Aperitiv pateuri cu carne

de cristina1985 in Aperitive / Garnituri, 1 Feb 2019 | 3441 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 250 g branza de vaci
  • 250 unt
  • un varf cutit sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • Umplutura:
  • 500 g carne tocata de porc
  • 1 ceapa medie
  • 1 ou
  • sare piper
  • pasta de rosii
  • boia dulce
  • cimbru
  • Uns:
  • 1 galbenus ou
  • 2-3 lg lapte
  • mac/susan/seminte floarea soarelui
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv pateuri cu carne:

Umplutura:Ceapa se toaca, se caleste in putin ulei si se adauga carnea tocata. Se lasa pana devine alba ,apoi se pune apa si se fierbe 1 ora si 30 minute. Se presara sare,piper,cimbru uscat ,se aduaga pasta de rosii si boia.Fierbeti inca 30 minute,pana scade sosul.Se lasa la racit,dupa care puneti un ou si amestecati.Apoi, se scurge carnea.

Aluat: se amesteca toate ingredientele,pana rezulta un aluat moale .Se tine la frigider 30 minute.Se imparte aluatul in doua bucati. Fiecare, se intinde intr-o foaie si se decupeaza forme rotunde, le umpleti cu amestecul de carne , putin cascaval ras (eu am avut felii,dar nu va recomand) si le lipiti marginile .Daca nu aveti forme speciale, puteti sa folositi o furculita, pentru margini.

Se ung cu galbenus de ou si lapte  ,se presara mac sau susan si se coc in cuptorul preincalzit, timp de 15-20 minute sau pana sunt gata. Desi s-au crapat cateva (probabil am pus prea multa carne sau din cauza cascavalului) , au iesit foarte gustoase.Seamana cu foietajele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pateuri cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

03.02.2019, 18:24

Ce imi plac genul asta de pateuri. Sunt foarte gustoase!

mirela0911 1

04.02.2019, 17:07

Subt tare bune de pus la pachet!

cristina1985 1

06.02.2019, 07:16

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chec sarat cu sunca si cascaval