A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciorba de perisoare

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Curatati si spalati legumele. Tocati cubulete marunte ceapa, gogosarul, morcovul si telina. Sotati usor pentru inceput ceapa si gogosarul. Adaugati morcovul si telina....Citeste continuarea

Chiftelute cu cartofi si sos de...

Postat de: RODIMUR in Porc

Carnea, curățată de pielițe și de vițe, se spală, se scurge de apă și se toacă fin, după care se face compoziția pentru chifteluțe, adăugându-i: un ou, 2 căței de usturoi...Citeste continuarea

Castraveti murati

Postat de: mitinita in Muraturi

Se spala castravetii. In fiecare borcan se pun castraveti, rondele de ceapa si morcovi si cate 1-2 catei de usturoi. In fiecare borcan punem o frunza de dafin, boabe de piper si de mustar, 2...Citeste continuarea

Crema de piersici rosii sau nectar

Postat de: Constelatialeu in Sirop / Compot

Se stie, musai la cules, apoi la curatat si taiat. Masura a fost un tuci de 15 l plin cu piersici curatate si taiate, apoi am transferat in alt tuci mai mare sa aiba loc sa fiarba. Am adaugat apa,...Citeste continuarea

Ciorba cu arome si culori tomnatice

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

Mai intai punem la fiert fasolea, e bine sa o puneti de seara la inmuiat, fierbe mai repede. Dupa ce da 2-3 clocote, schimbam apa si punem din nou la fiert, procedam asa de inca 2 ori. Separat...Citeste continuarea

Conopida saseasca la cuptor

Postat de: trifadalia in Mancaruri de legume

Conopida se curata de frunze, se rupe in buchetele, se spala bine, apoi se pune la fiert in apa rece cu putina sare si o lingura buna de lapte, iar cand este fiarta, se scurge de apa.  ...Citeste continuarea

Ciorba de vacuta

Postat de: trifadalia in Ciorbe

Se pune o oala pe foc, oala in care punem carnea sa fiarba. Se spumeaza cand incepe sa fiarba. Cand este fiarta, supa se strecoara si se taie bucati mici din carnea fiarta. Legumele se curata...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi acrita cu bulion...

Postat de: AdrianUdrea in Ciorbe

Se curata ceapa, se spala, se toaca solzisori si se pune la calit in uleiul incins. Se curata radacinoasele, se toaca in cuburi si se adauga peste ceapa, cand aceasta isi schimba culoarea. Se...Citeste continuarea

Ciorba de legume, cu tăiței

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță morcovii, pătrunjeii și țelina, se spală bine, se taie mărunt și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă la suprafață, se adună și se aruncă....Citeste continuarea

Ciuperci cu smantana la cuptor

Postat de: oanapl in

Speli ciupercile, le tai felii și le fierbi pentru 5-10 minute. Într-o cratiță topești untul, adaugi ceapa tocată marunt și morcovul dat pe răzătoarea mică. Lași să se...Citeste continuarea

Carne de porc cu sos de branza

Postat de: caroline in Porc

Punem o tigaie antiaderenta la foc iute. Punem putin ulei si asezam feliile de carne. Presaram sare si piper. Intoarcem carnea pe ambele parti pana capata culoare dupa care adaugam putina apa...Citeste continuarea

Ciulama cu alcachofa

Postat de: sufletista in Mancaruri de legume

Intr-un ceaun călim putin ceapa tocata marunt cu usturoiul pisat in untura incalzita. Adaugam faina și amestecam continuu adăugând trepta apa,lăsam da se caleasca puțin după care...Citeste continuarea

Ciulama cu pipote si inimi

Postat de: licurici_lra in Mancaruri cu carne

Se incepe cu supa. Pipotele si inimile se spala bine, apoi se pun pe foc, in 3 litri de apa cu sare. Se adauga putina grasime de gaina (sa ii dea un gust mai bun), boabe de piper si...Citeste continuarea

Ciolama de rinichi

Postat de: costi7hector in Porc

Se spala rinichi si se pun la fiert in apa rece cu sare.Prazul se curata, se taie bastonase si se pune la calit in untura de porc. Dupa ce se inmoaie prazul se stinge cu cativa stropi strasnici de...Citeste continuarea

Chec aperitiv cu carnati afumati

Postat de: eumimi in Aperitive / Garnituri

Mai inati taiem carnatii prajiti in felii subtiri. Morcovii ii dam pe razatoare, ardeiul si ceapa le tocam cubulete mici. Batem ouale cu un tel, adaugam sarea, piperul si condimentele, apoi...Citeste continuarea

Ciulama cu pipote şi inimi

Postat de: ancutsa in Pui

Mai întâi se pregăteşte supa pentru ciulama. Pentru aceasta, se spală pipotele şi inimile şi se pun la fiert într-o oală pentru supă de 4 litri, cu apă şi puţină sare....Citeste continuarea

Cheesecake cu ciocolata si gem de...

Postat de: mitinita in Dulciuri

Crusta     Biscuitii se macina marunt.      Untul se topeste si se adauga la biscuitii zdrobiti. Se amesteca bine.     Amestecul se pune intr-o...Citeste continuarea

Cartofi nisiposi

Postat de: caroline in Aperitive / Garnituri

Cartofii ii curatam de coaja,ii taiem cuburi,ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare. Cand cartofii au fiert , ii scurgem bine de apa si ii lasam sa se racoreasca putin. Pancetta...Citeste continuarea

Crap cu pesto si legume

Postat de: mihaelar63 in

 Crapul curatat se stropeste cu otet se maseaza si apoi se limpezeste din nou . Aceasta operatiune va ajuta sa nu aiba un miros/ gust prea puternic . Sarati pestele si il ungeti...Citeste continuarea

Ciorba de burta la ceaun

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

mai intai mergem la macelarie si cumparam materia prima, adica burta de vita, de preferat s ao alegem cu muchie si turloaie de vita. Spalam burta si turloaiele ( oase) foarte bine, apoi le punem...Citeste continuarea

Costita de purcel cu ceapa

Postat de: mihaelar63 in Porc

Costita se feliaza si se spala . Puneti costita intr-i cratita , sarati si acoperiti cu apa . Ceapa se curata , se spala si se toaca marunt . Ardeii se curata , se...Citeste continuarea

Ciulama cu pui de tara si hribi

Postat de: abetina in Mancaruri cu carne

  In mod normal, o ciulama este o mancare cu faina prajita in grasime si cu mama pe inima va spun ca asa mancare nu da bine nici la stomac si nici la ficat, asa ca azi voi pregati o ciulama...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu zucchini

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Legumele se curata si se spala. Taiati cubulete legumele. Carnea de pui se spala din mai multe ape. Atentie !!! Imediat spalati bine si dezinfectati ustensilele si...Citeste continuarea

Cannelloni cu prosciutto si branza

Postat de: caroline in Paste

Din lipsa de timp, am folosit sos bechamel gata pregatit. Doar l-am incalzit putin. Punem un vas cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si adaugam cate o foaie de lasagna, o...Citeste continuarea

Cartofi in sos de rosii

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert în apă rece cu sare. Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, până se...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cruda, cu pastrama...

Postat de: Pungasa_Rogue in Ciorbe

Se taie carnea in felii groase si se inabusa intr-o oala cu ulei, acoperind-o cu un capac. Se adauga ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), morcovul (curatat de coaja, spalat si taiat rondele...Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: Meea in Mancaruri cu carne

       Tăiem codița ciupercilor și o putem prăji și mânca cu pâine, avem nevoie doar de palăriile ciupercuțelor.      Separat, amestecăm...Citeste continuarea

Castraveti murati vara la soare -...

Postat de: Corina33 in Muraturi

Se curăță usturoiul și se taie în doua fiecare bucată. Se spală bine castraveții și se crestează în două sau dacă sunt mari, se taie în patru pe lungime. Se...Citeste continuarea

Ciorba cu perisoare de pui si leustean

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Curatati si spalati ceapa si morcovii. Feliati rondele morcovul. Taiati rondele ceapa. Sotati usor in ulei 2 cepe si morcovii  Adaugati orezul si puneti 2 l...Citeste continuarea

Ciorba de porc

Postat de: ancutsa in Ciorbe

  Se spală scăriţa de porc şi se pune la fiert într-o oala de 5 litri cu apă. Se adaugă o linguriţă de sare şi se spumează bine. După ce s-a cules spuma, se adaugă o...Citeste continuarea

Cartofi umpluti cu branza si...

Postat de: ancutsa in Porc

  Se spală cartofii şi se pun la fiert, în coajă, în apă cu puţină sare. Se lasă la răcit, apoi se decojesc şi se scobesc. Miezul din cartofii scobiţi mai devreme...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca cu pui si smantana

Postat de: Gheorghita_T in Ciorbe

Se curata si se pregatesc legumele pentru ciorba: ceapa, morcovii, telina si ardeiul capia se taie cubulete, cartofii se taie in cubulete mai mari, iar leusteanul si patrunjelul se toaca marunt....Citeste continuarea

Cartofi taranesti la cuptor, cu sos...

Postat de: RODIMUR in Porc

Carnea se spală, se curăță de pielițele nedorite, se taie cubulețe și se prăjește ușor, pe toate fețele, până se albește, după care se adaugă 100 ml de apă și se fierbe...Citeste continuarea

Carne de vita sotata in stil mongolez

Postat de: ctlina in Vita

Puneti intr-un castron toate ingredientele de la marinata cu carnea, amestecati si dati la rece cel putin 30 de minute. Incalziti 1 lingura de ulei intr-o tigaie mare sau un wok si sotati...Citeste continuarea

Cea mai neagra negresa

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Am mixat ouale spuma cu zaharul si praful de sare. Am adaugat untul topit, mixand in continuare. Am adaugat cacaua si am omogenizat compozitia. Am adaugat si faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea

Ciorba de lascute cu afumatura, o...

Postat de: Reli_B in Ciorbe

Cum se prepara Ciorba de lascute cu afumatura, o reteta traditional romaneasca Punem o oala de 5 litri cu apa la fiert. Curatam ceapa, o taiem in patru, dar nu de tot si o punem in oala....Citeste continuarea

Ciorba cu inimi de pui si menta

Postat de: xana in Ciorbe

Pentru paste punem cele 100 gr de faina pe suprafata de lucru sau intr-un castron si o amestecam cu sarea. Facem o gaura in mijloc, unde adaugam oul batut si uleiul de masline si incepem sa...Citeste continuarea

Ciorba de vitel cu broccoli si...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

 Legumele se curata si se spala. Carnea de vitel se lasa sa stea o ora in apa rece. Astfel se va elibera de sange si zeama va ramane clara la fierbere.  Intr-o oala cu 4 l apa...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de cartofi

Postat de: sufletista in Supe/Ciorbe

In uleiul de la friptura adaugam ceapa, ardeiul tocat marunt, morcovul dat prin razatoare, 1/2 cana apa. Lasam sa se caleasca impreuna cu condimente dupa gust, adaugam pasta de rosii si lasam 1...Citeste continuarea

Crap marinat italienesc

Postat de: mihaelar63 in

 Crapul se spala bine si se incresteaza pielea din doi in doi centimetri. Crestaturile se fac pe diagonala, in sensul invers al dispunerii oaselor. Aceasta operatiune ajuta ca...Citeste continuarea

Crema mousseline, pentru prajituri...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Se amestecă zahărul tos cu amidonul și vanilia, se adaugă apoi gălbenușurile și compoziția obținută se subțiază cu laptele turnat puțin câte puțin. Se dă cratița pe foc...Citeste continuarea

Chiftele in crusta din fulgi de porumb

Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carne

Trecem cele două tipuri de carne prin mașina de tocat și le amestecăm bine. Trecem tot prin mașina de tocat, ceapa și usturoiul, curățate și clătite cu apă rece. Curățăm...Citeste continuarea

Ciorba de burta cu legume

Postat de: mihaelar63 in

Burta prefiarta proaspata se pune la fiert in apa sarata impreuna cu foi de dafin, piper si mustar boabe. Legumele se curata si se spala. Maruntiti/taiati legumele in forma dorita...Citeste continuarea

Cocktail Demi-peche

Postat de: ctlina in Cocktail

Pregatiti-l direct in paharul de servit.  Puneti cuburile de gheata, siropul de piersici si varsati berea.  Amestecati usor. Pueti decora cu foi de menta.  Serviti ! Citeste continuarea

Curcan in sos de rosii cu cuscus...

Postat de: ladydi in

Fierbem carnea de curcan in apa cu sare. Dupa ce este fiarta, o scoatem si o lasam sa se racoreasca. Punem supa sa mai dea un clocot, oprim focul adaugam cuscus-ul si acoperim. Dupa 5-10 minute,...Citeste continuarea

Castraveti in otet

Postat de: sufletista in

Castravetii ii spalam si ii taiem felii, adaugam sarea, amestecam bine si lasam 30 min la rece. Intre timp, punem apa, otetul, zaharul si condimentele la fiert 2-3 clocote. Castraveti ii...Citeste continuarea

Carnati de casa cu pasat

Postat de: sufletista in

Prima data spalam pasatul bine in cateva ape, dupa care il lasam la scurs bine de apa. Intre timp fierbem orezul al dente (sa fiarba 2-3 clocote din momentul ce clocoteste apa). Fierbem...Citeste continuarea

Compot de prune galbene

Postat de: ctlina in Sirop / Compot

Spalati prunele. Scoateti samburii si puneti-le intr-un vas adanc. Acoperiti-le cu zahar, adaugati vanilia. Puneti pe foc si gatiti la foc potrivit timp de 20 minute. Amestecati de cateva...Citeste continuarea

Ciorba de varza proaspata cu...

Postat de: ctlina in Supe/Ciorbe

Varza se taie fideluta. Ceapa se curata si se taie marunt.  Carnatul se taie rondele si se pune la prajit intr-o oala adanca, in uleiul incalzit impreuna cu pudra de paprika. Se adauga...Citeste continuarea

Ciorba de loboda

Postat de: ancutsa in Ciorbe

  Se spala legumele si se toaca. Se calesc mai intai ceapa si frunzele de ceapa verde intr-o oala de ciorba incapatoare, in care am pus putin ulei incins. Se adauga apoi morcovul ras,...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

ieri la 10:06

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]