Aperitiv placinta cu carnati si mozzarella

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 14 Feb 2019 | 5770 vizualizari

 

Tot gândindu-mă ce să mai pun în pachetele pentru gustarea de la serviciu, mi-a venit ideea să prepar această Plăcintă aperitiv cu cârnați și mozzarella, care a ieșit tare bună.
Aluatul de plăcintă este unul foarte pufos, preparat cu bere cu ghimbir și puțină drojdie, cârnații sunt ușor picanți, iar mozzarella am combinat-o cu puțin chimen, frunze de busuioc și ketchup.
Cum să nu iasă bună la așa combinație!
Feliată în triunghiuri, sau în felii subțiri, este ideală a fi servită în pauza de masă de la serviciu.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 g făină
  • 1 ou
  • 5 g drojdie uscată
  • 1/2 linguriță zahăr
  • 1 /4 linguriță sare
  • 50 ml ulei
  • 150 ml bere
  • 50 ml apă caldă
  • Pentru umplut:
  • 7 cârnați ușor picanți, subțiri
  • puțin ketchup
  • Pentru gratinat:
  • 100 g mozzarella
  • puțin ketchup
  • 7-8 frunze de busuioc
  • 1 linguriță semințe de chimen
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta cu carnati si mozzarella:

Cernem făina într-un vas, îi facem o adâncitură la mijloc și punem acolo drojdia și zahărul. Turnăm apa călduță și amestecă, până se combină drojdia cu zahărul și puțină făină. O lăsăm câteva minute să se dezvolte, apoi adăugăm oul, sarea, uleiul și berea cu ghimbir și amestecăm totul, adunând și făina de pe margini. Frământăm un aluat nelipicios, dar nu foarte ferm, pe care nu îl vom lăsa la dospit ca la pâine. Se va dospi în timp ce lucrăm cu el. Pornim cuptorul la 180 de grade. Împărțim aluatul în 7 bucăți aproximativ egale, pe care le întindem în forme dreptunghiulare, de lungimea cârnaților. Le ungem la un capăt cu puțin ketchup, așezăm câte un cârnat pe margine și îl rulăm cu aluatul. Așezăm rulourile în tava tapetată cu hârtie de copt, în formă de spirală, începând de la margini către interior. Punem rulourile unul în prelungirea celuilalt, înbrăcând baza formei de copt. Cu o foarfecă de bucătărie, sau cu un cuțit, tăiem aluatul din loc în loc străpungând ușor și cârnații. Facem asta pentru a se coace bine cârnații din interior, lăsând să pătrundă mai rapid aerul cald la ei. Dăm forma cu plăcinta la cuptor pentru 35 de minutem la 180 de grade. Cu 5 minute înainte de stingerea focului, scoatem plăcinta din cuptor și presărăm peste ea mozzarella rasă, frunze de busuioc rupte, ketchup și chimen. Se va gratina frumos și va fi mai aspectuoasă așa în mozaic. O lăsăm să se tempereze ușor și o putem porționa, pentru că este foarte bună și caldă, servită cu ketchup. Ce rămâne, luăm la pachet a doua zi.

Să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta cu carnati si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv ciabatta cu unt si mozzarella