Ciorba de ciolan cu zeama de varza

de MotanLaOale in Ciorbe, 3 Ian 2019 | 5623 vizualizari

 

"Reteta romaneasca"

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciolan afumat
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 telina mica
  • 3 cartofi
  • 1 ardei verde
  • 150g mazare
  • 150g fasole verde
  • 3 rosii
  • 50ml ulei
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1,5 litru zeama de varza
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura leustean
  • piper
  • sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ciolan cu zeama de varza:

Ciolanul se taie bucati.

Ceapa se curata si se toaca.

Zarzavatul se curata si se toaca.

Ardeiul se se curata si se taie patratele.

Cartofii se curata si se taie cuburi.

Rosiile se spala si se taie cuburi marunte.

Intr-o oala se pune uleiul, ceapa si ciolanul si se calesc 3-4 minute.

Se adauga zarzavatul si ardeiul, se pune apa si se fierbe 15-20 minute.

Se adauga mazarea si fasolea verde si se mai fierbe 10 minute.

Se adauga cartofii si se mai fierbe 20 minute.

Se adauga rosiile si pasta de tomate.

Se pune zeama de varza, gustand sa fie cat de acra si sarata va place.

Se pune piper si se lasa sa fiarbe 4-5 minute.

Se adauga verdeata tocata, se mai da un clocot si este gata.

Se serveste cu smantana si ardei iute daca va place.

Mie imi place cu ceapa rosie.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ciolan cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca cu afumatura