Salata inedita de vinete (de post)

de krinakrina in Mancaruri de post, 8 Apr 2012 | 4887 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o vanata mai mica de 400 gr
  • 3-4 rosii medii
  • o leg patrunjel
  • 2-3 fire de ceapa verde
  • 2 lg zeama de lamaie
  • 1 lg ulei de masline
  • 1 lgt ulei de susan
  • 1 lgt seminte de susan
  • 1/2 lgt otet de mere
  • 1/2 lgt de sos de soia
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata inedita de vinete (de post):

Pentru o salata de 2 persoane sau 1 infometata procedam astfel: fierbem vanata (la aburi, in apa sau la microunde, dupa preferinta), apoi o taiem bucati mai mari, pe lungime. Lasam vanata sa se raceasca, apoi taiem rosiile, ceapa, tocam patrunjelul si le amestecam cu vanata. Adaugam zeama de lamaie, otetul, uleiul de masline, uleiul de susan, sosul de soia, sarea, piperul. In final presaram semintele de susan.

Aceasta reteta are la baza o reteta coreeana, dar am adaptat-o dupa gusturile mele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata inedita de vinete (de post)" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Legume pe grill cu sfecla rosie si hrean