Saleurile sunt pe placul tuturor, sunt ușor de făcut și sunt bune, atât ca aperitive, cât și la pachet.
Din ingredientele de mai jos pot ieși aproximativ 80 de saleuri.
Se amestecă făina cu untul moale, apoi se adaugă smântâna, gălbenușurile și sarea.
Se frământă bine aceste ingrediente, după care se lasă aluatul 30 de minute la frigider.
După acest interval de timp, se scoate aluatul din frigider și se întinde o foaie groasă de aproximativ 0,5 cm. Se taie fâșii late de 2 cm și lungi de 7-8 cm, după care se așează în tava prevăzută cu hârtie de copt.
Se bate bine un ou în care s-a mai pus puțină sare și se ung saleurile. Se presară chimion pe saleuri și se dă tava la cuptorul bine încins, timp de 10 minute. După ce s-a pus tava în cuptor se domolește puțin focul.
Când saleurile s-au rumenit frumos, se scoate tava din cuptor.
1
Scoateți din timp untul din frigider, ca să fie moale și ușor de prelucrat.
2
După ce puneți tava în cuptor, domoliți puțin focul, ca să nu se ardă saleurile.