Cea mai buna supa cu galuste, din coada de vitel

de mihaelar63 in Supe, 5 Ian 2019 | 8817 vizualizari

 

               ,,Reteta Romaneasca "
         Mama mea imi spunea ca cea mai gustoasa supa iese din coada de vita . Fara nici o indoiala asa este . Mama afost asistenta medicala la pediatrie si spunea ca  se prepara  copilasilor o  supa foarte hranitoare din coda de vita . Nu ocoliti cand aveti ocazia sa achizitionati coada de vacuta . Sotul meu a dat sfoara in tara cum taie cineva un vitel sau o vacuta , suntem abonati la coada .
   Spun 2in 1 - pentru ca automat se obtine si o gustare calda foarte savurata ce este formata din legumele calde scoase din supa si coada de vitel fiarta . Inca de pe vremea bunicii acesta era pusa pe masa mai intai si doar pe urma se servea supa .
 

 

INGREDIENTE

  • 1 coada de vitel
  • 8 morcovi mici
  • 2 radacini de patrunjel
  • 2 cartofi mari optional
  • 1 bucata telina radacina
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lingurita piper boabe
  • 2 foi dafin
  • 2 catei usturoi /optional
  • patrunjel verde tocat
  • Galuste cu gris: 3 oua ,1 lingura ulei , 5 linguri gris,putina sare .
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cea mai buna supa cu galuste, din coada de vitel:

  1. Legumele se urata si se spala .
  2. Coada de vitel se spala  bine cu apa rece.
  3. Portionati  coada in bucati mai mici , cam de 3 degete sa incapa bine in oala .
  4. Se pun legumele , carnea de vitel , si condimentele in oala cu apa rece . Sarati .
  5. Eu am folosit oala sub presiune , respectand indicatiile de utilizare .
  6. Folosind oala sub presiune se obtine o supa clara . Nu se sfarma legumele si supa nu este tulbure .
  7. Cand supa este gata se strecoara .
  8. Legumele se servesc la masa  impreuna cu carne cat sunt calde .
  9. Se fierb galuste de gris in supa .
  10. Galustele se obtin prin baterea oualor spuma la care se aduga ulei , sare si gris in ploaie . .Se amesteca si se lasa sa se odihneasca 5 minute la rece .
  11. Se reduce fierberea la jumatate ca galustele sa nu se sfarme si se pun in supa .
  12. Cand se termina toata compozitia cu ou si gris de pus in supa se mai lasa 2-3 minute sa fiarba si se toarna o jumatate de cana cu apa rece .
  13. Se pune capacul si se opreste focul . Galustele se vor duce la fundul oalei si se vor infoia frumos .
  14.  La servire presarati patrunjel verde tocat  pentru a da supei aroma si prospetime .

                                  Sa aveti pofta mare !!!!

TIPS-URI

1

Puteti pune in supa in loc de galuste taitei sau razalai de casa .

2

Eu pun cateodata usturoi , alteori nu . Dupa gust si tinand cont ce am la felul doi [ sa nu se repete usturoiul ].

3

Supa o prezint intr-o frumoasa farfurie taraneasca, de suflet , ce o am de la bunica mea .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cea mai buna supa cu galuste, din coada de vitel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

mihaelar63 1

08.01.2019, 16:55

Daniela

Criss 1

08.01.2019, 19:40

Cea mai buna! Dar de mult n-am mai gasit coada de vita/vitel.

mihaelar63 1

28.01.2019, 13:33

Criss , noi am dat sfopara in tara . Avem un prieten cu ferma si cand sacrifica ne rezervam coada

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii cu galusti din gris