Aperitiv saleuri cu chimen

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 24 Aug 2017 | 6374 vizualizari

 

Saleurile sunt pe placul tuturor, sunt ușor de făcut și sunt bune, atât ca aperitive, cât și la pachet.
Din ingredientele de mai jos pot ieși aproximativ 80 de saleuri.

 

INGREDIENTE

  • 200 grame unt
  • 300 grame de făină
  • 2 gălbenușuri
  • 50 ml (două linguri) de smântână grasă
  • 1 praf de sare
  • 1 ou pentru uns
  • chimen
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv saleuri cu chimen:

Se amestecă făina cu untul moale, apoi se adaugă smântâna, gălbenușurile și sarea.

Se frământă bine aceste ingrediente, după care se lasă aluatul 30 de minute la frigider.

După acest interval de timp, se scoate aluatul din frigider și se întinde o foaie groasă de aproximativ 0,5 cm. Se taie fâșii late de 2 cm și lungi de 7-8 cm, după care se așează în tava prevăzută cu hârtie de copt.

Se bate bine un ou în care s-a mai pus puțină sare și se ung saleurile. Se presară chimion pe saleuri și se dă tava la cuptorul bine încins, timp de 10 minute. După ce s-a pus tava în cuptor se domolește puțin focul.

Când saleurile s-au rumenit frumos, se scoate tava din cuptor.

TIPS-URI

1

Scoateți din timp untul din frigider, ca să fie moale și ușor de prelucrat.

2

După ce puneți tava în cuptor, domoliți puțin focul, ca să nu se ardă saleurile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv saleuri cu chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 600 lei
1299.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (24)

RODIMUR 1

25.08.2017, 20:20

Așa e, Mirela! Sunt bune de ronța-ronța...!

elucubratiiculinare 1

26.08.2017, 09:18

ce bune sunt

Rocsi 1

26.08.2017, 21:37

Rodica, vin la tine sa stam la o sueta si sa rontai saratele, ca-s tare bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Branzoaice pufoase, reteta pas cu pas