Cotlet marinat la gratar
Postat de: MotanLaOale inBucatile de cotlet se curata si se spala. Se usuca cu servetele absorbante. Se amesteca sarea si condimentele Delikat cu uleiul intr-un castron, se pun si bucatile de cotlet si se amesteca...Citeste continuarea
Ciorba de salata verde cu afumatura
Postat de: sufletista in DulciuriPrima data ne ocupam de salata pe care o vom spala frunza cu frunza si o lasam sa se scurga foarte bine. In cratita in care facem ciorba, calim ceapa rosie data prin razatoare, morcovul in...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de porc
Postat de: sufletista in CiorbeOasele de porc spalate, le punem la fiert cu 4-5 l apa si putina sare, le fierbem pana ce cade carnea de pe os. Intre timp curatam si tocam legumele cat mai marunt. Rosiile le decojiom si le...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi, cu smantana si...
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe curăță rădăcinoasele, se spală, se taie rondele (semirondele, dacă sunt mai mari) și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Între timp se curăță cartofii, se...Citeste continuarea
Coaste picante cu cartofi
Postat de: licurici_lra inCondimentele (chilli, piper boabe, condimente pentru porc si sare) se zdrobesc impreuna, apoi se amesteca cu uleiul de masline. Coastele se spala, apoi se ung cu amestecul de condimente si se...Citeste continuarea
Costite marinate de porc, cu...
Postat de: mihaelar63 inCostitele se portioneaza si se spala. Costitele se maseaza cu condimentele naturale pentru porc, sare si se introduc intr-o punga cu inchidere. Turnati in punga vinul rosu si dati...Citeste continuarea
Ciorba rosie cu perisoare din...
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCeapa si ardeiul se curata, se spala si se taie bucatele. Se pun la sotat in ulei alaturi de morcovi, impreuna cu boabele de mustar, sare si piper si foaia de dafin. Adaugam rosiile pasate,...Citeste continuarea
Champignon de padure pane
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de legumeCiupercilor li se indeparteaza coditele, apoi se spala sub jet fin de apa rece, cu grija sa nu se rupa ca sunt foarte fragile. Se pun la scurs intr-o strecuratoare din plastic, presaram si...Citeste continuarea
Creier de porc cu ceapa si ou
Postat de: trifadalia in PorcSe alege creierul de porc de cheagurile de sange, apoi se opareste 10 minute in apa clocotita cu putina sare si o lingurita de otet. Se strecoara; iar cand este rece se taie felii. Cepa...Citeste continuarea
Capellini cu galbiori in sos alb
Postat de: Valclaudia in SpaghetePunem pastele la fiert in multa apa clocotita cu sare si le fierbem 3 minute. Le trecem apoi printr-un jet scurt de apa rece si le lasam la scurs. Galbiorii ii curatam si ii spalam in mai multe...Citeste continuarea
Ciocanele de pui in crusta de susan...
Postat de: Pungasa_Rogue inCiocanelelor de pui li se indeparteaza pielea, apoi se spala, se dau cu sare si se condimenteaza cu amestecul de ierburi si boia de la Delikat. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi....Citeste continuarea
Chiftele din cartofi, dovlecel si...
Postat de: Pungasa_Rogue inCartofii se spala si se fierb in coaja. Se lasa sa se raceasca. Dovlecelul si morcovul se curata de coaja, se clatesc cu apa, se dau pe razatoarea mare si se freaca cu putina sare, lasandu-se...Citeste continuarea
Cartofi cu rozmarin si usturoi
Postat de: panacris inCartofii noi se curăță cu un burete din sârmă de coajă, apoi se spală și se feliază după preferință. Se aează într-o tavă termorezistentă, se asezonează cu...Citeste continuarea
Chiftele de pui cu delikat si...
Postat de: HossuEmil inPentru omleta: se pun 2 linguri de ulei in tigaie. Se bat ouale cu chimen, cimbru, busuioc si marar, se pune delikatul, se rade branza pe razatoarea mica; se pune un pic de apa si o lingura de...Citeste continuarea
Chiftelute de dovlecel cu branza...
Postat de: trifadalia in Mancaruri de legumeSe curata dovlecelul de coaja si de seminte, apoi se da pe razatoarea cu gauri mari si se lasa cu sare si piper jumatate de ora pentru a se inmuia. Apoi se stoarce de zeama lasata, se adauga...Citeste continuarea
Ciorba cu pastai
Postat de: xana in CiorbeCeapa se caleste in ulei pana se inmoaie, apoi se adauga morcovul ras prin razatoarea cu gauri mici si pasta de rosii si se mai caleste 2-3 minute. Adaugam apoi 2,5 litri de apa si pastaile taiate...Citeste continuarea
Chiftele la cuptor
Postat de: cristina1985 in PorcCeapa se toaca marunt si se caleste, in putin ulei. Se ia de pe foc, se scurge (de ulei) si se amesteca cu carnea tocata, oul, usturoiul tocat marunt,pesmet, sare, piper. Se fac 25 de chiftele,...Citeste continuarea
Ciorba de fasole rapida cu...
Postat de: eumimi inTaiem ceapa julien, morcovul si dovlecelul le dam pe razatoarea mare. Le punem impreuna la calit in cele 50 ml ulei. Cand incep sa se rumeneasca, adaugam 2-3 cani de apa, pasta de ardei,...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi noi cu fleica...
Postat de: Valclaudia in CiorbeLegumele se curata si se spala sub jet de apa rece. Fasiile de fleica se cresteaza si se pun la totat in oala cu 2 lg de ulei, boabele de mustar, ceapa tocata, ardeiul taiat bucatele, cubulete...Citeste continuarea
Ceafa de porc la cuptor
Postat de: Valclaudia inCeafa de porc se taie bucati de grosimea unui deget, apoi se asaza in tava. Presaram dupa gust condimentul perfect de la Delikat, apoi dam tava la cuptor pentru 25 minute. (Cuptorul trebuie sa...Citeste continuarea
Chiftele din cartofi cu telemea de...
Postat de: Valclaudia inCartofii se spala si se fierb in coaja in apa clocotita cu putina sare. Cand furculita patrunde usor in cartofi, se iau de pe foc, se scurg de apa si se curata de coaja. Telemeaua se trece...Citeste continuarea
Cartofi taranesti cu carnaciori
Postat de: oanapl inSpeli cartofii și îi pui la fiert cu coajă, în apă cât să fie acoperiți. Îi lași să fiarbă până când se pătrund bine, apoi scurgi apa, îi treci...Citeste continuarea
Chiftelute imprietenite ( guguloaie)
Postat de: Constelatialeu in PorcMai intai curatam si spalam legumele. Carnea am tocat-o. Taiem marunt frunzele de ceapa verde, la fel si ceapa o taiem marunt. Radem morcovul pe razatoarea mica, dam si dovlecelul pe...Citeste continuarea
Curry verde thailandez cu pui,...
Postat de: mitinita in PuiSe curata si se spala pieptul de pui si se taie in cuburi de marime egala. Dovlecelul de curata si se taie rondele. Ciupercile se curata si se taie, daca sunt prea mari. Se pune uleiul...Citeste continuarea
Ciuperci de padure cu smantana
Postat de: sufletista inIntr-un ceaun topim untul, adaugam ceapa tocata marunt, morcovul tocat cubulete. Lasam sa se caleasca putin, dupa care adaugam ciupercile fierte si taiate felii, 1 cana cu apa, sare, piper si...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti cu ingrediente...
Postat de: abetina inSe curata cartofii, se feliaza si se clatesc cu apa rece. Se toarna peste ei condimentele de cartofi 100% naturale, se amesteca si se pune jumatate din cantitatea...Citeste continuarea
Carnati condimentati
Postat de: ella87 inSe toaca carnea sau o cumparam deja tocata, se pune intr-un castron se condimentează cu usturoi, boia, cimbru, sare si piper, cine doreste putin ardei iute, daca vreti picanti. Nu condimentam...Citeste continuarea
Cotlete de porc, cu pere si rozmarin
Postat de: RODIMUR inCarnea se spală și se scurge de apă, după care se sărează puțin (un praf de sare) și se pune într-un vas termorezistent, uns cu ulei de măsline (o linguriță). Cele două pere...Citeste continuarea
Chiftele din peste in sos picant de...
Postat de: Satisfyyourcravings inPestele se usuca si se toaca marunt, la fel ca patrunjelul si ceapa si se amesteca cu ouale, sare, piper, usturoiul pisat si condimentele Delikat. Se formeaza chiftele ceva mai mari care se...Citeste continuarea
Ceafa de porc cu cartofi si porumb...
Postat de: Oana inCondimenteaza carnea cu sare si piper si condimentele de porc Delikat. Maseaza bine pe toate partile. Pune ulei intr-o tigaie, lasa la incins, apoi pune carnea si rumeneste-o pe ambele parti....Citeste continuarea
Caffe latte cu crema de cocos si...
Postat de: Oana in CafeaPune sirop de ciocolata pe marginile paharului si la baza. Adauga doua linguri crema de cocos. Pune lapte in recipientul special. Pune o monodoza de cafea de 45 mm in...Citeste continuarea
Ciorba ardeleneasca de perisoare
Postat de: amalia01 inPentru inceput speli bine osul de vita si ii dai un clocot in 500 ml de apa, dupa care il clatesti sub jet de apa rece. Intre timp cureti zarzavatul si il tai marunt. Pui apa in oala si,...Citeste continuarea
Chiftelute cu susan si condimente...
Postat de: RODIMUR inCeapa se curăță, se spală, se taie foarte fin și se călește ușor în ulei de floarea soarelui, la foc mic, ca să nu se ardă, ci doar să devină transparentă și dulce. După ce...Citeste continuarea
Curmale in sirop de cafea cu...
Postat de: Satisfyyourcravings in Cook and smileCafeaua se amesteca cu zaharul, cardamomul si scortisoara si se incalzeste usor, la foc mediu pana devine un sirop lejer, 5-10 minute. Se toarna peste curmalele fara samburi si se lasa la hidratat...Citeste continuarea
Chiftele de dovlecel
Postat de: cristina1985 in Mancaruri de legumeDovlecelul se curata de seminte cu o lingura si se rade (pe razatoarea cu ochiuri mici), la fel cartoful si morcovul. Se lasa cateva minute, apoi se storc bine. Se pune sare, piper, usturoi...Citeste continuarea
Compot de caise
Postat de: RODIMUR in ConserveSe aleg caise mici, tari, sănătoase și fără defecte. Se spală bine în apă rece și se lasă să se scurgă. Separat, se pune la fiert, la foc iute, 1 kg de zahăr tos cu 3 litri de...Citeste continuarea
Curry de pui
Postat de: licurici_lra in PuiPieptul de pui se spala, se usuca, se taie felii si se da cu sare si piper. Intr-o tigaie inalta, se pune uleiul impreuna cu praful de curry. Dupa 1 min, se adauga ceapa feliata subtire si...Citeste continuarea
Caramel summer macchiato
Postat de: Oana in CafeaPune siropul caramel in pahar. Pune lapte in recipientul special. Pune o monodoza de cafea de 45 mm in port filtrul espressorului si fixeaza-l in aparat. Apasa o data si prepara un latte...Citeste continuarea
Crutoane din paine neagra cu...
Postat de: Constelatialeu inAm taiat franzela in felii si apoi in cubulete mici, am adaugat ulei de masline si am omogenizat, apoi am presarat amestec ierburi de gradina, am bagat la cuptorul incalzit pentru cca 15 min cat...Citeste continuarea
Ciorba de vita cu galuste bavareze
Postat de: sufletista in Supe/CiorbeTaiem untul bucati si il topim in oala in care vom face ciorba. Cand s-a topit, adaugam carnea taiata bucati si prajim pe ambelel parti. Scoatem carnea intr-o farfurie, acoperim cu capac. In...Citeste continuarea
Ciorba de conopida
Postat de: trifadalia in SupeGatul de curcan se pune la fiert in apa cu sare. Cand este fiert, se da deoparte si se ia carnea de pe os. Conopida se desface si se face buchetele mici, apoi se lasa in apa rece....Citeste continuarea
Cartofi crocanti la cuptor cu...
Postat de: Satisfyyourcravings inSe amesteca toate ingredientele pentru sos si se pastreaza la frigider pana in momentul folosirii. Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Cartofii se curata de coaja si se...Citeste continuarea
Ciorba cu rosii, dovlecei si pastai
Postat de: rocsi_1612 in Supe/CiorbeIntai puneti niste apa la fiert. Cand da in clocot, puneti rosiile spalate si le opariti 2-3 minute. Le scoateti cu o paleta, le lasati sa se racoreasca, apoi le decojiti si le scoateti cotoarele....Citeste continuarea
Chiftele de vara cu ierburi de gradina
Postat de: ancutsa inIntr-un vas mare, se amesteca bine carnea tocata cu ouale, usturoiul, ierburile de gradina, cartofii rasi, morcovul ras si verdeata tocata marunt. Se formeaza in mainile umede...Citeste continuarea
Costite cu cartofi in doua culori...
Postat de: ancutsa inSe aşază coastele într-o tavă în care am pus şi un strat subţire de ulei. Cartofii se curăţă, se spală, se taie cuburi mai mari şi o parte din ei se amestecă cu...Citeste continuarea
Cheeseburgeri de casa cu varza...
Postat de: ancutsa inÎntr-un vas mare, se amestecă bine carnea tocata cu puţină apă, sare, un coltuc de pâine înmuiat în apă, care vor face carnea mai pufoasă şi condimentele...Citeste continuarea
Chiftele de dovlecei cu telemea de...
Postat de: Ina inDovleceii se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare si se presara cu sare. Se lasa intr-o sita pentru a se scurge lichidul din ei, apoi se prezeaza bine intre palme pentru a elimina complet...Citeste continuarea
Ciorba de pitoance
Postat de: simona72 inSe taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei. Cand devine moale si sticloasa, se adauga ardeiul taiat fidelute. Se lasa 3-4 minute, cat sa se inmoaie. Se adauga usturoiul taiat marunt si...Citeste continuarea
Ceafa de porc cu piure in culori
Postat de: abetina inSe curata morcovii, se taie conopida si brocoli in buchetele si se pun la fiert cu apa si sare, se fierb timp de 15-20 minute, cam atat cat sa intre usor furculita in legume la...Citeste continuarea
Chiftelute cu spaghete, in sos de...
Postat de: RODIMUR in PorcMai întâi se fac chifteluțele, chiar cu o zi înainte. Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, până devine ca sticla, după care se...Citeste continuarea