză mixând bine brânza de vaci cu: smântâna, untul și uleiul de floarea soarelui. Se adaugă zahărul, sarea, ceapa tăiată mărunt și...Citeste continuarea
Aperitiv oua umplute cu leber de casa
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriOuale se spala frumos cu apa calduta si cu un buretel care il folosit doar la aceasta . Se pun ouale la fiert in apa cu sare si otet . Eu le fierb 20 minute pentru ca trebuie sa fie...Citeste continuarea
Aperitiv oua umplute cu file de hering
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriSe pun ouăle la fiert cu apă rece, sare și 1-2 linguri de oțet. Când sunt gata fierte, se ia vasul de pe foc și se lasă ouăle să se răcorească, în apă rece. Între...Citeste continuarea