Ciorba de perisoare
Postat de: mihaelar63 in CiorbeCuratati si spalati legumele. Tocati cubulete marunte ceapa, gogosarul, morcovul si telina. Sotati usor pentru inceput ceapa si gogosarul. Adaugati morcovul si telina....Citeste continuarea
Chiftelute cu cartofi si sos de...
Postat de: RODIMUR in PorcCarnea, curățată de pielițe și de vițe, se spală, se scurge de apă și se toacă fin, după care se face compoziția pentru chifteluțe, adăugându-i: un ou, 2 căței de usturoi...Citeste continuarea
Castraveti murati
Postat de: mitinita in MuraturiSe spala castravetii. In fiecare borcan se pun castraveti, rondele de ceapa si morcovi si cate 1-2 catei de usturoi. In fiecare borcan punem o frunza de dafin, boabe de piper si de mustar, 2...Citeste continuarea
Crema de piersici rosii sau nectar
Postat de: Constelatialeu in Sirop / CompotSe stie, musai la cules, apoi la curatat si taiat. Masura a fost un tuci de 15 l plin cu piersici curatate si taiate, apoi am transferat in alt tuci mai mare sa aiba loc sa fiarba. Am adaugat apa,...Citeste continuarea
Ciorba cu arome si culori tomnatice
Postat de: Constelatialeu in CiorbeMai intai punem la fiert fasolea, e bine sa o puneti de seara la inmuiat, fierbe mai repede. Dupa ce da 2-3 clocote, schimbam apa si punem din nou la fiert, procedam asa de inca 2 ori. Separat...Citeste continuarea
Conopida saseasca la cuptor
Postat de: trifadalia in Mancaruri de legumeConopida se curata de frunze, se rupe in buchetele, se spala bine, apoi se pune la fiert in apa rece cu putina sare si o lingura buna de lapte, iar cand este fiarta, se scurge de apa. ...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta
Postat de: trifadalia in CiorbeSe pune o oala pe foc, oala in care punem carnea sa fiarba. Se spumeaza cand incepe sa fiarba. Cand este fiarta, supa se strecoara si se taie bucati mici din carnea fiarta. Legumele se curata...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi acrita cu bulion...
Postat de: AdrianUdrea in CiorbeSe curata ceapa, se spala, se toaca solzisori si se pune la calit in uleiul incins. Se curata radacinoasele, se toaca in cuburi si se adauga peste ceapa, cand aceasta isi schimba culoarea. Se...Citeste continuarea
Ciorba de legume, cu tăiței
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe curăță morcovii, pătrunjeii și țelina, se spală bine, se taie mărunt și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă la suprafață, se adună și se aruncă....Citeste continuarea
Ciuperci cu smantana la cuptor
Postat de: oanapl inSpeli ciupercile, le tai felii și le fierbi pentru 5-10 minute. Într-o cratiță topești untul, adaugi ceapa tocată marunt și morcovul dat pe răzătoarea mică. Lași să se...Citeste continuarea
Carne de porc cu sos de branza
Postat de: caroline in PorcPunem o tigaie antiaderenta la foc iute. Punem putin ulei si asezam feliile de carne. Presaram sare si piper. Intoarcem carnea pe ambele parti pana capata culoare dupa care adaugam putina apa...Citeste continuarea
Ciulama cu alcachofa
Postat de: sufletista in Mancaruri de legumeIntr-un ceaun călim putin ceapa tocata marunt cu usturoiul pisat in untura incalzita. Adaugam faina și amestecam continuu adăugând trepta apa,lăsam da se caleasca puțin după care...Citeste continuarea
Ciulama cu pipote si inimi
Postat de: licurici_lra in Mancaruri cu carneSe incepe cu supa. Pipotele si inimile se spala bine, apoi se pun pe foc, in 3 litri de apa cu sare. Se adauga putina grasime de gaina (sa ii dea un gust mai bun), boabe de piper si...Citeste continuarea
Ciolama de rinichi
Postat de: costi7hector in PorcSe spala rinichi si se pun la fiert in apa rece cu sare.Prazul se curata, se taie bastonase si se pune la calit in untura de porc. Dupa ce se inmoaie prazul se stinge cu cativa stropi strasnici de...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu carnati afumati
Postat de: eumimi in Aperitive / GarnituriMai inati taiem carnatii prajiti in felii subtiri. Morcovii ii dam pe razatoare, ardeiul si ceapa le tocam cubulete mici. Batem ouale cu un tel, adaugam sarea, piperul si condimentele, apoi...Citeste continuarea
Ciulama cu pipote şi inimi
Postat de: ancutsa in PuiMai întâi se pregăteşte supa pentru ciulama. Pentru aceasta, se spală pipotele şi inimile şi se pun la fiert într-o oală pentru supă de 4 litri, cu apă şi puţină sare....Citeste continuarea
Cheesecake cu ciocolata si gem de...
Postat de: mitinita in DulciuriCrusta Biscuitii se macina marunt. Untul se topeste si se adauga la biscuitii zdrobiti. Se amesteca bine. Amestecul se pune intr-o...Citeste continuarea
Cartofi nisiposi
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriCartofii ii curatam de coaja,ii taiem cuburi,ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare. Cand cartofii au fiert , ii scurgem bine de apa si ii lasam sa se racoreasca putin. Pancetta...Citeste continuarea
Crap cu pesto si legume
Postat de: mihaelar63 inCrapul curatat se stropeste cu otet se maseaza si apoi se limpezeste din nou . Aceasta operatiune va ajuta sa nu aiba un miros/ gust prea puternic . Sarati pestele si il ungeti...Citeste continuarea
Ciorba de burta la ceaun
Postat de: Constelatialeu in Ciorbemai intai mergem la macelarie si cumparam materia prima, adica burta de vita, de preferat s ao alegem cu muchie si turloaie de vita. Spalam burta si turloaiele ( oase) foarte bine, apoi le punem...Citeste continuarea
Costita de purcel cu ceapa
Postat de: mihaelar63 in PorcCostita se feliaza si se spala . Puneti costita intr-i cratita , sarati si acoperiti cu apa . Ceapa se curata , se spala si se toaca marunt . Ardeii se curata , se...Citeste continuarea
Ciulama cu pui de tara si hribi
Postat de: abetina in Mancaruri cu carneIn mod normal, o ciulama este o mancare cu faina prajita in grasime si cu mama pe inima va spun ca asa mancare nu da bine nici la stomac si nici la ficat, asa ca azi voi pregati o ciulama...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu zucchini
Postat de: mihaelar63 in CiorbeLegumele se curata si se spala. Taiati cubulete legumele. Carnea de pui se spala din mai multe ape. Atentie !!! Imediat spalati bine si dezinfectati ustensilele si...Citeste continuarea
Cannelloni cu prosciutto si branza
Postat de: caroline in PasteDin lipsa de timp, am folosit sos bechamel gata pregatit. Doar l-am incalzit putin. Punem un vas cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si adaugam cate o foaie de lasagna, o...Citeste continuarea
Cartofi in sos de rosii
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postCartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert în apă rece cu sare. Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, până se...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cruda, cu pastrama...
Postat de: Pungasa_Rogue in CiorbeSe taie carnea in felii groase si se inabusa intr-o oala cu ulei, acoperind-o cu un capac. Se adauga ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), morcovul (curatat de coaja, spalat si taiat rondele...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: Meea in Mancaruri cu carneTăiem codița ciupercilor și o putem prăji și mânca cu pâine, avem nevoie doar de palăriile ciupercuțelor. Separat, amestecăm...Citeste continuarea
Castraveti murati vara la soare -...
Postat de: Corina33 in MuraturiSe curăță usturoiul și se taie în doua fiecare bucată. Se spală bine castraveții și se crestează în două sau dacă sunt mari, se taie în patru pe lungime. Se...Citeste continuarea
Ciorba cu perisoare de pui si leustean
Postat de: mihaelar63 in CiorbeCuratati si spalati ceapa si morcovii. Feliati rondele morcovul. Taiati rondele ceapa. Sotati usor in ulei 2 cepe si morcovii Adaugati orezul si puneti 2 l...Citeste continuarea
Ciorba de porc
Postat de: ancutsa in CiorbeSe spală scăriţa de porc şi se pune la fiert într-o oala de 5 litri cu apă. Se adaugă o linguriţă de sare şi se spumează bine. După ce s-a cules spuma, se adaugă o...Citeste continuarea
Cartofi umpluti cu branza si...
Postat de: ancutsa in PorcSe spală cartofii şi se pun la fiert, în coajă, în apă cu puţină sare. Se lasă la răcit, apoi se decojesc şi se scobesc. Miezul din cartofii scobiţi mai devreme...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca cu pui si smantana
Postat de: Gheorghita_T in CiorbeSe curata si se pregatesc legumele pentru ciorba: ceapa, morcovii, telina si ardeiul capia se taie cubulete, cartofii se taie in cubulete mai mari, iar leusteanul si patrunjelul se toaca marunt....Citeste continuarea
Cartofi taranesti la cuptor, cu sos...
Postat de: RODIMUR in PorcCarnea se spală, se curăță de pielițele nedorite, se taie cubulețe și se prăjește ușor, pe toate fețele, până se albește, după care se adaugă 100 ml de apă și se fierbe...Citeste continuarea
Carne de vita sotata in stil mongolez
Postat de: ctlina in VitaPuneti intr-un castron toate ingredientele de la marinata cu carnea, amestecati si dati la rece cel putin 30 de minute. Incalziti 1 lingura de ulei intr-o tigaie mare sau un wok si sotati...Citeste continuarea
Cea mai neagra negresa
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriAm mixat ouale spuma cu zaharul si praful de sare. Am adaugat untul topit, mixand in continuare. Am adaugat cacaua si am omogenizat compozitia. Am adaugat si faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea
Ciorba de lascute cu afumatura, o...
Postat de: Reli_B in CiorbeCum se prepara Ciorba de lascute cu afumatura, o reteta traditional romaneasca Punem o oala de 5 litri cu apa la fiert. Curatam ceapa, o taiem in patru, dar nu de tot si o punem in oala....Citeste continuarea
Ciorba cu inimi de pui si menta
Postat de: xana in CiorbePentru paste punem cele 100 gr de faina pe suprafata de lucru sau intr-un castron si o amestecam cu sarea. Facem o gaura in mijloc, unde adaugam oul batut si uleiul de masline si incepem sa...Citeste continuarea
Ciorba de vitel cu broccoli si...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeLegumele se curata si se spala. Carnea de vitel se lasa sa stea o ora in apa rece. Astfel se va elibera de sange si zeama va ramane clara la fierbere. Intr-o oala cu 4 l apa...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de cartofi
Postat de: sufletista in Supe/CiorbeIn uleiul de la friptura adaugam ceapa, ardeiul tocat marunt, morcovul dat prin razatoare, 1/2 cana apa. Lasam sa se caleasca impreuna cu condimente dupa gust, adaugam pasta de rosii si lasam 1...Citeste continuarea
Crap marinat italienesc
Postat de: mihaelar63 inCrapul se spala bine si se incresteaza pielea din doi in doi centimetri. Crestaturile se fac pe diagonala, in sensul invers al dispunerii oaselor. Aceasta operatiune ajuta ca...Citeste continuarea
Crema mousseline, pentru prajituri...
Postat de: RODIMUR in DulciuriSe amestecă zahărul tos cu amidonul și vanilia, se adaugă apoi gălbenușurile și compoziția obținută se subțiază cu laptele turnat puțin câte puțin. Se dă cratița pe foc...Citeste continuarea
Chiftele in crusta din fulgi de porumb
Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carneTrecem cele două tipuri de carne prin mașina de tocat și le amestecăm bine. Trecem tot prin mașina de tocat, ceapa și usturoiul, curățate și clătite cu apă rece. Curățăm...Citeste continuarea
Ciorba de burta cu legume
Postat de: mihaelar63 inBurta prefiarta proaspata se pune la fiert in apa sarata impreuna cu foi de dafin, piper si mustar boabe. Legumele se curata si se spala. Maruntiti/taiati legumele in forma dorita...Citeste continuarea
Cocktail Demi-peche
Postat de: ctlina in CocktailPregatiti-l direct in paharul de servit. Puneti cuburile de gheata, siropul de piersici si varsati berea. Amestecati usor. Pueti decora cu foi de menta. Serviti ! Citeste continuarea
Curcan in sos de rosii cu cuscus...
Postat de: ladydi inFierbem carnea de curcan in apa cu sare. Dupa ce este fiarta, o scoatem si o lasam sa se racoreasca. Punem supa sa mai dea un clocot, oprim focul adaugam cuscus-ul si acoperim. Dupa 5-10 minute,...Citeste continuarea
Castraveti in otet
Postat de: sufletista inCastravetii ii spalam si ii taiem felii, adaugam sarea, amestecam bine si lasam 30 min la rece. Intre timp, punem apa, otetul, zaharul si condimentele la fiert 2-3 clocote. Castraveti ii...Citeste continuarea
Carnati de casa cu pasat
Postat de: sufletista inPrima data spalam pasatul bine in cateva ape, dupa care il lasam la scurs bine de apa. Intre timp fierbem orezul al dente (sa fiarba 2-3 clocote din momentul ce clocoteste apa). Fierbem...Citeste continuarea
Compot de prune galbene
Postat de: ctlina in Sirop / CompotSpalati prunele. Scoateti samburii si puneti-le intr-un vas adanc. Acoperiti-le cu zahar, adaugati vanilia. Puneti pe foc si gatiti la foc potrivit timp de 20 minute. Amestecati de cateva...Citeste continuarea
Ciorba de varza proaspata cu...
Postat de: ctlina in Supe/CiorbeVarza se taie fideluta. Ceapa se curata si se taie marunt. Carnatul se taie rondele si se pune la prajit intr-o oala adanca, in uleiul incalzit impreuna cu pudra de paprika. Se adauga...Citeste continuarea
Ciorba de loboda
Postat de: ancutsa in CiorbeSe spala legumele si se toaca. Se calesc mai intai ceapa si frunzele de ceapa verde intr-o oala de ciorba incapatoare, in care am pus putin ulei incins. Se adauga apoi morcovul ras,...Citeste continuarea