A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Supa de pui cu galuste

Postat de: Zamfira in Supe

Spalam carnea de pui si-o punem la fiert, (indepartam spuma formata in urma fierberii). Curatam legumele, le vom taia cubulete sau le putem lasa in bucati mai mari.  Adaugam legumele si...Citeste continuarea

Salam de biscuiti reteta

Postat de: elucubratiiculinare in Prajituri

Salam de biscuiti reteta Se pune apa cu zahărul într-o cratiță pe foc. Se adaugă rahatul tăiat bucățele și amestecăm încontinuu să nu se lipească. Când începe...Citeste continuarea

Spata de porc la cuptor si cartofi...

Postat de: alice_ciobanu in Porc

In primul rand dai foc la cuptor. Nu o lua ad-literam, ca in cazul asta tre' sa suni la 112. Incinge cuptorul la 240grade sau treapta 9.   Carnea de porc spalata si fara grasime, o tai in...Citeste continuarea

Sarmale din carne de vita

Postat de: panacris in Vita

Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit cu putina apa si ulei. Cand aceasta a devenit translucida se adauga orezul ales si spalat, o cana de apa si se lasa la fiert la foc mic, pana...Citeste continuarea

Sarmale

Postat de: marinicayou10 in Mancaruri cu carne

Punem carnea toata intr-un castron si o amestecam bine pe cea de porc cu vita, apoi adaugam orezul spalat bine, ceapa tocata marunt, mararul tocat marunt si el, sare, piper si cimbru dupa gust si...Citeste continuarea

Salata Curcubeu

Postat de: benairina in Salate

Spalam bine legumele sile punem la fiert cu coaja (recomand sa fierbeti sfecla separat de legume fiindca iasa culoare rosie din ea si are nevoie de mai mult timp...Citeste continuarea

Salata inedita de vinete (de post)

Postat de: krinakrina in Mancaruri de post

Pentru o salata de 2 persoane sau 1 infometata procedam astfel: fierbem vanata (la aburi, in apa sau la microunde, dupa preferinta), apoi o taiem bucati mai mari, pe lungime. Lasam vanata sa se...Citeste continuarea

Stiuca si legume in vin alb

Postat de: ANCA in Peste

Uleiul de masline se amestca bine cu sare, piper, usturoi pisat si maghiran, pana devine cremos, apoi fiecare bucata de peste se unge cu acest amestec. Se pun in punga speciala pentru copt, se...Citeste continuarea

Somon cu praz, morcovi si rosii cherry

Postat de: alldaycooking in Somon

2 linguri ulei de masline le-am amesteat cu sucul proaspat stors al unei lamai. Am adaugat rozmarinul, ierburile de Provence si piperul boabe. File-ul de somon l-am feliat si fiecare bucata...Citeste continuarea

Somn cu legume la cuptor

Postat de: Sim0naWorld in Peste

Pestele l-am decapitat, curatat, spalat bine, apoi l-am portionat. O parte a mers la ciorbita, iar peste restul bucatilor am presarat sare mare si am lasat cateva ore la rece. Cand le-am scos,...Citeste continuarea

Saleuri cu susan din foietaj - de...

Postat de: DinDragostePentruGatit in Aperitive / Garnituri

  Se decongelează aluatul, se taie (L x l - 6 cm x 1 cm), se presară susan. Saleurile se pun în cuptorul bine încălzit, timp de 15-20 minute. PS. Merge și-o bere,...Citeste continuarea

Salată de legume (sfeclă,...

Postat de: DinDragostePentruGatit in Salate

Cartofii de spală, se pun la fiert (în coajă) în apă cu sare. Morcovii şi sfecla se spală, se curăţă, se dau la răzătoare; ceapa se curăţă, se spală şi se taie-n...Citeste continuarea

Sos dulce-picant pentru chifletele

Postat de: gurita_ta2005 in Sosuri

Punem intr-o tigaie adanca ulei de masline si 1 lingura de faina, se amesteca incet dupa care se adauga bulionul subtiat cu apa, usturoiul zdrobit, condimentele si foile de dafin. Sper sfarsit se...Citeste continuarea

Snitel din piept de pui cu cascaval

Postat de: Sim0naWorld in Pui

Pieptul de pui se taie, se sareaza si se pipereaza. Se ia o bucata de piept, peste care se pune o felie de cascaval, iar deasupra iar o bucata de piept. Se da prin faina, ou, faina, ou, pesmet...Citeste continuarea

Salată de surimi

Postat de: elucubratiiculinare in Salate

Preparăm maioneza din 2 gălbenușuri, muștar, zeamă de lămâie și ulei. Când este gata maioneza o amestecăm cu cățelul de usturoi tocat foarte fin și mărarul tocat mărunt....Citeste continuarea

Somon la cuptor & Orez thai

Postat de: DinDragostePentruGatit in Somon

Se spală, se şterge peştele cu un şervet curat. Se condimentează cu sare şi piper. Se unge o tavă cu ulei de măsline, se aşează somonul şi se dă la cuptor timp de 15-20...Citeste continuarea

Saramură nature de ştiucă &...

Postat de: DinDragostePentruGatit in Peste

Se taie peştele de-a lungul burţii, se curăţă, se spală apoi se porţionează. Solzii nu se curăţă. Se sărează şi se lasă circa 20 minute. Se încinge bine grătarul....Citeste continuarea

Scrumbie la cuptor & Cartofi copţi...

Postat de: DinDragostePentruGatit in Peste

Cartofii se spală, se şterg. Se unge o foaie de aluminiu / folie cerată cu ulei de măsline, se adaugă sare, piper. Se înfăşoară cartofii în folie (unul câte unul)....Citeste continuarea

Somon cu legume

Postat de: irena in Somon

Somonul se portioneaza, se condimenteaza si pe fiecare bucata se aseaza cate o ramura de cimbru si o 1/2 felie de lamaie. Coc ptr cca 20 min, in cuptor la 200 C. Patrunjeii si morcovii ii curat...Citeste continuarea

Sandwichuri mici pentru mofturici

Postat de: Bunica in Aperitive / Garnituri

Cascavalul se rade si se pune pe paine Mozzarella se taie cat felia de chifla. Rosia se taie bucati. firele de ceapa taiate pe lung. Citeste continuarea

Salata de vara

Postat de: gurita_ta2005 in Salate

Cartofii se pun la fiert in coaja in apa cu sare. Intre timp se toaca mararul marunt si ceapa fin, ridichiile si cascavalul se taie cubulete. Ouale fierte se taie feliute subtiri, iar rosia la fel...Citeste continuarea

Salata mediteraneana

Postat de: gatiticuspor in Salate

Spalati si rupeti frunzele de salata si puneti-le intr-un castron mai mare in care puteti amesteca toate ingredientele. Taiati rosiile in patru, castravetii si ceapa verde felii. Feliati...Citeste continuarea

Salata cu somon la gratar

Postat de: RuxyRux in Salate

Cartofii se fierb intregi pentru 20 de minute, se scot se taie in jumatati si apoi se trag la tigaie intr-o lingura de ulei de masline timp de 5 minute apoi se presara pe ei patrunjel verde si...Citeste continuarea

Snitele de curcan

Postat de: panacris in Curcan

Pieptul de curcan, se curata, se spala, se feliaza si se sareaza. Fileurile se trec prin faina, prin oul batut si la final prin fulgii de porumb zdrobiti usor. Snitelele se prajesc pe ambele...Citeste continuarea

Supa crema de legume cu crutoane

Postat de: dakris in Supe

Legumele se curata, se spala si se taie dupa preferinta (eu le tai bucati mari) si se fierb (impreuna cu carnea) in apa cu sare, apoi se scurg si se lasa la racorit.Se mixeaza in blender cu putina...Citeste continuarea

Supa cu verdeturi, linte si orez

Postat de: aziz in Supe

Carnea tocata se amesteca cu sare piper ,marar tocat si coaja rasa de lamaie se lasa la odihnit 10 minute, dupa care se formeaza bilute care se coc pe hartie de copt la cuptor pana devin aurii....Citeste continuarea

Somon afumat cu portocala

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Taiem in bucatele somonul afumat si il asezam pe farfurie. Se stropeste cu zeama de portocala dupa care il ornam cu bucatele mici de portocala. Citeste continuarea

Supa de legume cu taitei de casa

Postat de: Criss in Supe

Se pun tacamurile de pui la fiert,  (eu am pus doar osul si pielea de la un piept de pui, dupa care le-am scos si le-am aruncat). Se aduna spuma, apoi se pun legumele in ordinea in care...Citeste continuarea

Sandwich cu steak de vita

Postat de: BuburuzaBubu in Vita

Dam drumul la cuptor(foc mare) si coacem ardeii pentru 30 min. Dupa ce s-au copt ii curatam de coaja si tocam cuburi mici, punem ardeii intr-un bol. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca...Citeste continuarea

Spanac gratinat

Postat de: pusikmea in Aperitive / Garnituri

Spalam cartofii sub jet de apa rece, dupa care ii punem la fiert in coaja. Intre timp spalam spanacul in cateva ape si-l alegem de frunzele cu pete sau ingalbenite. Intre timp vom pune o...Citeste continuarea

Salata de hering afumat

Postat de: iri_love in Peste

Pentru inceput se curata heringul de maruntaie, se spala un pic si se lasa peste noapte la desarat in apa cu 3 cartofi pe care ii tai in jumatate.    A doua zi dupa ce s-a...Citeste continuarea

Salată de varză albă cu morcovi...

Postat de: DinDragostePentruGatit in Salate

Salata de varză Se dau legumele la răzătoare. Se condimentează. Mousse de sfeclă roşie -Se spală, se curăţă sfecla; se dă la răzătoare; - Smântâna...Citeste continuarea

Spaghetti Aglio e Peperoncino

Postat de: BuburuzaBubu in Spaghete

Intr-o oala punem apa si sarea la fiert,fierbem pastele urmand instructiunile de pe pachet. Intre timp tocam usturoiul marunt si ardeiul rondele,punem pe foc mic o tigaie cu pereti inalti in...Citeste continuarea

Salata de icre

Postat de: Sim0naWorld in Salate

Se mixeaza icrele pentru a se sparge o parte din bobite (secret invatat de la un mare pescar, tatal prietenei mele). Se adauga putina apa minerala si se continua mixarea. Se adauga in fir subtire...Citeste continuarea

Salata cu sunca,paste si spanac

Postat de: mikidaniro in Salate

Punem pe foc, intr-un vas, apa cu sare, lasam sa clocoteasca, apoi adaugam pastele si lasam 8-12 min. pana sunt fierte. Intre timp facem maioneza, spalam spanacul, taiem sunca si cascavalul...Citeste continuarea

Sote de vinete, dovlecei, ananas...

Postat de: DinDragostePentruGatit in Mancaruri de post

Sote: Se pregătesc legumele: - ceapa se taie julienne; - dovlecelul se împarte în două, jumate se taie felii subțiri, iar pentru a tăia cealaltă jumătate am folosit...Citeste continuarea

Supă cremă de spanac și dovlecei...

Postat de: DinDragostePentruGatit in Supe

Se pune cratița cu apă (în jur de 2 L) pe foc. Se adaugă puțin ulei de floarea soarelui și legumele (tăiate destul de măricel) ceapa, cartofii, morcovii, țelina. După ce au fiert,...Citeste continuarea

Somon la grătar cu sos de citrice...

Postat de: DinDragostePentruGatit in Somon

Sosul de citrice: Portocalele se taie felii (fără pielițe și partea albă) și se amestecă cu restul ingredientelor într-un bol. Se pune de-o parte. Orezul: Se pune...Citeste continuarea

Salata de fructe cu caramel si frisca

Postat de: alinutzika in Dulciuri

Se taie portocala si kiwi bucatele mai mari, iar banana rondele. Se pun in mod egal in cupe, fructe din fiecare fel. Zaharul se caramelizeaza. Se stinge cu 1 polonic de zeama din compotul de...Citeste continuarea

Sufleu dublu cu crema elvetiana

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Intr-un vas punem laptele si fierbem in el spanacul( nu mult). Intr-o cratita topim untul si adaugam faina amestecand rapid apoi compozitia de spanac cu lapte. Tinem vasul la foc mic maxm 5...Citeste continuarea

Sarmale in vas roman

Postat de: Sim0naWorld in Porc

Pentru inceput am pregatit vasul roman: am umplut si capacul si vasul cu apa rece, pe care le`am lasat cca 1 ora. Am pregatit compozitia: carnea tocata am amestecat`o cu ceapa tocata marunt,...Citeste continuarea

Salata de pui

Postat de: SanatateAcasa in Salate

Puiul se spala. Se presara rozmarin, sare si piper. Se poate stropi si cu putin ulei de masline. Se incinge gratarul si abia apoi se lasa puiul. Se intoarce si pe o parte si pe cealalta. Cand este...Citeste continuarea

Spaghete cu Creveti

Postat de: BuburuzaBubu in Spaghete

Punem apa intr-o oala ,in momentul in care incepe sa fiarba adaugam o lingura sare si punem pastele(se fierb dupa indicatiile scrise pe cutie). Taiem ceapa ,usturoi si ardei rondele ,rosiile le...Citeste continuarea

Salata cu" Mozzarella de la Delaco"

Postat de: Bunica in Salate

Salata se spala, se rupa in bucati mari sau mici dupa preferinta. La fel procedam si cu rucola. Ceapa se spala, se curata si se taie. Rosia se spala si se taie felii. Patrunjelul se...Citeste continuarea

Spaghete cu bacon

Postat de: aalliinnaa07 in Spaghete

Pentru inceput se pune intr-o cratita pe foc apa in care se adauga sare, asa incat apa sa fie sarata, si dupa ce da in fiert se adauga spaghetele. Pana se fierb spaghetele taiem baconul in...Citeste continuarea

Supa-crema de leurda

Postat de: Anamaria7 in Supe

Calim ceapa in uleiul de masline pana se inmoaie, apoi adaugam leurda curatata de codite si o inabusim. Cand s-a muiat si ea, punem supa calda, condimentam cu sare si lasam la foc mic cca 20min....Citeste continuarea

Salata de urzici

Postat de: SanatateAcasa in Salate

Se pun manusile si se curata urzicile. Se inaltura coditele si se spala cu apa rece. Se oparesc rapid. Se scurg apoi de apa si se toaca marunt. Se amesteca cu sare, piper negru proaspat macinat,...Citeste continuarea

Salata de gulie cu marar

Postat de: SanatateAcasa in Salate

Se spala leguma, se curata gulia de coaja, cat mai putin. Se da pe razatoarea mare. Se spala mararul, se toaca marunt si se amesteca cu gulia rasa. Se presara piper, sare, otet si ulei, apoi se...Citeste continuarea

Salata de cartofi si sfecla

Postat de: aziz in Salate

 Se fierb legumele cu putina sare,sfecla desigur separat de restul.Se curata apoi si se taie se amesteca se sareaza dupa gust ,adaugati sau nu maioneza si gata .... Citeste continuarea

Spaghete cu sos Bolognese

Postat de: dakris in Sosuri

Pastele se fierb in apa cu sare si se scurg. Ceapa si ardeiul se toaca marunt, morcovul si telina se rad prin ochiurile mici ale razatorii si se calesc in ulei intr-o cratita acoperita cu...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

Brownie cu Oreo - Desertul ciocolatos și savuros

pe 19.09 la 15:30

Pilaf cu ciuperci - Simplu, rapid și gustos

pe 19.09 la 11:01

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

pe 18.09 la 15:13

Sote de ciuperci pleurotus - Rețeta simplă și savuroasă

pe 18.09 la 11:14

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]