Sarmale

de marinicayou10 in Mancaruri cu carne, 9 Apr 2012 | 5778 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata de porc
  • 1 kg carne tocata de vita
  • 2 verze murate
  • o cana de orez
  • 3-4 cepe
  • o legatura de marar
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • foi de dafin
  • careva boabe de piper
  • 3-4 linguri de pasta de tomate
  • cateva feli de slaninuta afumata sau kaizer
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale:

Punem carnea toata intr-un castron si o amestecam bine pe cea de porc cu vita, apoi adaugam orezul spalat bine, ceapa tocata marunt, mararul tocat marunt si el, sare, piper si cimbru dupa gust si amestecam bine sa sa amestece toate ingredientele cu carnea.

Impaturim sarmalele in varza. Punem un strat de varza tocata pe fundul cratitei, apoi asezam sarmalele. Intre sarmale punem feliute de slaninuta. Deasupra punem iar un rand de varza tocata, boabe de piper, foi de dafin si apa. Le fierbem o ora si jumatate pe aragaz la foc mic, apoi inca o ora la cuptor sau chiar o ora jumate...depinde de varza cat de moale e.

Servim cu ardei iute :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpă de miel cu mere, măsline și capere