A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Aperitiv rulada cu ton

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Blatul: Separati ouale. Galbenusurile le mixati cu putina sare, apoi cu uleiul. Adaugati parmezanul si iaurtul, amestecati. Incorporati treptat faina cernuta, praful de copt si putin piper....Citeste continuarea

Aperitiv Hummus

Postat de: mitinita in Mancaruri de post

Nautul se clateste cu apa rece si se introduce in recipientul mixerului. Pastrati putin lichid. Se adauga tahini, usturoi, ulei de masline, sare si lamaie. La inceput adaugati o lingura de suc...Citeste continuarea

Aperitiv pateuri cu branza sarata

Postat de: cristinutanicolita in Aperitive / Garnituri

Dam drumul la cuptor.  Aluatul, dezghetat in prealabil, îl intindem putin si îl tăiem patrate.  Branza o dam pe razatoarea cu ochiuri mici si o amestecam cu oul si...Citeste continuarea

Aperitiv ciabatta cu unt aromatizat...

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Painea Ciabatta se taie fasii pe lungime, apoi fasii pe latime si astfel se obtin cuburi. Intre timp se amesteca untul moale cu usturoiul presat, patrunjelul tocat marunt, (eu am folosit...Citeste continuarea

Antricot de manzat pe bloc de sare

Postat de: panacris in Vita

Blocul/caramida de sare se pune într-o tavă sau pe o tablă, apoi se aşază pe flacăra aragazului, la foc mic, cca. 20 minute pana se incinge bine. Bucatile de friptura se asezoneaza doar...Citeste continuarea

Aperitiv choux-uri cu crema de...

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Choux-urile: Intr-o cratia puneti apa, uleiul si le transferati pe foc. Cand incepe sa clocoteasca, dati focul la mic, adaugati faina cernuta si amestecati pana este bine incorporata. Luati...Citeste continuarea

Aperitiv saratele cu chimen

Postat de: momo121 in Aperitive / Garnituri

 Intr-un bol incapator punem faina si untul taiat bucatele cat mai micute, iar cu ajutorul degetelor incepem sa framantam pana obtinem un aluat nisipos. Dupa care incepem sa adaugam branza...Citeste continuarea

Aperitiv carnaciori in aluat

Postat de: licurici_lra in Aperitive / Garnituri

Aluatul se decongeleaza, apoi se desface, se lasa pe folia cu care este invelit si se mai intinde putin cu sucitorul, sa nu fie prea gros. Se taie in fasii, se pune branza cheddar rasa pe...Citeste continuarea

Aperitiv pasta de jumari

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Jumarile le mixam cu ajutorul unui robot de bucatarie sau le dam prin masina de tocat. Adaugam ceapa data prin razatoarea mica si stoarsa bine, condimente dupa gust, amestecam bine dupa care...Citeste continuarea

Aperitiv chec cu dovlecel si...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Curățăm dovlecelul de coajă și semințe și îl dăm pe răzătoarea mare. Curățăm morcovul și, de asemeni, îl dăm pe răzătoare. Curățăm ceapa și o tocăm...Citeste continuarea

Aperitiv pogaci cu jumeri

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Jumerile se dau prin masina de tocat apoi se condimenteaza cu sare, piper si boia iute dupa gust. Se imparte in 3 parti egale si se lasa la temperatura camerei. Intr-un bol se pune faina iar pe...Citeste continuarea

Aperitive dragalase cu mozzarella

Postat de: ladydi in Aperitive / Garnituri

Asezam pe un tocator o felie de cascaval, doua felii de sunca,o felie de cascaval si terminam cu o felie de sunca.Apasam usor si taiem patratele. Spalam castravetele, il taiem felii...Citeste continuarea

Aperitiv crema de branza cu feta/...

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Amestecati smantana cu zeama de lamaie. Intr-un bol cu o furculita sau cu mixer-ul frecati untul. Adaugati branza feta maruntita, smantana si frecati pana obtineti o crema omogena. Nu...Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu carnati si...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Cernem făina într-un vas, îi facem o adâncitură la mijloc și punem acolo drojdia și zahărul. Turnăm apa călduță și amestecă, până se combină drojdia cu...Citeste continuarea

Aperitiv betisoare si scandurele de...

Postat de: ladydi in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii, ii feliem si ii punem la fiert in apa, cu putina sare. Intre timp tocam maslinele la robot si radem branza. Cand sunt fierti cartofii, ii scurgem bine, ii lasam sa se...Citeste continuarea

Aperitiv chec cu ardei, morcovi si...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Amesteci făina cu praful de copt. Folosind un mixer, bați ouăle cu sare până devin pufoase. Adaugi smântâna și mixezi. Încorporezi făina cu praful de copt...Citeste continuarea

Aperitiv cornuri cu carnati Caroli...

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Foietajul se unge cu ketchup, apoi se taie cu rola de pizza, fasii de 10 cm lungime si 3 cm latime. Pe fâşiile de foietaj se aşază cârnaţii la un capăt, apoi se rasucesc uşor...Citeste continuarea

Aperitiv saratele

Postat de: antici_gabytza in Aperitive / Garnituri

Intr-un vas sfaramam branza cu furculita si o amestecam cu chimenul si cca 1 lingura de mac.Amestecam bine si adaugam ouale batute si untul taiat cubulete.Treptat incorporam faina pana rezulta un...Citeste continuarea

Aperitiv Shakshouka (Ochiuri in sos...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Se curăță ceapa, se taie mărunt și se călește ușor în ulei de măsline. Se adaugă în tigaie ardeiul gras, spălat, curățat și feliat subțire (julienne). Se acoperă...Citeste continuarea

Aperitiv omleta turceasca (Menemen)

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Ceapa se curăță, se spală, se taie și se călește ușor în ulei, la foc mic. Se spală ardeii, se curăță de semințe și de cotoare și se taie julienne, sau cubulețe, după...Citeste continuarea

Aperitiv rulouri Svaiter

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Mai întâi se prepară umplutura, din ouă fierte tari, telemea de vaci și unt, conform...Citeste continuarea

Aperitiv pateuri cu carne

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Umplutura :Ceapa se toaca, se caleste in putin ulei si se adauga carnea tocata. Se lasa pana devine alba ,apoi se pune apa si se fierbe 1 ora si 30 minute. Se presara sare,piper,cimbru uscat ,se...Citeste continuarea

Aperitiv oua umplute

Postat de: violeta30 in Aperitive / Garnituri

Se fierb ouale bine. Se lasa la racit si apoi se curata de coaja. Vom taia ouale in jumatati si scoatem galbenusurile cu grija sa nu rupem albusul. Galbenusurile se piseaza bine cu furculita...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu ciuperci, gouda...

Postat de: TAB1TA in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol se pun ingredientele pentru aluat si se amesteca bine pana se formeaza o coca destul de tare. Se pune la frigider pentru aproximativ 30 de minute. Intre timp pregatim...Citeste continuarea

Aperitiv quiche cu branzeturi

Postat de: simona72 in Aperitive / Garnituri

Pentru aluat: daca sunteti incepatori in ale bucatariei sau daca va grabiti, puteti sa faceti aluatul la un robot de bucatarie. Modul de preparare este unul foarte simplu si nu are cum sa nu va...Citeste continuarea

Aperitiv pasta tartinabila, cu oua...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Mai întâi se fierb tare ouăle, în apă cu sare și oțet, ca să nu se spargă în timpul fierberii. Când au fiert, ouăle se pun în apă rece, ca să se...Citeste continuarea

Aperitiv placinta impletita, cu...

Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / Garnituri

Mai intai lasam aluatul sa se decongeleze la temperatura camerei. Amestecam cele doua tipuri de branza cu ouale, chimenul si untul taiat cubulete. Omogenizam compozitia si o lasam la rece...Citeste continuarea

Aperitiv barcute de cartofi,...

Postat de: vasimur in Aperitive / Garnituri

Pasul 1. Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert în apă, așa cu coajă. Pasul 2. Cât timp fierb cartofii, ne ocupăm de ciuperci. Le spălăm bine sub jet de apă...Citeste continuarea

Aperitiv cornuri cu sunca

Postat de: claudiaO in Aperitive / Garnituri

Coca gata crescuta o întindem subțire, o tăiem in triunghiuri. Ungem fiecare țriunghi cu ketchup, punem câteva fasiute de sunca, un mot de mozarella si rulam. Lasam sa creasca vreo...Citeste continuarea

Aperitiv langosi cu branza sarata

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Cernem făina într-un vas și punem la mijlocul ei garantul pentru aluaturi dospite și zahărul. Încălzim laptele și diluăm sarea în el. Îl turnăm, treptat,...Citeste continuarea

Aperitiv bulete de cascaval cu cartofi

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Curatati cartofii, ii spalati si ii taiati cuburi. Ii puneti la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt bine patrunsi, ii scurgeti de apa, ii zdrobiti cu furculita si ii lasati sa se raceasca....Citeste continuarea

Aripi de curcan cu portocale, la...

Postat de: mirela0911 in Curcan

Se spala bine aripile de curcan si se taie in doua (ele fiind mari, ajunge o jumatate de aripa la o persoana). Intr-un bol se pune uleiul si condimentele. Se amesteca toate la un loc apoi se ung...Citeste continuarea

Aperitiv terina cu ardei si branza...

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Puneti la-nmuiat foile de gelatina in apa rece. Incalziti crema. Scurgeti foile de gelatina si puneti-le in crema fierbinte. Luati de pe foc si amestecati. Lasati sa se raceasca un pic....Citeste continuarea

Aperitiv omleta cu malai, bacon si...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Mai întâi ungem tigaia cu puțin unt sau cu puțin ulei. Eu am folosit o tigaie de 27 cm, diametrul, dar se poate folosi o tigaie mai mică și atunci omleta va ieși mai...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu rosii si mozzarella

Postat de: Criss in Aperitive / Garnituri

Faina se pune intr-un bol incapator, se adauga sarea si untul rece. Cu varful degetelor, se amesteca untul cu faina, pana capata un aspect de firimituri. Se adauga oul si apa rece si amestecam...Citeste continuarea

Aluat foietaj

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei, se taie cuburi si se lasa deoparte. Faina se cerne si se pune in bolul robotului de bucatarie, se pun doar 400 gr, dar daca mai este nevoie se mai...Citeste continuarea

Aperitiv rulouri cu bacon si...

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Baconul se taie in felii subtiri (eu asa l-am cumparat), apoi in cubulete si se prajeste in putin ulei. Se amesteca faina cu praful de copt. Se adauga sarea, laptele batut si se amesteca. Va...Citeste continuarea

Aperitiv mamaliga in straturi

Postat de: claudiaO in Aperitive / Garnituri

Începem mâncarea noastră cu mămăliga.  Punem apa in tuci, sare si, cand e călduță, turnam jumate din cantitatea de mălai. Fierbem pana dispare spuma formată deasupra, apoi...Citeste continuarea

Aperitiv vafe cu parmezan si pesto

Postat de: amalia01 in Aperitive / Garnituri

Topesti untul. Bati albusul spuma impreuna cu praful de sare. Adaugi pe rand galbenusul, untul topit, zaharul si laptele. Renunti la mixer si adaugi faina in ploaie, amestecand cu un tel. Trebuie...Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu branza, ardei...

Postat de: autodiag in Aperitive / Garnituri

Se cerne faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia. Se lasa sa se odihneasca 10 minute. Dupa aceea, se adauga oul, sarea, zaharul si otetul. Intr-un craticior se pun untul si laptele si...Citeste continuarea

Aperitiv pinguini simpatici

Postat de: claudiaO in Aperitive / Garnituri

Fierbem ouăle in apa cu sare cca 7 minute. Lasam sa se raceasca, apoi le curatam de coaja cu grija sa nu le rupem.  Intindem cu lingura mascarpone pe o farfurie, apoi presam niste telemea...Citeste continuarea

Aperitiv biscuiti cu seminte

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Cascavalul se rade fin. Se amesteca toate ingredientele, la temperatura camerei si se pune aluatul intr-o folie, in frigider, timp de 30 minute. Se intinde aluatul si se decupeaza diferite...Citeste continuarea

Aperitiv saleuri cu telemea si seminte

Postat de: claudiaO in Aperitive / Garnituri

Aluatul dezghetat il tăiem fasii de cca 1 cm. Ungem aluatul cu ou batut, presaram semintele apoi razuim branza din belsug. Așezăm fasiile in tava si lăsăm la cuptor cca 20 minute. Servim cu...Citeste continuarea

Aperitiv cu somon si branza topita

Postat de: ravanna in Aperitive / Garnituri

Desfacem pachetul de bake rolls si asezam feliutele pe platou. Taiem somonul fasii, rondele din ardeiul iute si din ardeiul capia. Incepem procesul de ansamblare: Pe feliutele de bake rolls...Citeste continuarea

Aperitiv chec sarat cu legume

Postat de: eumimi in Aperitive / Garnituri

Mixam ouale cu un praf de sare pana cand isi dubleaza volumul. Adaugam uleiul, mixam un minut, apoi adaugam faina si praful de copt. Adaugam legumele si mezelurile tocate marunt si...Citeste continuarea

Aperitiv chec cu spanac

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / Garnituri

Mixam untul moale cu sarea si piperul. Adaugam ouale unul cate unul mixand in continuare. Adaugam smantana, cascavalul si faina amestecata cu praful de copt. La final adaugam spanacul...Citeste continuarea

Aperitiv oua umplute cu crema de...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Se pun ouăle la fiert în apă rece cu sare. După timpul recomandat pentru fierberea ouălor tari, se iau de pe foc și se pun la răcit, după care se curăță de coji. Se taie ouăle...Citeste continuarea

Aperitiv rulouri de jambon, umplute...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Se face crema de brânză mixând bine brânza de vaci cu: smântâna, untul și uleiul de floarea soarelui. Se adaugă zahărul, sarea, ceapa tăiată mărunt și...Citeste continuarea

Aperitiv oua umplute cu leber de casa

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Ouale se spala frumos cu apa calduta si cu un buretel care il folosit doar la aceasta . Se pun ouale la fiert in apa cu sare si otet . Eu le fierb 20 minute pentru ca trebuie sa fie...Citeste continuarea

Aperitiv oua umplute cu file de hering

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Se pun ouăle la fiert cu apă rece, sare și 1-2 linguri de oțet. Când sunt gata fierte, se ia vasul de pe foc și se lasă ouăle să se răcorească, în apă rece. Între...Citeste continuarea